privateer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Ποινή «αργού σερφαρίσματος» ενδέχεται να επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση σε όσους πολίτες της χώρας επιμένουν να κατεβάζουν ψηφιακό υλικό προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα, παρά τις προειδοποιήσεις. Τουλάχιστον η ιδέα του «ιντερνετικού εξοστρακισμού» δεν φαίνεται να προχωρά... Στις 16 Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η αναφορά του προγράμματος «Ψηφιακή Βρετανία», που στόχο έχει την καταπολέμηση της πειρατείας. Εν όψει της εξέλιξης αυτής, η μουσική βιομηχανία, που πιέζει για σκληρά μέτρα κατά της πειρατείας, έχει εισηγηθεί την ιδέα του λεγόμενου «νόμου των τριών χτυπημάτων». Βασική ιδέα είναι η βαθμιαία αντιμετώπιση του παραβάτη με προειδοποιητικά μηνύματα: Σύμφωνα με την εισήγηση, ο χρήστης που κατεβάζει παρανόμως ψηφιακό υλικό την τρίτη φορά... καίγεται, δηλαδή διακόπτεται η υπηρεσία παροχής Internet. H ιδέα αυτή έχει αντιμετωπιστεί με καχυποψία ή και δυσαρέσκεια από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και, όπως μεταδίδει το BBC, δεν φαίνεται να υιοθετείται από τη βρετανική κυβέρνηση. Το Λονδίνο φέρεται να υιοθετεί την ιδέα της βαθμιαίας αντιμετώπισης των διαδικτυακών «πειρατών» στο πρότυπο των «τριών παραβάσεων». Εντούτοις, ο «ιντερνετικός εξοστρακισμός» δεν βρίσκει απήχηση. Ο υπουργός Πολιτισμού Αντι Μπέρναμ, σκιαγράφησε σε συνέδριο τις απόψεις της βρετανικής κυβέρνησης: «Ο αποκλεισμός προσώπων από το Διαδίκτυο δεν είναι η προτιμητέα λύση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα τεχνικά μέσα ως μέσο αποτροπής». Αλλά και εκπρόσωπος του υπουργείου επανέλαβε τις επιφυλάξεις για τον «ιντερνετικό εξοστρακισμό», σε μία εποχή που, όπως είπε, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θεωρείται εξίσου πολύτιμη «με την πρόσβαση στο νερό και στον ηλεκτρισμό». Ο ίδιος εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το υπουργείου Πολιτισμού μπορεί να αποκτήσει νέες αρμοδιότητες ώστε να επιβάλλει «τεχνικές λύσεις» για τους κατ' επανάληψιν παραβάτες «εάν η αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων δεν αποδειχτεί αρκετή». Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι «τεχνικές λύσεις», οι οποίες, κατά τον κ. Μπέρναμ, στοχεύουν στον «περιορισμό ή την αποτροπή» της ανταλλαγής αρχείων. Παράγοντες της αγοράς ερμηνεύουν πάντως αυτήν την αναφορά ως πρόθεση για μείωση της ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο στους επίμονους παραβάτες. Αυτό θεωρεί και ο Μαρ Μάλιγκαν, αντιπρόεδρος της εταιρείας έρευνας τεχνολογικής αγοράς Forrester Research. «Ακούγεται ως καλός συμβιβασμός» λέει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι πάροχοι έχουν ήδη την τεχνολογική υποδομή για να επιβάλλουν ένα τέτοιο μέτρο. Πηγή: in.gr
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Τουλαχιστον εγω που ειμαι Forthenet, δεν εχω κανενα προβλημα με το παραπανω μετρο.... Ποσο πιο χαλια να παει η Forthnet?
Twisted_Wicked Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Ποσο πιο χαλια να παει η Forthnet? Δεν εχεις ιδεα... :lol: Αν και στην Ελλαδα ειμαστε παντα χρονια πισω στην εφαρμογη μετρων η οταν εφαρμοζονται απλα εφαρμοζονται στα χαρτια αν κατι τετοιο οντως ερθει απο τα μερη μας,προβλεπω τρελες πωλησεις 1Mbit.Κατι σαν την απαγορευση του καπνισματος μου κανει αυτο... Να δω να λενε στον παππου σε καφενειο στην κρητη να βγει εξω να καπνισει και εγω την ιδια μερα το κοβω
Jason13 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 ολοι θα ειμαστε με παρανομο ιντερνετ απο τον γειτονα μας αν μας κοβουνε το ιντερνετ
tolis_01 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Τουλάχιστον είναι πιο δικαιο από το να σου κόβουν την σύνδεση. Δηλαδή, αν από τα 24Mbit, σου αφήνουν 512Kbit για ένα x διάστημα, αφού σιγά σιγά θα πρέπει να νομιμοποιηθούμε, τουλάχιστον αν κανεις την "βλακεία" και κατεβάσεις να έχεις μετά ιντερνετ για τις δουλειές σου.
