Προς το περιεχόμενο

Χαπι για διακοπη καπνισματος...

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι αλλα πριν γραψει κατι πινει :P

Δε ξέρω τι πίνει(Ελπίζω να ναι αψέντι),πάντως γράφει διαμάντια. :-)

Δημοσ.

Έχω τσακωθεί με όλους τους διευρυντές συνείδησης,πάνω από είκοσι χρόνια τώρα,γιατί δεν θα μούμενε καθόλου νιονιό,ούτε για ηλιοβασίλεμα καλά-καλά.

Οπότε,δεν πίνω.Πιά.

Ελπίζω να σας κάλυψα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Με ...εκραξε παλιο γιατρος ξαδερφος μου που βρεθηκαμε μαι μερα μαζι οταν ειδε ποσο καπνιζω....Βεβαια η ειδικοτητα του δεν ειναι σχετικη , ορθοπαιδικος ειναι αλλα δεν παυει να ειναι γιατρος.

Μου ειπε για το χαπι Champix .....Εχει καποιος δικη του εμπειρια ή γνωστου του για την απτελεσματικοτητα του ?

Ευχαριστω.

Πολύ αποτελεσματικό. Τόσο αποτελεσματικό που μετά από 3 μήνες θα νομίζεις όντως ότι το έχεις κόψει, γι' αυτό καλύτερα προγραμμάτισέ το για 6μηνο.

Σε εμένα λειτούργησε άψογα, η μόνη παρενέργεια που είχα ήταν κάτι δεκάδες κομπολόγια γιατί τα χέρια μου έψαχναν χαρτάκια και καπνό. Σε κάποιον άλλον φίλο από εδώ που μου είχε στείλει και κάποιο email, δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα και εφιάλτες. Οι παρενέργειες καθώς και το ποσοστό που παρουσιάζονται αναγράφονται πάντως στη συσκευασία.

Υ.Γ

Το φάρμακο κλείνει τους υποδοχείς της νικοτίνης στον εγκέφαλο. Θεωρώ πως το επόμενο μεγάλο άλμα θα είναι ένα εμβόλιο με τέτοια μόνιμη δράση.

Δημοσ.

Εγώ σου προτίνω να τσεκάρεις και το αντικαπνιστικό κέντρο.

Εδώ είναι και το site για να ενημερωθείς σχετικά με την μέθοδο.

http://www.antismokingcenter.gr/

και κάτι ενδιαφέρον που βρήκα...

ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

1. ΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Ομαδικά προγράμματα συμμετοχής και παρακολούθησης από ψυχολόγο για περίπου 1 μήνα. Ποσοστό επιτυχίας 80-90%.

2. ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ: Αρχαία κινέζικη μέθοδος που στόχο έχει να ενεργοποιήσει κέντρα που σχετίζονται με την εξάρτηση από τη νικοτίνη, με τη χρήση βελονών. Χρειάζονται 4-5 συνεδρίες. Ποσοστό επιτυχίας έως 50%.

3. ΥΠΝΩΣΗ: Γίνεται σε ατομική ή ομαδική βάση και στοχεύει, μέσω του υποσυνείδητου, να αλλάξει τα πιστεύω και τη στάση του καπνιστή απέναντι στο κάπνισμα. Χρειάζονται 6-8 συνεδρίες. Ποσοστό επιτυχίας έως 60%.

4. ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ: (Αυτοκόλλητα, τσίχλες νικοτίνης) Απελευθερώνουν νικοτίνη που καταλήγει στην κυκλοφορία του αίματος. Ποσοστό επιτυχίας 10%.

5. ΦΑΡΜΑΚΑ*: bupropion (Zyban) – Αντικαταθλιπτικό χάπι που περιέχει ένα νευροδιαβιβαστή που χαρίζει ένα αίσθημα ικανοποίησης. Διάρκεια θεραπείας: 8 εβδομάδες. Ποσοστό επιτυχίας 30%. Varenicline (Chantix) – Δρα στους υποδοχείς του εγκεφάλου και μειώνει τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου και την επιθυμία για τσιγάρο. Διάρκεια θεραπείας: 12 εβδομάδες. Ποσοστό επιτυχίας (στο τέλος της θεραπείας): 44%

*χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή

Δημοσ.
αλλά ο άνθρωπος ρωτάει κάτι συγκεκριμένο. Ας μείνουμε σε αυτό.

Ευχαριστω.

Πολύ αποτελεσματικό. Τόσο αποτελεσματικό που μετά από 3 μήνες θα νομίζεις όντως ότι το έχεις κόψει, γι' αυτό καλύτερα προγραμμάτισέ το για 6μηνο.

