Προς το περιεχόμενο

Cpu OC Λιγο-λιγο ή βουρ με την μια.

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατα το overclocking του επεξεργαστη τιθεται κανα ζητημα conditioning (στρωσιμο) η μπορεις να ξεκινησεις να δινει δυνατες τιμες με την μια? Το αυξανω ανα 5mhz μου φαινεται λιγο αιωνια διαδκασια για αυτο ρωταω.

Για πρωτη φορα παντως το ανοιξα απο 133 στα 175. Μπηκε windows κανονικα και τρεχω OCCT 3.1 για να δω και αν ειναι σταθερο.

Επισης εβαλα την RAM στα 1053ΜΗΖ. Χρειαζεται περισσότεροή δεν παιζει ρόλο?

EDIT: Καπου στο ενδιαμεσο τραβηξε restart που σημαινει μαλλον πως καπου την ακουσε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που πρεπει να αυξανεις λιγο λιγο ειναι το ρευμα (και οποτε μονο χρειαζεται) γιατι αλλιως μπορει να προκαλεσεις βλαβη.Τα ρολογια δεν παιζει ρολο κατα ποσο θα τα αυξησεις με σταθερα ρευματα γιατι πολυ απλα εκει που δεν θα σε σηκωνει το συστημα σου θα λαβεις μια ωραια bsod .H χρησιμοτητα του να αυξανεις κατα ενα μικρο ποσο καθε φορα την συχνοτητα ειναι οτι βλεπεις επακριβως σε ποιο σημειο το συστημα σου παυει να ανταποκρινεται με default ρευματα.Οποτε εκει πηγαινεις και δινεις λιγο ταση.Παντως υπαρχουν απειρα posts πανω σε αυτο το θεμα .Μαλιστα μπορεις να βρεις και σε ποιες ρυθμισεις περιπου μπορεις να clockareis χωρις ντε και καλα να ανεβαινεις 5-5 και να τελειωσεις του χρονου.

Conditioning σε cpu δεν έχω διαπιστώσει ΠΟΤΕ!!! Το μόνο που έχω διαπιστώσει είναι ότι κάθε φορά που αλλάζεις block / ψήκτρα καλό είναι να κάνεις τρία-τέσσερα γερά stressαρίσματα στο cpu για να κάτσει καλύτερα η πάστα (να βρει την θέση της δλδ) :-)

Οι μνημες μου εισης υποστηριζουν XMP, αξιζει να το χρησιμοποιησω? Επειδη απο Manual το γυρισα σε XMP και μου ρυθμισε μονο του απο το profile το ρευμα απο τμη αρχικητιμη σε 1.35.

Μεχρι στιγμης καταφερα να τρεξω για κανα δυωρο prime 95 με baseclcok στα 150 και τωρα στα 160. Ερωτησεις

1)Για ποση ωρα ειναι καλο να τρεχω prime95 για να δω αν ειναι σταθερο το συστημα?

2)Θερμοκρασια τι τιμη ειναι καλη? Να κοιταω για cpu ή για τα cores ανεξαρτητα? Επειδη cpu εχω στους 52, ενω τα cores παιζουν στα 58-60.

3)Επισης εχω ενεργοποιημενες και τις επιλογες speedstep και turbo mode, οπου η συχνοτητα ρυθμιζεται απο το λειτουργικο και το Multiplier αναλογα με το cpu load.

Το δευτερο βλεπω πως βοηθαω γιατι στελνειτον επεξεργαστη στο χ21 κατι το οποιο δεν γινεται με manual εισαγωγη.

Αυτα για αρχη θα ηθελα να ξερω, ευχαριστω.

Ρε παιδια λιγο help. Απο χτες εχουν συμβει τα εξης.

Εφτασα να τον ανβασω μεχρι 185χ21 αλλα επειδη τ PC ειχε ρυθμιση να παει σε sleep mode μετα απ κανα μισαωρο, μπηκε αυτματα σε sleep mode και δεν μπορουσα να τον επιστρεψω.

Εκανα restart ανεβαζοντας τον στα 195 και ενεργοποιηθηκε η επιλογη resume των win7 και επεστρεψε στο state που ητνα πριν παει σε sleep mode, αλλα με 195 αυτην την φορα αντι για 185. Εκλεισα το real temp για να το ξανανοιξω ωστε να κανω σωστο display του baseclock, αλλα εφαγα ενα ωραιοτατοOS corruption και απο τοτε οτι και αν δοκιμασα δεν καταφερα ποτε να επανερθω στο συγκεκριμενο windows istallation.

Ξαναδημιουργησα λοιπον νεο partition με win7 για να μην χασω το παλιο, αλλα τωρα δεν μπορω να πετυχω τα ιδιο results.

Με Baseclock >195 βαραει BSOD στο POST και σε 185 που προηγουμενω ειχα τρεξει prime95 για κανα 2ωρο, τωρα βαραει BSOD με το που ξεκινησουν οι workers. Επισης ανεβασα και ρευματα στηνελιπδα αν σταθεροποιησω το συστημα.

CPU Voltage απο auto σε 1.35

και QPI/DRAM απο 1.35 σε 1.40

Στα ορια του Safe δηλαδη και τα δυο.

Για πειτε τιποτα ρε μαγκες γιατι τα εχω φτυσει.

Στο Auto τον ειχα με turbo mode και speedstep on. Που σημαινει x21 σε stress καταστασεις.

Τωρα παντως τον εριξα στο Manual x20 και εριξα και τα ρευματα, και το prime95 τρεχει κανονικα.

190 x20 τον εχω τωρα.

Σιγουρα δεν εφταιγαν τα δυνατα ρευματα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...