StavrosD Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Αυτό γίνεται ήδη στην Ελλάδα. Αν δεν έχω κατεβάσει τίποτα για μερικές μέρες, κατεβάζω τα πρώτα 150 και κάτι GB με ταχύτητα 800+ΚΒ/sec (8mbit γραμμή). Μετά όμως η ταχύτητα σταδιακά μειώνεται. Τώρα κατεβάζει με 40-60Κ/sec. Δεν με πειράζει όμως, κάνω οικονομία έτσι. Τα 70GB κατεβαίνουν σε μια μέρα, δεν έχω χώρο για άλλα. Κάτι ουσιαστικό τώρα, με ποιό κριτήριο θα ξέρουν ότι κάποιος κατεβάζει παράνομο υλικό. Έχω PS3 και 360. Σπανίως αγοράζω παιχνίδια αλλά κατεβάζω συνέχεια demo, τα οποία είναι αρκετά GB. Άλλοι κατεβάζουν διανομές Linux, κτλ.Με ποιό κριτήριο θα ορίσουν ότι ο Α κατεβάζει νόμιμα και ο Β παράνομα;
mimidon Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Κάτι ουσιαστικό τώρα, με ποιό κριτήριο θα ξέρουν ότι κάποιος κατεβάζει παράνομο υλικό.Έχω PS3 και 360. Σπανίως αγοράζω παιχνίδια αλλά κατεβάζω συνέχεια demo, τα οποία είναι αρκετά GB. Άλλοι κατεβάζουν διανομές Linux, κτλ.Με ποιό κριτήριο θα ορίσουν ότι ο Α κατεβάζει νόμιμα και ο Β παράνομα; Οι ίδιες οι εταιρείες βάζουν δικούς τους να κατεβάζουν μέσα από torrents και να καταγράφουν τις ip που κατέβαζουν τα ίδια αρχεία (συνήθως μουσικά άλμπουμ και ταινίες). Αργότερα, οι ip στέλνονται στους παρόχους με σκοπό να γίνει ενημέρωση - προειδοποίηση...
xvagos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Την προηγούμενη βδομάδα πέρασα μια βόλτα από το video-club της γειτονιάς μου και έπιασα συζήτηση με τον ιδιοκτήτη. Τον ρωτάω λοιπόν πως πάνε η δουλείες και μου απαντά αυτολεξεί: "Περιμένω να ψηφιστεί η νομοθεσία για την πειρατεία (βλπ. Γαλλία) και στην χώρα μας", για να δει άσπρη μέρα, προφανώς. Έπρεπε να του απαντήσω: "Μακάρι να περάσει". Για να δούμε μετά πως θα κατεβάζεις το Prison Break, να το γράφεις σε DVD, και να το ενοικιάζεις στα "κορόιδα" για 2 ευρώ το επεισόδιο! Να σε δω μετά πόσες ταινίες θα κατεβάζεις και θα γράφεις σε DVDάκια και θα τις ενοικιάζεις. Εμπρός λοιπόν, για να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Θέλετε να σταματήσετε το παράνομο downloading; Ωραία, τραβάτε πιάστε τους κλέφτες, κυνηγήστε αυτούς που τα ανεβάζουν ρε αδερφέ. Γιατί πρέπει να την πληρώνουν οι απλοί χρήστες, που νόμιμα πληρώνουν συνδρομή σε παρόχους; Δηλαδή, αν κόψετε εμένα, τον γείτονα, τον ξάδερφο ή τον φίλο από την πρόσβαση στο internet, θα σταματήσετε την πειρατεία; Σας εύχομαι καλή τύχη και να ξέρετε πως ο κόσμος ξύπνησε και αρχίζει να καταλαβαίνει σιγά σιγά ποιοι είναι οι αληθινοί κλέφτες και ποιοι όχι.
j11h Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Εμενα παλι μου δημιουργητε η εξης απορια:εαν καποιος μου κλεβει ασυρματα ιντερνετ και κατεβαζει παρανομο υλικο,στο τελος ποιος θα την πληρωσει?
