Προς το περιεχόμενο

Η στιγμή της αλήθειας

egalps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι μόνο που τα 2 από τα 3 που είπες είναι παράνομα. Για το να κόβουν δάχτυλα δεν είμαι σίγουρος αν είναι παράνομο να αυτο-ακρωτηριάζεσαι αλλά σίγουρα είναι παράνομο να το δείχνει ο άλλος στην TV. Απ' όσο ξέρω τα snuff απαγορεύονται.

Έχεις απόλυτο δίκιο, τα παραδείγματα που ανέφερα είναι όντως τραβηγμένα. Αποδεικνύουν όμως, κατα την άποψη μου, ότι η συγκατάθεση του συμμετέχοντα δεν απαλλάσει την εκπομπή από την κριτική. Άλλωστε το ΕΣΡ δεν έχει λόγο για το αν θα παιχτεί κάτι παράνομο, αρμόδια για αυτό είναι τα δικαστήρια. Η δουλειά του είναι να κρίνει πιό δύσκολες και πιο αμφιλεγόμενες περιπτώσεις. Πάντως συμφωνώ ότι τουλάχιστον για την ώρα δεν την κάνει καλά.

Γιατί να μην αλλάξουμε κανάλι δηλαδή; Γιατί να μην του βάλουν "Χ" και τέλος.

Εδώ διαφωνώ μαζί σου ριζικά. Mια εκπομπή επηρεάζει και διαμορφώνει το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζω οπότε με αφορά το τι θα παίζεται στην τηλεόραση είτε εγώ το παρακολουθώείτε όχι.

Στις δεκάδες άλλες χώρες δηλαδή που παίζει είναι πιο έξυπνος ο κόσμος και εμείς είμαστε ανώριμοι και πρέπει να μας πάρουν από το χεράκι;

Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι Η.Π.Α.

Όπως πολύ σωστά αναφέρεις και στο δεύτερο quote γίναμε ΗΠΑ καθώς σχεδόν όλες αυτές οι εκπομπές από κάπου εκεί ξεκινάνε. Και κάτι ακόμα θες να μιμηθούμε τις άλλες δυτικές χώρες αλλά όχι τις ΗΠΑ. Αυτό είναι το δικό σου κριτίριο. Αμέσως μετά κάποιος θα βγει και θα πεί όχι να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ ή σαν την Κϊνα ή την Παπούα-Νέα Γουινέα. Το λέω αυτό για να σου δείξω ότι το γεγονός ότι σε κάποιες χώρες επιτρέπεται κάτι δε σημαίνει τίποτα. Άλλωστε και το Πετρούλιο show από έξω ήρθε.

Τι την κόβεις ρε φίλε χούντα έχουμε;

Όχι φίλε μου δεν έχουμε και για αυτό δεν έγινε με χουντικό τρόπο. Μη γινόμαστε ιερόσυλοι συγκρίνοντας το δικαίωμα κάποιου να λέει την πολιτική του άποψη στο καφενείο με το δικαίωμα ενός καναλιού να βγάζει εκατομύρια λεηλατώντας την έννοια της ελευθερίας του λόγου.

Η παρουσιάστρια καλά έκανε και το παρουσίασε.

Έχεις δίκιο ήταν δικαίωμα της να το κάνει για αυτό και δεν την σχολίασα. Εκτός αν δεν αναφερόσουν σε εμένα οπότε:X

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οσο για την εκπομπη κακως κοπηκε, εφοσον δεν κοψανε και ολες τις υπολοιπες... εκπομπες, reality, κατιναδικα, και ειδικα τα παρατραγουδα! δεν ειναι εξευτελισμος τα παρατραγουδα? οχι 2 μετρα 2 σταθμα!

