_BASSstarlet_ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Για μένα ο μόνος παράγοντας που θα πρέπει να υπολογίζεται καθαρά στο αν μια εκπομπή θα κοπεί ή όχι, είναι τα νούμερα τηλεθέασης. Όχι αυτά που υπάρχουν τώρα βέβαια, μιλάω για μια αντικειμενική καταμέτρηση τηλεθέασης στην οποία θα μπορούμε να δούμε ανά πάσα στιγμή τι βλέπει ο άλλος. Γιατί η agb βρωμάει κάπως. ..και γιατί μια εκπομπή να κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης; Άρα τα κρατικά κανάλια να μείνουν χωρίς εκπομπές και να δείχνουν την ελληνική σημαία;
slygeo87 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Συνήθως οι εκπομπές που έχουν χαμηλή τηλεθέαση είναι και οι πιο ενδιάφερουσες. Πότε ήταν δεν θυμάμαι έκανα πρωτοχρονιά σπίτι μου με τον τελικό του big brother και τον Γιώργο τον τσάκαλο πως τον λέγανε.ΛΟΛ.Ε είμαστε ζώα ή δεν είμαστε.
frenzy Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Για μένα ο μόνος παράγοντας που θα πρέπει να υπολογίζεται καθαρά στο αν μια εκπομπή θα κοπεί ή όχι, είναι τα νούμερα τηλεθέασης. Όχι αυτά που υπάρχουν τώρα βέβαια, μιλάω για μια αντικειμενική καταμέτρηση τηλεθέασης στην οποία θα μπορούμε να δούμε ανά πάσα στιγμή τι βλέπει ο άλλος. Γιατί η agb βρωμάει κάπως. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρχει κι ένας μηχανισμός, εντελώς διαφορετικός από το ΕΣΡ ο οποίος θα ελέγχει το περιεχόμενο των εκπομπών, θα τις αξιολογεί και ανάλογα, θα επιβάλει ποινές. Όχι κόψιμο εκπομπών όμως (εκτός κι αν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις) αλλά παρατηρήσεις, πρόστιμα, κόψιμο της εκπομπής για λίγες μέρες ώστε να φανεί και η ανταπόκριση του κοινού. Όσον αφορά στην πρώτη παράγραφο, θεωρείς πως ο κόσμος βλέπει κάτι διαφορετικό από αυτό που δείχνουν οι μετρήσεις; Όσον αφορά στη δεύτερη υπάρχει μια τέτοια χώρα και λέγεται Κίνα. Εφαρμόζει το ίδιο και στην τηλεόραση και στα βιβλία και τα περιοδικά, αλλά και στο ίντερνετ. Αν ψάξω τα παλιά ποστ σου, θα βρω πως είσαι φιλικά προσκείμενος στο Κινεζικό καθεστώς;
slipknot Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 ..και γιατί μια εκπομπή να κόβεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης;Άρα τα κρατικά κανάλια να μείνουν χωρίς εκπομπές και να δείχνουν την ελληνική σημαία; Δεν είπα πως αν μια εκπομπή κάνει χαμηλά νούμερα πρέπει να κόβεται οπωσδήποτε. Στην περίπτωση των ιδιωτικών καναλιών, αν τα νούμερα είναι χαμηλά και το κανάλι κρίνει πως η εκπομπή απέτυχε και δεν τους εξυπηρετεί πλέον, ας την κόψει. Τώρα στην περίπτωση των κρατικών καναλιών, το θέμα γίνεται περίεργο. Οι πολίτες πληρώνουν οπότε έχουν όλοι δικαίωμα στην επιλογή εκπομπών και στην έκφραση άποψης. Εκεί τα νούμερα δεν μπορούν να καθορίσουν από μόνα τους το κόψιμο της εκπομπής, μη σου πω δε μπορούν να το καθορίσουν καθόλου. Εκεί θα πρέπει να γίνεται κάτι σαν ψηφοφορία με μαζική συμμετοχή των πολιτών-τηλεθεατών εννοείται, προτάσεις από τους πολίτες κλπ Όσον αφορά στην πρώτη παράγραφο, θεωρείς πως ο κόσμος βλέπει κάτι διαφορετικό από αυτό που δείχνουν οι μετρήσεις; Όσον αφορά στη δεύτερη υπάρχει μια τέτοια χώρα και λέγεται Κίνα. Εφαρμόζει το ίδιο και στην τηλεόραση και στα βιβλία και τα περιοδικά, αλλά και στο ίντερνετ. Αν ψάξω τα παλιά ποστ σου, θα βρω πως είσαι φιλικά προσκείμενος στο Κινεζικό καθεστώς; Όσον αφορά την πρώτη παράγραφο, δεν θεωρώ τα νούμερα αξιόπιστα. Γνωρίζουμε