Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Πολυ παραξενη κατασταση με τα μοντελα τις TOSHIBA....

To Mirai(16000 btu) εχει SEER:6,2 και SCOP:5,4 ενω το MIRAI PLUS εχει SEER:6,1 και SCOP:4,9...ενω θα περιμενες το PLUS μοντελο να εχει καλυτερα χαρακτηριστικα...οχι χειροτερα. Μετα εχουν και μια σεiρα SEIYA που εχει ιδια χαρακτηριστικα με το MIRAI PLUS...

Υποπτευομαι οτι το MIRAI PLUS ειναι καποια υποδεεστερη σειρα...

Αν κάθε νέο μοντέλο είχε καλύτερους συντελεστές απόδοσης τώρα θα είχαμε φτάσει σε SCOP =123  και SEER= 545  :P
Δεν εξελίσσετε τόσο γρήγορα η ενεργειακή αποδοτικότητα στον τομέα του κλιματισμού .

Νεό μοντέλο δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερα SCOP SEER . Μπορεί να βελτιώνουν άλλα κομμάτια  (ρυθμίσεις , προγραμματισμό ελέγχου , πλαστικά, design ,  extra λειτουργίες, θόρυβο, παροχή αέρα, επιστρώσεις προστασίας κτλ  )

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Η όχι και τόσο ενδεδειγμένη λύση  είναι να βάλεις έναν αυτοματισμό   όπου θα σου κόβει τον ουδέτερο του κλιματιστικού όταν θα ανοίγεις παράθυρο, μπαλκονόπορτα ή όταν θα αποχωρείς από το δωμάτιο και αφαιρείς την κάρτα-κλειδί . Όχι τόσο ενδεδειγμένη διότι κλείνεις απότομα το κλιματιστικό και δεν το αφήνεις να κάνει ομαλή απενεργοποίηση . 

Ένας τρόπος για να απενεργοποιηθεί ομαλά είναι να προστεθεί kit στην μονάδα που προσφέρουν μερικές εταιρείες κλιματισμού για τα μοντέλα τους . Αυτά τα κιτ είναι ειδικά σχεδιασμένα για να επικοινωνούν με την πλακέτα συγκεκριμένων μοντέλων και δεν είναι universal λύσεις . 
Η μόνη εταιρεία που έχω δει να διαθέτει κάτι τέτοιο στα οικιακά κλιματιστικά είναι η Inventor . Πιθανόν να διαθέτουν και άλλες αλλά δεν είχα βρεί κάτι σχετικό στα sites σε κάποιες που κοίταξα όταν ψαχνόμουν για μια τέτοια λύση  για γνωστό μου . 

1RASPBERRY ZERO + 1 IR MODULE  σε κάθε δωμάτιο + 2-3 SMART SENSORS...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mechpanos είπε

1RASPBERRY ZERO + 1 IR MODULE  σε κάθε δωμάτιο + 2-3 SMART SENSORS...

Σωστός .Έχει λίγο μανούρα ενώ το kit που είπα πιο πάνω τοποθετείται μέσα στο κλιματιστικό, και απλά τραβάς μια καλωδίωση . Δεν θέλει προγραμματισμό είναι μια έτοιμη λύση . 

Έχω μια απορία :

Βάζεις ένα raspberry zero το προγραμματίζεις (ξέρω περίπου τί είναι αλλά δεν έχω ασχοληθεί ) βάζεις ένα IR module να στείλει το σήμα στην μονάδα για ομαλή απενεργοποίηση . Τα 2-3 smart sensors τί είναι ; Τί τα θέλουμε ;

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αν κάθε νέο μοντέλο είχε καλύτερους συντελεστές απόδοσης τώρα θα είχαμε φτάσει σε SCOP =123  και SEER= 545  :P
Δεν εξελίσσετε τόσο γρήγορα η ενεργειακή αποδοτικότητα στον τομέα του κλιματισμού .

Νεό μοντέλο δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερα SCOP SEER . Μπορεί να βελτιώνουν άλλα κομμάτια  (ρυθμίσεις , προγραμματισμό ελέγχου , πλαστικά, design ,  extra λειτουργίες, θόρυβο, παροχή αέρα, επιστρώσεις προστασίας κτλ  )

Ναι, αλλα να εχει χειρότερα; Και να διαφημίζεται ως Mirai PLUS; PLUS τι δηλαδη; PLUS περισσοτερο καταναλωση; ;)

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, CorumD είπε

Δυστυχώς, η TOSHIBA με παει σαν μπαλακι Ping-Pong απο τμημα σε τμημα, και κανενας δεν δηλωνει αρμοδιος να εξηγησει τι εστι MIRAI plus...

Ένα φαντάζομαι είναι το τμήμα που μπορεί να σου απαντήσει . Το τεχνικό  (ή aftersales) . Σε ποιο άλλο τμήμα δηλαδή σε συνδέουν ; Τί φάση ; !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ένα φαντάζομαι είναι το τμήμα που μπορεί να σου απαντήσει . Το τεχνικό  (ή aftersales) . Σε ποιο άλλο τμήμα δηλαδή σε συνδέουν ; Τί φάση ; !!