Δημοσ.
Έχεις απόλυτο δίκιο, τα παραδείγματα που ανέφερα είναι όντως τραβηγμένα. Αποδεικνύουν όμως, κατα την άποψη μου, ότι η συγκατάθεση του συμμετέχοντα δεν απαλλάσει την εκπομπή από την κριτική. Άλλωστε το ΕΣΡ δεν έχει λόγο για το αν θα παιχτεί κάτι παράνομο, αρμόδια για αυτό είναι τα δικαστήρια. Η δουλειά του είναι να κρίνει πιό δύσκολες και πιο αμφιλεγόμενες περιπτώσεις. Πάντως συμφωνώ ότι τουλάχιστον για την ώρα δεν την κάνει καλά.

Όπως με ένα gay φιλί σε μια σειρά του Παπακαλιάτη που έφαγε πρόστιμο. Γενικά φαίνεται να έχουν ιδιαίτερο κόλλημα με την ομοφυλοφιλία. Φοβούνται μην γίνουν τα τσαρούχια γόβα μάλλον :-)

Εδώ διαφωνώ μαζί σου ριζικά. Mια εκπομπή επηρεάζει και διαμορφώνει το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζω οπότε με αφορά το τι θα παίζεται στην τηλεόραση είτε εγώ το παρακολουθώείτε όχι.

Μάλλον θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε εδώ. Εσύ επηρεάζεις και διαμορφώνεις το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζεις. Εκτός αν σε σταματάνε στο δρόμο για να σε ρωτήσουν για την εκπομπή ή στα πρήζουν οι φίλοι σου κάνοντας συνέχεια αναφορές σε αυτή. Έτσι όπως το λες εσύ θα ζούσε ο καθένας μας σε μια ουτοπία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει κοινή ουτοπία για όλους. Είναι σαν να λέω εγώ: ξέρεις κάτι, κάθε φορά που έχει μιούζικαλ στην τηλεόραση πατάω στο google "fastest way to commit suicide" οπότε να κοπούν παρακαλώ.

Όπως πολύ σωστά αναφέρεις και στο δεύτερο quote γίναμε ΗΠΑ καθώς σχεδόν όλες αυτές οι εκπομπές από κάπου εκεί ξεκινάνε. Και κάτι ακόμα θες να μιμηθούμε τις άλλες δυτικές χώρες αλλά όχι τις ΗΠΑ. Αυτό είναι το δικό σου κριτίριο. Αμέσως μετά κάποιος θα βγει και θα πεί όχι να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ ή σαν την Κϊνα ή την Παπούα-Νέα Γουινέα. Το λέω αυτό για να σου δείξω ότι το γεγονός ότι σε κάποιες χώρες επιτρέπεται κάτι δε σημαίνει τίποτα. Άλλωστε και το Πετρούλιο show από έξω ήρθε.

Επιτρέπεται σε πολλές χώρες όχι σε κάποιες. Σαν να λέμε στην πλειοψηφία δηλαδή. Επίσης ανέφερα συγκεκριμένα ΗΠΑ επειδή είναι κατηγορία από μόνοι τους στην κακή τηλεόραση και την υποκριτική σεμνοτυφία. Ακόμα και να προσπαθήσουμε πολύ δύσκολα θα τους μοιάσουμε. Κάνει καλά βήματα πάντως το ΕΣΡ προς αυτή την κατεύθυνση.

Όχι φίλε μου δεν έχουμε και για αυτό δεν έγινε με χουντικό τρόπο. Μη γινόμαστε ιερόσυλοι συγκρίνοντας το δικαίωμα κάποιου να λέει την πολιτική του άποψη στο καφενείο με το δικαίωμα ενός καναλιού να βγάζει εκατομύρια λεηλατώντας την έννοια της ελευθερίας του λόγου.

