karaflodaimwn Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Κάποια στιγμή που ο υπολογιστής είχε φρικάρει και δεν έσβηνε με τίποτα,αναγκάστηκα να βγάλω την μπαταρία.Από εκείνη τη στιγμή ο υπολογιστής ανοίγει(και λειτουργεί κανονικά) μονάχα άν είναι ταυτόγχρονα συνδεδεμένα και η μπαταρία και το τροφοδοτικό του ρεύματος.Μόνο με μπαταρία ή μόνο με ρεύμα από την πρίζα,ο υπολογιστής δεν ανοίγει.Αυτό που πραγματικά με προβλημάτισε,όμως,(αφού στην ουσία το χρησιμοποιώ σαν σταθερό το laptop και δε με πείραξε και τόσο που "έχασα" τη φορητότητα του) είναι ότι το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας διαρκώς πέφτει.Από 100% όταν συνέβη το συμβάν,έφτασε μέσα σε 2 μήνες στο 30% και συνεχίζει να πέφτει με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς.Προτού φτάσει στο μηδέν,θέλησα την πολύτιμη συμβολή σας.Τί φταίει?Η μπαταρία?Το τροφοδοτικό ρεύματος?Και τα δύο?Τί επιλογές έχω?Ευχαριστώ...
alex89 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Αν είσαι εντός εγγύησης καλύτερα να το πας στο service.
karaflodaimwn Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Αν είσαι εντός εγγύησης καλύτερα να το πας στο service. Δυστυχώς δεν είμαι εντός εγγύησης.Κάποιος καμιά ιδέα ρε παιδιά???
hasiotis_john Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Φίλε έχω και γω hp pavillion και σήμερα μου έκανε και μένα κάτι ανάλογο! Βασικά όταν ξεφόρτισε τελείως η μπαταρία και του έβαλα το καλώδιο τροφοδοσίας για να την φορτίσω , ΔΕΝ έδειχνε σημεία ζωής! Το εικονίδιο της φόρτισης έδειχνε ότι η μπαταρία ήταν συνδεμένη , αλλά ήταν μόνιμα στο 0% ... Έκανα restart , μπήκα σε safe mode , έβγαλα την μπαταρία , κτλ κτλ ... αλλά ΤΙΠΟΤΑ! Ήμουν σίγουρος ότι τα έπαιξε η μπαταρία , μέχρι που μου ήρθε μια ιδέα που την είχα διαβάσει ... κάπου ... κάποτε ... !! ...Την πάγωσα!!! Έβγαλα από την κατάψυξη κάτι παγωμένο και το έβαλα πάνω στην μπαταρία για λίγα λεπτά μέχρι να παγώσει λίγο!! Πρόσεξα να μην υγροποιηθεί η μπαταρία , για 1-2 λεπτά ... ίσα ίσα για να κρυώσει λίγο! Μετά δούλεψε ρολόι!!! Φυσικά δεν σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο ... ίσως ΕΤΥΧΕ και μου δούλεψε εμένα! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Πάντως για να λέμε την αλήθεια ... φταίω και γω! Το έχω το laptop για "κατεβαστήρι και το έχω αρκετούς μήνες ανοιχτό ΟΛΗ μέρα ...ΜΑΖΙ με την μπαταρία! Καταλαβαίνεται ότι η ζέστη την "σκοτώνει"!!! Φυσικά κάπου κάπου .. την "αποφορτίζω" για να την έχω σε καλή κατάσταση ... αλλά και πάλι, η ζέστη δεν είναι ο καλύτερος φίλος μιας μπαταρίας! Βασικά είναι μέσα στην εγγύηση ακόμα ... οπότε δεν ανησυχώ και πολύ! Μετά την εγγύηση θ' αλλάξω τακτική!!! Σου προτείνω να κάνεις και ένα update το BIOS σου προτού κάνεις τίποτα άλλο! Σε κάποιο φόρουμ της HP διάβασα κάτι ανάλογο και διορθώθηκε με το καινούργιο bios!! Απλά δεν θυμάμαι για πιο μοντέλο ήταν! Πάντως έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα , μου φαίνεται ότι η μπαταρία σου είναι ...στα πολύ τελευταία της! Αν και το ότι δεν ανοίγει καθόλου το laptop χωρίς την μπαταρία ... Δεν το έχω ξανακούσει! Κάνε μια βόλτα σε κάποιο από τα επίσημα επισκευαστικά κέντρα της HP στην Αθήνα.... WESTNET Λεωφόρος Βουλιαγμενής 536 175 64,ΑΛΙΜΟΣ Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 211-30.02.190 INFOQUEST Α. Πάντου 25 176 71, Καλλιθέα Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-99.91.260 LOGIN Λεωφόρος Μεσογείων 549 153 43, Αγ. Παρασκευή Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-60.87.100 Good Luck!!!
karaflodaimwn Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για τις συμβουλές.Το μεγάλο μου ζήτημα είναι ότι ακολούθησα πολύ πιστά και το trouble shooting που υπάρχει στο site της HP,αλλά το πρόβλημα μου δεν άνηκε σε καμία από τις κατηγορίες.Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ άν είναι πρόβλημα μπαταρίας ή τροφοδοτικού ρεύματος για να δώ πώς θα ενεργήσω.Θα δοκιμάσω τα τηλέφωνα που μου έδωσες και βλέπουμε...
