Προς το περιεχόμενο

VW Golf GTI ή Honda Civic Type R?

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκινα απο την πορτα, που δεν ζυγιζει 10γραμμαρια οπως του Σιβικ...

Βεβαια περι ορεξεως...κολοκυθοπιττα!

Εγω αν ειχα τα λεφτα θα επαιρνα με κλειστα τα ματια το golf gti ή το scirocco

Σε καμια περιπτωση ομως το ''απλο'' Γκολφ..

Καταρχάς επειδή έχω μπεί στο καινούριο civic (όχι στο type-r αλλά στο απλό 1.8) η πόρτα του δεν είναι ψεύτικη.

Έχεις δίκιο γούστα είναι αυτά κι ίσως στα μάτια αρκετών το Scirocco να είναι πιο όμορφο απο το type-r αλλά εγώ δεν διαλέγω έτσι αυτοκίνητο.Για μένα μετράει πιο πολύ η αξιοπιστία ,να μην πληρώνω κερατιάτικα "ηλίθιες ζημιές".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Moυ το εχει πει και το ιδιο το παιδι, αλλη αισθηση τα γερμανικα, πιο στιβαρα..

Οσο για τις βλαβες που λες, δεν ειναι και τοοσο αναξιοπιστη η volkswagen..Ισα ισα, εγω το αντιθετο θα ελεγα. Βαλε και το πιο στιβαρο αμαξωμα, την καλυτερη ποιοτητα, την καλυτερη μεταπωλητικη αξια..Τεσπα, δεν θα σε πεισω, ειπαμε, γουστα ειναι αυτα!

Ειδικα στο ADAC η εταιρια ειναι μεσα στις 10 πρωτες στην ικανοποιηση των πελατων τους για το '08

Η δεκαετεις εγγυηση δεν αναφερεται σε καμια περιπτωση στα μηχανικα μερη του αυτοκινητου.Αντιπροσωπος της Hοnda στην Ελλαδα ειναι ο Σαρακακης,οποτε πολλα προβληματα με την προμηθεια ανταλλακτικων και ακομα περισσοτερα ως προς την εξυπηρετηση.

Παμε στα αυτοκινητα,το ενα ειναι τουρμπισιο,το αλλο ατμοσφαιρα που συμαινει οτι στο τουρμπο εχεις λιγοτερη αξιοπιστια,θες λιγο συμπληρωμα λαδιου και χανεις λιγο απο επιδοσεις τους καλοκαιρινους μηνες αλλα εχεις χαμηλη καταναλωση σε αντιθεση με το ατμοσφαιρικο Civic οπου το μονο μειον ειναι η καταναλωση.Απο εσωτερικο κακα τα ψεμματα,αν και φανατικος γιαπωνεζακιας παραδεχομαι οτι τα γερμανικα ειναι καλυτερα,πολυ καλυτερη ποιοτητα πλαστικων αλλα και συναρμολογησης.ΑΠο επιδοσεις μπροστα ειναι το Civic το ιδιο και απο αξιοπιστια.Οποτε αφου εισαι αναμεσα σε αυτα τα δυο πας τα κανεις test drive και βλεπεις ποιο σου ταιριαζει.

Golf. To μόνο Gti:-)

Αποτελεί το ιδανικό πακέτο.

Καλό το type r, πιο γρήγορο στην πίστα αλλά το golf είναι αλλού.

Στην πίστα πιο γρήγορο είναι το Γκολφ, αυτό λέμε τόση ώρα...

Στην πίστα πιο γρήγορο είναι το Γκολφ, αυτό λέμε τόση ώρα...

Mea culpa:X Αυτο ήθελα να πω. Το honda ελαφρώς στα 0-100:o

Το V νομίζω ήταν πιο αργό από το type r...

Αν ψάχνεις πολυτέλεια,άψογο φινίρισμα,τέλεια ηχομόνωση,πολύ καλή ποιότητα πλαστικών,πολιτισμένο χαρακτήρα αυτοκινήτου,στιβαρό αμάξωμα καί αυτό που λέμε "γκομενοπαγίδα"παίρνεις Golf GTi.

Aν πάλι ψάχνεις ένα πιό σπόρ αμάξωμα,αξιοπιστία,μηχανή και ήχο που τρελένεται και "αλήτικο" αυτοκίνητο τότε πάρε το type-r.

Κι όσοι λέτε για την αξιοπιστία των τουρμπάτων και κομπρεσσοτουρμπάτων Γερμανικών και ημί (όπως τα Skoda και τα Seat) αυτοκινήτων κοιτάξτε στα Club τους για προβλήματα και πόσα παράπονα έχουν.Τα ατμοσφαιρικά Γερμανικά ναι είναι αξιόπιστα.

Βέβαια φίλε ότι και να λέμε εμείς την απόφαση εσύ θα την πάρεις και τα λεφτά που δίνεις δεν είναι και λίγα...Σε όποιο και να καταλήξεις πάντως καλοτάξιδο!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:05 ----------

Άμα θές αυτοκίνητο τότε θα πάρεις Γερμανό...

Άμα θές κονσέρβα, παίρνεις Ιάπωνα και κάνεις τον σταυρό σου....

