Προς το περιεχόμενο

Παραλαβη αποσκευων στο Ελ.Βενιζελος

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε συ Γιάννη, σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου έτσι γίνεται η παραλαβή αποσκευών...

Δεν ειπα το αντιθετο αφου δεν εχω παει εξωτερικο τα τελευταια 15 χρονια.Απλα ανοιξα το θεμα για να πουμε την αποψη μας κατα ποσο αυτο ειναι ασφαλες και αν κατα την γνωμη μας θα μπορουσε να γινει καλυτερο.

Δημοσ.

Το μόνο βέβαιο είναι πως κάποιος που έχει πληρώσει αεροπορικό εισιτήριο, το έχει κάνει για να πετάξει με το αεροπλάνο. Οπότε, πρώτον δεν έχει περάσει τον έλεγχο για να κλέψει και δεύτερον, ακόμα και αν του γυαλίσουν τα γυαλιά του μπροστινού, δε θα ρισκάρει μανούρες και φασαρίες και τραβήγματα 20 λεπτά πριν την πτήση του.

Δημοσ.
Μια λυση που δεν ξερω αν ειναι τεχνολογικα εφικτη θα ηταν ισως αφου τα ταμπελακια που τους περνανε εχουν barcode (αν δεν κανω λαθος) αν αυτα στελνοντουσαν στον προορισμο αφιξης και περνιοντουσαν σε ενα σκανερ ευκολα μερικοι υπαλλοιλοι θα μπορουσαν κατα την εξοδο να ελεγξουν ποιος και τι πηρε.

Δηλαδή στην έξοδο θα περνάει ένας ένας επιβάτης από scanner που θα λέει στον κάθε υπάλληλο ο κ. Τάδε πήρε την Χ4506 τσάντα που είναι στο όνομα του?

Εκτός του ότι πολλοί δεν θα θέλουν να φαίνεται το όνομα τους δεξιά κι αριστερά, το μπάχαλο που θα προκύψει από κάτι τέτοιο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Φαντάζεσαι στο αεροδρόμιο του Heathrow να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο? Νομίζω ότι μια χαρά είναι το σύστημα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ένα σωρό κάμερες έχει το αεροδρόμιο. Σιγά μην πάει κανείς μα κλέψει εκεί μέσα. Σαν σφηκοφωλιά είναι για τους κλέφτες. Υπάρχουν πολύ πιο ενδεικνύμενα μέρη για να ασκήσουν το επαγγελμα τους. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να σου πάρει κάποιος κατα λάθος τη βαλίτσα, επειδή έχει μια ίδια. Αλλά αυτές οι παρεξηγήσεις συνήθως λύνονται αναίμακτα.

Laptop μέσα στην βαλίτσα;;; Φτου, φτου, φτου απεταξάμην...Πάντα στη χειραποσκευή. Αφήστε τους να το ελέγξουν όσο θέλουν. Δε θα πάθει τίποτα. Σας προτείνω δε, να βρείτε κάποιο ντοκιμαντέρ που να δείχνει τι γίνεται στον κυλιόμενο διάδρομο που μεταφέρει τις αποσκευές. Το ίδιο το σύστημα είναι φτιαγμένο να κοπανάει τις αποσκευές χωρίς οίκτο, ώστε να τις μοιράσει όπως πρέπει. Πόσο μάλλον όταν και οι υπάλληλοι εδάφους τους φέρονται σαν σακιά με πατάτες. Στη βαλίτσα μόνο ρούχα και αντικείμενα ασήμαντης αξίας. Αυτό το έχω κάνει πλέον κανόνα.

Α και το Laptop δε μετράει σαν χειραποσκευή. Σε όλες τις εταιρίες που έχω πετάξει, μπορείς να πάρεις κανονικά τη χειραποσκευή σου ΚΑΙ την τσάντα του Laptop. Οπότε δε βλέπω κάποιο λόγο για να μην την κουβαλάς στο χέρι. Επίσης στα σοβαρά αεροδρόμια (στη Γερμανία σίγουρα), παίρνουν το Laptop και το βάζουν μέσα στο xray αφού το έχουν βάλει πρώτα σε διαφορετικό mode ώστε να μην του κάνει κάποια ζημιά.

Δημοσ.

Προσοχή με τα λαπτοπ. Τελευταία φορά που πήγα έξω ο υπάλληλος (εκεί) αφού το "έλεγξε" το κοπάνησε μέσα στο καλάθι λες και ήταν βιβλίο μαθηματικών μετά τις εξετάσεις και τον αγρικοίταξα. Άσε που αν έχουν αμφιβολίες, μια στο τόσο μπορεί να σε βάλουν να το ανάψεις κι όλας!!!

Και εννοείται ποτέ στις αποσκευές.

Δημοσ.
Γελάτε αλλά στην Ιταλια που πρόσφατα πήγα χτύπαγε το σύστημα ανίχνευσης μετάλλων και δε σε σταμάταγαν. Θερμοκάμερες δεν είχαν και υπολογιστή σιγά μη τον άνοιγαν. Μέχρι να γίνει καμία στραβή βέβαια. Όλα τα πολύτιμα σε χειραποσκευές και ΟΚ. Όσο για το αν πάει κανείς να κλέψει δε νομίζω να ρισκάρει , αφού όλοι κοιτάζουν στην αρχή του ιμάντα και βλέπουν το αντικείμενό τους μέχρι να φτάσει μπροστά τους.

Το σύστημα αυτό έχει διαφορετικά επίπεδα συναγερμού. Εκείνη η στάθμη που αλλάζει και χρώμα και είναι στο πάνω μέρος του ανιχνευτή αν έχεις παρατηρήσει. Χωρίς να ξέρω σε τι ακριβώς αντιστοιχεί αυτή η στάθμη (φαντάζομαι στο υλικό), σε μερικά αεροδρόμια δε σε σταματάνε αν δεν κοκκινίσει, παρόλο που χτυπάει. Γίνεται και στην Ελλάδα αυτό.

Δημοσ.

Α..Και κατι αλλο που δεν ηξερα αν με πιανει...Εχω κανει σπονδυλοδεσια και η πλατη μου ειναι γεματη ...σιδερικα.Δεν τα επιασε ο ενιχνευτης μεταλλων. Επιασε μονο το κινητο μου.

Δημοσ.

Από όσο ξέρω τα μέταλλα που βάζουν σε σπασίματα/εγχειρήσεις είναι μέταλλα τα οποία δεν βγάζουν πρόβλημα σε ελέγχους κλπ.

Αλλά καλού κακού έχε μαζί και ένα χαρτί από γιατρό....ποτέ δεν ξέρεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...