Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοιταξε για μοναδα multisplit δηλαδή 2 η 3 μηχανήματα εσωτερικα σε μια εξωτερικη μοναδα η για επαγγελματικο μηχανημα γιατι τα 140τμ είναι πολλα, οσο γι αυτό που εγραψες να βαλεις ένα στο σαλονι και να πηγαινει η δροσια και στα αλλα δωματια απλα δεν ισχυει αν ηταν ετσι απλα τα πραγματα κανενας δεν θα εβαζε δευτερο κλιματιστικο.

Ευχαριστω για την απαντηση. Αρα καλυτερα να βαλουμε ενα στο σαλονι και καποια μικρα στα 3 δωματια. (τα 2 δωματια εχουν κοινο μπαλκονι αρα ισως μπορεις να μπει κ ενας εξωτερικος μηχανισμος.) Μπορεις να μου πεις συγκεκριμενες λεπτομέρειες για μαρκα/μοντελα κλιματιστικων? Θα ηθελα ειναι αξιοπιστα , χαμηλη καταναλωση και γενικα value for money 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγω εχω 2 Mitsubishi το ένα 9αρι και το άλλο 12αρι για 2 δωματια αντιστοιχα, γενικα από Mitsubishi είμαι υπερευχαριστημένος αλλα το ένα εκανε γυρω στα 800 και το άλλο γυρω στα 900 ευρω , παλαιοτερα ειχα ένα samsung 9αρι που το ειχα παρει κανα 400αρι αλλα δεν εκανε τιποτα, συμπερασμα ότι πληρωνεις παιρνεις.

Επισης εχει γραφτει εδώ μεσα για τα gree και τα inventor ότι είναι καλα και οικονομικα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει οποτε δεν εχω αποψη.

Εγω εχω 2 Mitsubishi το ένα 9αρι και το άλλο 12αρι για 2 δωματια αντιστοιχα, γενικα από Mitsubishi είμαι υπερευχαριστημένος αλλα το ένα εκανε γυρω στα 800 και το άλλο γυρω στα 900 ευρω , παλαιοτερα ειχα ένα samsung 9αρι που το ειχα παρει κανα 400αρι αλλα δεν εκανε τιποτα, συμπερασμα ότι πληρωνεις παιρνεις.

Επισης εχει γραφτει εδώ μεσα για τα gree και τα inventor ότι είναι καλα και οικονομικα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει οποτε δεν εχω αποψη.

Επειδη ειμαι εντελως ασχετος τι χαρακτηριστικα να ψαξω να εχει? λογικα για τα δωματια 9btu ενεργειακη κλαση Α+ και inverter?

Για τα σαλονι ποσα btu? (60τμ) 

Aν καποιος φιλος εχει συγκεκριμενες προτασεις για μοντελα κλιματιστικων ας μου βγαλει ενα πακετο για την δουλεια που τα θελω

Επειδη ειμαι εντελως ασχετος τι χαρακτηριστικα να ψαξω να εχει? λογικα για τα δωματια 9btu ενεργειακη κλαση Α+ και inverter?

Για τα σαλονι ποσα btu? (60τμ) 

Aν καποιος φιλος εχει συγκεκριμενες προτασεις για μοντελα κλιματιστικων ας μου βγαλει ενα πακετο για την δουλεια που τα θελωΓιατα τα 

Καλο ειναι να χρησιμοποιησεις το παρακατω υπολογιστη για τα btu/h που χρειαζεσαι 

http://inventoraircondition.gr/btu-calculator/

Ερώτηση.

Η κοπελιά πήρε πριν λίγο προσφορά από γνωστή αλυσίδα κλιματιστικών για τρία κλιματιστικά μάρκας (δύο εννιάρια και ένα δεκαοχτάρι).

Αυτό που άκουσα, και εξοργίστηκα, είναι πως πέρα από την «απλή» εγγύηση, προσφέρεται και εγγύηση -που περιλαμβάνει την πλακέτα- με 400 ευρώ (και για τα τρία) επιπλέον! Ο πωλητής άφησε να εννοηθεί πως η απλή εγγύηση δεν ισχύει αν συμβεί το οτιδήποτε στην πλακέτα...

Ισχύει κάτι τέτοιο; Απ'όσο ήξερα η εγγύηση των ηλεκτρονικών συσκευών δεν μπορεί να είναι a'la carte, δεν είμαι και ειδικός όμως. Μας δουλεύουνε στα μούτρα μας ή απλά είμαι υπερβολικός;

Το όνομα της αλυσίδας και οι μάρκες προς το παρόν δεν χρειάζεται να γίνουν γνωστά.

Ερώτηση.

Η κοπελιά πήρε πριν λίγο προσφορά από γνωστή αλυσίδα κλιματιστικών για τρία κλιματιστικά μάρκας (δύο εννιάρια και ένα δεκαοχτάρι).

Αυτό που άκουσα, και εξοργίστηκα, είναι πως πέρα από την «απλή» εγγύηση, προσφέρεται και εγγύηση -που περιλαμβάνει την πλακέτα- με 400 ευρώ (και για τα τρία) επιπλέον! Ο πωλητής άφησε να εννοηθεί πως η απλή εγγύηση δεν ισχύει αν συμβεί το οτιδήποτε στην πλακέτα...

Ισχύει κάτι τέτοιο; Απ'όσο ήξερα η εγγύηση των ηλεκτρονικών συσκευών δεν μπορεί να είναι a'la carte, δεν είμαι και ειδικός όμως. Μας δουλεύουνε στα μούτρα μας ή απλά είμαι υπερβολικός;

Το όνομα της αλυσίδας και οι μάρκες προς το παρόν δεν χρειάζεται να γίνουν γνωστά.

Μπούρδες, έψαχνε να πουλήσει εγγύηση, Κωτσόβολος φαντάζομαι και κλιματιστικά Fujitsu, Toyotomi;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Right on.

Το ερώτημα μου όμως παραμένει, αν ξέρει κανένας, για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μιας και είχα ασχοληθεί με θέματα εγγυήσεων στο παρελθόν, αλλά για κινητά.

Με την αγορά τους, έτσι κι αλλιώς έχουμε εγγύηση, φαντάζομαι διετής στα πρότυπα της ΕΕ, έτσι; Όπως γράφουν και στο site τους, «Εγγύηση Προμηθευτή 2 έτη για τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη και 5 έτη για τον συμπιεστή». Αν ναι, έχουν το δικαίωμα να μου την αρνηθούν σε περίπτωση βλάβης σε συγκεκριμένο σύστημα της συσκευής (πλακέτα);

Επεξ/σία από akpe

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Right on.

Το ερώτημα μου όμως παραμένει, αν ξέρει κανένας, για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μιας και είχα ασχοληθεί με θέματα εγγυήσεων στο παρελθόν, αλλά για κινητά.

Με την αγορά τους, έτσι κι αλλιώς έχουμε εγγύηση, φαντάζομαι διετής στα πρότυπα της ΕΕ, έτσι; Όπως γράφουν και στο site τους, «Εγγύηση Προμηθευτή 2 έτη για τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη και 5 έτη για τον συμπιεστή». Αν ναι, έχουν το δικαίωμα να μου την αρνηθούν σε περίπτωση βλάβης σε συγκεκριμένο σύστημα της συσκευής (πλακέτα);

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΣΕ ΜΠΡΙΖΑ και δεν διαθετουνε συνοδευομενο-ενσωματομενο  software(κινητα , tablet ) δηλαδη κλιματιστικα, αφυγραντηρεσ,ψυγεια, φουρνοι μυκροκοιματων, βραστηρεσ κτλ. καλυπτονται ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 2 χρονια μετα την αγορα τους  απο την ελληνικη αντιπροσωπεια ητε το χεισ αγορασει απο ελλαδα ήτε το χεισ φερει απο αλλη χωρα της ΕΟΚ παλι πρεπει να σε καλυψουνε

Το υπολοιπο ειναι παπατζιλικη γνωστης αλυσιδασ D........S (Κ.............Σ) για να σου παιρνει 20%-30% καπελο απο την υπερεσια 360 ή καπωσ ετσι.................. 

Επεξ/σία από lexusr450
  • Like 1

Ερώτηση.

Πάρτε μια προσφορά και για κλιματιστικά μάρκας Gree & Invertor.

Πρόσφατα έβαλα 2 κλιματιστικά 1 Gree & 1 Invertor στα 2 γραφεία (12.000BTU)

Οι γνωστές αλυσίδες δέν τα εμπορεύονται, τα αγόρασα απο Κέντρο Θέρμανσης , εκέι που είχα πάρει και το λέβητα πετρελαίου.

Με το τιμολόγιο έχω 10ετή εγγυήση.

18αρι της Gree (Cozy) 600 ευρώ με Φ.Π.Α που είχα ρωτήσει.

• Like 1

Παρηγγειλα τελικα το 12αρι Inventor Omnia αλλα με πηραν τηλ απ το καταστημα οτι η αντιπροσωπεια θα εχει ξανα διαθεσιμα στις 30/6, οποτε θα μου το παραδωσουν περιπου στις 4/7. Δεν πειραζει, αξιζει η αναμονη. Με 470 ευρω που δινω μαζι με την τοποθετηση δεν βρισκω κατι καλυτερο ετσι κι αλλιως, τουλαχιστον στο Ηρακλειο οπου μενω.

• Like 1

Γεια σας , ηθελα να ρωτησω ποια μαρκα κλιματιστικων ειναι αξιοπιστη? 

Ψαχνουμε για κλιματιστικο και ειμαι εντελως ασχετος με το αντικειμενο.

Με ενδιαφέρει να ειναι αξιοπιστο και να εχει χαμηλη καταναλωση.

Το σπιτι ειναι περιπου 140τμ, 3δωματια , σαλονι ,κουζινα. το σαλονι εινα καπου 60τμ, η κουζινα ξεχωριστη.

Τι μου προτείνεται και ποιο κλιματιστικο ? Να βαλουμε ενα μεγαλο στο σαλονι που απο τον διαδρομο να πηγαινει η δροσια και στα δωματια ή έχετε κάποια αλλη πρόταση? (πχ ενα στο σαλονι και ενα στον διαδρομο εξω απο τα δωματια?)

Ευχαριστω

Για να πάει η δροσιά στα δωμάτια βάση λογικής και ειδικά σε μεγάλο σπίτι στο σαλόνι θα τουρτουρίζεις διοτι θα αναγάζεσαι να ρίχνεις τη θερμοκρασία χαμηλά.

Οπότε σε ενα μεγάλο χώρο πρέπει να τα βάλεις ξεχωριστά.

Στο διάδρομο μπορείς να μη βάλεις ειναι λίγο υπερβολή.

Right on.

Παρε φειδακη.. fujitsu-midea 3 χρονια εσωτερικη χωρις service! και 5 εξωτερικη.

Right on.

δεν μπορουν να εξαιρεσουν κατι γιατι το μηχανημα αποτελει ολοτητα αρα μπαρμπουτσαλα, το μονο που μπορουν και καλα να σε χρεωσουν εξτρα ειναι υπηρεσιες + που προσφερουν δηλαδη ερχονται και το παιρνουν αυτοι αν χαλασει, επισκευη μεσα σε 48ωρες κλπ κλπ

Για να πάει η δροσιά στα δωμάτια βάση λογικής και ειδικά σε μεγάλο σπίτι στο σαλόνι θα τουρτουρίζεις διοτι θα αναγάζεσαι να ρίχνεις τη θερμοκρασία χαμηλά.

Οπότε σε ενα μεγάλο χώρο πρέπει να τα βάλεις ξεχωριστά.

Στο διάδρομο μπορείς να μη βάλεις ειναι λίγο υπερβολή.

Ευχαριστω για την απαντηση. Αρα καλυτερα να βαλουμε ενα στο σαλονι και καποια μικρα στα 3 δωματια. (τα 2 δωματια εχουν κοινο μπαλκονι αρα ισως μπορεις να μπει κ ενας εξωτερικος μηχανισμος.) Μπορεις να μου πεις συγκεκριμενες λεπτομέρειες για μαρκα/μοντελα κλιματιστικων? Θα ηθελα ειναι αξιοπιστα , χαμηλη καταναλωση και γενικα value for money 

Καλο ειναι να χρησιμοποιησεις το παρακατω υπολογιστη για τα btu/h που χρειαζεσαι 

http://inventoraircondition.gr/btu-calculator/

Ωραιο λινκ , για 60τμ λεει 24btu , αρα πρεπει να παρω ενα 24btu και δυο μικρα 12 ή 9 btu για τα δωματια.

Μηπως εχεις καποια συγκεκριμενη προταση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...