Προς το περιεχόμενο

Ελαφριά Διανομή ποιά;;;


filarhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα p4 με 512 μνήμη (αν βρω μεγαλύτερη θα βάλω) και onboard κάρτα γραφηκών και θέλω να τον χρησιμοποιήσω για κατεβαστήρι και πλοήγηση στο internet. Είναι η πρώτη μου απόπειρα με linux και θέλω να είναι ελαφριά και χωρίς πολλές δυσκολίες για πρώτη φορά εγκατάσταση;;;

 

Ευχαριστώ πολύ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατεβαστηρι με ή χωρις γραφικο περιβαλλον?

 

Αν ειναι χωρις, εκτος του οτι εξοικονομεις 1gb τουλαχιστον (περιπου τοσο πιανει μια εγκατασταση xorg + login manager + τα βασικα), μπορεις να τον ελεγχεις remotely μεσω ssh και καποιου web interface, αναλογα με την εφαρμογη παντα, και δεν ανησυχεις για πραγματα οπως οι αθλιοι drivers της ati, την περιεργη συμπεριφορα του flash κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 για jim_p και tolis_01.Βαλε debian και μετα οτι θες βαζεις ή βγαζεις με aptitude.Αν και γενικα οτι διανομη και να βαλεις στο μηχανημα σου θα πηγαινει μια χαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με τον griper. Αν είσαι πρωτάρης με linux τότε θα σου πρότεινα ubuntu ή xubuntu. Αν έχεις πρόβλημα με το ubuntu (που δεν νομίζω) τότε δοκίμασε xubuntu. Η διαφορά τους είναι στο γραφικό περιβάλλον, το ubuntu έχει gnome ενώ το xubuntu έχει xfce. Επίσης η ελληνική κοινότητα του ubuntu έχει site όπου θα σε βοηθήσουν πολύ! Άλλες "εύκολες" διανομές είναι οι: Mint, Suse, Madriva.

επίσης Το ubuntu είναι βασισμένο στο debian δλδ εγγύηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ!!!

Το μόνο που ξέρω και μπορώ να απαντήσω είναι τις δουλειές που θέλω να κάνω.

:cry:

Ο υπολογιστής θα δουλεύει συνέχεια (προσπαθώ τώρα να βρω τρόπους να μειωθεί ο παραγόμενος θόρυβος) και όταν δεν έχω τον άλλο υπολογιστή (τον λυπάμαι να ανοίγει μόνο για surfάρισμα) θα το χρησιμοποιώ και για να μπαίνω στο internet. Άρα χρειάζομαι ένα πρόγραμμα σαν το utorrent και έναν browser. Αργότερα μπορεί να ασχολήθώ περισσότερο με linux.

 

Παράλληλα θα έχω και ένα boot Windows για κάθε ενδεχόμενο. Απλώς με xp πάει απελπιστικά αργά o firefox και με έχει τσατίσει. Ακόμα και στον επανέλεγχο το utorrent κάνει μια ώρα να ελέγξει το κάθε αρχείο (αλήθεια τι φταίει;;;).

 

Υ.γ. Για εξοικονόμηση χώρου στον δίσκο δεν με ενδιαφέρει και πολύ γιατί θα έχω ένα 40άρι μόνο για το λειτουργικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να βγαλεις τα windows, να βαλεις linux χωρις γραφικο περιβαλλον, σταθερη ip, το transmission για torrent client + το web interface του και να το ελεγχεις απο το αλλο pc.

 

Μετα, κανεις τον φακελο μεσα στον οποιο καταληγουν τα downloads shared μεσω samba και τον βλεπεις κανονικα απο το αλλο pc που ειναι με windows. Βαζεις και το swat για να εχεις και για το samba ενα web interface, και βαζεις το pc σε μια γωνιτσα του σπιτιου να κατεβαζει.

 

Λιγοτερα καλωδια (ενα ethernet και ενα τροφοδοσιας μονο), απουσια οθονης και περιφεριακων και τον βαζεις καπου που να μην ακουγεται.

 

Τον firefox για ποιο λογο τον θες?

 

Φυσικα, για τετοιες mission critical καταστασεις, μια ειναι η διανομη, debian stable.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πρόταση του jim_p είναι υπέροχη και αξίζει τον κόπο να τη βάλεις σε εφαρμογή μόλις αποκτήσεις μια μικρή εμπειρία με το linux.

 

εγώ προτείνω το linux mint 6 xfce επειδή είναι φιλικό για έναν νέο στο χώρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν σε ενδιαφέρει μόνο να πάει γρήγορα το pc δεν χρειάζεται να βάλεις linux.

μπορείς να κάνεις ένα φορματ τα xp σου, εκεί νομίζω είναι το πρόβλημα. με το pc που έχεις μια χαρά πάνε τα xp με utorrent και firefox ανοιχτά. το πολύ πολύ κοίτα να απενεργοποιήσεις κανένα περιττό service αλλά και πάλι δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά. άσε που ο firefox στο linux μου φαίνεται πιο βαρύς όπως και το flash.

 

Linux να βάλεις μόνο αν σε ενδιαφέρει να ξεμπερδέψεις με την microsoft και τον κλειστό κώδικα και αν σε ενδιαφέρει το linux σαν ιδέα και σαν τεχνολογία. Αλλιώς τζάμπα έστω και ο μικρός κόπος να μάθεις 5 πράγματα από την αρχή..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα δεν ξέρω αν τα πηγαίνουν καλά αλλά αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με καθαρή εγκατάσταση των windows. Όπως πολύ αργός ο firefox μετά τις 3-4 σελίδες ανοικτές (ως προς την ταχύτητα του browser) και κάνει πολύ ώρα να ελέγξει το utorrent τα αρχεία που έχω κατεβάσει (για αυτό δεν ξέρω τι φταίει αλλά θα το κοιτάξω γιατί η μητρική δέχεται sata1 ενώ ο σκληρός είναι sata2).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα, ο firefox στο linux τεινει να γινει σαν τον internet explorer στα windows. Απο την εκδοση 3 και μετα εχει απογειωθει η ενσωματωση αχρηστων features, οπως η awesome bar κλπ.

Επισης, χωρις την προσθηκη 2-3 plugins απλα δεν ειναι λειτουργικος.

 

Στο παραπανω "προβλημα" ερχεται να προστεθει και η χαλια αποδοση του flash γενικα, κατι που κανει το firefox να σερνεται και να απαιτει αρκετη χρηση μνημης και επεξεργαστη.

 

Απο την αλλη, ο ΜΟΝΟΣ browser που εχει σιγουρη "συμβατοτητα" σε ολες τις σελιδες που περιεχουν flash, ειναι ο firefox!

 

@filarhos

Ο σκληρος σου εχει πανω ενα jumperακι για να λειτουργει σε sata1 mode. Χρησιμοποιησε το.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...