katsikoula Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Παιδια τοσο καιρο αγοραζα παιχνιδια απο το play.com που εχει κ free delivery κ τωρα θελω να αγορασω κατι απο το blahdvd.com το οποιο δεν εχει free delivery κ δεν ξερω κ ποσο το χρεωνει κιολας... τι θα λεγατε να καναμε κατι σαν λιστα οπου θα ειχαμε ολα τα ηλεκτρονικα καταστηματα του εξωτερικου μαζι με τις χρεωσεις αποστολης στην Ελλαδα??? http://www.play.com --> free delivery www.blahdvd.com--> 1.14 ευρω (£1.00) http://www.shopto.net -->... http://www.game.co.uk --> 3.42 ευρω (2.99 pounds) http://www.thehut.com/home.dept --> free delivery οπως βλεπετε παραπανω εχω προσθεσει καποια μαγαζια κ περιμενω να μου πειτε οσοι εχετε αγορασει απο αυτα ποσο χρεωνουν τα μεταφορικα για να συμπληρονουμε σιγα σιγα την λιστα. οσοι ξερετε κ για αλλα καταστηματα εξωτερικου μπορειτε να τα αναφερετε για να μπενουν κ αυτα στην λιστα! Συμπερασμα: όλα τα e-shops που βρίσκονται στην Αγγλία χρεώνουν 1.15Ε για την αποστολή κάθε παιχνιδιού στην Ελλάδα.
kostionalist Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μιας και εχεις αγορασει απο το play.com μπορεις να μου πεις αν μπορεις να πληρωσεις με αντικαταβολη??? Οσο για το ερωτημα σου,δεν εχω ιδεα
katsikoula Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μιας και εχεις αγορασει απο το play.com μπορεις να μου πεις αν μπορεις να πληρωσεις με αντικαταβολη???Οσο για το ερωτημα σου,δεν εχω ιδεα δεν νομιζω φιλε μου. πολλα ζητας
kostionalist Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 δηλαδη δινεις αριθμους απο καρτες και τετοια?
katsikoula Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 δηλαδη δινεις αριθμους απο καρτες και τετοια? ναι εννοειται. για να το αποφυγεις ομως ολο αυτο μπορεις να παρεις μια προπληρωμενη. γενικοτερα παντως αν ψαξεις λιγο το insomnia πολλοι προτινουν το play.com για αγορες αρα θα ειναι εμπιστο. η ολη συζητηση που κανουμε ειναι λιγο off topic ή μου φαινεται??? εχω ανοιξει αλλο topic σχετικα με τα ηλεκτρονικα καταστηματα οπου ανταλλασουμε αποψεις
katsikoula Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 εσενα περιμένει το play να σε κλεψει... κ εγω πριν να μαθω απο τα υπολοιπα μελη του insomnia οτι ειναι εμπιστο καταστημα κ οτι εχουν αγορασει κ αλλοι ημουν σαν το φιλο μας τον kostionalist. οποτε... πλεον που υπαρχουν κ οι προπληρωμενες δεν τιθεται θεμα κλεψιας
gherudos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 όλα τα e-shops που βρίσκονται στην Αγγλία χρεώνουν 1.15Ε για την αποστολή κάθε παιχνιδιού στην Ελλάδα.
katsikoula Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 όλα τα e-shops που βρίσκονται στην Αγγλία χρεώνουν 1.15Ε για την αποστολή κάθε παιχνιδιού στην Ελλάδα. α! αρα δεν τιθεται θεμα στυλ "πιο καταστημα εχει λιγοτερα εξοδα αποστολης". τελεια μας καλυψες
loukas77 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 To play βάζει τα έξοδα αποστολής στην τιμή σε ευρώ... Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι από λίρες σε ευρώ δεν τα κάνει σωστά για αυτό το λόγο
katsikoula Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 To play βάζει τα έξοδα αποστολής στην τιμή σε ευρώ... Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι από λίρες σε ευρώ δεν τα κάνει σωστά για αυτό το λόγο ασε που τα χρυσοπληρωνεις τα εξοδα αποστολης στο play! μεχρι κ 10 ευρω σε καποιες περιπτωσεις
neovdr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 ασε που τα χρυσοπληρωνεις τα εξοδα αποστολης στο play! μεχρι κ 10 ευρω σε καποιες περιπτωσεις Το χειρότερο είναι ότι δεν τα στέλνουν κλασικά μέσω Royal Mail(Small Packets) που κάνει 5-6 μέρες να έρθει αλλά τα στέλνουν μέσω Ουγγαρίας και κάνουν 15+ μέρες να έρθουν...