Σε εμένα λειτούργησε άψογα, η μόνη παρενέργεια που είχα ήταν κάτι δεκάδες κομπολόγια γιατί τα χέρια μου έψαχναν χαρτάκια και καπνό. Σε κάποιον άλλον φίλο από εδώ που μου είχε στείλει και κάποιο email, δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα και εφιάλτες. Οι παρενέργειες καθώς και το ποσοστό που παρουσιάζονται αναγράφονται πάντως στη συσκευασία.

Υ.Γ

Το φάρμακο κλείνει τους υποδοχείς της νικοτίνης στον εγκέφαλο. Θεωρώ πως το επόμενο μεγάλο άλμα θα είναι ένα εμβόλιο με τέτοια μόνιμη δράση.

Ευχαριστω.Αν μπορεις γραψε πιο πολλα για την θεραπεια.

Εγώ σου προτίνω να τσεκάρεις και το αντικαπνιστικό κέντρο.

Εδώ είναι και το site για να ενημερωθείς σχετικά με την μέθοδο.

http://www.antismokingcenter.gr/

και κάτι ενδιαφέρον που βρήκα...

Ευχαριστω αν και εχω καποιες αμφιβολιες για αυτα τα εμπορικα αντικαπνιστικα κεντρα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:26 ----------

Να υπενθυμισω οτι το θεμα μου αφορα το χαπι Champix....Ευχαριστω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μόνο το πρώτο κουτί που θα πάρεις θα έχει διαφορά από τα υπόλοιπα για να σε εισάγει πιο ήπια στην δοσολογία. Κατά τ' άλλα ένα χάπι τη μέρα είναι που θα σου στοιχίσει όσο και τα τσιγάρα. Μετά από 2 εβδομάδες και να έχεις το πείσμα να καπνίσεις θα δεις ότι δεν έχει αποτέλεσμα, μάταιος κόπος. Οπότε το κόβεις θες δε θες.

Δημοσ.
Μόνο το πρώτο κουτί που θα πάρεις θα έχει διαφορά από τα υπόλοιπα για να σε εισάγει πιο ήπια στην δοσολογία. Κατά τ' άλλα ένα χάπι τη μέρα είναι που θα σου στοιχίσει όσο και τα τσιγάρα. Μετά από 2 εβδομάδες και να έχεις το πείσμα να καπνίσεις θα δεις ότι δεν έχει αποτέλεσμα, μάταιος κόπος. Οπότε το κόβεις θες δε θες.

Αυτο θελω !!!! Να μην το θελω !!!! Αυριο κιολας θα το ψαξω σε φαρμακειο και γιατρο.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ουσιαστικά δεν σκέπτεσαι το κάπνισμα καθόλου όσο λαμβάνεις την αγωγή. Μόνο και μόνο από τον εθισμό της "κίνησης" μπορεί να ανάψεις και κανένα αλλά ουσιαστικά το ξεχνάς στο τασάκι ή δεν το θέλεις και το σβήνεις.

Στις παρενέργειες αναφέρονται εκτός από ναυτία και τάση για εμετό, ή διάρροια, πόνος στο θώρακα και τη πλάτη καθώς κατάθλιψη και αυτοκτονικός ιδεασμός.

Γιαυτό απαιτείται και η παρακολούθηση από γιατρό.

Επίσης το συγκεκριμένο σκεύασμα που ρωτάς (Champix) δεν έχει πάρει ακόμη την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Αν έχει πάρει έγκριση από την ευρωπαϊκή επιτροπή θα είναι θέμα χρόνου. Από την άλλη δεν νομίζω να το βρεις ως σκεύασμα σε κανένα φαρμακείο ακόμη στην Ελλάδα.

Γιάννη καλή επιτυχία στη προσπάθειά σου. Επίσης εάν σου είναι εύκολο γράψε μας τις εντυπώσεις σου.

______________________________κοινωνικό μήνυμα_________________________________________

Κατά τη γνώμη μου το χάπι είναι για τους χρόνιους καπνιστές. Εάν είστε έφηβοι που καπνίζετε περιστασιακά ή καπνίζετε 2-3 χρόνια καλύτερα να τα πετάξετε από το παράθυρο και ασχοληθείτε με κάτι άλλο παρά να χαπακώνεστε για 6 μήνες.

Δεν δίνω άλλοθι για τους πρόσφατους καπνιστές αλλά ακόμη μπορείτε και χωρίς υποβοήθηση... Άλλωστε για φάρμακα μιλάμε.