Δεν ξέρω εμένα χουντικός μου φάνηκε όπως και οι περισσότερες αποφάσεις τους. Ας την έκοβαν μια μέρα και την ώρα που θα έπαιζε να έβαζαν σποτάκι: Το και το, λέμε να την κόψουμε, αν διαφωνείτε και την βλέπετε και θέλετε να συνεχίσει να παίζει τηλεφωνάκι/sms στο 090-φτουκαιβγαίνωΕΣΡ. Και αν την ήθελε ο κόσμος να συνέχιζε. Σίγουρα είναι πιο σημαντικό να μπορώ να βγω και να πω: Το τάδε κόμμα είναι για τα μπάζα χωρίς να σημαίνει ότι με περιμένει εκτελεστικό και πρέπει να πάω στη Γαλλία. Αλλά και το να δω Στιγμή της Αλήθειας ήταν μια ελευθερία που είχα και μου την στέρησαν χωρίς να με ρωτήσουν και τώρα ζηλεύω τον Άγγλο/Γερμανό/Γάλλοήδεξέρωκαιγωτι πολίτη που μπορεί να τη δει. ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙΙΙΙΙΙ;;; :-)

Έχεις δίκιο ήταν δικαίωμα της να το κάνει για αυτό και δεν την σχολίασα. Εκτός αν δεν αναφερόσουν σε εμένα οπότε:X

Δεν πήγαινε σε σένα, πήγαινε σε κάτι σχόλια τύπου: ήταν μαέστρα (ναι το ξέρω ότι δεν λέγεται έτσι :-)) και τώρα έκανε αυτό και καταστράφηκε, καμία ορχήστρα δε θα την θέλει τώρα αφού όλοι οι μεγάλοι μουσικοί της Ευρώπης (και βάλε) την είδαν στην ελληνική Στιγμή της Αλήθειας...

Δημοσ.

η λογοκρισια ειναι απαρχη ασχημων καταστασεων και καταπατηση βασικου ανθρωπινου δικαιωματος ακομα και οταν επιβαλεται σε τηλεσκουπιδια η σε υπανθρωπους

στην τελικη ποιος εχει το δικαιωμα να κρινει τι μπορει να λεγεται/ματαδιδεται και τι οχι?

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλάβω ποιος ο λόγος να "κοπεί" αυτό το τηλεπαιχνιδι. Δεν έπαιξε πότε κάποιος μικρός θάρρος ή αλήθεια? Η ίδια λογική είναι με την διαφορά οτί πρέπει να πεις αλήθεια και ελεγχεσε γι'αυτό. Το οτί παρουσιάζεται απο την τηλεόραση δεν το κάνει περισσότερο κακό. Η τηλεόραση έδειχνε και δείχνει ακόμα εκπομπές τύπου "τι χαρτί υγείας χρησιμοποιεί η Άννα Βίση και πόσο τζατζίκι βάζει η Μένεγάκη στο σουβλάκι". Αυτές γιατι δεν κόπηκαν? Μήπως δεν υποτιμά μια τέτοια εκπομπή τη νοημοσήνη του τηλεθεατή? Η μήπως η εκπομπή της Χατζηβασιλείου είναι κάλυτερη που εκμεταλευεται το ανθρώπινο πόνο με εναν υποκριτικό τρόπο ώστε να ανεβάσει τα νουμερά της. Αν είναι να κοπεί η στιγμή της αλήθειας ας κοπούν κι άλλες σειρές/εκπομπές/παιχνίδια.

Δημοσ.
Δεν κόβουν και τον Μπουμπούκο μπας και βρουν χρόνο να περάσουν μαζί σαν οικογένεια και να ηρεμήσουν και τα δικά μας αυτάκια?

Μπορείς να φτιάξεις μια χρονομηχανή, να πας στο 30κάτι στην εσσδ, να βλέπεις τον κόσμο να σφάζεται στα γκουλάγκ, και να ψυχαγωγείσαι.

στο θέμα μας. Ψυχαγωγική τιβί, δεν βλέπω. Πάντως, το να λέει μια τύπισσα, έχω πάει με 10 διαφορετικούς άντρες , ούτε διαστροφή το θεωρώ, ούτε κατακριτέο. Γυναίκα είναι, με άντρες θα πάει.

Δημοσ.
Ψυχαγωγική τιβί, δεν βλέπω. Πάντως, το να λέει μια τύπισσα, έχω πάει με 10 διαφορετικούς άντρες , ούτε διαστροφή το θεωρώ, ούτε κατακριτέο. Γυναίκα είναι, με άντρες θα πάει.

Τι έχεις πάθει εσύ και λες πράγματα με τα οποία συμφωνώ?

