DrLo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Μερικές ερωτήσεις για τν περαίωση 2000-2006 πουε τρέχει σε όσους γνωρίζουν από αυτά : Έχοντας κάνει έναρξη επαγγέλματος το 2003 έχω τις εξής χρονιές : 2003 - Ανέλλεγκτη 2004 - Αυτοπεραίωση 2005 - Ανέλλεγκτη / Ξέχασα να υποβάλλω Ε3 2006 - Ανέλλεγκτη / Μηδενικά Έσοδα, ελάχιστα έξοδα Ερωτήσεις 1. για το 2004 πρέπει να κάνω και περαίωση ή επειδή έχει γίνει αυτοπεραίωση εξαιρείται ? 2. Μπορώ να κάνω περαίωση σε όποια έτη θέλω (πχ μόνο 2003) ή υποχρεωτικά σε όλα 3. Μου είπαν ότι για το 2005 επειδή ξέχασα να πατήσω "υποβολή" στο Ε3 και δεν έχει υποβληθεί δε μπορώ να κάνω περαίωση. Μπορώ να κάνω τώρα εκπρόθεση δήλωση Ε3 και στη συνέχεια περαίωση 4. Θα πρέπει να κάνω περαίωση και για τη μηδενική 5. Όσοι δεν κάνουν περαίωση πάνε αυτόματα για έλεγχο ? Αν ναι ελέγχονται όλα τα έτη μέχρι σήμερα ή μόνο μέχρι το 2006 ? 6. Αν από τότε έχω αλλάξει ΔΟΥ κάνω την αίτηση στην παλιά ή στην καινούργια ΔΟΥ ?
question mark Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2009 Σου ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι λογιστής αλλά έχω κάνει λογιστής για οικογενειακή επιχείρηση και ξέρω κάποια πράματα. Μπορεί κάπου να έχω λάθος. Σου λέω ότι ξέρω απ τις περαιώσεις που πέρασα και γω (%#$#%&^%) για το 2004 πρέπει να κάνω και περαίωση ή επειδή έχει γίνει αυτοπεραίωση εξαιρείται ? Όταν έκανες την αυτοπεραίωση πλήρωσες το ποσό που βγήκε; Αν ναι τότε δεν έχεις πρόβλημα, αν όχι τότε θα πληρώσεις σίγουρα κάποια στιγμή. Μπορώ να κάνω περαίωση σε όποια έτη θέλω (πχ μόνο 2003) ή υποχρεωτικά σε όλα Απ' όσο έχω ακούσει ναι. Όποια χρονιά θες. Μου είπαν ότι για το 2005 επειδή ξέχασα να πατήσω "υποβολή" στο Ε3 και δεν έχει υποβληθεί δε μπορώ να κάνω περαίωση. Μπορώ να κάνω τώρα εκπρόθεση δήλωση Ε3 και στη συνέχεια περαίωση Γι αυτό δεν μπορώ να σου πω υπεύθυνα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι αν καταθέσεις περιοδική (Φ2) ή εκκαθαριστική (Φ1) δήλωση μετά την προβλέπομενη ημ/νια πληρώνεις πρόστιμο 50€. Πιστεύω πως θα ισχύει το ίδιο και το Ε3. Θα πρέπει να κάνω περαίωση και για τη μηδενική Αφού είναι μηδενική πως θα κάνεις περαίωση; Όσοι δεν κάνουν περαίωση πάνε αυτόματα για έλεγχο ? Αν ναι ελέγχονται όλα τα έτη μέχρι σήμερα ή μόνο μέχρι το 2006 Αυτό είναι ψέμα. Όταν δεν κάνεις περαίωση δεν πας αυτόματα για έλεγχο. Απλώς υπάρχει πιθανότητα να γίνεις έλεγχος. Όσο αφορά τον έλεγχο λογικά θα σου ελέγξουν σε όλα τα έτη... Αν από τότε έχω αλλάξει ΔΟΥ κάνω την αίτηση στην παλιά ή στην καινούργια ΔΟΥ ? Μάλλον στην καινούργια.
