Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, liakjim είπε

@UlveRz με το  Shorai στα 1200€ , είναι έγκλημα να πάρεις κινέζικο φασόν (inventor) στα 845€.

Άποψή μου πάντα.

Έγκλημα είναι να μην καλύπτει τόσο μεγάλο χώρο  γιατί αυτή είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα του  και ύστερα βαθμοί απόδοσης και όλα τα άλλα . 

Το Shorai έχει ονομαστική  23,884 btu/h  . Είναι μεγάλη η διαφορά για την περίπτωση του . Απο την στιγμή που δεν υπάρχει μηχανολογική μελέτη και με τα δεδομένα που έδωσε για το χώρο του καλύτερα να πάρει αυτό που έχει μεγαλύτερη ονομαστική για να είναι όσο πιο σίγουρος γίνεται.

Τώρα για το κινέζικο που είπες νόμιζα ότι την έχουμε ξεπεράσει αυτή την ρετσινιά εν έτη 2019 όπου δεν υπάρχει τεχνολογική προέλευση ούτε κατασκευαστική προέλευση με βάση την χώρα για ένα προϊόν.
Πίστεψε με και τα Toshiba έχουν πάρει δώσε με Κινέζους προμηθευτές . Όλες οι εταιρείες έχουν . Ακόμα και η Daikin . Το μεγαλύτερο ποσοστό της βιομηχανίας κλιματισμού είναι στην Κίνα και δεν αναφέρομαι μόνο στις γραμμές συναρμολόγησης αλλά και στους προμηθευτές πρώτων υλών και εξαρτημάτων . 

Η ουσία δεν είναι ούτε η χώρα προέλευσης ούτε αν είναι φασόν ή όχι ένα προϊόν .Είναι παντελώς αδιάφορα. Η ουσία είναι τί πληρώνεις και τι παίρνεις . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Έγκλημα είναι να μην καλύπτει τόσο μεγάλο χώρο  γιατί αυτή είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα του  και ύστερα βαθμοί απόδοσης και όλα τα άλλα . 

Το Shorai έχει ονομαστική  23,884 btu/h  . Είναι μεγάλη η διαφορά για την περίπτωση του . Απο την στιγμή που δεν υπάρχει μηχανολογική μελέτη και με τα δεδομένα που έδωσε για το χώρο του καλύτερα να πάρει αυτό που έχει μεγαλύτερη ονομαστική για να είναι όσο πιο σίγουρος γίνεται.

Τώρα για το κινέζικο που είπες νόμιζα ότι την έχουμε ξεπεράσει αυτή την ρετσινιά εν έτη 2019 όπου δεν υπάρχει τεχνολογική προέλευση ούτε κατασκευαστική προέλευση με βάση την χώρα για ένα προϊόν.
Πίστεψε με και τα Toshiba έχουν πάρει δώσε με Κινέζους προμηθευτές . Όλες οι εταιρείες έχουν . Ακόμα και η Daikin . Το μεγαλύτερο ποσοστό της βιομηχανίας κλιματισμού είναι στην Κίνα και δεν αναφέρομαι μόνο στις γραμμές συναρμολόγησης αλλά και στους προμηθευτές πρώτων υλών και εξαρτημάτων . 

Η ουσία δεν είναι ούτε η χώρα προέλευσης ούτε αν είναι φασόν ή όχι ένα προϊόν .Είναι παντελώς αδιάφορα. Η ουσία είναι τί πληρώνεις και τι παίρνεις . 

Τα 23,884 όμως είναι πραγματικά με πιστοποίηση eurovent. Επιπλέον το inventor θα το χρυσοπληρώσει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ενώ το Toshiba θα το κάνει εύκολα απόσβεση αφού καταναλώνει ψίχουλα με twin rotary. 

Εύκολη απόφαση.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kprimax είπε

Σήμερα έκλεισα στον Κωτσο, σε κατάστημα,  το Mitsubishi MSZ/MUZ-AP71VG (24άρι) στα 1.128 ευρώ (που είναι η προσφορά στο site)  με δωρεάν εγκατάσταση και με 100 ευρώ ανακύκλωση.  Θα το έχω περίπου σε 15 εργάσιμες, μου είπαν. Τελικά είναι καλύτερα να πηγαίνεις σε φυσικό κατάστημα, καθώς εκεί μπορείς κάνεις πολύ καλύτερες συμφωνίες. Επιφυλάσσομαι για παρουσίαση μόλις το παραλάβω. 

Σε ποιο κατάστημα του κωτσοβολου πήγες ? εγώ πήγα στη Βουλιαγμένης γλυφάδα για το fujitsu asyg 18 και δε μου κόβουν τίποτα από την εγκατάσταση. Μόνο αν έπαιρνα την επέκταση εγγύησης (που ούτε καν), υπάρχει κανα πιο σοβαρό κατάστημα να πάω να ρωτήσω ?

Δημοσ.