Κάνε μου μια χάρη...πήγαινε σε μία αντιπροσωπεία Honda και μπές στο καινούριο civic και μετά έλα πές μου την γνώμη σου.Μετά πήγαινε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων και πες του αυτά που έγραψες και πές μου τι σου απάντησε.

Κάνε μου μια χάρη...πήγαινε σε μία αντιπροσωπεία Honda και μπές στο καινούριο civic και μετά έλα πές μου την γνώμη σου.Μετά πήγαινε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων και πες του αυτά που έγραψες και πές μου τι σου απάντησε.

Συγκρίνεις μια εταιρία σαν την VW με την Honda??? Είμαστε καλά??? Οι Ιάπωνες παίρνουν ένα μοτεράκι κοπανάνε μια τουρμπίνα, και έτοιμο!!!

Αξιοπιστία 0!!!

Αν δεν κάνω λάθος το Civic χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα, ημιάκαμπτο άξονα πίσω... Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις Golf, έχει καλύτερο στήσιμο, καλύτερο πάτημα, είναι πιο στιβαρό και με λίγα λόγια νοιώθεις αυτοκίνητο.

Συγκρίνεις μια εταιρία σαν την VW με την Honda??? Είμαστε καλά??? Οι Ιάπωνες παίρνουν ένα μοτεράκι κοπανάνε μια τουρμπίνα, και έτοιμο!!!

Αξιοπιστία 0!!!

Μάλλον έχεις μπερδευτεί λίγο.

Δες ποιο από τα 2 έχει τουρμπίνα.

Aναφλερομαι γενικά στα Ιαπωνικά αυτοκίνητα!!!

Εδώ βέβαια μιλάμε ειδικά για το Type R αλλά ακόμα και γενικά να αναφέρεσαι αντίθετα με τους Ευρωπαίους που όλοι πάνε προς αντικατάσταση των ατμοσφαιρικών όλων των κυβικών οι Ιάπωνες επιμένουν ατμοσφαιρικά και μόνο στις γρήγορες εκδόσεις βάζουν turbo.

Γενικά πάντως σε λάθος τομέα βρήκες να βγάλεις χειρότερους τους Ιάπωνες και καλό θα ήταν να μην τα λες παραέξω αυτά και γίνεσαι ρεζίλι.

Αξιοπιστία 0!!!

Ψάξου λίγο και θα δείς ποιοί παίρνουν ένα μοτεράκι (75 αλόγων στα 1.4) και κοπανάνε μία τουρμπίνα κι έναν κομπρέσσορα ,και έτοιμο!!!Και μετά ψάξου λίγο ακόμα για να δείς πόσα προβλήματα έχουν αυτά τα μοτεράκια,πόσα λάδια καίνε και θα καταλάβεις τι παίζει στα μηχανικά και ποιοί είναι αυτοί που κάνουν προχειρότητες στις μηχανές τους.Επίσης googlare και δές παράπονα στα σάιτ της Audi από αγοραστές από τα κατά τα άλλα υπερεκτιμημένα αυτοκίνητα τους.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν προσπαθώ να βγάλω άχρηστα τα Γερμανικά αυτοκίνητα αφού σε όλα τα άλλα πέρα των μηχανικών και ηλεκτρικών μερών ενός αυτοκινήτου οι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι και παίζουν χωρίς αντίπαλο!!!!Αλλά στην αξιοπιστία κινητήρων και ηλεκτρικών ακόμα είναι χρόνια πίσω.και ανφέρομαι περισσότερο στα τουρμπάτα τους και κομπρεσσοτουρμπάτα τους κι όχι στα ατμοσφαιρικά τους.

Εκεί που δεν τους πιάνει κανείς τους Ιάπωνες είναι η αξιοπιστία των κινητήρων.Χρόνια τώρα προσπαθούν να τους μιμηθούν (αν και τα τελευταία χρόνια με τόσα ηλεκτρικά που έχουν τα αμάξια όλα λίγο πολύ τα ίδια χάλια είναι).Πιστεύω το ξέρεις και σίγουρα το έχεις ακούσει...

Να σου πώ την αλήθεια μου αν είχα 30.000 ευρώ θα ήθελα να πάρω το Opel Astra OPC αλλά επειδή έχω ακούσει τα χίλια μύρια από τα χάλια ηλεκτρικά του θα κατέληγα στο Type-R να έχω το κεφάλι μου πιό ήσυχο.Και το Scirocco μ'αρέσει πολύ αν και στα 2 με χαλάει πολύ ο κώλος τους.

Προτείνω golf. Η αδερφή μου έχει το tsi και ο φίλος της το gti. Της αδερφής μου του έχω κάνει κάμποσα χιλιόμετρα και καταλαβαίνω το τι σημαίνει αυτοκίνητο (οδηγώ peugeot 206). To gti τώρα είναι πολύ μπροστά. Άλλη φάση. Έχει την πολυτέλεια και τη στιβαρότητα των golf, αλλά φοβερό στήσιμο και γκάζι που συγκινεί. Με το που κάθεσαι απλά στο κάθισμα σε προϊδεάζει ότι κάτι θα γίνει. Πολύ καλές επιδόσεις χωρίς να τρομάζουν όμως καθόλου. Αν είχα τα λεφτά, θα το έπαιρνα με 1000.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...