efstratios1982 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Φίλε έχω και γω hp pavillion και σήμερα μου έκανε και μένα κάτι ανάλογο!Βασικά όταν ξεφόρτισε τελείως η μπαταρία και του έβαλα το καλώδιο τροφοδοσίας για να την φορτίσω , ΔΕΝ έδειχνε σημεία ζωής! Το εικονίδιο της φόρτισης έδειχνε ότι η μπαταρία ήταν συνδεμένη , αλλά ήταν μόνιμα στο 0% ... Έκανα restart , μπήκα σε safe mode , έβγαλα την μπαταρία , κτλ κτλ ... αλλά ΤΙΠΟΤΑ! Ήμουν σίγουρος ότι τα έπαιξε η μπαταρία , μέχρι που μου ήρθε μια ιδέα που την είχα διαβάσει ... κάπου ... κάποτε ... !! ...Την πάγωσα!!! Έβγαλα από την κατάψυξη κάτι παγωμένο και το έβαλα πάνω στην μπαταρία για λίγα λεπτά μέχρι να παγώσει λίγο!! Πρόσεξα να μην υγροποιηθεί η μπαταρία , για 1-2 λεπτά ... ίσα ίσα για να κρυώσει λίγο! Μετά δούλεψε ρολόι!!! Φυσικά δεν σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο ... ίσως ΕΤΥΧΕ και μου δούλεψε εμένα! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Πάντως για να λέμε την αλήθεια ... φταίω και γω! Το έχω το laptop για "κατεβαστήρι και το έχω αρκετούς μήνες ανοιχτό ΟΛΗ μέρα ...ΜΑΖΙ με την μπαταρία! Καταλαβαίνεται ότι η ζέστη την "σκοτώνει"!!! Φυσικά κάπου κάπου .. την "αποφορτίζω" για να την έχω σε καλή κατάσταση ... αλλά και πάλι, η ζέστη δεν είναι ο καλύτερος φίλος μιας μπαταρίας! Βασικά είναι μέσα στην εγγύηση ακόμα ... οπότε δεν ανησυχώ και πολύ! Μετά την εγγύηση θ' αλλάξω τακτική!!! Σου προτείνω να κάνεις και ένα update το BIOS σου προτού κάνεις τίποτα άλλο! Σε κάποιο φόρουμ της HP διάβασα κάτι ανάλογο και διορθώθηκε με το καινούργιο bios!! Απλά δεν θυμάμαι για πιο μοντέλο ήταν! Πάντως έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα , μου φαίνεται ότι η μπαταρία σου είναι ...στα πολύ τελευταία της! Αν και το ότι δεν ανοίγει καθόλου το laptop χωρίς την μπαταρία ... Δεν το έχω ξανακούσει! Κάνε μια βόλτα σε κάποιο από τα επίσημα επισκευαστικά κέντρα της HP στην Αθήνα.... WESTNET Λεωφόρος Βουλιαγμενής 536 175 64,ΑΛΙΜΟΣ Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 211-30.02.190 INFOQUEST Α. Πάντου 25 176 71, Καλλιθέα Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-99.91.260 LOGIN Λεωφόρος Μεσογείων 549 153 43, Αγ. Παρασκευή Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-60.87.100 Good Luck!!! Στον 6650ev του θείου μου ενώ η μπαταρία ήταν ολοκαίνουργια είχε το ίδιο πρόβλημα.Το πήγα infoquest αφού ήταν μέσα στην εγγύηση και αφού του κάνανε ενα bios update το πήρα πίσω με τη μπαταρία να δουλεύει κανονικά. Είχα κάνει μεν το επίσημο update από την ιστοσελίδα της hp αλλά μάλλον θέλει από την ιστοσελίδα της μητρικής (quanda)
benzinas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Το προβλημα που εχω σε ενα pavillion zx5800 ειναι οτι οταν βαζω τροφοδοσια ρευματος,αλλες φορες δν ανοιγει καν,αλλες ανοιγει και σβηνει και αλλες μπορει και να δουλεψει.Εχω παρατηρησει οτι το λαμπακι του ρευματος (ο κεραυνος στο εν λογο laptop) αναβοσβηνει σαν να περναει εναλλασομενο ρευμα. γνωριζει κανεις τι μπορει να φταει? Εχω την εντυπωση οτι ειναι τροφοδοτικο αλλα δν ειμαι σιγουρος... Ευχαριστω εκ των προτερων....
denis72 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Το προβλημα που εχω σε ενα pavillion zx5800 ειναι οτι οταν βαζω τροφοδοσια ρευματος,αλλες φορες δν ανοιγει καν,αλλες ανοιγει και σβηνει και αλλες μπορει και να δουλεψει.Εχω παρατηρησει οτι το λαμπακι του ρευματος (ο κεραυνος στο εν λογο laptop) αναβοσβηνει σαν να περναει εναλλασομενο ρευμα. γνωριζει κανεις τι μπορει να φταει?Εχω την εντυπωση οτι ειναι τροφοδοτικο αλλα δν ειμαι σιγουρος... Ευχαριστω εκ των προτερων.... Πιθανά φταίει το βύσμα της τροφοδοσίας μέσα στον υπολογιστή σου. Δοκίμασε να το κουνήσεις λίγο, δουλεύει????
turist Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Προσπάθησε να απενεργοποιήσεις (uninstall) το ACPI της μπαταρίας και του ρεύματος από τη διαχείριση συσκευών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.