DrLo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Σου ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι λογιστής αλλά έχω κάνει λογιστής για οικογενειακή επιχείρηση και ξέρω κάποια πράματα. Μπορεί κάπου να έχω λάθος. Σου λέω ότι ξέρω απ τις περαιώσεις που πέρασα και γω (%#$#%&^%) Όταν έκανες την αυτοπεραίωση πλήρωσες το ποσό που βγήκε; Αν ναι τότε δεν έχεις πρόβλημα, αν όχι τότε θα πληρώσεις σίγουρα κάποια στιγμή. Αυτό ήταν πάντα η απορία μου. Ποτέ δεν μου ήρθε κάποιο χαρτί με κάποιο ποσό που πρέπει να πληρώσω. Αρχικά υπέθετα ότι είχε μπει μέσα στον φόρο που πλήρωσα. Από την άλλη πριν λίγο καιρό που ρώτησα μια λογίστρια μου είπε ότι σε μερικές περιπτώσεις δεν έβγαινε ποσό να πληρώσεις. Στο εκκαθαριστικό πάντως γράφει ότι είναι περαιωμένη. Όσον αφορά την εκπρόθεσμη Ε3 το ξέρω ότι πληρώνεις πρόστιμο. Το θέμα είναι αν σε έτος που έχεις κάνει εκπρόθεσμη Ε3 μπορείς να κάνεις περαίωση. Βασικά την είχα πατήσει με το μπέρδεμα που γινεται μεταξύ των site του taxisnet και της gsis. Στο είχε ακόμα του παλιού έτους ενώ η πραγματικές προθεσμίες είχαν αλλάξει κι έτσι δεν πρόλαβα να πατήσω "υποβολή". Όταν παλιότερα είχα ρωτήσει λογιστή μου είχε πει "μη κάνεις τίποτα" όταν βγει νέα περαίωση κανε εκπρόθεσμη και πήγαινε ε περαίωση. Τώρα άλλη λογίστρια μου λέει ότι δεν γίνεται. Η ίδια λογίστρια μου λέει ότι και σε μηδενική δήλωση μπορείς/πρέπει να κάνεις περαίωση
maggle Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 η γυναικα μου ειχε ενα μαγαζακι που λειτουργησε 1,5 2 χρονια εχοντας παντα παθητικο.εκανε κλεισιμο πληρωσε 400 ευρω και μετα απο 2 χρονια της στειλανε περαιωση για τα δυο ετη αυτα 950 ευρω.πανε καλα οι ανθρωποι?απο το μαγαζι δεν εβαλε ουτε ενα ευρω στην τσεπη και τωρα που ειναι ανεργη της ζητανε 950 ευρω?τι γινεται τωρα με αυτο το θεμα?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Το θέμα με την περαίωση έχει ως εξής: το κράτος αποστέλει τα σχετικά έγγραφα, όπου υπολογίζεται ένα ποσό ανά έτος το οποίο καλείται να καταβάλει ο φορολογούμενος, ώστε να κλείσουν τα αντίστοιχα έτη, χωρίς να υπάρξει έλεγχος των βιβλίων. Εφόσον τα βιβλία της επιχείρησης είναι σωστά τηρημένα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνει περαίωση. Αν τα βιβλία δεν είναι σωστά, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως, ακόμη και αν ο πολίτης αρνηθεί να ακολουθήσει το μηχανισμό της περαίωσης, δεν είναι βέβαιο ότι θα υπαχθεί σε έλεγχο. Γενικά, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο με τη λέξη "περαίωση" μπορεί κανείς να βρει πολλές πληροφορίες (από την πλήρη σχετική εγκύκλιο μέχρι τις τελευταίες ενημερώσης περί μη υποχρεωτικής υπαγωγής κτλ). Επειδή η περαίωση αποτελλεί πολιτική απόφαση και αναπόφευκτα προκαλεί εκνευρισμό (κανείς δε χαίρεται όταν καλείται αίφνης να πληρώσει), ενώ έχει συνοδευτεί από διάφορα θέματα που άνετα θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο σχολιασμού, θα παρακαλέσω όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στο νήμα να διατηρήσουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα του και να αποφύγουν κρίσεις για τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ευχαριστώ.