Επίσης να μην μπουν μερικοί μερικοί στη λογική ας καπνίσω αυτό το καλοκαίρι, μέχρι να τελειώσω τη σχολή, τον στρατό κλπ και μετά το κόβω ειδικά τώρα που υπάρχει αυτό το χάπι. Αυτά είναι δικαιολογίας παράτασης του καπνίσματος και το χάπι δεν θα πρέπει να δίνει την ψευδαίσθηση του ελέγχου του αιθησμού. Ένα χάπι είναι που μετά τους 6 μήνες εάν εσύ δεν το έχεις πάρει απόφαση δυστοιχώς με την πρώτη στραβή θα ξαναπέσεις στο ένα τσιγάρο μετά..., στο ένα τσιγάρο μετά..το μάθημα, στην τράκα, και τελικά στην αγωρά πακέτου..

______________________________________________________________________________________

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά μη παίρνετε ασπιρίνες και αντιβιώσεις, κάνουν πιο αδύναμο το ανοσοποιητικό σύστημα άσε που διαταράσσεται και ο νόμος της φύσεως που θέλει να ζουν μόνο οι δυνατοί. Άμα αρρωστήσετε μακρυά από χάπια και σκευάσματα, όποιος είναι να ζήσει θα ζήσει, θέλημα θεού.

Ελπίζω να θεραπευθείς Platano, καλή τύχη.

Δημοσ.

Ερευνες για παρενέργειες από το Champix

Το σκεύασμα Champix της εταιρείας Pfizer συνδέθηκε με ψυχιατρικής φύσεως παρενέργειες, αφού αρκετοί που το έλαβαν διαμαρτυρήθηκαν για συμπτώματα κατάθλιψης, ακόμη και για τάσεις αυτοκτονίας. Το Champix κυκλοφόρησε προ διετίας στην Αμερική και εδώ και έναν στη χώρα μας.

**Στη Βρετανία, τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με το Champix αφού είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο και οι περισσότερες παρενέργειες παρουσιάσθηκαν σε βρετανούς πολίτες. Από τους 20.000 καπνιστές που το χρησιμοποίησαν την περασμένη χρονιά, 50 διαμαρτυρήθηκαν ότι είχαν συναισθηματικές διαταραχές ενώ 16 εμφάνισαν ανεξήγητες τάσεις αυτοκτονίας.

«Είναι ασφαλές το χάπι κατά του καπνίσματος;» αναρωτήθηκε η «Daily Mail». Ο «Independent» ανέφερε πως το φάρμακο «συνδέεται με αυτοκτονίες». Η «Herald Tribune» έγραψε: «η Ευρωπαϊκή Ενωση ερευνά την ασφάλεια του φαρμάκου της Pfizer κατά του καπνίσματος».

Συμπέρασμα : αμφιβόλου προελέυσεως και μη δοκιμασμένα σκευάσματα , δεν παίρνουμε ποτε.

Δημοσ.
Ερευνες για παρενέργειες από το Champix

Συμπέρασμα : αμφιβόλου προελέυσεως και μη δοκιμασμένα σκευάσματα , δεν παίρνουμε ποτε.

Από τους 20.000 καπνιστές που το χρησιμοποίησαν την περασμένη χρονιά, 50 διαμαρτυρήθηκαν ότι είχαν συναισθηματικές διαταραχές

Σε μια πολη των 20.000 ατομων που ειναι το περιεργο 50 ατομα να παρουσιασουν συναισθηματικες διαταραχες ?

Ευχαριστω παντως.

Την Πεμπτη θα παω σε Πνευμονολογο για προγραμματισμενη σπιρομετριση και θα το συζητησω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλή αρχή.

Την πρώτη - δεύτερη εβδομάδα σου επιτρέπεται να καπνίζεις έτσι δεν είναι;

Από παρενέργειες σε εσένα τι λέει.;

Ζάλη, Ναυτία, ερωτική διάθεση με το δίκαννο του παππού κλπ...;;;;

Α Γιάννη προφανώς το λαμβάνεις με παρακολούθηση γιατρού. Εάν ναι τι εξετάσεις προηγήθηκαν πριν την έναρξη του φαρμάκου εκτός της σπιρομέτρησης.;

Τα παρακάτω είναι γενικές πληροφορίες εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος...

Επίσης η Phaiser δίνει πολύ καλές εκπαιδευτικές εκδρομές σε Χαβάη Τινησία κλπ ως δώρο στους αξιότιμους πνευμονολόγους, ιδιαίτερα για αυτό το ακριβό και άνευ συνταγογράφησης φαρμακάκι.

Σαφώς πάντα συνεκτιμάς τα προβλήματα που σου δημιουργεί το τσιγάρο και τις πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου. Από τα 4 άτομα που γνωρίζω που το λαμβάνουν τα δύο είχαν τις πρώτες εβδομάδες ζάλη και ήπια ναυτία μετά τη λήψη του φαρμάκου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...