Προς το περιεχόμενο

Χαπι για διακοπη καπνισματος...

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλή αρχή.

Την πρώτη - δεύτερη εβδομάδα σου επιτρέπεται να καπνίζεις έτσι δεν είναι;

Από παρενέργειες σε εσένα τι λέει.;

Ζάλη, Ναυτία, ερωτική διάθεση με το δίκαννο του παππού κλπ...;;;;

Α Γιάννη προφανώς το λαμβάνεις με παρακολούθηση γιατρού. Εάν ναι τι εξετάσεις προηγήθηκαν πριν την έναρξη του φαρμάκου εκτός της σπιρομέτρησης.;

Τα παρακάτω είναι γενικές πληροφορίες εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος...

Επίσης η Phaiser δίνει πολύ καλές εκπαιδευτικές εκδρομές σε Χαβάη Τινησία κλπ ως δώρο στους αξιότιμους πνευμονολόγους, ιδιαίτερα για αυτό το ακριβό και άνευ συνταγογράφησης φαρμακάκι.

Σαφώς πάντα συνεκτιμάς τα προβλήματα που σου δημιουργεί το τσιγάρο και τις πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου. Από τα 4 άτομα που γνωρίζω που το λαμβάνουν τα δύο είχαν τις πρώτες εβδομάδες ζάλη και ήπια ναυτία μετά τη λήψη του φαρμάκου...

Ναι γιατρος μου το εδωσε αλλα οχι και τοσο ευκολα γιατι ηταν της ΔΕΗ.Η σπυρομετριση βγηκε σχετικα καλη και μου ειπε οτι δεν μπορουσε να μου το γραψει.Της ειπα λοιπον οτι θα με αναγκασει να παω σε ιδιωτη να μου το γραψει και να επιβαρυνθει πιο πολυ το ταμειο.Τοτε μου το εγραψε με ενδειξη ΧΑΠ και συμμετοχη 10%.Καπνιζω λιγο μειωμενα οχι λογω χαπιου αλλα λογω απαγορευσης στη δουλεια.Ξεκινησα το χαπι επιτηδες την ιδια μερα που αρχισε η απαγορευση.

Μεχρι τωρα καμμια παρενεργεια δεν εχω.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όντος αυτό το χάπι έχει αποτελέσματα (αρκεί όμως να έχεις και λίγο θέληση από μόνος σου να το κόψεις)

Την έκανα αυτή τι θεραπεία με το χάπι και όντος το έκοψα για 4 με 5 μήνες αλλά όταν είχα πάει διακοπές με κάτι φίλους (ήμουν και σε κακή ψυχολογία) και έτσι δυστυχώς το ξανάρχισα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ναι γιατρος μου το εδωσε αλλα οχι και τοσο ευκολα γιατι ηταν της ΔΕΗ.Η σπυρομετριση βγηκε σχετικα καλη και μου ειπε οτι δεν μπορουσε να μου το γραψει.Της ειπα λοιπον οτι θα με αναγκασει να παω σε ιδιωτη να μου το γραψει και να επιβαρυνθει πιο πολυ το ταμειο.Τοτε μου το εγραψε με ενδειξη ΧΑΠ και συμμετοχη 10%.Καπνιζω λιγο μειωμενα οχι λογω χαπιου αλλα λογω απαγορευσης στη δουλεια.Ξεκινησα το χαπι επιτηδες την ιδια μερα που αρχισε η απαγορευση.

Μεχρι τωρα καμμια παρενεργεια δεν εχω.

Η γενική πτώση στη σεξουαλική διάθεση κρατάει μόνο 9 μέρες όσο και η φαγούρα στην ουρά. Το χάπι έχει αποτελέσματα μετά την 2η βδομάδα.

Καλή τύχη.

:o

Δημοσ.

Επίσης η Phaiser δίνει πολύ καλές εκπαιδευτικές εκδρομές σε Χαβάη Τινησία κλπ ως δώρο στους αξιότιμους πνευμονολόγους, ιδιαίτερα για αυτό το ακριβό και άνευ συνταγογράφησης φαρμακάκι.

