riak Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Γεια σας, έχω μια άσκηση στην οποία ζητείται ένα πρόγραμμα διαχείρησης parking.Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορω να βαλω καταγραφή ώρας εισόδου/εξόδου του οχήματος απο το σύστημα,δηλαδή οταν θα μπαίνει ενα αυτοκίνητο στο παρκινγκ κ ο υπάλληλος θα καταγράφει τα στοιχεία του αυτοκινήτου, να καταγράφεται αυτόματα κ η ώρα απο τον υπολογιστή.
macabre_sunsets Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 > #include <stdio.h> #include <time.h> void main( ) { char dateStr [9]; char timeStr [9]; _strdate( dateStr); printf( "The current date is %s \n", dateStr); _strtime( timeStr ); printf( "The current time is %s \n", timeStr); } Κάτι τέτοιο ίσως σε βοηθήσει. Γενικά η C έχει date function που σου επιστρέφει την ημερομηνία. Παίρνοντάς την, την εκάστοτε στιγμή, έχεις αυτόματα την ώρα εισόδου/εξόδου.
riak Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ πολυ!! Ο παρακάτω κώδικας θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα; >#include <Windows.h> #include <stdio.h> void main() { SYSTEMTIME st; GetSystemTime(&st); printf("Year:%d\nMonth:%d\nDate:%d\nHour:%d\nMin:%d\nSecond:% d\n" ,st.wYear,st.wMonth,st.wDay,st.wHour,st.wMinute,st.wSecond); } Ευχαριστώ κ πάλι
macabre_sunsets Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Ο κώδικας που παρέθεσες σου δίνει πιο πολλές ελευθερίες ώστε να διαμορφώσεις την ημερομηνία/ώρα σε ότι μορφή θέλεις. Θα παίξει λογικά μια χαρά και ίσως σε βολέψει καλύτερα από αυτόν που σου παρέθεσα εγώ.
riak Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Νεα απορία: Όλοι ξέρουμε λίγο-πολύ πως λειτουργούν τα πάρκινγκ.Θα μπορούσατε να μου πείτε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα πόσα κ ποια αντικείμενα είναι καλό να δημιουργηθούν?Έχω σκεφτεί να δημιουργήσω μια κλάση-βάση "όχημα" κ τις παράγωγες της "αυτοκίνητο" κ "δίκυκλο".Ξέρω όμως ότι όσες περισσότερες κλάσεις έχουμε,όσο πιο κοντά είμαστε στην πραγματικότητα,είναι καλύτερα!Επίσης σκέφτηκα να δημιουργήσω μια κλάση "πάρκινγκ" στην οποία θα γίνεται το 'γέμισμα' του πάρκινγκ,αλλά δε ξέρω αν είναι σωστό.Τι έχετε να μου προτείνετε?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Πρωτα απο ολα γραψε σε στυλ C++. Τωρα οσο αφορά τις κλάσεις σου. Μπορεις να εχεις μια abstract ή ιντερface για να συμβολιζει ενα οχημα.Και μετα να φτιαχνεις αυτοκινητα μηχανακια κτλ με τη βοηθεια κληρονομικότητας -Υλοποιησης. Βεβαια δεν ειναι τοσο σημαντικό.Εκτος εαν κοστολογείς διαφορετικά το καθε τυπο αμαξιού.Αλλιως ποσα οχηματα σε νοιαζουν μονο ποσα οχηματα ειναι μεσα. Τωρα για την κλάση παρκινγκ αυτο μπορώ να σκεφτω και εγώ... Μετα βαζεις μεσα οσες συναρτήσεις χρειάζεσε. Πες μας τι αλλο χρειαζεται να κανιε το προγ να σου πουμε
riak Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Τι να γράψω σε στυλ C++?για τις κλάσεις εννοούσα αυτό ακριβώσ που είπες!(abstract όχημα κτλ).Να γράψω δηλ την εκφώνηση?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 απλα στη c++ απο οσο ξερω δεν βαζουμε .h πχ. include <iostream> οχι iostream.h Αν θες γραψε αναλυτικα τι θες να γινεται να σου πουμε πιες κλασεις αρκούν