mindtrapper Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Εμενα παλι μου δημιουργητε η εξης απορια:εαν καποιος μου κλεβει ασυρματα ιντερνετ και κατεβαζει παρανομο υλικο,στο τελος ποιος θα την πληρωσει? Εσύ. Έχει απαντηθεί ξανά το ίδιο ερώτημα και η απάντηση είναι: να πρόσεχες την σύνδεση σου.
j11h Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Εσύ. Έχει απαντηθεί ξανά το ίδιο ερώτημα και η απάντηση είναι: να πρόσεχες την σύνδεση σου. Δεν ειναι και τοσο ευκολο δυστυχως. Το <<Εσυ>> δεν καταλαβα που κολλαει!
kapsts Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Εσύ. Έχει απαντηθεί ξανά το ίδιο ερώτημα και η απάντηση είναι: να πρόσεχες την σύνδεση σου. Ηδη ξερουμε οτι υπαρχουν μηχανισμοι για να σου κλεψουν ασυρματη συνδεση με οτι κλειδι εχεις βαλει. Ολα ξεκλειδωνουν. Οι περισσοτεροι ουτε που θα το παρουν χαμπαρι και ας εχουν βαλει το καλυτερο κλειδι. Να δω τι θα πεις στον δικαστη μια μερα οταν θα σε πανε για παρανομο κατεβασμα, χωρις να φταις, λογο υποκλοπης της γραμμης σου. Τελικα νομιζω οτι το ποιο σωστο θα ηταν να βαλουν καποιο ποσο στην συνδεση σαν φορος οπως υπαρχει για τα κινητα πχ 10ευρω και αυτα να πηγαινουν στα στουντιο και να τελειωνει η υποθεση. Μιλαμε για δις το μηνα σε ολο τον κοσμο. Δεν πιστευω να τους επεφταν και λιγα μπροστα σε αυτα που χανουν τωρα.
elven Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Εσύ. Έχει απαντηθεί ξανά το ίδιο ερώτημα και η απάντηση είναι: να πρόσεχες την σύνδεση σου. Χμμμμμ,και γιατί περικαλώ δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση με την NOVA; Δύο μέτρα και 3 σταθμά;
masteripper Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψη μου γιατι τα πραγματα αρχίζουν και σφίγγουν και μάλλον θα πρεπει να σκεφτομαστε διαφορετικά.....και κατα εμε δεν υπάρχει άλλη "βολική" διέξοδος Εγώ λοιπον έχω να προτείνω το εξής: Αντι να ψάχνουν οι εταιριες πως θα κανουν αστυνόμευση,πως θα βαλουν πρόστιμα πως θα βρουν ποιος και που φταιει θα ήταν καλύτερα να πανε με το ρευμα. Ας δώσω ενα παράδειγμα και ας παρουμε για παράδεγμα μια εμπορική ταινία (π.χ) Terminator Slavation. Η ταινία προβάλεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους και είναι σίγουρο οτι οι fans του είδους θα πανε να την δουνε στον κινηματογράφο. Λογικά ανάλογα με το πως θα παει στα ταμεία περίπου κατα Σεπτέμβριο - Οκτώβριο θα κινηθεί στα Video-Club και λογικά τέλος του έτους θα αρχίσει να είναι διαθέσιμα στα συνδρομητικά κανάλια και λίγο αργότερα περίπου του χρόνου την ανοιξη σε ελεύθερα κανάλια.Λογικα απο εκει και περα θα υπάρχουν καποιες επαναλήψεις ανευ ιδιαίτερης σημασίας οσον αφορά τα διαφημιστικά κέρδη....αρα σε maximum 12 -14 μηνών οτι κερδη ήταν να βγάλει η ταινία θα τα έχει βγάλει. Υποθέτω οτι δεν είμαι απόλυτα ακριβής αλλά πιστευω οτι καπως ετσι πρεπει να είναι η κατάσταση. ΕΔΩ έρχεται η δική μου ιδέα-πρόταση.Αφου ετσι και αλλιώς χοντρά λεφτά δεν προκειται να βγάλουν απο το να ψαχνουν πως θα γινει να κλεισουν τα παντα και να κυνηγάνε τα παντα και τους παντες ας γίνουν αυτοι "χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη" ή πιο απλα ας γίνουν αυτοι torrent- trackers.