Προς το περιεχόμενο

Confirmed(?): Core i7 920, 940, 950 to go "soon"

Dante80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το θέμα είναι γιατί κάποιος να πάρει τον κουτσουρεμένο i5 Lynnfield 2.93GHz στα $560 όταν θα μπορεί να πάρει με ακριβώς τα ίδια χρήματα τον πολύ ταχύτερο i7 950 στην ίδια συχνότητα και με όλα τα πλεονεκτήματά του;

Ακόμα και σαν μελλοντική αναβάθμιση το LGA-1366 προβλέπεται πως θα δέχεται τους νέους 6core cpu που θα βγούν το 2010 ενώ ταυτόχρονα το x58 είναι δοκιμασμένο chipset με άριστη συμπεριφορά κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουμε και πολλά για το P55.

Το θέμα είναι πως το 1366 δεν πρόκειται να ξαναδεί (σύμφωνα με την intel πάντα) επεξεργαστή κάτω από τα 500$. Αν βγουν οι 6πύρηνοι, ο 950 ΔΕΝ πρόκειται να πέσει στην τιμή που έχει ο 920 σήμερα. Για να μην κανιβαλίσει την σειρά η intel θα κρατήσει τεχνηέντως τις τιμές στα ύψη για όλο το socket. Γιαυτό λέμε πως είναι βλακεία να πας σε i7 αυτή την στιγμή αν δεν τον έχεις ανάγκη. Νεκρό upgrade path είναι για τον περισσότερο κόσμο. Οι Lynnfield και Clarkfield θα είναι οι mainstream σειρές επεξεργαστών της μπλε κυρίας, με binning από τα 50 μέχρι τα 500€. Θα πρέπει να είναι στόκος κάποιος για να πάει στον Lynnfield των 560$...εκτός και αν benchαρει...

Ούτε οι τιμές των μητρικών X58 θα μειωθούν από εδώ και πέρα. Ήδη οι vendors κλαίνε με μαύρο δάκρυ, μιας και έδωσαν αρκετά λεφτά για R&D στο socket για να βγάλουν εναλλακτικά προϊόντα, και τώρα η intel τους τραβάει το χαλί (τοποθετώντας τους επεξεργαστές του socket σε τιμές φαρμακείο για το 90% του αγοραστικού κοινού).

Ο λόγος που είχαμε κουτσουρεμένες μεν, φθηνές δε μητρικές X58 (με κόστος στα margins των εταιριών, μιας και η intel (αλλά και η nvidia) δεν μείωσε ούτε θα μειώσει τα λεφτά που θέλει για το chipset) ήταν γιατί οι vendors μπορούσαν έτσι να αυξήσουν τον όγκο πωλήσεων. Τώρα τους είναι απλά άχρηστες ως ανταγωνιστικά προϊόντα.

Κοντολογίς, το θέμα δεν είναι πως κάποιοι επεξεργαστές θα πάνε σε EOL σύντομα, ούτε καν πως η intel θέλει να προωθήσει σωστά τους lynnfield. Το θέμα είναι πως χρησιμοποίησε το 1366 για να τελειώσει την ανάπτυξη των server nehalem, ρίχνοντας τεχνηέντως την τιμή πλατφόρμας (μέσω του φθηνού 920 που σε τιμές έπιανε τον 9550 του 775). Τώρα που ολοκλήρωσε την σειρά, τραβάει το χαλί από τα πόδια του καταναλωτή αλλά και των vendors, ορίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως το 1366 αναμένεται να είναι απλησίαστο για τους ίδιους καταναλωτές που το προτίμησαν...αυτή την ταρζανιά δεν θα την βλέπαμε φυσικά αν δεν είχε μείνει τρελό 775 στοκ πίσω, και αν η AMD ήταν ανταγωνιστική (που σε αυτό το segment, απλά δεν είναι).

Την στιγμή όμως που μπορούν....καλά κάνουν...:mad:

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το θέμα είναι πως το 1366 δεν πρόκειται να ξαναδεί (σύμφωνα με την intel πάντα) επεξεργαστή κάτω από τα 500$. Αν βγουν οι 6πύρηνοι, ο 950 ΔΕΝ πρόκειται να πέσει στην τιμή που έχει ο 920 σήμερα. Για να μην κανιβαλίσει την σειρά η intel θα κρατήσει τεχνηέντως τις τιμές στα ύψη για όλο το socket. Γιαυτό λέμε πως είναι βλακεία να πας σε i7 αυτή την στιγμή αν δεν τον έχεις ανάγκη. Νεκρό upgrade path είναι για τον περισσότερο κόσμο.

Καλά τα περί νεκρών upgrade paths ισχύουν εδώ και χρόνια. Οι περισσότεροί μας upgrade board+cpu κάνουν. Όσο για το αν πρόκειται να πέσει ή όχι η τιμή του 950 ή αν βγει φτηνότερο από $500 CPU για 1366 αυτά δεν τα γνωρίζουμε αφού όλα φήμες είναι. Γιατί εδώ που τα λέμε μήπως γνωρίζουμε το upgrade path του LGA-1156 ή το αν θα υπάρξουν φτηνοί μελλοντικοί ι5; Όλα στον αέρα είναι ως συνήθως. :lol:

Δημοσ.

Πάντα μιλάμε με αυτά που γνωρίζουμε, και βάσει αυτών υποθέτουμε τα υπόλοιπα. Φυσικά και είναι όλα στον αέρα, εξάλλου οι εταιρίες βαράνε ζειμπεκιές συνέχεια. Το ένα δεν ακυρώνει το άλλο...:-)

Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως προς ολους εσας που ασχολείστε κατι παραπάνω απο εμάς τους ερασιτέχνες. Ενας 920 με την υπολογιστική δύναμη που εχει για πόσο χρόνο μπορει να σταθεί στην αγορά ( παιχνιδια , εφαρμογες ) αξιοπρεπώς;

Δώστε μια χρονολογία;

Δημοσ.
Ερώτηση κρίσεως προς ολους εσας που ασχολείστε κατι παραπάνω απο εμάς τους ερασιτέχνες. Ενας 920 με την υπολογιστική δύναμη που εχει για πόσο χρόνο μπορει να σταθεί στην αγορά ( παιχνιδια , εφαρμογες ) αξιοπρεπώς;

Δώστε μια χρονολογία;

Εξαρτάται από τις εφαρμογές που τρέχεις. Θα έλεγα προσωπικά πάνω από 5 χρόνια για τον μέσο i7 χρήστη (provided πως δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα η αγορά στο software τμήμα της). Αυτό που θα αλλάξει κυρίως στο προσεχές μέλλον είναι η απόδοση/watt. Εκεί ο 920 θα φαίνεται παλαιολιθικός σε σχέση με τους νεώτερους επεξεργαστές...

Δημοσ.
Εξαρτάται από τις εφαρμογές που τρέχεις. Θα έλεγα προσωπικά πάνω από 5 χρόνια για τον μέσο i7 χρήστη (provided πως δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα η αγορά στο software τμήμα της). Αυτό που θα αλλάξει κυρίως στο προσεχές μέλλον είναι η απόδοση/watt. Εκεί ο 920 θα φαίνεται παλαιολιθικός σε σχέση με τους νεώτερους επεξεργαστές...

Εγω θα ημουν πιο σκληρος ,4 χρονια.

Γιατι να μην πάρω τωρα τον 920 που παει στα 3,6 σχεδόν χωρις καμμια αύξηση στα ρεύματα και να ξερω οτι για τα επομενα 4 χρονια ειμαι καλυμμένος ( δεν αμφισβητει κανεις οτι ειναι δυνατος επεξεργαστης ) και να παιξω τα παιχνιδια της Ιντελα;

Δημοσ.
Εγω θα ημουν πιο σκληρος ,4 χρονια.

Γιατι να μην πάρω τωρα τον 920 που παει στα 3,6 σχεδόν χωρις καμμια αύξηση στα ρεύματα και να ξερω οτι για τα επομενα 4 χρονια ειμαι καλυμμένος ( δεν αμφισβητει κανεις οτι ειναι δυνατος επεξεργαστης ) και να παιξω τα παιχνιδια της Ιντελα;

Γιατί αν καλύπτονται οι ανάγκες σου τώρα με λιγότερα λεφτά μπορείς να αναβαθμίσεις στην διετία πάνω και στο τέλος της τετραετίας να έχεις πιο γρήγορο, σύγχρονο και οικονομικό σύστημα με sata3 usb3 28nm επεξεργαστή κτλ κτλ. Με τα ίδια ακριβώς λεφτά.

Δεν υπάρχει η λογική της "επένδυσης" στην υψηλή τεχνολογία και δη στην συγκεκριμένη αγορά. Είναι απλά λάθος. Και αν κάτι είναι overkill για σένα σήμερα, μάλλον θα είναι για πάντα (τηρουμένων των αναλογιών). Επίσης, δεν υπάρχει η λογική του "δεν θέλω να αναβαθμίσω". Ή σκέφτεσαι το συμφέρον σου, ή όχι... :-)

Δημοσ.
Γιατί αν καλύπτονται οι ανάγκες σου τώρα με λιγότερα λεφτά μπορείς να αναβαθμίσεις στην διετία πάνω και στο τέλος της τετραετίας να έχεις πιο γρήγορο, σύγχρονο και οικονομικό σύστημα με sata3 usb3 28nm επεξεργαστή κτλ κτλ. Με τα ίδια ακριβώς λεφτά.

Δεν υπάρχει η λογική της "επένδυσης" στην υψηλή τεχνολογία και δη στην συγκεκριμένη αγορά. Είναι απλά λάθος. Και αν κάτι είναι overkill για σένα σήμερα, μάλλον θα είναι για πάντα (τηρουμένων των αναλογιών). Επίσης, δεν υπάρχει η λογική του "δεν θέλω να αναβαθμίσω". Ή σκέφτεσαι το συμφέρον σου, ή όχι... :-)

Τα γραφεις αλλα .....

Με 1000€ σημερα στηνω 920 ( κουτσουρεμενο αλλα στηνω).Γιατι με τα ιδια λεφτα να στησω τον ι5 το Σεπτεμβριο.

Αναβαθμισει στη διετια.

Ξερεις τι θα γινει σε δυο χρονια.Εδω το Δεκεμβριο δεν ηξερε κανεις για ι5.

Επισης αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι στο 1366 το Δεκεμβριο ειχε μονο 3 επεξεργαστες , κοιτα ποσους εχει τωρα

Σε δυο χρόνια δεν θα πέσουν οι τιμές τους , ή μηπως δεν θα βγουν αλλοι ;

Θα σου πω κατι ως απλος καταναλωτης. Έτυχε είδα κατι μητρικές με το καινούργιο τσιπ ι55 και ι57 ,ετσι δεν τις λενε. Μετά απο τις χ58 ξερεις πως φαντάζουν; Ξεβράκωτες.

Παιχνίδια πολυεθνικής, φιλε μου.Αν ο ι7 920 ηταν σκαρτος δεν θα τον εβγαζε καν , τωρα αν η κατασκευή του ειναι πιο δαπανηρή απο ενα ι5 αλλο καπελο και η Ιντελα δεν βγάζει τα τρελα κερδη που θελει ( αναφερομαι στο κοστος παραγωγης ,οχι κερδη απο πωλησεις).

Τωρα μετα απο 4 χρονια, θα βγει και καινουργιο συστημα.

Δημοσ.
Τα γραφεις αλλα .....

Με 1000€ σημερα στηνω 920 ( κουτσουρεμενο αλλα στηνω).Γιατι με τα ιδια λεφτα να στησω τον ι5 το Σεπτεμβριο.

Σου επαναλαμβάνω, αν πας σε διπλή αναβάθμιση θα έχεις καλύτερο σύστημα στο τέλος της τετραετίας. Τέλος. Κανένας δεν σου είπε να πας σε i5 (o οποίος btw, θα έχει scaling όπως είπαμε και ΦΥΣΙΚΑ θα είναι φθηνότερος σαν πλατφόρμα από i7).

Ξερεις τι θα γινει σε δυο χρονια.Εδω το Δεκεμβριο δεν ηξερε κανεις για ι5.