riak Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Α,ναι..Το ξέρω ότι δε βάζουμε .h Εκφώνηση: { Τα οχήματα που εισέρχονται στο πάρκινγκ υποτίθεται ότι είναι μόνο αυτοκίνητα κ δίκυκλα.Όταν εισέλθει ένα αυτοκίνητο,ακολουθείται η εξής διαδικασία: 1.καταγράφονται τα στοιχεία: α.αριθμός κθκλοφορίας β.μάρκα γ.μοντέλο δ.χρώμα ε.ώρα εισόδου 2.ο υπάλληλος παρκάρει το αυτοκίνητο στην πρώτη ελεύθερη θέση 3.όταν ο οδηγός αυτοκινήτου επιστρέψει ο υπάλληλος ρωτάει τον αριθμό αυτοκινήτου κ βρίσκει στο σύστημα το αυτοκίνητο.Καταγράφεται η ώρα εξόδου κ κόβεται απόδειξη πληρωμής. 4.Ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο κ αποχωρεί 5.Στην περίπτωση του δικύκλου, η διαδικασία είναι η ίδια, με τη διαφορά πως ο ίδιος ο οδηγός του παρκάρει κ ξεπαρκάρει το δίκυκλο στη θέση που θα του υποδείξει ο υπάλληλος. Το σύστημα που θα υλοποιήσετε θα πρέπι να καλύπτει όλη την παραπάνω διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα: -ο σταθμός διαθέτει 50 θέσεις αλλά πολλές φορές σταθμεύονται περισσότερα αυτοκίνητα σε χώρουσ μεταξύ των θέσεων (βραχυπρόθεσμα) -η χρέωση είναι 2 ευρώ η ώρα για αυτοκίνητα κ 0,5 ευρώ για δίκυκλα. } Επίσης ξέρουμε -ότι για την υλοπίηση των θέσεων έχοπυμε χρήση vector -τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν με τη σειρά τις θέσεις 1-50,αν όμως φύγει ενδιάμεσα π.χ. το πρώτο αυτοκίνητο,το επόμενο που θα εισέλθει θα μπει στη πρώτη θέση(η οποία θα έχει ελευθερωθεί πριν λίγο)
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δηλαδη οι θεσεις δεν θα ειναι μια κλαση αλλα ενα vector που μεσα θα εχεις τα αμαξια;
riak Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Έχω φτιάξει μια κλάση όχημα,στην οποία έχω βάλει μεταβλητές τα στοιχεία που καταγράφονται κατά την είσοδο του οχήματος,τα get,set κ μια αμιγώς εικονική μέθοδο για τη χρέωση.Επίσης έφτιαξα τις κλάσεις αυτοκίνητο κ δίκυκλο,οι οποίες κληρονομούν απο την όχημα όλες τις μεταβλητές κ υλοποιούν διαφορετίκα τη μέθοδο χρέωση.Σκέφτομαι άλλη μια κλάση,πάρκινγκ,η οποία θα έχει τον vector κ μεθόδουσς για α)την καταγραφή των στοιχειων,β)γέμισμα θεσεων,γ)υπολογισμός ώρας παραμονής
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Το λεει πουθενα η εσυ το σκεφτηκες; Γιατι πρακτικα δεν ξερω τροπο ετσι να μπορεις να ξερεις σε πια θεση ειναι το καθε αμαξι.(Εαν βαζεις σε ενα βεκτορ τα αμαξια δλδ). Εκτος εαν εχεις μεσα την πληροφορια σε πια θεση βρισκονται αλλα δεν ειναι καλη λυση αυτη και πολυπλοκη μετα
riak Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δηλαδη οι θεσεις δεν θα ειναι μια κλαση αλλα ενα vector που μεσα θα εχεις τα αμαξια; Μας είπε να χρησιμοποιήσουμε ένα vector 50 θέσεων ώστε να μπορέσουμε να καλύπσουμε κ τα επιπλέων οχήματα που θα παρκάρουν (βραχυπρόθεσμα) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:09 ---------- Να χρησιμοποιήσουμε vector το είπε ο καθηγητής.Αυτό που γράφω παραπάνω με τις κλάσεις το σκέφτηκα εγώ.Δεν θα παίξει έτσι? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Οπως ξερω τα βεκτορ αν εχεις 3 αμαξια... 1 2 3 και σβησεις το 2 θα υπαρχει 1 2. το πρωτο για το πρωτο αμαξι και το 2 για το 3. Μια χαρα θα παίξει απλα πες μου τρόπο που θα ξέρει σε πια θέση θα βρισκεται το αμάξι δηλαδη να δειχνει στον υπαλληλο βρισκεται στη θεση τάδε. Και πως μετα θα βρισκεις πια ειναι η κενή θέση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.