Στον Κωτσόβολο στην Πάτρα, στην Αγίου Ανδρέου. Η τιμή στο site ήταν 1128 ευρώ  και στην ίδια τιμή , μαζί με τη δωροεπιταγή των 100 ευρώ , συμφώνησα και δωρεάν τοποθέτηση. Δεν ξέρω , πιθανώς να παίζει ρόλο και ο υπεύθυνος καταστήματος.  Εγώ μίλησα με τον υπάλληλο, ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο του καταστήματος και έδωσε το ok.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Καλά δεν το συζητάμε, το Shorai με τον twin ring rotary συμπιεστή δεν έχει καμία σχέση με τα Mirai και σία.

Έκανες τέλεια επιλογή.

Οι περισσοτερες σειρες εχουν τα διαμαντια...αν παει καποιος σε SHORAI, το διαμαντι ειναι το 18αρη που εχει τον διπλο rotary. Στα 16000 που κοιταζα εγω, το SHORAI δεν δινει το κατι παραπανω για να δικαιολογήσει την διαφορα τιμης απο το MIRAI plus... Οπως εχεις αναφερθει και στα SRK63 και ΣΡΚ71, οπου το πρωτο ειναι το διαμαντι!

ΥΓ - Υποτιθεται οτι το MIRAI PLUS(SEIYA) εχει καποιες νεες τεχνολογιες της TOSHIBA. Το παρελαβα σημερα και ανυπομονω να γινει εγκατασταση και να το μετρησω. 

Πρωτες εντυπωσεις θετικες, με πολυ προσεκτικο πακεταρισμα αλλα εσωτερικο/εξωτερικο MADE in Thailand, oπως και το SHORAI. Νομιζα οτι οι κομπρεσσορες ηταν MADE in Japan! :D

(Αν δεν ανεβεις τα 1500 ευρω σε κλιματιστικο...δυσκολα θα δεις JAPAN...)

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, CorumD είπε

(Αν δεν ανεβεις τα 1500 ευρω σε κλιματιστικο...δυσκολα θα δεις JAPAN...)

Νομίζω πως μόνο το ururu είναι made in japan. 

Heavy, Toshiba, Fujitsu, λοιπά Daikin  made in Thailand 

Electric made in Turkey

Όοοοοοοολα τα υπόλοιπα πρέπει να είναι China. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kprimax είπε

Στον Κωτσόβολο στην Πάτρα, στην Αγίου Ανδρέου. Η τιμή στο site ήταν 1128 ευρώ  και στην ίδια τιμή , μαζί με τη δωροεπιταγή των 100 ευρώ , συμφώνησα και δωρεάν τοποθέτηση. Δεν ξέρω , πιθανώς να παίζει ρόλο και ο υπεύθυνος καταστήματος.  Εγώ μίλησα με τον υπάλληλο, ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο του καταστήματος και έδωσε το ok.

Ξέχασα να πω ότι μιλάμε για μετρητά και όχι δόσεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kprimax είπε

Ξέχασα να πω ότι μιλάμε για μετρητά και όχι δόσεις.

Το σημαντικότερο δεν μας είπες!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Νομίζω πως μόνο το ururu είναι made in japan. 

Heavy, Toshiba, Fujitsu, λοιπά Daikin  made in Thailand 

Electric made in Turkey

Όοοοοοοολα τα υπόλοιπα πρέπει να είναι China. 

Μην μπλεκεις τα DAIKIN με την πλεμπα της Ταυλανδης...εμεις ειμαστε στην αριστοκρατικη MALAYSIA! LOL!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, UlveRz είπε

Για το heavy ή το fujitsu Asyg που έχω κατά καιρούς διαβάσει εδω;;;

@Dare_Devil

@liakjim

Για το heavy δυστυχώς δεν έχουμε εικόνα μιας και το 95% όσον έρχονται εδώ , παίρνουν την πληροφορία και μετά εξαφανίζονται χωρίς feedback. 

Το 63 πρέπει να τα σπάει, το 71 έχει το μειονέκτημα των υψηλών ελάχιστων btus = μικρή ευελιξία σε χαμηλές απαιτήσεις = on off συμπεριφορές

Το ASYG24KLCA (που έχω), είναι από αυτά που έχουμε δει, μάλλον αν όχι το αποδοτικότερο, ένα από τα πιο αποδοτικά , με αστείες καταναλώσεις. 

Από την άλλη πρέπει να είναι αν όχι το πιο , από τα πιο θορυβώδη της αγοράς. 

Ίσως μάλιστα το πρώτο να επιτυγχάνεται με το 2ο, δλδ η Fujitsu να μη λογαριάζει σε για θορύβους κτλ αλλά θέλει τη μέγιστη δυνατή απόδοση. 

Ως αποτέλεσμα είναι ένα εργοστάσιο ψύξης/θέρμανσης το οποίο σαν ανεμοστρόβιλος σαρώνει και φουσκώνει τον χώρο. 

Ακούγονται κάπως όλα αυτά, αλλά όταν το βάζω μπροστά έτσι νιώθω. 