Yποννοεις κατι? Προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχουν ιατροι που επιτηδες συνταγογραφουν φαρμακο με σοβαρες παρενεργειες, μονο και μονο επειδη ''η Phaiser δίνει πολύ καλές εκπαιδευτικές εκδρομές σε Χαβάη Τινησία κλπ ως δώρο στους αξιότιμους πνευμονολόγους''.

Αν ωστοσο κανω λαθος, θα επρεπε να καταγγειλεις τους συγκεκριμενους ιατρους που γνωριζεις. Αλλιως ειναι τουλαχιστον ακομψο να αφηνεις υπόνοιες για εναν κλαδο επιστημονων που, τουλαχιστον στα δημοσια νοσοκομεια, κανουν καθημερινους ΑΘΛΟΥΣ για να ανταπεξελθουν στις αναγκες των ασθενων.

Δημοσ.

Χρηστο,μαλλον ξεκαθαρα το γραφει.Ειναι κοινο μυστικο οτι οι φαρμακευτικες παγκοσμιως πληρωνουν στους γιατρους τα εξοδα των συνεδριων.Δε συμβαινουν μονο στην Ελλαδα αυτα,ειναι γενικοτερο το προβλημα,αν και τα 2-3 τελευταια χρονια εχει καπως περιοριστει...

Συγνωμη για το offtopic...

Δημοσ.

Γνωριζω οτι εταιριες χρηματοδοτουν ταξιδια σε ιατρικα συνεδρια (προσωπικα το θεωρω πταισμα των ιατρων σε σχεση βεβαια με τις συνθηκες εργασιας που τους προσφερει το ελληνικο κρατος-ο κυριος υπευθυνος για την εξαθλιωση του συστηματος υγειας-), αλλα εδω μιλαμε για ενα φαρμακο το οποιο υποτιθεται πως εχει αρκετα σοβαρες παρενεργειες, ετσι? Εκει ειναι η ενσταση μου, δε μιλαμε για depon.

Θα το συνταγογραφουσε λοιπον καποιος ιατρος, ελαφρα τη καρδια, σε ασθενη που δε θα το χρειαζοταν αμεσα, μονο και μονο για να παει ταξιδακι? (και βεβαια σε βαρος του ασθενους)?

Δημοσ.

Χρηστο,απο τα λιγα που εχω δει στη μικρη εργασιακη μου εμπειρια, θα σου απαντησω πως ναι,σιγουρα υπαρχουν και τετοιοι γιατροι,δυστυχως.Μπορει εγω και εσυ να μην το καναμε,αλλα καποιοι το κανουν και μαλιστα ανερυθριαστα.

Δυστυχως....

Δημοσ.

Δεν υπονοώ...

Επίσης διαπίστωσα ένα ακόμη σκεύασμα το Zyban της εταιρείας GlaxoSmith-Kline. Αυτό λειτουργεί λίγο διαφορετικά απ' ότι το champix αλλά κατά περίεργο τρόπο δεν ξέρω κανένα να το λαμβάνει και κανένα γιατρό να το χορηγεί.

Κάτι θα ξέρουν οι γιατροί γιατί τόσος θόρυβος μόνο για το ένα χάπι της συγκεκριμένης εταιρείας.

Εάν θέλει κάποιος να μας διαφωτίσει..

________________________________________________________________________________________

Chris δεν θέλω να μειώσω καμία ειδικότητα ή επαγγελματία.

Δυστυχώς δεν είναι όλοι εντάξει. Σε μερικές περιπτώσεις η εξαίρεση είναι αντίστροφη.

Πιστεύω ακράδαντα ότι στο χώρο της υγείας και σε όλους τους τομείς της υπάρχουν και σωστοί στη δουλειά τους αλλά και τα λαμόγια. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα το κέρδος είναι αποκλειστικά προς όφελός τους, ενώ στην κατρακύλα τους συμπαρασύρουν και άλλους.