michael92 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Τουλάχιστον είναι πιο δικαιο από το να σου κόβουν την σύνδεση. Δηλαδή, αν από τα 24Mbit, σου αφήνουν 512Kbit για ένα x διάστημα, αφού σιγά σιγά θα πρέπει να νομιμοποιηθούμε, τουλάχιστον αν κανεις την "βλακεία" και κατεβάσεις να έχεις μετά ιντερνετ για τις δουλειές σου. Είναι τα 512kbps αργό; Για surfing και Youtube μια χαρά είναι, κάνα 2Kbps φοβάμαι εγώ
tolis_01 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Είναι τα 512kbps αργό; Για surfing και Youtube μια χαρά είναι, κάνα 2Kbps φοβάμαι εγώ Εντάξει, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Σιγουρα το να αναγκάσεις έναν downloader να κατεβάζει με 512kbps για 6 μήνες πχ (και να πληρώνει 24Mbit) δεν ειναι και λίγο. Αν και αμφιβάλλω αν θα μείνουν σε κάτι τόσο ήπιο.
ixthy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Χαχαχα εγώ το χω πει ότι δε φοράνε παντελόνια όλοι αυτοί ρεεεε! Οι providers είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την πειρατεία. Πoιος θα έπερνε 24 Μbit για mail? Την πειρατεία πρέπει να ευχαριστούν για όλη τη βιομηχανία του internet. Με τα λεφτά μας έκαναν όλα αυτά τα δίκτυα ώστε τώρα να μπορούν να σου πουλάνε GB ψηφιακού υλικού και να απαιτούν να το παίρνεις και νόμιμα. Θα το έκαναν ποτέ αυτό αν είχαμε μείνει στα 56Κbps? Μας γλυκάνανε όμως πρώτα με το τι μπορεί να βρει κανείς στο internet και τώρα λένε τα δικά τους... Στα κράτη που κάνουν παπαριές, πρέπει όλοι να το κόψουν ή να απαιτούν συνδέσεις φτηνές με πολύ χαμηλές ταχύτητες μόνο για τα απαραίτητα. Και θα σου πω εγώ τι έχει να γίνει μετά. Αλλά βέβαια όσο υπάρχουν λαλάκες να χρησιμοποιούν steam και βλακείες τι να πεις. Εγώ όταν πληρώνω κάτι θέλω κουτιά, cd, dvd, manual, booklets με το story, strategy guides, maps, souvenirs, special offers κτλ. Δε θέλω σκέτα GB που φορτώνουν άσκοπα το σκληρό μου! Ξυπνάτε ρεεεεεεεε και μην κάνετε σα φοβισμένα κοτοπουλάκια!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!!! ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ!!! Υ.Γ. Δεν μπορώ να μην πω ότι η πιο κερδισμένη εταιρεία από το φαινόμενο της πειρατίας είναι η μικρομαλακή. Αλήθεια όταν μετράνε τη διείσδυση των xp ή των vista στην αγορά μετράνε μόνο τα νόμιμα αντίγραφα; Χαχαχαχα! Πώς κατάφερε το DOS να επικρατήσει απέναντι σε μεγαθύρια όπως η Amiga, το Atari, και τα Apple? Αυτά είναι λοιπόν τα αρνητικά - θετικά της πειρατείας μάγκες. Επίσης χωρίς πειρατεία δεν θα υπήρχαν viruses, malwares, αντιγραφικά (αν και πιστεύω ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο backup) και φυσικά οι αντίστοιχες εταιρείες που τα παράγουν. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:53 ---------- Last but not least. Με τα ίδια λεφτά που δίνω στον provider τη διμηνία θα αγόραζα 2 original παιχνιδάκια κάθε δίμηνο μούρλια. Και δε θα προλάβαινα ούτε να τα τερματίσω. Μήπως και αυτά που έχω κατά καιρούς κατεβάσει τα έπαιξα ποτέ; Όοοοχι! Κάποια τα δοκίμασα και ήταν και πατάτες. Αυτά που πραγματικά μου άρεσαν τα πήρα αμέσως original και τα έπαιξα και online. Το μόνο πραγματικό καλό της πειρατείας είναι ότι γλυτώνουμε τα λεφτά μας από πολλές πατάτες είτε είναι games, είτε μουσική, είτε ταινίες. Την καλή μουσική επίσης την παίρνω original. Μόνο σε ταινίες δε θα έδινα λεφτά. Συνήθως δε βλέπω 2 φορές την ίδια ταινία, οπότε γιατί να μου πιάνει χώρο στο σκληρό ή στο ντουλάπι. Υπάρχει και ο κινηματογράφος, αν και κει έχω κλάψει λεφτά για πατάτες, αλλά τες πα!