Δημοσ.

Σόρυ, αλλά από πότε θεωρείτε ψυχαγωγία το να ακούτε με το πόσους άντρες έχει πάει η κάθε μια τυχάρπαστη; Δικαίωμα της, ναι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.Δεν το βλέπω ως φασισμό να καταργούν ανούσιες εκπομπές που υποτιμούν τη νοημοσύνη σου.Επίσης να καταργήσουν και τις ειδήσεις του Star.Στα αρχίδια μου τι φοράει η Καλομοίρα.

Δημοσ.

συγνώμη βρε slygeo87 αλλά σε ζόρισε κανείς να δεις τιβί;

ούτε εμένα μαρέσουν αλλά απλά δεν τα βλέπω..

όταν αρχίσει να υπάρχει λογοκρισία για τέτοια θέματα κάτι (αρχίζει) να μην πάει καλά.

Δημοσ.
Μπορείς να φτιάξεις μια χρονομηχανή, να πας στο 30κάτι στην εσσδ, να βλέπεις τον κόσμο να σφάζεται στα γκουλάγκ, και να ψυχαγωγείσαι.

Και που ακριβώς κολλάει η Ε.Σ.Σ.Δ. με το ότι δεν γουστάρω να βλέπω έναν ψυχάκια βιβλιοπώλη στην tv? (καλά και στη βουλή...)

στο θέμα μας. Ψυχαγωγική τιβί, δεν βλέπω. Πάντως, το να λέει μια τύπισσα, έχω πάει με 10 διαφορετικούς άντρες , ούτε διαστροφή το θεωρώ, ούτε κατακριτέο. Γυναίκα είναι, με άντρες θα πάει.

Να φανταστώ εσύ συζητάς με την μάνα σου το που πηδάς την γκόμενα σου, πότε, σε ποιές στάσεις και με πόσους ακόμα να συμμετέχουν.

Δημοσ.

Ηarkon όταν χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ με μοναδικό σκοπό να σε αποπλανήσουν και να σε προβατοποιήσουν είναι κατακριτέο και σε υποτιμούν σαν προσωπικότητα.Δεν με ζόρισε κανείς να δω τηλεόραση, δεν παρακολουθώ γενικά τηλεόραση αλλά όσο υπάρχουν άνθρωποι που καταδέχονται να κλείνονται στο σαλονάκι τους περνώντας τον ελεύθερο χρόνο τους έτσι πραγματικά είναι για κράξιμο.Σόρυ.

Δημοσ.

αυτό,slygeo87, γίνεται εδώ και χρόνια

η "στιγμή της αλ." είναι απλά μια έκφανσή του

ένας ακόμα τρόπος να δείξουμε πως πλέον δεν υπάρχουν καθόλου ηθικά όρια και όλα θυσιάζονται στο βωμό της δημοσιότητας/χρήματος.

παρόλα αυτά, το αδύναμο σημείο τους είναι η τηλεθεαματικότητα.

εμείς έχουμε την δύναμη να τα "Ρίξουμε" αυτά τα προγράμματα.

με το να απαγορεύεις κάτι δεν προστατεύεις την κοινωνία σου,

με το να την διδάξεις ώστε να επιλέγει να μήν το βλέπει την προστατεύεις.

άποψή μου, και μή ζητάς σόρρυ, κουβέντα κάνουμε :)

Δημοσ.

Να φανταστώ εσύ συζητάς με την μάνα σου το που πηδάς την γκόμενα σου, πότε, σε ποιές στάσεις και με πόσους ακόμα να συμμετέχουν.

Ε δεν αφηγείται και κάθε όνειρο που βλέπει...

Δημοσ.

Και πολυ αργησε να κοπει.

Γιατι οταν τοσο εξευτελιστηκες εκπομπες κανουν τετοια νουμερα, 2 πραγματα συμβαινουν:

1. Ο μεσος Ελληνας τηλεθεατης ειναι ζωο.

2. Ακομα πιο χυδαιες και προσβλητικες εκπομπες για τη νεα σεζον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...