Λίγο κουφό είναι αλλά ας το σκεφτουμε. Καταρχήν οι απλοι χρήστες δεν προκειται να φοβουνται οπότε οι συνδρομές Internet θα πληρώνονται κανονικά(εξασφαλίζουμε του πάροχους....η βιομηχανια θεαματος αγοράζει μετοχές οποτε βγαζει κέρδος) Η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν έχει δικαιολογία για "χαμένα κέρδη" οποτε ανάλογα ποσο καλή είναι η ταινία θα βγάλουν ή δεν θα βγάλουν λεφτά....τέλος με αυτη την ιστορια (εξασφαλιζουμε τους κινημαογράφους) Τα βιντεο κλαμπ θα βγάλουν το ψωμί τους....(Εδώ υπάρχει ενα μεγάλο αγκαθι αλλα λογικα ολο κατι θα γίνεται...αναφέρομαι στον εκβιασμό που τρώνε τα VideoClub απο τις εταιρίες προώθησης..) Τα κανάλια θα βγάλουν τις συνδρομές και τις διαφημίσεις τους κανονικά Οπότε στο τέλος ο απλος χρήστης που θελει να κατεβάσει μια ταινία μετα απο μια λογική αναμονη 14 μηνών θα ειναι ελεύθερος να κατεβάσει την ταινιουλα του σε άψογη ποιότητα εικόνας και ήχου μιας και βαριέται να πηγαίνει μέχρι το βιντεοκλαμ (συντηρώντας παράλληλα ενα σημαντικό κομματι της αγοράς) των Η/Υ) Ναι είναι σίγουρο οτι οι περισσότεροι θα με πάρουν με τις πετρες απαιτώντας να δουν την ταινία εδώ και τώρα αλλά για σκεφτείται το λίγο. Για να δεις "τωρα" την ταινία που παίζεται στον κινηματογράφο η καλύτερη περίπτωση είναι να το πετύχεις σε SCREENER για να μην πω περιπτώσεις CAM.Και τι κατάλαβες .Είδες μια ταινία με ένα σκασμο εφφέ οπτικά σε ποότητα ινδικής βιντεοκασσέτας.Που είναι η καθαρότητα στην εικόνα,που είναι τα ξεχωριστά κανάλια να καταλάβεις ποιος πυροβολησε ποιος τον πρωταγωνιστή (ήταν η αρραβωνιατικιά του κακου αδερφου του που ηταν πίσω στα δεξιά και όχι το χαζοχαρούμενο πιθηκάκι που ήταν στα αριστερά του....μια δικια μου παρώδηση οποιος την καταλάβει την κατάλαβε) Αντε να περιμένεις να την δεις σε καλύτερη ποιότητα.Θα φτάσει η εποχή της κυκλοφορίας σε DVD-Blue Ray...εε καλά τότε αφου περίμενες τόσο πήγαινε μέχρι το βιντεοκλαμπ...εκει η βιομηχανία του θεάματος πρεπει να βρει μια φορμουλα εξυπηρέτησης των βιντεοκλαμπ εκει είναι το ζουμί της υπόθεσης. Και τελικά που καταλήγουμε..... Αυτος που πληρώνει ή έχει σκοπό να πληρώσει συνδρομητική να την δει στο συνδομητικο να τη δει εκει και ολοι οι υπόλοιποι στα κανονικά Και όταν μετα απο ένα χρόνο σου πει κάποιος " Το Terminator το είδες το τελευταίο" να πας σαν ανθρωπος στον Tracker της Εταιρείας και να την κατεβάσεις και να την δεις.....εδω σε αυτό το σημείο επειδή σίγουρα η βιομηχανία θα διαμαρτυρηθει πάντα υπάρχει η δυνατότητα στο site που θα κατεβάζει ο χρήστης την κάθε ταινία να υπάρχουν και οι ανάλογες διαφημίσεις. Μαλλον κουραστικός έγινα και πολλοι θα πουν οτι λέω ανοησίες αλλά τα πράγματα αλλάζουν και απο το ολοτελα καλη και η παναγιώταινα οπότε καλυτερα μια καθυστερηση και ήσυχο το κεφάλι οταν το αφήνεις το ρημάδι να "ατεβάζει" παρά να σκέφτεσαι πια ώρα θα χτυπήσει το κουδούνι. Υ.Γ Οπως ανέφερα για ταινίες το ίδιο ισχύει για μουσική αν και εκει υπάρχουν λιγο διαφορετικές καταστάσεις μιας και υπάρχει μια πιο εντονη διαχρονικότητα αλλά πιστεύω οτι με κατάλληλο χειρισμό (π.χ τα CD να συνοδευονται απο ιδιαίτερα έξτρα υλικό που να δελεάζει) ολα γίνονται.