πραγματικά ποιοι έχουν τα περιβόητα μηχανάκια, τι ηλικίας είναι, τι κοινωνική θέση έχουν; Όχι και δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν με μηχανάκι της agb σπίτι του και αυτοί που γνωρίζω με τη σειρά τους, δε γνωρίζουν κανέναν που να έχει μηχανάκι. Πώς μπορώ επομένως να ξέρω αν τα νούμερα αυτά είναι αξιόπιστα; Όσον αφορά τη δεύτερη παράγραφο, να πω αρχικά πως βρίσκω το Κινεζικό καθεστώς άκρως φασιστικό. Με τη δήλωση μου περί παρακολούθησης του τι βλέπει ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή, δίνω ίσως την εντύπωση ότι είμαι γενικότερα υπέρ της καταπάτησης των προσωπικών ελευθεριών των ανθρώπων, της προσωπικής τους ζωής και της εικοσιτετράωρης παρακολούθησης τους. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ όλων αυτών. Με τα βιβλία, τα περιοδικά και το internet η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο καθένας διαβάζει ό,τι θέλει, δεν είναι ανάγκη να έχει κάποιον από πάνω του και να τον παρακολουθεί. Θα μου πεις, "Μα και με την τηλεόραση το ίδιο ισχύει". Εν μέρει, ναι. Προσωπικά, το τι βλέπεις στην τηλεόραση το θεωρώ άποψη και φυσικά δεν πρέπει να ντρέπεσαι για αυτήν ούτε να την κρύβεις. Στη περίπτωση που υπάρχουν στοιχεία για το τι βλέπει ο καθένας, μπορούν να δώσουν μια πλήρως αντικειμενική εικόνα για το τι βλέπει ο πληθυσμός της χώρας. Οι πληροφορίες αυτές, πρέπει βέβαια να χρησιμοποιηθούν σωστά. Ουσιαστικά, πέρα από το τηλεκοντρόλ και την ελευθερία επιλογής (που δεν είναι και 100% ελευθερία επιλογής εδώ που τα λέμε), η τηλεθέαση είναι το μοναδικό όπλο του τηλεθεατή. Όταν όμως δεν μπορεί να τη χρησιμοποιείσαι, γίνεται ανίσχυρος.
alexis333 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Κάτσε για να μην αερολογούμε πείτε μου τι μέρα/ώρα παιζόταν η εκπομπή και πες μου τι σου αρέσει να βλέπεις. Το να κατεβάσεις από ίντερνετ ή να βάλεις δορυφορική το αφήνω στην άκρη. Όπως και το να την κλείσεις. Φιλε μου δε ξερω ποτε παιζοταν και ποια μερα και δε με νοιαζει να μαθω. Εδω η πολυ Δημοκρατια θα μας φαει. Εχει δικαιωμα λεει στο σοβαρο αρα και στην ξεφτιλα. Πως σκεφτομαστε ετσι δε μπορω να καταλαβω. Δηλαδη σε λιγο θα λεμε αφους εχεις δικαιωμα να μη σκοτωσεις αρα δικαιωμα σου ειναι και να σκοτωσεις. Οπως και οτι οι gay μπορουν να παντρευτουν και να υιοθετησουν και παιδια. Ελεος Δηλαδη τα οφθαλμοφανες πρεπει να τα καταλαβαινουμε λιγακι ρε παιδια Η εκπομπη εκανε μπαμ τι ειδους ηταν και τι σκοπο ειχε. Αν δε μπορουμε κι αυτο να το καταλαβουμε ε τι αλλο να πω??
elven Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Φιλε μου δε ξερω ποτε παιζοταν και ποια μερα και δε με νοιαζει να μαθω. Εδω η πολυ Δημοκρατια θα μας φαει. Εχει δικαιωμα λεει στο σοβαρο αρα και στην ξεφτιλα. Πως σκεφτομαστε ετσι δε μπορω να καταλαβω. Δηλαδη σε λιγο θα λεμε αφους εχεις δικαιωμα να μη σκοτωσεις αρα δικαιωμα σου ειναι και να σκοτωσεις. Οπως και οτι οι gay μπορουν να παντρευτουν και να υιοθετησουν και παιδια. Ελεος Δηλαδη τα οφθαλμοφανες πρεπει να τα καταλαβαινουμε λιγακι ρε παιδια Η εκπομπη εκανε μπαμ τι ειδους ηταν και τι σκοπο ειχε. Αν δε μπορουμε κι αυτο να το καταλαβουμε ε τι αλλο να πω?? Σόρρυ ε,αλλά το ποστ θα το χαρακτήριζα με την αρχαία ελληνική λέξη "ντόινγκ".
alexis333 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Σόρρυ ε,αλλά το ποστ θα το χαρακτήριζα με την αρχαία ελληνική λέξη "ντόινγκ". Γιατι αραγε ???
GabrielConnor Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 "«Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες»" ή κάπως έτσι πάει η ιστορική αυτή φράση του βολτέρου. Δεν χρειάζομαι προστάτες του μυαλού μου, χρειάζομαι παιδεία για να μπορώ να το προστατεύσω μόνος μου. Από έλλειψη παιδείας πάσχουμε κύριοι. Η εκπομπή αυτή δεν αποτελούσε απολύτως κανέναν κίνδυνο. Η έλλειψη παιδείας από την άλλη, μαθηματικά, θα έχει ολέθριες συνέπειες για αυτή την χώρα. Οι απαγορεύσεις τέτοιου τύπου, είναι πολύ απλά, χουντικές. Δεν θέλω κανέναν στην ζωή μου να μου υπαγορεύει τι πρέπει να δώ, τι πρέπει να ακούσω, τι πρέπει να δαβάσω. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απορώ ειλικρινά πως το περνάμε έτσι χαλαρά και το καταπίνουμε αμάσητο.
alexis333 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 "«Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες»" ή κάπως έτσι πάει η ιστορική αυτή φράση του βολτέρου. Δεν χρειάζομαι προστάτες του μυαλού μου, χρειάζομαι παιδεία για να μπορώ να το προστατεύσω μόνος μου. Από έλλειψη παιδείας πάσχουμε κύριοι. Η εκπομπή αυτή δεν αποτελούσε απολύτως κανέναν κίνδυνο. Η έλλειψη παιδείας από την άλλη, μαθηματικά, θα έχει ολέθριες συνέπειες για αυτή την χώρα. Οι απαγορεύσεις τέτοιου τύπου, είναι πολύ απλά, χουντικές. Δεν θέλω κανέναν στην ζωή μου να μου υπαγορεύει τι πρέπει να δώ, τι πρέπει να ακούσω, τι πρέπει να δαβάσω. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απορώ ειλικρινά πως το περνάμε έτσι χαλαρά και το καταπίνουμε αμάσητο. Εγω παντως συμφωνω με αυτα που λες (καπως ετσι το λεει κι ο Βολτερος ) Δικιο εχεις φιλε απολυτως. Αλλα αυτο που δε βλεπω ειναι παιδία. Και γι ' αυτο οι εκπομπες τετοιου τυπου κυριαρχουν στη τηλεοραση. Γιατι υπαρχουν πολλοι που τις παρακολουθουν Και αν συνεχιστει αυτο τοτε δε ειναι και ο,τι καλυτερο. Δεν ξερω αν με πιανεις
darkus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Οταν σε ποτιζουν με αηδιες συνεχεια καποια στιγμη θα σπασεις.Καποιος που εχει παιδεια απλα θα αντισταθει. Οι υπολοιποι θα εκφυλιστουν. Και δυστυχως η τηλεοραση επηρεαζει τη παιδεια της κοινωνιας σε μεγαλο βαθμο btw. Μπροστα λοιπον στην απαγορευση και τον εκφυλισμο προτιμω την απαγορευση οχι γιατι με διεπει ελλειμα δημοκρατιας αλλα επειδη σταθμιζω την αναγκη για οικονομικο κερδος και ελεγχο της κοινωνιας απο καποιους απο τη μια πλευρα ενω στην αλλη εχω το μελλον της κοινωνιας. Μη μπαινετε στη παγιδα της απογορευσης διοτι σε αλλο τραπεζι παιζει ο απλος πολιτης και σε αλλο ο τυπας που αγορασε ενα καναλι και του δινουμε εμεις τη δυνατοτητα να μας βομβαρδιζει ανιλεως με μπουρδες. Δεν ειναι εφικτο να εχουμε ολοι απο ενα καναλι και να περναμε ιδεες, προτασεις και ψυχαγωγια για αυτο ειναι απαραιτητο οι λιγοι που εχουν αυτη την ανεση να ελεγχονται. Παιζουν με την αξιοπρεπεια σας και σας μαρανε η ελευθερια του λογου. Homo sapiens εισαστε βαλτε και λιγο το μυαλο να δουλεψει. Δε ειπαμε να φιμωνονται τα καναλια και οι ιδεες αλλα η σαβουρα στη τηλεοραση. Οσον αφορα την αυτορυθμιση της τηλεορασης μεσω του κοινου ειδα πως λειτουργησε η ελευθερη αγορα στην ελλαδα. Ειμαστε μακραν οι πιο ακριτοι και μαλθακοι πολιτες απο τα λεγομενα ανεπτυγμενα κρατη. Προσωπικα εχω αηδιασει με τη ελληνικη κοινωνια και ειμαι ευτυχης που φευγω απο τη χωρα.
GabrielConnor Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Υπάρχει ποιοτική τηλεόραση που μπορείς να στηρίξεις με την επιλογή σου και να την αναδείξεις. Η απαγόρευση είναι στρουθοκαμιλισμός και φασισμός. Χτές πχ έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ των φακέλων για την σφαγή των γερμανών στο Δίστομο. Θα σου άρεσε επειδή για τον χ / ψ λόγο μια επιτροπή αποφάσιζε πως πχ, αυτή η εκπομπη θίγει κάποια στανταρ που αυτοί θέτουν να κοπεί; Θα είχαμε ξαφνικά διαφορετικές ευαισθησίες πάνω στο θέμα; Ποιος θέτει τα όρια του τι κόβεται και τι όχι; Με ποιά κριτήρια; Με ποιόν έλεγχο;
frenzy Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 η πολυ Δημοκρατια θα μας φαει. Έχω ένα χόμπυ. Μαζεύω κλισέ, στερεότυπες φράσεις και τις αντιστοιχίζω σε ομάδες ανθρώπων και φτιάχνω παζλ από κλισέ που συγκροτούν σύγχρονα αρχέτυπα. Το παραπάνω, αν και δεν θα έπρεπε γιατί ακούγεται συχνά, έλειπε από τη συλλογή μου. Όντας αρχάριος σπουδαστής της Ανοησίας εδώ και 33 χρόνια, βρίσκω πως συχνά όταν οι άνθρωποι δεν έχουν άποψη, καταφεύγουν σε αυτά τα κλισέ και πως εν τέλει όμως βγάζουν την αλήθεια τους μέσω αυτών. Ακόμη συχνότερα βρίσκω πως αυτοί οι άνθρωποι, δημιουργούν την αλήθεια τους ακριβώς τη στιγμή που ξεστομίζουν το κλισέ, σα να αυτουπνωτίζονται... Fascinating stuff... Slipknot οκ καταλαβαίνω τι θες να πεις. Προτιμώ την πλήρη ελευθερία, αλλά καταλαβαίνω. Απλώς να πω γιατί -έτσι για την ιστορία. Γιατί όσο υπάρχει ρύθμιση -έστω και φαινομενική, ή μάλλον ειδικά φαινομενική- της πληροφορίας, οι άνθρωποι θα έχουν την ψευδαίσθηση πως περιέχει αλήθειες. Τη στιγμή που θα κατακλυστούν από μπαρούφες και αντικρουόμενες πληροφορίες θα αποκτήσουν και φίλτρα. Και όπως φαίνεται χρειάζονται ισχυρότατες δόσεις από αυτό.
Chris_85 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δηλαδή τώρα ο μέσος τηλεθεατής είναι λιγότερο ζώο;Καλά θα κάνουμε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την ελευθερία από την ανοησία. Το πρώτο είναι αναγκαίο, το δεύτερο άφθονο. Οχι ειναι ακριβως το ιδιο ζωον με πριν. Αυτο τι σημαινει? Οτι δεν επρεπε να κοπει αυτη η εκπομπη? Τουλαχιστον πλεον ο συνειδητοποιημενος τηλεθεατης εχει 1 λιγοτερη αφορμη να σκεφτεται ποσο ζωον ειναι ο μεσος τηλεθεατης, που τα βλεπει
afentiko7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Οχι ειναι ακριβως το ιδιο ζωον με πριν. Αυτο τι σημαινει? Οτι δεν επρεπε να κοπει αυτη η εκπομπη? Τουλαχιστον πλεον ο συνειδητοποιημενος τηλεθεατης εχει 1 λιγοτερη αφορμη να σκεφτεται ποσο ζωον ειναι ο μεσος τηλεθεατης, που τα βλεπει Εσύ συνειδητοποιημενε τηλεθεατή, τι μας επιτρέπεις να βλέπουμε? Γιατί δλδ, μάγκας πρέπει να μαι εγώ, που βλέπω μπάλα και στηρίζω μιαν ΑΕ (έτσι λένε οι αριστεροί) και όχι η γκόμενα μου, που έβλεπε αυτήν την εκπομπή. Το να βάζουμε ταμπέλες, σε ανθρώπους, αναλογα με το τι βλέπουν είναι αναχρονιστικό. Μήπως να μας πεις και τι να διαβάζουμε? Να ξέρουμε, εμείς τα ζώα.
kirileman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Πολύ στενοχωρήθηκα. Την είχα καταβρεί κάθε Παρασκευή. Που πρέπει να διαμαρτυρηθώ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.