mimidon Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Κάποια στιγμή -αργά ή γρήγορα- νόμος θα περάσει και στη χώρα μας και πού φοβάμαι ότι θα αφορά το χρήμα, καθώς οι ποινές στη χώρα μας τελευταία όλο προς τα εκεί αποσκοπούν... Ήδη μεγάλες δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρείες στέλνουν mail με ips που κατεβάζουν παράνομα torrents με το κιλό στους providers μας, απλώς οι τελευταίοι τους γειώνουν κανονικότατα και δεν τα δημοσιεύουν, καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία στην Ελλάδα! Σε περίπτωση που περάσει ο νόμος, θα ζητήσω διακοπή της σύνδεσης από τον πάροχό μου, ή μείωση παγίου με ανάλογη μείωση ταχύτητας... Αν δεν τους κάνει, γεια σας.. Τη δουλειά μου την κάνω και από το γραφείο κάθε ημέρα - 8 ώρες είναι υπερ-αρκετές πιστεύω.
sintalkas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Ξυπνάτε παιδιά δεν είναι τα πράγματα οπώς τα νομίζετε.Δεν το κάνουν μόνο για τα λεφτά αλλά και για κάτι αλλό ,το να μας στερήσουν την ελευθερία και την απροσωπεία που μας εξασφαλίζει το διαδίκτυο.Να με θυμηθείτε μετά από αυτό θα αναγκάσουν όλους τους χρήστες να μπαίνουν με τα πραγματικά τους ονόματα ,ετσί αν κάποιος τους την λέει με συνοπτικές διαδικάσιες θα τον μπαγλάρωνουν και θα εξαφανίζεται.Με αυτά τα μέτρα θέλουν να επιτύχουν να κάνουν το διαδίκτυο ένα πλήρως ελεγχόμενο μέσο που κανείς δεν θα εχεί το κουράγιο να υψώσει την φώνη του και να αντιστάθει στο Κατεστημένο ,δηλαδή τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!!! Οσό για το τωρινό μέτρο αντί να προσπάθουν να μπλοκάρουν τους χρήστες να κατεβάζουν παράνομα αρχεία από το διαδίκτυο ,να κοιτάξουν να φτιάξουν την ποιότητα των προιόντων τους και να κάνουν γεναία μείωση τιμής,φανταστείτε να έχει ένα καλό παιχνίδι 5 ευρώ σίγουρα πολλοί θα το αγοράσουν αυθέντικο αφού ετσί θα έχουν ένα ολοκληρώμενο προίον και θα μπορείς να παίξεις και π.χ. διαδικτυακά αλλά δεν προκειταί να το κάνουν γιατί αντιτίθεται στο ηθός των λαμόγιων που τους ελέγχουν......
j11h Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Με το rapidshare τι γινεται? Αυτο ακριβως αναρωτιομουνα αυτη την στιγμη κι εγω. Βασικα πως μπορει να θεωρησει ενας απλος χρηστης οτι ενα αρχειο ειναι πειρατικο η οχι στο νετ?Οταν βρισκει καποιος τα ιδια αρχεια αναμεσα σε torrent και rapidshare(που το rapidshare εχει ηδη μηχανισμο οπου απομακρινει το πειρατικο υλικο) τοτε πως θα διωκετε ενα ς χρηστης p2p και πως ενας rapidshare?Μηπως θα κανουν τα στραβα ματια σε εταιριες του τυπου rapidshare επειδη εκει ο χρηστης πληρωνει(premium users) ενω τα p2p θα ειναι συνεχεια στο στοχαστρο? Πιστευω οτι το κυνηγιτο στην πειρατια εχει ξεκινησει εδω και πολλα χρονια με τον λαθος τροπο και ετσι συνεχιζει.Νομιζω οτι οι νομοθεσιες δεν ειναι σαφεις και πληρης ετσι ωστε να διωκουν την πειρατια αλλα και να προστατευουν τον μεσο καθημερινο χρηστη. Οποτε θα συμφωνησω με οσους ειπατε πιο πριν οτι προκειτε περισσοτερο για περιορισμο της ελευθεριας παρα για ενα αποτελεσματικο μετρο.
michael92 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Άμα περάσει η νομοθεσία εδώ ώρα για Premium στο rapid
aiantas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, που σερνόμαστε μήπως... Μπαααα δε νομίζω... Εμείς δε θα το κάναμε ποτέ αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα