Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Σε ποιο στάδιο της εγκατάστασης το έκαναν το κενό; Ρωτάω γιατί έχουμε ακούσει διάφορα. Κανονικά είναι μετά τη σύνδεση των σωλήνων και πριν ανοίξουν οι βάνες να κυκλοφορησει το φρέον. 

Όπως το περιγράφεις, αφού έβαλε την αντλία σε λειτουργία για κανένα πεντάλεπτο, άνοιξε μετά τις βάνες, τουλάχιστον αυτά κατάλαβα από όσα είδα.

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να ανεβασεις φωτογραφίες;

1.jpg

2.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά  bobadil    η παροχή θα πάει στο μέσα η στο έξω Γιατί όπως βλέπω στο εσωτερικό η πρίζα είναι στο πόντο Δεν είχαν φις και 40cm 3χ2,5 να βάλουν?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hp8 είπε

Τελικά  bobadil    η παροχή θα πάει στο μέσα η στο έξω Γιατί όπως βλέπω στο εσωτερικό η πρίζα είναι στο πόντο Δεν είχαν φις και 40cm 3χ2,5 να βάλουν?

Από το έξω θα τραβήξει καλώδιο και θα το συνδέσει. Η απόσταση της πρίζας είναι περίπου 5-6 εκ. Για το καλώδιο σύνδεσης, όπως είπα δε δέχθηκαν να κάνουν κάτι γιατί όπως ανέφεραν απαγορεύεται σε κλιματιστικά άνω των 18.000 να κάνουν οτιδήποτε και χρειάζεται ηλεκτρολόγο (δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω).

Το σπίτι έχει δύο ανεξάρτητες γραμμές στον πίνακα, μία με 16Α για αυτό το κλιματιστικό και μια με 10Α για το υπνοδωμάτιο.

Δημοσ.

Εγώ είχα φέρει δικό μου συνεργείο και δεν ήταν από εταιρεία πώλησης κλιματιστικών. Όταν έκανα εγκατάσταση είχα το ίδιο πρόβλημα με το καλώδιο παροχής, μου λένε δεν μπαίνουν στην πρίζα αυτά μπλα μπλα μπλα, εγώ είχα πρίζα εκε΄ί που πήγαινε το παλαιό και είχα ρωτήσει ηλεκτρολόγο για το αν αντέχει η διατομή του καλωδίου 24αρι και μου λέει αντέχει, αλλά αυτός έλεγε δεν σηκώνει το κλιματιστικό αυτό το σούκο..... οτι να ναι, δεν μου έβαλε καν έστω ένα φις να το δοκιμάσουμε αν λειτουργούσε κανονικά μετά την εγκατάσταση, τελικά πριν φύγει τον ρώτησα να μου δείξει σε ποιες θέσεις συνδέουμε φάση ουδέτερο γείωση για να τα δει ο ηλεκτρολόγος όταν έρθει, μου βά΄ζει ένα δικό του καλώδιο για δείγμα, όταν έφυγε πήρα το παλαιό καλώδιο, ξεβίδωσα το κουτάκι της εξωτερικής και το σύνδεσα, τα χρώματα φάσης ουδέτερου και γείωσης ήταν ίδια.

Όσον αφορά την αντλία κενού, ρώτησα τρία συνεργεία και δεν είχε κανένας, για να βρεις συνεργείο με αντλία κενού πρέπει να σου τύχει λαχείο.

Σκουπίδια αφήνουν όλοι οι ψυκτικοί από πίσω τους.... και εμείς τρελαθήκαμε να ψάχνουμε στα δωμάτια και να βρίσκουμε πραγματάκια, βίδες, μέρη από τις συσκευασίες που άνοιγαν, στο τέλος τους είπαμε αν μπορούν να μου κατεβάσουν στην είσοδο το παλιό κλιματιστικό για να το δώσω για ανακύκλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, bobadil είπε

Από το έξω θα τραβήξει καλώδιο και θα το συνδέσει. Η απόσταση της πρίζας είναι περίπου 5-6 εκ. Για το καλώδιο σύνδεσης, όπως είπα δε δέχθηκαν να κάνουν κάτι γιατί όπως ανέφεραν απαγορεύεται σε κλιματιστικά άνω των 18.000 να κάνουν οτιδήποτε και χρειάζεται ηλεκτρολόγο (δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω).

Το σπίτι έχει δύο ανεξάρτητες γραμμές στον πίνακα, μία με 16Α για αυτό το κλιματιστικό και μια με 10Α για το υπνοδωμάτιο.

Εάν θυμάμαι καλά (λογικά θα ισχύει και για το premium shorai) η σύνδεση ρεύματος μπορεί να γίνει και με την εσωτερική και με την εξωτερική μονάδα.. (ότι βολεύει δηλαδή) Επίσης αν το άνοιγαν και πατούσαν ένα κουμπί γινόταν 12000 η και 9000 btu για να το δοκιμάσουν (power select)

Αυτό το πλαστικό/γυαλί τι είναι πάνω στην εσωτερική μονάδα; Βγαίνει;(εκεί που γράφει Toshiba και Inverter)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Επίσης αν το άνοιγαν και πατούσαν ένα κουμπί γινόταν 12000 η και 9000 btu για να το δοκιμάσουν (power select)

χαχαχαχαχα, τι λες μωρέ???? Προχωρημένες γνώσεις για τους νεάτερνταλ ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Όσον αφορά την αντλία κενού, ρώτησα τρία συνεργεία και δεν είχε κανένας, για να βρεις συνεργείο με αντλία κενού πρέπει να σου τύχει λαχείο.

η πρώτη μου αντλία κενού έτος 1978 https://www.youtube.com/watch?v=SxvH3EtxN-I

Επεξ/σία από hp8
  • Like 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, bobadil είπε

Όπως το περιγράφεις, αφού έβαλε την αντλία σε λειτουργία για κανένα πεντάλεπτο, άνοιξε μετά τις βάνες, τουλάχιστον αυτά κατάλαβα από όσα είδα.

1.jpg

2.jpg

Μεγειά το εργαλείο. Μηχανηματάρα!!!!!!! Μια χαρά είναι. Λίγο κολλητά στο ταβάνι και άθλιες πλαστικές βάσεις αλλά οκ. Τοσιμπάρα φορέβερ. 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, bobadil είπε

1.jpg

2.jpg

Από τις φωτογραφίες βλέπω ότι η εσωτερική διαφέρει από το απλό shorai!!

Καλοριιιιζικο 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μεγειά το εργαλείο.

9 λεπτά πριν, guzel είπε

Καλοριιιιζικο 

Ευχαριστώ πολύ! Αν και είμαι ακόμα συγχυσμένος με την κατάσταση και δεν το έχω χαρεί. Η απόσταση ειναι περίπου 13εκ απο το ταβάνι, οπότε είμαι οκ με το ελάχιστο 5εκ που δίνει η Toshiba.

18 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αυτό το πλαστικό/γυαλί τι είναι πάνω στην εσωτερική μονάδα; Βγαίνει;(εκεί που γράφει Toshiba και Inverter)

Πλαστικό σαν μάσκα είναι που το καλύπτει. Δεν ξέρω αν βγάινει, δεν το δοκιμάζω :P

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, bobadil είπε

Το λέει στο χαρτί του 365support  αυτό που λες για το ρεύμα, δεν έκαναν του κεφαλιού τους να ξέρεις.

Νομίζω έχει μια χρέωση για ηλεκτρολογικη σύνδεση. Αν ισχύει θα μπορούσες να το ζητήσεις.

Τεσπα, ας έρθει ο δικός σου να πάρει μπροστά το εργαλείο.

ΥΓ Με πωρωνει κ μόνο που το βλέπω. Φτου φτου

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλά κάνεις και έχεις, πολλοί άλλοι δεν το έχουν μεριμνήσει να έχουν.

εκείνη την εποχή δεν μπορούσες να αγοράσεις αφ ενός και αφετέρου δεν επισκεύαζες ψυγείο χωρίς την<< οποια>> αντλία κενού και ένα μπουκαλάκι ξυλόπνευμα (για όσους ξέρουν )  στο βαλιτσάκι 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...