Δημοσ.

Δε θα μπορουσα να διανοηθω οτι συμβαινει κτ τετοιο..ειχα την εντυπωση πως ο ντορος γινοταν λογω ανταγωνισμου μεταξυ των εταιριων, κυριως για ακινδυνα φαρμακα με ακριβως την ιδια επιδραση στους ασθενεις..οτι δηλαδη θα εγραφε ιατρος φαρμακο το οποιο ειναι ισως πιο επιβαρυντικο απο ενα αλλο, μονο κα μονο επειδη ''τα χει παρει'', παραγνωριζοντας τις παρενεργειες, μου ηρθε ουρανοκατεβατο.

Δημοσ.

Παρόμοια αντίδραση είχα και εγώ πριν μερικά χρόνια όταν το αντιλήφθηκα...

Αυτό πάντως που δημιουργεί έντονο προβληματισμό είναι ότι οι καπνιστές πριν πάρουν την αγωγή του Champix κάνουν διάφορες εξετάσεις (από σπιρομέτρηση έως και γενική αίματος).

Με τόσες πιθανές παρενέργειες στη θυμικότητα όμως κανένας πνευνονολόγος δεν ζητάει και ψυχιατρική εκτίμηση.

Απορώ, τι περιμένουν την πρώτη αυτοκτονία; (Γι' αυτό ρωτάω και εδώ μέσα τι εξετάσεις έκαναν όσοι το πήραν, πριν το πάρουν).

Και για να μην παρεξηγηθώ ... τις τελευταίες ημέρες έχω κόψει μαχαίρι από μόνος μου το κάπνισμα.... Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω το πιο πιθανό είναι να πάρω και εγώ αυτό το μαγικό χαπάκι...

Δημοσ.

Με τόσες πιθανές παρενέργειες στη θυμικότητα όμως κανένας πνευνονολόγος δεν ζητάει και ψυχιατρική εκτίμηση.

Απορώ, τι περιμένουν την πρώτη αυτοκτονία; (Γι' αυτό ρωτάω και εδώ μέσα τι εξετάσεις έκαναν όσοι το πήραν, πριν το πάρουν).

Συμφωνα με αυτο http://www.springerlink.com/content/77207452k3822r3v/

δεν ειχαν στατιστικη διαφορα οι ασθενεις που ελαβαν champix και ειχαν ιστορικο μειζονος καταθλιψης απο αυτους που ελαβαν το σκευασμα και δεν ειχαν ιστορικο καταθλιψης.Αναφερει λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα συγχυσης,ναυτιας και συμπτωματων αυπνιας παρολα αυτα.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα μελέτη (από τις πρώτες που προσωπικά βλέπω). Αν και λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας του φαρμάκου νομίζω ότι θα πρέπει να αναμένονται και άλλες.

Παρόλα αυτά, όταν το ίδιο το φάρμακο σου λέει τι μπορεί να προκαλέσει, πως είσαι σίγουρος να το δώσεις σε κάθε ασθενή σου;

Άλλωστε ο αυτοκτονικός ιδεασμός και η κατάθλιψη δεν φαίνονται με ταμπελίτσα στο μέτωπο...

Δηλαδή πως ξέρεις ότι δεν σπρώχνεις τον ασθενή σου λίγο πιο πέρα από αυτό που είδη έχει ως πρόβλημα..;

Πάντως το όφελος της διακοπής του καπνίσματος δεν συγκρίνεται με τις πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου. Δεν ξέρω εάν συμφωνείς Dr.;

Δημοσ.
Ενδιαφέρουσα μελέτη (από τις πρώτες που προσωπικά βλέπω). Αν και λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας του φαρμάκου νομίζω ότι θα πρέπει να αναμένονται και άλλες.

Παρόλα αυτά, όταν το ίδιο το φάρμακο σου λέει τι μπορεί να προκαλέσει, πως είσαι σίγουρος να το δώσεις σε κάθε ασθενή σου;

Άλλωστε ο αυτοκτονικός ιδεασμός και η κατάθλιψη δεν φαίνονται με ταμπελίτσα στο μέτωπο...

