Προς το περιεχόμενο

Αγορά καινούργιου υπολογιστή για επεξεργασία εικόνας και βίντεο (γύρω στα 1300€)

stsksts123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν...

capturengl.jpg

capture1ech.jpg

Κράτησα τα βασικά (κουτί, CPU, M/B, Cooler, Ram, VGA, HD's, DvDrW).

Δες τώρα, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι δεν πρόκειται να χρειαστείς κάτι παραπάνω σε SSD, ,αυτός σου εγγυώμαι θα κάνει τη δουλειά του, και είναι και σε καλή τιμή. Τώρα για λειτουργικό και βασικές εφαρμογές θα σου πιάσει περίπου 10 gb. Εγώ στον δικό μου που είναι κανονικός όυτε 80gb δεν έχω πιάσει και είμαι "κατεβαστήρης", ωστόσω εσύ θα έχεις και το raid στους σκληρούς για την δουλειά σου. Πάντως να ξέρεις το PC αυτό είναι λιγουλάκι υπερβολή, δηλαδή μπορείς να κάνεις και τη δουλειά σου και χωρίς i7, χωρίς 1200 ευρώ. Σου έβαλα και λειτουργικό (το και το τονίζω γιατί ποτέ στη ζωή μου δεν αγόρασα λειτουργικό :-)), σου λείπει μια οθόνη και βγαίνεις στα 1500.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λοιπόν...

capturengl.jpg

capture1ech.jpg

Κράτησα τα βασικά (κουτί, CPU, M/B, Cooler, Ram, VGA, HD's, DvDrW).

Δες τώρα, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι δεν πρόκειται να χρειαστείς κάτι παραπάνω σε SSD, ,αυτός σου εγγυώμαι θα κάνει τη δουλειά του, και είναι και σε καλή τιμή. Τώρα για λειτουργικό και βασικές εφαρμογές θα σου πιάσει περίπου 10 gb. Εγώ στον δικό μου που είναι κανονικός όυτε 80gb δεν έχω πιάσει και είμαι "κατεβαστήρης", ωστόσω εσύ θα έχεις και το raid στους σκληρούς για την δουλειά σου. Πάντως να ξέρεις το PC αυτό είναι λιγουλάκι υπερβολή, δηλαδή μπορείς να κάνεις και τη δουλειά σου και χωρίς i7, χωρίς 1200 ευρώ. Σου έβαλα και λειτουργικό (το και το τονίζω γιατί ποτέ στη ζωή μου δεν αγόρασα λειτουργικό :-)), σου λείπει μια οθόνη και βγαίνεις στα 1500.

ποια η διαφορα τον Premium με τα Ultimate? Μπορω να βαλω 2χ1ΤΒ αντι γιαυτους εαν ναι ποιον προτείνεις ή καλυτερα να πάρω έναν εξωτερικό εαν χρειαστεί?

Δημοσ.
ποια η διαφορα τον Premium με τα Ultimate? Μπορω να βαλω 2χ1ΤΒ αντι γιαυτους εαν ναι ποιον προτείνεις ή καλυτερα να πάρω έναν εξωτερικό εαν χρειαστεί?

Από 1 TB αυτόν http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1107399&Manufacturer=Samsung&category=69977741&catalog=20. Μην μπλέκεις με εξωτερικούς σε τέτοιο σύστημα. Και μια ερώτηση, τι θα τον κάνεις τόσο χώρο ? :lol::-)

Διαφορές ανάμεσα στα Vista και τις εκδόσεις τους http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editions/default.aspx.

Απλά εγώ πάλι προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τα 7 (ακόμα δλδ), είμαι στα Vista και δεν έχω και πρόβλημα.

Δημοσ.
η σύνθεση που πρότεινε ο BaNcU δεν είναι καλή? τι παραπάνω ζήτησα για να πάει 1500€?

Πάντα ξεφεύγω από τον προϋπολογισμό μου. Πρότεινε μου κάτι και θα δω τι θα κάνω.