Geothan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 όλα τα e-shops που βρίσκονται στην Αγγλία χρεώνουν 1.15Ε για την αποστολή κάθε παιχνιδιού στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τα μεταφορικά (μέγεθος/βάρος συσκευασίας; ), αλλά δεν είναι πάντα £1.00. π.χ. από dvd.co.uk που παρήγγειλα το WoW:TBC και WoW:WoTLK και τα 2 είχαν μεταφορικά £2.00 ενώ μια WoW Gamecard και το Battlefield 2: Complete Collection είχαν μόνο £1.00. Επίσης υπάρχουν και παιχνίδια όπως το Ceville που δεν έχουν καθόλου μεταφορικά. Πάντως για τα μεταφορικά ενημερώνεσαι πάντα πριν από τη παραγγελία οπότε ξέρεις ακριβώς τι θα πληρώσεις. Επίσης κάθε παιχνίδι έχει δικά του μεταφορικά. Δεν έχει δηλαδή σημασία αν τα παραγγείλεις όλα μαζί ή κάθε ένα ξεχωριστά. Τα στέλνουν πάντα σε ξεχωριστά δέματα. Αναλυτικά: World Of Warcraft 60 day pre-paid Game Card (PC) (x1) , £15.65 + £1.00 shipping World of Warcraft The Burning Crusade Expansion Pack (PC) (x1) , £7.91 + £2.00 shipping World of Warcraft: The Wrath of the Lich King Expansion Pack (PC) (x1) , £17.81 + £2.00 shipping Battlefield 2: The Complete Collection (PC) (x1) , £7.95 + £1.00 shipping Όσον αφορά τον χρόνο αποστολής, από το dvd.co.uk είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ό,τι έχω παραγγείλει, σε 2-3 εργάσιμες μέρες είναι στο σπίτι μου. Το play.com όπως αναφέρθηκε και ποιο πάνω καθυστερεί πάρα πολύ στις παραδόσεις. Επίσης από play.com μου έχει τύχει να μην έρθει καθόλου αυτό που παρήγγειλα, ενώ μια άλλη φορά μου είχε έρθει ανοιγμένο. Στην πρώτη περίπτωση το ξαναστείλανε, αλλά στην δεύτερη μου έλεγαν να τους το στείλω με δικά μου έξοδα για να το ελέγξουν και αν έκριναν ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή, θα μου το ξαναέστελναν, πιστώνοντάς μου τα έξοδα αποστολής. Κάτι τελευταίο που δεν ξέρω αν ισχύει πλέον είναι ότι από το play.com δεν μπορείς να παραγγείλεις πάνω από ένα ποσό. Θυμάμαι προσπαθούσα να παραγγείλω το AoE III: Collector's Edition και δεν μου το έστελναν επειδή ήταν πάνω από €45. Γενικότερα, αν είναι να συγκρίνω το dvd.co.uk με play.com, το πρώτο έχει καλύτερες τιμές (τουλάχιστον σε όσα προϊόντα έχω συγκρίνει μέχρι στιγμής) και πολύ καλύτερους χρόνους παράδοσης, ενώ το play.com μεγαλύτερη ποικιλία. Edit Τελικά, όσον αφορά τα dvd.co.uk και blahdvd.com, τα μεταφορικά πρέπει να εξαρτώνται από το μέγεθος και βάρος της συσκευασίας του κάθε παιχνιδιού. Για παράδειγμα (προσέξτε κάτω-κάτω, εκεί που λέει "Non-UK Shipping Surcharge"): Warcraft III: Reign of Chaos - £1.00 (Θήκη DVD) World of Warcraft: The Wrath of the Lich King Expansion Pack - £2.00 (Χάρτινη θήκη ελάχιστα πιο μεγάλη από θήκη DVD) World Of Warcraft Battlechest - £5.00 World Of Warcraft : Burning Crusade Collector's Edition - £20.00
skanjos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 το game.co.uk έχει 2,99pounds έξοδα μεταφοράς ,αλλά είναι πολύ γρήγορο 4-5 μέρες συνήθως και κάνει συνέχεια προσφορές σε διάφορα games και συνήθως συμφερει
Geothan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 skanjos απ' ότι είδα στο game.co.uk όντως λέει £2.95 per order. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής. Αν κάνω μια παραγγελία με 4 παιχνίδια, πληρώνω £2.95 για κάθε παιχνίδι ή για όλα τα παιχνίδια μαζί; Έτσι όπως το διατυπώνει στο site καταλαβαίνω £2.95 για όλα μαζί. Έχεις προσωπική εμπειρία; Για το shopto.net βλέπω ότι οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ £3.50 και £4.50, εκτός αν αγοράσεις "hardware" που τα μεταφορικά υπολογίζονται σύμφωνα με το βάρος. Κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω (αν και μπορεί να θεωρηθεί offtopic) είναι αν γνωρίζει κανείς πως και αν γίνεται να υπολογίσεις ακριβώς το τελικό ποσό που θα χρεωθείς αν αγοράσεις σε άλλο νόμισμα. Site του τύπου xe.com και oanda.com σε βοηθάνε να υπολογίσεις στο περίπου. Στην τράπεζα που είχα ρωτήσει μου είπαν πως κάθε χώρα και τράπεζα έχει δικιά της ισοτιμία (ισοτιμία VISA αν θυμάμαι καλά). Επίσης μου είπαν πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να υπολογιστεί επειδή το κατάστημα μπορεί να πάρει τα λεφτά κάποια άλλη μέρα (όχι την ημέρα της παραγγελίας δηλαδή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.