Δηλαδή πως ξέρεις ότι δεν σπρώχνεις τον ασθενή σου λίγο πιο πέρα από αυτό που είδη έχει ως πρόβλημα..;

Πάντως το όφελος της διακοπής του καπνίσματος δεν συγκρίνεται με τις πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου. Δεν ξέρω εάν συμφωνείς Dr.;

Εχεις δικιο οτι ειναι πολυ νωρις για μελετες,σαφως θα βγουν και νεοτερες που ισως ειναι αντιθετες με αυτη που βρηκα.Ο καιρος θα δειξει...

Υποθετω οτι η μονη λυση(αν βασιστουμε στη μελετη αυτη που λεει οτι το ψυχιατρικο ιστορικο δεν προδικαζει τις παρενεργειες περι αυτοκτονικου ιδεασμου) ειναι η παρακολουθηση και η ενημερωση του "ασθενους" για προδρομα συμπτωματα τετοιων διαταραχων.Ειναι σαφες οτι τετοιες καταστασεις δεν ειναι on/off ,αλλα εξελισσονται κατα τη διαρκεια της θεραπειας.Πιστευω οτι με το να ενημερωσεις τον ασθενη οτι εχουν παρατηρηθει τετοιες καταστασεις μπορεις να προλαβεις τα χειροτερα...

Για το οφελος απο τη διακοπη του τσιγαρου συμφωνω απολυτα.Το θεμα ειναι να βγει και καμια σοβαρη μελετη για την στατιστικη αποτελεσματικοτητα του φαρμακου γιατι νομιζω οτι προς το παρον ειμαστε σε φαση "ενθουσιασμου".Μακαρι να δουλεψει παντως,το εχουμε αναγκη γενικα...

Δημοσ.

Μια συναδελφισα που ειχε δοκιμασει μου ειπε οτι την 9η μερα δεν ηθελε με τιποτα το τσιγαρο αλλα αισθανοταν σαν ζομπι και παραλιγο να τρακαρει και το σταματησε συνεχιζοντας να καπνιζει.Οπως ξαναειπα ειμαι στην 8η μερα σημερα χωρις κανενα αποτελεσμα μεχρι τωρα αλλα και χωρις κανενα συμπτωμα.

Αν δεν κανω λαθος το χαπι δεν ειναι και τοσο κανουργιο μαις και κυκλοφορησε το 2007.

Δημοσ.

Για την φαρμακευτική και το εύρος χρήσης του θα έλεγα ότι είναι από τα καινούρια....

Δεν είναι λίγα τα φάρμακα που μετά από καμιά πενταετία χρήσης, αποσύρθηκαν λόγο παρενεργειών.

Παρόλα αυτά Γιάννη κάνε την προσπάθεια σου.. Στην αρχή καπνίζεις κανονικά μετά από κάποιες εβδομάδες ουσιαστικά σταματάς να θέλεις το κάπνισμα.

Η αποτυχία της μεθόδου είναι αποδεκτή όταν και μετά τον τρίτο μήνα καπνίζεις..

Επίσης απέφευγε συνήθειές σου που τις συνδύαζες με τσιγάρο. (καφέ, μπαρ, κλπ) Για οτιδήποτε περίεργο ή αμφιβολία σου θα πρέπει να απευθυνθείς στο γιατρό σου.. Αυτός σε ξέρει καλύτερα και είναι υπεύθυνος για εσένα.

Έχω δει άτομα που κάπνιζαν σαν φουγάρα 2-3 πακέτα ημερησίως να μην έχουν καπνίσει τους τελευταίους μήνες.

Ξανά λέω ότι δεν είμαι κατά του φαρμάκου αφού το έχω στα υπόψη και για εμένα. Είμαι κατά του υπέρμετρου ενθουσιασμού ιατρών και καπνιστών..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...