Ευχαριστώ πολύ

Μόνο το λειτουργικό θα πρέπει να έχω στον SSD ή και άλλα προγράμματα? Ρωτάω για θέματα λειτουργικότητας και χωρητικότητας.

Πολύ καλή είναι η τελευταία σύνθεση του BancU αλλά μιας και είναι τόσο High End το pc βάλε και τον Ιntel τον 80gb για το λειτουργικό σου αντί για τον Samsung τον SSD ο οποίος είναι κλάσης ανώτερος και δεν θα πέσει σε απόδοση όπως ο Samsung σε κανένα δύο χρόνια...Και επίσης για αποθηκευτικό χώρο βάλε ένα σκληρό 1tb(τον Samsung πχ) και όχι 2 500gb που βάζει o ΒaNcU καθώς για αποθηκευτικό χώρο το Raid0 δεν πρόκειται να βοηθήσει σε κάτι...απλά θα είναι λίγο επικίνδυνο για τα δεδομένα σου...

Άρα στην σύνθεση του ΒaNcU intel αντί Samsung ssd και Samsung1TB αντί 2χ500gb για αποθηκευτικό χώρο και το pc γίνεται άψογο τέλειως...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:24 ----------

eshopgr1244395327100.png

Στα μάζεψα σε ένα όλα να τα έχεις πρόχειρα!To pc σε όλη του την τελειότητα!Αντε και να το έχεις να το καμαρώνεις!

Δημοσ.
Από 1 TB αυτόν http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1107399&Manufacturer=Samsung&category=69977741&catalog=20. Μην μπλέκεις με εξωτερικούς σε τέτοιο σύστημα. Και μια ερώτηση, τι θα τον κάνεις τόσο χώρο ? :lol::-)

Διαφορές ανάμεσα στα Vista και τις εκδόσεις τους http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editions/default.aspx.

Απλά εγώ πάλι προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τα 7 (ακόμα δλδ), είμαι στα Vista και δεν έχω και πρόβλημα.

Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, για να μην περιορίζομαι μιας και έχει πέσει πολύ η τιμή τους.

Μπορώ να βάλω δηλαδή 2 Samsung 1TB HDD αντί για τους 2 WD 500gb?

Να βάλω Samsung σκληρουύς ή WD όπως προτείνει ο nikos21aek?

Θα έχω προβλήματα συμβατότητας με κάποιους drivers (πχ. Εκτυπωτής) και σε διάφορα προγράμματα στα 64bit ή έχουν βγει καινούργιες συμβατές εκδόσεις για παλιά μηχανήματα και προγράμματα?

Τι είναι τα 7?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:36 ----------

Πολύ καλή είναι η τελευταία σύνθεση του BancU αλλά μιας και είναι τόσο High End το pc βάλε και τον Ιntel τον 80gb για το λειτουργικό σου αντί για τον Samsung τον SSD ο οποίος είναι κλάσης ανώτερος και δεν θα πέσει σε απόδοση όπως ο Samsung σε κανένα δύο χρόνια...Και επίσης για αποθηκευτικό χώρο βάλε ένα σκληρό 1tb(τον Samsung πχ) και όχι 2 500gb που βάζει o ΒaNcU καθώς για αποθηκευτικό χώρο το Raid0 δεν πρόκειται να βοηθήσει σε κάτι...απλά θα είναι λίγο επικίνδυνο για τα δεδομένα σου...

Άρα στην σύνθεση του ΒaNcU intel αντί Samsung ssd και Samsung1TB αντί 2χ500gb για αποθηκευτικό χώρο και το pc γίνεται άψογο τέλειως...

eshopgr1244395327100.png

Στα μάζεψα σε ένα όλα να τα έχεις πρόχειρα!To pc σε όλη του την τελειότητα!Αντε και να το έχεις να το καμαρώνεις!

τελικα να βαλω samsung 1TB ή 2 WD 1 TB? Θα τους έχω ξεχωριστά χωρίς RAID?Γιατί?