guido Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κανείς. εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. δεν έχω επιχείρηση , απλά πληρώνομαι κλασικά με μπλοκάκι. δεν μου έχει έρθει κάποιο έγγραφο σχετικά με την περαίωση. αφορά πολύ παλιότερα έτη και δεν μου χει έρθει ή θα μου στείλουν κάποια στιγμή;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Τα σημειώματα για την περαίωση αποστέλλονται στην έδρα της επιχείρησης. Το μπλοκάκι, όπως λέμε (κι εγώ ΑΠΥ εκδίδω) θεωρείται ατομική επιχείρηση, άρα κανονικά μας "πιάνει" η περαίωση. Το διάστημα που καλύπτει η περαίωση ξεκινά από το έτος έναρξης λειτουργίας (ακόμη και 31-12 του όποιου έτους, αυτό μετρά) έως τη λήξη της λειτουργίας ή το 2009 εφόσον η δραστηριότητα συνεχίζεται.
guido Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 ok. thx. παίζει κάποιο deadline σχετικά με αυτό; δηλαδή θα πρέπει να μου έχει έρθει και να τα πληρώσω ,αν αποφασίσω να τα πληρώσω, μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Ναι, αυτή τη στιγμή η καταληκτική ημερομηνία είναι η 18η Νοεμβρίου. Δεδομένου του ότι πολλοί πολίτες δεν έχουν λάβει ακόμη τα σημειώματα, νομίζω ότι μια παράταση είναι τουλάχιστον πιθανή. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ένας πολίτης έχει κωδικό στο TAXIS (δηλαδή υποβάλλει ηλεκτρονικά τη φορολογική του δήλωση) μπορεί να μπει στο σύστημα και να δει το σημείωμα με το ποσό που θα κληθεί να καταβάλλει, εφόσον επιλέξει να υπαχθεί στο μέτρο.
micraSport Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Περαίωση δεν μπορείς να κάνεις σε όποια χρονιά θέλεις,ξεκινάει με το αρχαιότερο και πηγαίνεις προς το νεότερο.Δηλαδή ξεκινάς την περαίωση από το 2003 και περαιώνεις 2003-2004.Αυτό μπορείς να το κάνεις...δεν μπορείς όμως να περαιώσεις 2003 και 2005...Επίσης σε όποιον δεν έχει έρθει το μαγικό χαρτάκι μπορεί να μπεί στο gsis να βάλει τους κωδικούς του για να δει αν του έχει εκδοθεί. http://www.gsis.gr/cmdocs/8044.pdfΠληροφορίες https://www.gsis.gr/taxisnet/per2010/index.jspΠεραίωση
guido Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 ok μπηκα στο πάνω link και μου λέει να δώσω 700 ευρώ για 2 χρόνια . Δεν παίζει Το οτι επιλέγω να μην πληρώσω και επιθυμώ να μου γίνει έλεγχος πρέπει να το δηλώσω κάπου ξέρω γω; Η απλά δεν πληρώνω το παραπάνω;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Όχι, απλά δεν προσέρχεσαι μέχρι τη λήξη της διαδικασίας.
_filippos_ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Σήμερα παρέλαβα απο το υπουργείο οικονομικών τον φάκελο με το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Περαίωσης. Τι είναι πάλι αυτό; Μου γράφει ένα τρελό ποσό οφειλής ενώ μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ μου γιατί είμαι τυπικός.
leftermann Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 άμα είσαι σίγουρος ότι είσαι τυπικός, γράψτο στα @@ σου. Αλλά μίλα καλύτερα και με τον λογιστή σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.