Ghroth Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Καλημέρα σας. Έχω το εξής πρόβλημα. Πρίν απο 2 μέρες, ανοίγοντας το laptop μου (WinXP Home Edition) το λειτουργικό πετούσε στιγμιαία μια μπλέ οθόνη (crash) πάνω στο φόρτωμα των Windows. Προσπάθησα να κάνω επανεγκατάσταση των Windows απο το αυθεντικό cd που υπήρχε μαζί με το laptop. Στο σημείο που καθορίζω σε ποιόν σκληρό / partition θέλω να γίνει η εγκατάσταση του λειτουργικού, παίρνω το εξής μήνυμα: >Unknown Disk <There is no disk in this drive.> ..και είτε προσπαθήσω να φτιάξω καινούργιο partition, είτε οτιδήποτε άλλο, το αποτέλεσμα είναι μπλέ οθόνη: >Techinal information: *** Stop: 0x0000008E (0xC000000E, 0xF7419CAD, 0xF6FD47EE4, 0x00000000) *** setupdd.sys - Address F7419CAD base at F73ED000 Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στα [KB reports] της Microsoft βρήκα πως το συγκεκριμένο λάθος οφείλεται στην RAM: Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να προκύψει εάν ισχύει μία από τις ακόλουθες συνθήκες: * Μία ή περισσότερες λειτουργικές μονάδες μνήμης RAM που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας παρουσιάζουν σφάλμα. * Η ρύθμιση παραμέτρων της μνήμης RAM δεν είναι συμβατή με τα Windows XP. Το αξιοπερίεργο είναι πως, κάνωντας εγκατάσταση linux (έχω δοκιμάσει Slackware και Ubuntu) λειτουργούν όλα κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα RAM ή δίσκου. Επίσης παρατήρησα πως στο loading του bios, εμφανίζεται το μύνημα "No TPM or TPM has problem". (Trusted Platform Module) Αυτά τα λίγα. Ξέχασα να σας πώ πως το laptop είναι Turbo-X (...) και το ίδιο πρόβλημα μου είχε ξαναεμφανιστεί πρίν απο 2 μήνες περίπου όπου το είχα πάει στην εταιρία για service και το "διόρθωσαν". Γνωρίζει κανείς κάτι για το παραπάνω πρόβλημά μου? Edit: Μόλις έκανα κανονικά install και τα Windows 7.. Δεν μπορώ να καταλάβω τι "κόλλημα" τρώνε τα XP.
alex89 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Το φορητό τον πήρες με τα χp; Αυτό το μήνυμα πιθανόν στο βγάζει γιατί πρέπει να περάσεις τους sata drivers για να δουν τα win το σκληρό σου.
Ghroth Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Ναί. Το φορητό είχε XP επάνω όταν το πήρα. Χμμ... πώς μπορώ να περάσω οποιονδήποτε driver όταν δεν αρχίζει καν η εγκατάσταση του λειτουργικού? Mέσα απο το bios σκληρός και RAM αναγνωρίζονται κανονικά.
alex89 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Στο site της micrsoft που κοίταξα και εγώ, λέει για μνήμη ram....Τα xp σε κάποιους φορητούς δε μπορούνε να δούνε το σκληρό γιατί πρέπει από δισκέτα να περάσεις τους sata drivers της μητρικής. Αν χρησιμοποιείς cd που σου δώσανε από το πλαίσιο, λογικά θα πρέπει να έχει τους sata driver. Ο φορητός δεν έχει recovery partition για να κάνεις από εκεί εγκατάσταση τα win;
Ghroth Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Όχι δυστηχώς. Έιχα κρατήσει εγώ στην αρχή ενα backup με Norton Ghost, το οποίο κάνει κανονικά restore αλλα πάλι με μπλέ οθόνες και restarts στην έναρξη. Ψάχνω να δώ τι παίζει με τα sata drivers. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:40 ---------- Τα xp σε κάποιους φορητούς δε μπορούνε να δούνε το σκληρό γιατί πρέπει από δισκέτα να περάσεις τους sata drivers της μητρικής. Νά'σαι καλα alex89. Όντως ήταν απο αυτό. Έκανα recompile το cd απο τα windows χρησημοποιώντας το nLite σε ένα usb stick έχοντας περάσει τους sata drivers της motherboard και η εγκατάσταση είδε κανονικά τον σκληρό μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.