Από ESHOP να τον πάρω ή Πλαισιο? Γιατί τα Home Basic?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
τελικα να βαλω samsung 1TB ή 2 WD 1 TB? Θα τους έχω ξεχωριστά χωρίς RAID?Γιατί?

Από ESHOP να τον πάρω ή Πλαισιο? Γιατί τα Home Basic?

Ευχαριστώ πολύ

Και οι δύο καλοί είναι όποιον θές βάλε...Raid κάνεις σε δύο σκληρούς για να γίνει μεγαλύτερη η ταχύτητα τους και να τρέχει πιο γρήγορα το λειτουργικό...Αλλά κάνοντας raid στην ουσία αντί να γράφει κάτι στον ένα σκληρό σε 1λεπτό πχ γράφει το μισό στον ένα και το άλλο μισό στον άλλο και κάνει μισό λεπτό...Στην ουσία δηλαδή τους έχεις να δουλεύουν σαν ένας...Αυτό έχει τον εξής κίνδυνο..Αν κάτι συμβεί στον ένα η σπάσει το raid χάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ γιατί στον άλλο σκληρό είναι γραμμένα τα μισά που από μόνα τους είναι τίποτα..

Από την στιγμή λοιπόν που για to λειτουργικό σου πάρεις τον SSD ο οποίος είναι πολύ πιο γρήγορος ακόμη και από raid δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνεις raid στους άλλους...Μόνο επικίνδυνο και δεν θα σου προσφέρει κάτι..Αποθηκευτικό χώρο θα τους έχεις δεν θα τρέχεις τίποτα σε αυτους τους σκληρούς..

Από όπου θές πάρτον..Επειδή είναι πανάκριβος μπορείς να πάς και στους δύο και να ζητήσεις προσφορά και όποιο σου κάνει την καλύτερη..

Επειδή είναι τα φθηνότερα..Μπορείς να βρείς μετά σπασμένη όποια έκδοση θες και απλά να κάνεις επιδιόρθωση των windows και να έχεις γνήσια τα ακριβότερα...

Ναι χαλαρά θα βρείς drivers γιά όλα..

Windows 7 είναι το νέο λειτουργικό της microsoft Που βγαίνει τον Οκτώβριο..

Δημοσ.

eshopgr1244395327100.png

Υπάρχουν κάποιες διαφορές σε σχέση με αυτά που μου πρότεινε ο BaNcU (μητρική, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών κτλ) γιατί? Ποια τελικά να προτιμήσω?

Δημοσ.
Υπάρχουν κάποιες διαφορές σε σχέση με αυτά που μου πρότεινε ο BaNcU (μητρική, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών κτλ) γιατί? Ποια τελικά να προτιμήσω?

Άλλα πράγματα φέρνει το πλαίσιο άλλα το e-shop..Σαν μοντέλα και πλατφόρμα ίδια είναι..

Δημοσ.
Άλλα πράγματα φέρνει το πλαίσιο άλλα το e-shop..Σαν μοντέλα και πλατφόρμα ίδια είναι..

η GAINWARD 0261 GTS250 CUDA 1GB PCI-E RETAIL έχει HDMI γιατι στο ESHOP

δεν έχει τα χαρακτηριστικά της

Δημοσ.
eshopgr1244405361467.png

ευχαριστω πολυ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:42 ----------

Έχει αγοράσει κανείς από Πλαίσιο ή ESHOP? Ρωτάω για να μάθω εάν κάνουν κάποια μείωση τιμής ή άτοκες δόσεις εάν πάω από τα καταστήματα τους με την σύνθεση που μου προτείνατε.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:27 ----------

Για οθόνη στις 24¨τι λέτε? Το pva panel τι είναι? Εάν έχει και δέκτη τηλεόρασης είναι πιο ακριβή? Μπορεί να χάνει στην ποιότητα εάν έχει και δέκτη τηλεόρασης? Θα ήθελα μια που να έχει 1920χ1080p.

ψαχνω αλλα δεν βρισκω καμια με PVA πανελ.Ξερει κανεις που πουλανε?