Βέβαια κάποιοι που το έχουν πάρει εδώ μέσα, δεν τους προβληματίζει ο θόρυβος, αλλά έχει dB γιατί βγάζει κυβικά και τα βγάζει με φόρα. 

Αν δεν θέλεις απόλυτα αθόρυβο κλιματιστικό, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Αν θες παραπάνω εγγύηση (7 αντί για 3+10) και λιγότερο θόρυβο με λίγο μικρότερη απόδοση, πας στο shorai premium. 

2 λεπτά πριν, CorumD είπε

Μην μπλεκεις τα DAIKIN με την πλεμπα της Ταυλανδης...εμεις ειμαστε στην αριστοκρατικη MALAYSIA! LOL!

Σωστά!!!!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για το heavy δυστυχώς δεν έχουμε εικόνα μιας και το 95% όσον έρχονται εδώ , παίρνουν την πληροφορία και μετά εξαφανίζονται χωρίς feedback. 

Το 63 πρέπει να τα σπάει, το 71 έχει το μειονέκτημα των υψηλών ελάχιστων btus = μικρή ευελιξία σε χαμηλές απαιτήσεις = on off συμπεριφορές

Το ASYG24KLCA (που έχω), είναι από αυτά που έχουμε δει, μάλλον αν όχι το αποδοτικότερο, ένα από τα πιο αποδοτικά , με αστείες καταναλώσεις. 

Από την άλλη πρέπει να είναι αν όχι το πιο , από τα πιο θορυβώδη της αγοράς. 

Ίσως μάλιστα το πρώτο να επιτυγχάνεται με το 2ο, δλδ η Fujitsu να μη λογαριάζει σε για θορύβους κτλ αλλά θέλει τη μέγιστη δυνατή απόδοση. 

Ως αποτέλεσμα είναι ένα εργοστάσιο ψύξης/θέρμανσης το οποίο σαν ανεμοστρόβιλος σαρώνει και φουσκώνει τον χώρο. 

Ακούγονται κάπως όλα αυτά, αλλά όταν το βάζω μπροστά έτσι νιώθω. 

Βέβαια κάποιοι που το έχουν πάρει εδώ μέσα, δεν τους προβληματίζει ο θόρυβος, αλλά έχει dB γιατί βγάζει κυβικά και τα βγάζει με φόρα. 

Αν δεν θέλεις απόλυτα αθόρυβο κλιματιστικό, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Αν θες παραπάνω εγγύηση (7 αντί για 3+10) και λιγότερο θόρυβο με λίγο μικρότερη απόδοση, πας στο shorai premium. 

Σωστά!!!!

Παντως ειναι αληθεια αυτο που λεει ο Liakjim οτι δεν εχουμε feedback για τα μηχανηματα...απο αυτα τα INVENTOR, ποτε θα δουμε κανενα στοιχειο, καμια μετρηση; Οχι τιποτα αλλο, αλλα να παρω πισω τα λογια μου...που φασονοΚινεζιες τα ανεβαζω, φασονοΚινεζιες τα κατεβαζω...:D

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Παντως ειναι αληθεια αυτο που λεει ο Liakjim οτι δεν εχουμε feedback για τα μηχανηματα...απο αυτα τα INVENTOR, ποτε θα δουμε κανενα στοιχειο, καμια μετρηση; Οχι τιποτα αλλο, αλλα να παρω πισω τα λογια μου...που φασονοΚινεζιες τα ανεβαζω, φασονοΚινεζιες τα κατεβαζω...:D

Με 10.400btus ελάχιστα στη ψύξη και 7.100 στη θέρμανση που έχει το Passion που προτείνει ο @Dare-Devil, τι feedback θες να πάρεις;

Στο λέω από τώρα :

"Το έβαλα στους 25C και βγάλαμε σταλακτίτες από τη μύτη!!!! Παγώσαμε!!!! Είναι καταπληκτικό!!!!!"

Βέβαια αν έβαζε θερμόμετρο/μετρητή θα έβλεπε 23C και 1500W οπότε θα έπιανε τη βαριοπούλα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και που αναφέρατε για defrost (κάνα δυο τρεις σελίδες πριν) μπορώ να πω σε μένα ,τον χειμώνα που μας πέρασε το Toyo 856zr το είδα μέχρι αρχές Φεβρουαρίου να κάνει 2 φορές μόνο Defrost. Μετά μπήκε το Shorai για τον υπόλοιπο χειμώνα, όπου δεν πρόσεξα να κάνει Defrost.(έξω από Θεσσαλονίκη είμαι) Αντιθέτως των γονιών μου,λίγα σπίτια πιο κάτω ,8 χρόνων Hitachi  Inverter (με πιο εκτεθειμένη εξωτερική μονάδα όμως), το defrost ήταν  αρκετά συχνό φαινόμενο.

Επίσης να προσθέσω και το Toyo αλλά κυρίως το Shorai δούλεψε άπειρες ώρες τον χειμώνα.

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...