Για να το καταλάβεις, δες τι αγόραζες πριν από 4 χρόνια με 1000euro, και τι πριν 2χρόνια με 600. Η πορεία της τεχνολογίας είναι γνωστή και ραγδαία. Σου εγγυώμαι πως στο τέλος της τετραετίας θα είσαι πολύ χειρότερα, δεν υπάρχει καν λογικό επιχείρημα για το αντίθετο. Αλλά και πάλι off topic είμαστε, ο κάθε χρήστης έχει διαφορετικές ανάγκες (πραγματικές ή ψυχολογικές), budget και ... διάθεση για τριβή με το αντικείμενο...:-)

Επισης αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι στο 1366 το Δεκεμβριο ειχε μονο 3 επεξεργαστες , κοιτα ποσους εχει τωρα

Sorry...αναφέρεις τα xeon κλειδωμένα κομμάτια ως παράδειγμα αγοράς από τον οικιακό χρήστη? Είπαμε, το 1366 ήταν το server testbed της intel. Πλέον, θα αποτελεί το enthusiast testbed της.

Δημοσ.

ρε παιδια περιμενετε να βγουνε και βλεπουμε...

το μονο σιγουρο ειναι οτι ο 920 ειναι ενας παρα πολυ καλος επεξεργαστης και σε πολυ καλη τιμη για τις επιδοσεις του!ειναι ενα τσιπακι που ανετα θα ανταπεξερχετε με πολυ καλες επιδοσεις σε οτιδηποτε για τα επομενα 2,5-3 χρονια!δυσκολα θα ξεπεραστει πιστευω!και ακομα και αν γινει αυτο δεν θα ειναι σοβαρες οι διαφορες!

απιστευτο τσιπακι πραγματικα!και κλοκαρει με πολυ τρελλα!

Δημοσ.
Σου επαναλαμβάνω, αν πας σε διπλή αναβάθμιση θα έχεις καλύτερο σύστημα στο τέλος της τετραετίας. Τέλος.

Για να μπορείς με τέτοια σιγουριά να μου το πεις αυτο θα πρέπει να εισαι διευθύνων σύμβουλος της Ιντελα.

Εμενα το πραγμα μου βρωμαει απο χιλιομετρα.

Τωρα που υπάρχει εγω θα κοιτάξω να βαλω στα χέρια μου αλλον εναν 920 και εχει ο καιρος γυρισματα.

Δημοσ.
Σου επαναλαμβάνω, αν πας σε διπλή αναβάθμιση θα έχεις καλύτερο σύστημα στο τέλος της τετραετίας. Τέλος. Κανένας δεν σου είπε να πας σε i5 (o οποίος btw, θα έχει scaling όπως είπαμε και ΦΥΣΙΚΑ θα είναι φθηνότερος σαν πλατφόρμα από i7).

Για να το καταλάβεις, δες τι αγόραζες πριν από 4 χρόνια με 1000euro, και τι πριν 2χρόνια με 600. Η πορεία της τεχνολογίας είναι γνωστή και ραγδαία. Σου εγγυώμαι πως στο τέλος της τετραετίας θα είσαι πολύ χειρότερα, δεν υπάρχει καν λογικό επιχείρημα για το αντίθετο. Αλλά και πάλι off topic είμαστε, ο κάθε χρήστης έχει διαφορετικές ανάγκες (πραγματικές ή ψυχολογικές), budget και ... διάθεση για τριβή με το αντικείμενο...:-)

Sorry...αναφέρεις τα xeon κλειδωμένα κομμάτια ως παράδειγμα αγοράς από τον οικιακό χρήστη? Είπαμε, το 1366 ήταν το server testbed της intel. Πλέον, θα αποτελεί το enthusiast testbed της.

Και ποιος σου εγγυαται οτι σε 2 χρονια θα εχεις αλλα 300 ευρο για αναβαθμιση? Τωρα το παληκαρι τα εχει τα λεφτα και θελει να τα δωσει. Κανεις δεν τα βαζει στην τραπεζα για να κανει αναβαθμιση σε 2 χρονια

Δημοσ.

+1 o 920 D0 δεν μασσαει με τιποτα.. τουλαχιστον για ενα χρονο ακομα..

i7>i5 και αντι να παμε προς τα εμπρος μου βγαζει i5..

Δημοσ.

Ελεος με τους Ι7 σε λιγο θα δινωντε σε τιμη προσφορας τελευταιο κοματια,

να σικοθουμε απο καρεκλες ντιβανια πολυθρονες ξαπλοστρες κλπ για να παμε να παρουμε.

Χαλαρωστε λιγο......

liako1.jpg

Σορρυ για την ορθογραφια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...