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

stsksts123, έχεις ξεφύγει εντελώς εκτός budget, και ταυτόχρονα χτίζεις σύστημα που είναι νεκρό από άποψη αναβαθμισημότητας (forget 1366) αλλά και εντελώς overkill για τις ανάγκες που έχεις. Απλά στο αναφέρω γιατί πολλοί την πατάμε και δεν σταματάμε να προσθέτουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά, καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, ή γιατί κακώς νομίζουμε πως θα έχουν πραγματική, μετρήσιμη διαφορά στις εργασίες που θα τα χρησιμοποιήσουμε..

Πάρε μια καλή 24αρα οθόνη που θα σε βοηθήσει στην χρήση που πρόκειται να κάνεις, και στήσε το υπόλοιπο σύστημα με ανώτατο budget 800€ (και πολλά βάζω) , ανεξαρτήτως εξαρτημάτων..αυτή είναι η συμβουλή μου. Και στο λέω, γιατί φαίνεται από τα γραφόμενά σου πως (τελευταία δλδ) δεν έχεις μεγάλη σχέση με τον χώρο και γιαυτό πας να δώσεις λεφτά που θα πάνε πεταμένα λόγω των αναγκών που έχεις. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να δώσεις λεφτά για i7 σύστημα ώστε να κάνεις ερασιτεχνική επεξεργασία video και εικόνας.

Αυτά από εμένα, καλές αγορές. :-)

Δημοσ.

+1 και από εμένα...Φίλε stsksts123 τα λεφτά είναι πάρα πόλλα για υπολογιστή και δεν έχω πεπειστεί ότι οι ανάγκες σου είναι τόσο υψηλές.

Σοβαρά τώρα η τεχνολογία στους υπολογιστές έχει εξελιχτεί πάρα πολύ..Η δουλειά σου γίνεται άνετα και ήρεμα και χωρίς να πάρεις ότι πιο ακριβό υπάρχει στην αγορά..Αν θές να είναι εντυπωσιακός ο υπολογιστής πάρε ένα ωραίο κουτάκι,ωραία περιφερειακά και ωραία οθόνη..Και με Πολύ λιγότερα λεφτά φτιάχνεις κουτί που να καλύπτει τις ανάγκες σου.

Είναι πολλά τα λεφτά που θες να δώσεις και αν απλά τα δώσεις για να "κάθονται" στο γραφείο σου χωρίς να πιάνουν τόπο είναι πολύ τραγικό..Με τα παραπάνω λεφτά παίρνεις καινούριο υπολογιστή σε 3 χρόνια σίγουρα καλύτερο από αυτόν που θα πάρεις τώρα..

Σκέψου το πολύ καλά πριν προβείς σε τέτοια αγορά..

Αν σκοπεύεις να πας σε ι7,6gb ram,2tb σκληρό,ssd πήγαινε κατευθείαν για αυτό που σου προτείναμε δεν υπάρχει λόγος να τσιγκουνευτείς αν πρόκειται για τόσο high end υπολογιστή πάρτον στα τέρματα όλα αλλά σκέψου το καλά πριν δώσεις τόσα λεφτά..Ειδικά για άτοκες δόσεις κάτι που έγραψες..Μην χρεωθείς φίλε για κάτι που δεν θα σου προσφέρει απολύτως τίποτα παραπάνω από αυτό που χρειάζεσαι.

Δημοσ.

σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Έχετε να μου προτείνετε καμία οθόνη 23-24-25-26¨ που να έχει δέκτη τηλεόρασης ή έστω χωρίς δέκτη.(ανάλυση 1920χ1080).Εκτός από αύτη που μου προτείνει ο Dante80 υπαρχει κατι αλλο(είναι S-IPS ποία η διαφορά με S-PVA?)?

Ευχαριστώ πολύ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:39 ----------

eshopgr1244395327100.png

ο σκληρος που μου προτεινες ειναι στα 5400 ή 7200? μηπως να παρω αυτους WESTERN DIGITAL 1TB WD1001FALS CAVIAR BLACK SATA2 στα 7200?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...