DrFreeman Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Ηδη ξερουμε οτι υπαρχουν μηχανισμοι για να σου κλεψουν ασυρματη συνδεση με οτι κλειδι εχεις βαλει. Ολα ξεκλειδωνουν. Οι περισσοτεροι ουτε που θα το παρουν χαμπαρι και ας εχουν βαλει το καλυτερο κλειδι. Να δω τι θα πεις στον δικαστη μια μερα οταν θα σε πανε για παρανομο κατεβασμα, χωρις να φταις, λογο υποκλοπης της γραμμης σου. Τελικα νομιζω οτι το ποιο σωστο θα ηταν να βαλουν καποιο ποσο στην συνδεση σαν φορος οπως υπαρχει για τα κινητα πχ 10ευρω και αυτα να πηγαινουν στα στουντιο και να τελειωνει η υποθεση. Μιλαμε για δις το μηνα σε ολο τον κοσμο. Δεν πιστευω να τους επεφταν και λιγα μπροστα σε αυτα που χανουν τωρα. Ενα απλό WPA2-PSK κλείδωμα να κάνεις, ο γείτονας θα χρειαστεί render farms για να το σπάσει εντός ολίγων ημερών. Αρα μπορείς να είσαι ασφαλής αν θες. Κι αν είσαι παρανοϊκός τύπος και πιστεύεις ότι σε περικυκλώσαν super hackers το αλλάζεις κάθε 2η μέρα.
kapsts Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ενα απλό WPA2-PSK κλείδωμα να κάνεις, ο γείτονας θα χρειαστεί render farms για να το σπάσει εντός ολίγων ημερών. Αρα μπορείς να είσαι ασφαλής αν θες. Κι αν είσαι παρανοϊκός τύπος και πιστεύεις ότι σε περικυκλώσαν super hackers το αλλάζεις κάθε 2η μέρα. Αντε και εγω εσυ και καποιοι απο μας προσεχουν. Αλλα ο κοσμος που δεν γνωριζει τι κανει? Εδω ξερω πολλους που εχουν βαλει ΟΝ telecoms για την TV και δεν εχουν ιδεα οτι το router τους θελει κλειδωμα το wifi, ακομα δεν εχουν και pc, ναι ξερω τετοια περιπτωση. Ολους μεσα θα τους πανε? Δεν νομιζω.
j11h Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Αντε και εγω εσυ και καποιοι απο μας προσεχουν. Αλλα ο κοσμος που δεν γνωριζει τι κανει? Εδω ξερω πολλους που εχουν βαλει ΟΝ telecoms για την TV και δεν εχουν ιδεα οτι το router τους θελει κλειδωμα το wifi, ακομα δεν εχουν και pc, ναι ξερω τετοια περιπτωση. Ολους μεσα θα τους πανε? Δεν νομιζω. Ακριβος!Ξερετε ποσος απλος κοσμακης που εχει pc δεν ξερει να κανει ουτε καθαρισμο δισκου!Οποτε αστα να πανε με τους κοδικους του router...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα