Dante80 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Γιατι πλέον δεν έχει upgrade path το 1366...τουλ. δλδ, δεν έχει upgrade path με επεξεργαστή κάτω των 500€....T_T
Yperaspisths Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Γιατι πλέον δεν έχει upgrade path το 1366...τουλ. δλδ, δεν έχει upgrade path με επεξεργαστή κάτω των 500€....T_T Ολα αυτα αλλαζουν. Παρε εσυ την 1366 msi με 160 ευρο και τον 920 και μετα απο 3 χρονια θα δουμε τι γινεται Παντως οι τιμες πεφτουν με γοργους ρυθμους. Θυμαμαι που οι πρωτες 1366 μητρικες κοστιζαν 250 ευρο.
Dante80 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Υπερασπιστή, φυσικά και δεν θα αγοράσω (και δεν θα προτείνω σε κανένα να αγοράσει, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων). Ξαναδιάβασε τι λινκαρα, αρπαχτή τέλος...αν χρειαστώ νέο rig τότε είμαι για i5 ή AM3. 1366 μας τελείωσε...-
spartacus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 δηλαδή εγώ που εχω τον q9550 sta 2.83 μητρικη την Asus P5E64 WS Evolution και κάρτα την ati 4870 θεωρούμαι παρωχημένος και πρέπει να παω για αλλαγή;
grimpr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Αυτό θέλουν να πιστέψεις αρκετοί. Ευτυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. δηλαδή εγώ που εχω τον q9550 sta 2.83 μητρικη την Asus P5E64 WS Evolution και κάρτα την ati 4870 θεωρούμαι παρωχημένος και πρέπει να παω για αλλαγή;
SilverCloak Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 So, what's new, pussycat? Αυτά είναι πολύ παλιά νέα. Είχαν διαρρεύσει πριν καν βγουν οι i7. Δεν έχω καταλάβει κάποια πράγματα. Τι είναι fabs? Oh man' date=' so that means in another six months my i7 rig will definately be "old". Bummer. I should have waited for something better, all this time I've been using an amazing, quick, stable PC. I should have kept my old rig for another year and put up with the crashes, lockups and crappy framerates for another year. I so regret buying this wonderful PC, noone told me that its chip would be discontinued! Ok so every other chip ever made has had a finite shelf life, but I thought it was "different" this time, I thought we'd be together for ever. Sniff... Damn you Intel... damn you to hell[/quote'] σχόλιο από το αρχικό link και... my feelings exactly. Όποιος αλλάζει τον Core2Duo του για i7, ε, τα θέλει ο κώλος του. Και μπορεί να το κάνει κιόλας. Προφανώς. Ό,τι μπορεί ο καθένας κάνει. Τίποτα λιγότερο. Τίποτα περισσότερο. Το ον και όχι το δέον.
Dante80 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δεν έχω καταλάβει κάποια πράγματα. Τι είναι fabs? http://en.wikipedia.org/wiki/Fab_(semiconductors) http://en.wikipedia.org/wiki/Semiconductor_fabrication
grimpr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Globalfoundries - Dresden,Germany - Fab 1,Module 1. Γραμμή παραγωγής 45nm - Πελάτης, AMD.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2009 Aν κοστιζει η motherboard 1156 150 euro ,γιατι να μην παρει καποιος την 1366 με 160 ευρο? Γιατι πλέον δεν έχει upgrade path το 1366...τουλ. δλδ, δεν έχει upgrade path με επεξεργαστή κάτω των 500€....T_T Ολα αυτα αλλαζουν. Παρε εσυ την 1366 msi με 160 ευρο και τον 920 και μετα απο 3 χρονια θα δουμε τι γινεται Παντως οι τιμες πεφτουν με γοργους ρυθμους. Θυμαμαι που οι πρωτες 1366 μητρικες κοστιζαν 250 ευρο. γιατί αν έχουν βγει οι i5 τότε δεν θα υπάρχουν οι 920 & 940...μόνο 950 και 975, πάρε εσύ λοιπόν 160 euro mobo και cpu 600+ euro οι πρώτες μητρικές πάλι κοστίζουν πάνω από 250 euro, αυτές που παίζουν κάτω από 200 είναι "κομμένα" μοντέλα που βγήκαν αργότερα
inray Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 γιατί αν έχουν βγει οι i5 τότε δεν θα υπάρχουν οι 920 & 940...μόνο 950 και 975, πάρε εσύ λοιπόν 160 euro mobo και cpu 600+ euro οι πρώτες μητρικές πάλι κοστίζουν πάνω από 250 euro, αυτές που παίζουν κάτω από 200 είναι "κομμένα" μοντέλα που βγήκαν αργότερα Το θέμα είναι γιατί κάποιος να πάρει τον κουτσουρεμένο i5 Lynnfield 2.93GHz στα $560 όταν θα μπορεί να πάρει με ακριβώς τα ίδια χρήματα τον πολύ ταχύτερο i7 950 στην ίδια συχνότητα και με όλα τα πλεονεκτήματά του; Ακόμα και σαν μελλοντική αναβάθμιση το LGA-1366 προβλέπεται πως θα δέχεται τους νέους 6core cpu που θα βγούν το 2010 ενώ ταυτόχρονα το x58 είναι δοκιμασμένο chipset με άριστη συμπεριφορά κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουμε και πολλά για το P55.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 απλά δεν θα πάρει αυτό τον lynnfield, θα πάρει τα χαμηλότερα μοντέλα και θα overclockάρει...
inray Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 απλά δεν θα πάρει αυτό τον lynnfield, θα πάρει τα χαμηλότερα μοντέλα και θα overclockάρει... Ακόμα και έτσι κάθε μοντέλο i5 έχει την ίδια τιμή με τον αντίστοιχο i7 οπότε άσχετα με το τι σκοπεύει να κάνει η Intel δεν βλέπω γιατί κάποιος να προτιμήσει τον i5 από τον ίδιας τιμής i7. Και κουτσουρεμένος σε χαρακτηριστικά και επιδόσεις και ίδια τιμή ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 για αυτό η Intel σκοπεύει να "σκοτώσει" τα μικρά μοντέλα Core i7...ώστε να μην υπάρχει άλλη επιλογή... δεν πα να έχουν την ίδια τιμή, αν δεν τον βρίσκεις τι να το κάνεις?
anarxos0 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 κάτσε να πάρω μεχρι τον Σεπτέμβριο άλλον εναν 920 και μετά ας τους αποσύρει.
inray Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 για αυτό η Intel σκοπεύει να "σκοτώσει" τα μικρά μοντέλα Core i7...ώστε να μην υπάρχει άλλη επιλογή... δεν πα να έχουν την ίδια τιμή, αν δεν τον βρίσκεις τι να το κάνεις? Σωστά δίκιο έχεις. Πάντως έτσι φαίνεται ακόμα καλύτερη αγορά ένας i7 σήμερα παρά η αναμονή για έναν υποδεέστερο i5 στην ίδια τιμή το Σεπτέμβρη. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω πως η Intel σκοτώνει τους i7 για χάρη των i5. Μάλλον προετοιμάζει το έδαφος των enthusiasts για τους 6-cores που έρχονται σε λίγους μήνες. Anyway ποιός ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως ως συνήθως προβλέπονται νέα έξοδα από τους απανταχού enthusiasts.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.