Μολις μιλησα με καποιον...η σειρα MIRAI Plus ειναι σειρα ειδικα για ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ...Αλλα ο τεχνικος διευκρινισε οτι ισχυουν οτι χαρακτηριστικα υπαρχουν στο site. Το ελληνικο site δηλωνει υποδεεστερα χαρακτηριστικα για το MIRAI PLUS σε σχεση με το απλο MIRAI. Οποτε πρεπει να θεωρησω οτι εχει και υποδεεστερα υλικα διοτι βλεπω διαφορες και στο κομπρεσσορα. Γενικα το απλο MIRAI παει πιο χαμηλα και ανεβαινει πιο ψηλα...επισης βλεπω μια διαφορα 4 κιλων στον κομπρεσσορα..αρα μαλλον μιλαμε για πιο οικονομικο μοντελο για τον Κωτσοβολο...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Σωστός .Έχει λίγο μανούρα ενώ το kit που είπα πιο πάνω τοποθετείται μέσα στο κλιματιστικό, και απλά τραβάς μια καλωδίωση . Δεν θέλει προγραμματισμό είναι μια έτοιμη λύση . 

Έχω μια απορία :

Βάζεις ένα raspberry zero το προγραμματίζεις (ξέρω περίπου τί είναι αλλά δεν έχω ασχοληθεί ) βάζεις ένα IR module να στείλει το σήμα στην μονάδα για ομαλή απενεργοποίηση . Τα 2-3 smart sensors τί είναι ; Τί τα θέλουμε ;

Τα θέλουμε για να στείλουν την ένδειξη στο pi...πχ ότι άνοιξε η πόρτα, ότι βγήκε το κλειδί από την θήκη κλπ...smart κατ ευφημισμόν, μπορεί να είναι και μια απλή επαφή :) ό,τι εξυπηρετεί την δουλειά που θέλουμε να κάνουμε.
Έχει μανούρα, όντως, αλλά είναι μια custom λύση που αν την φτιάξεις μπορεί να λύσεις το πρόβλημα για κάθε τύπο ac ενώ μπορείς να το κάνεις και στα οικιακά ac...για περισσότερα, στο νήμα του Raspberry Pi, και του Smart home, μην ξεφεύγει η κουβέντα :)

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, CorumD είπε

Ναι, αλλα να εχει χειρότερα; Και να διαφημίζεται ως Mirai PLUS; PLUS τι δηλαδη; PLUS περισσοτερο καταναλωση; ;)

Στο site υπάρχουν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά. Τι άλλο περιμένεις να σου πουν;

1 ώρα πριν, athkatla78 είπε

Φασόν κινέζικα είναι...αναμενόμενο

Είσαι άσχετος 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, guzel είπε

Στο site υπάρχουν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά. Τι άλλο περιμένεις να σου πουν;

Περιμενα να μου πουν γιατι ενα μοντελο TOSHIBA ειναι μονο στο ελληνικο site και οχι στο global. Σου φαινoνται παραλογες οι ερωτησεις μου; Και τελικα βρηκα την ακρη...και ανακαλυψα τι ειναι το MIRAI PLUS... 

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Περιμενα να μου πουν γιατι ενα μοντελο TOSHIBA ειναι μονο στο ελληνικο site και οχι στο global. Σου φαινoνται παραλογες οι ερωτησεις μου;

Είναι και στο global ως Mirai. Το plus το έβαλαν στην Ελλάδα λόγο μικρής προσθήκης σε κάτι προφανώς όπως το shorai που έβαλαν ιονιστη και άλλο τηλεκοντρόλ. Τα ίδια μηχανήματα είναι. 

Το shorai υπήρχε στην Ελλάδα με ιονιστη και απλά άλλαζε ένα γράμμα στον κωδικό του, μετά το έκαναν shorai premium.

Και το shorai ο Κωτσόβολος το προωθεί σαν αποκλειστικο, κάτι που δεν ισχυει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, guzel είπε

Είναι και στο global ως Mirai. Το plus το έβαλαν στην Ελλάδα λόγο μικρής προσθήκης σε κάτι προφανώς όπως το shorai που έβαλαν ιονιστη και άλλο τηλεκοντρόλ. Τα ίδια μηχανήματα είναι. 

Το shorai υπήρχε στην Ελλάδα με ιονιστη και απλά άλλαζε ένα γράμμα στον κωδικό του, μετά το έκαναν shorai premium.

Και το shorai ο Κωτσόβολος το προωθεί σαν αποκλειστικο, κάτι που δεν ισχυει.

Ψαχνωντας την τεχνικη βιβλιοθηκη TOSHIBA βλεπουμε οτι το MIRAI και το MIRAI plus δεν εχουν σχεση...το MIRAI plus ειναι το SEIYA με αλλο ονομα...χαρακτηριστικα ολοιδια....το θεμα τωρα ειναι....τι ειναι το SEIYA; Και γιατι εχει Υψηλοτερη τιμη απο το MIRAI ενω δειχνει κατωτερο σε specs; lol!

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, CorumD είπε

Ψαχνωντας την τεχνικη βιβλιοθηκη TOSHIBA βλεπουμε οτι το MIRAI και το MIRAI plus δεν εχουν σχεση...το MIRAI plus ειναι το SEIYA με αλλο ονομα...χαρακτηριστικα ολοιδια....το θεμα τωρα ειναι....τι ειναι το SEIYA; lol!

Το Mirai plus. Και επειδή ίσως έχει αποκλειστική συνεργασία με κωτσο την οποία δεν έχει σπάσει το πασάρει σαν Mirai plus και στους άλλους το δίνει seiya όπως στο εξωτερικό.

https://youtu.be/Z836a7ippoE

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

@liakjim Έχεις εντοπίσει σε άλλες εταιρίες κάτι τέτοιο που περιγράφω; Για οικιακά splitάκια !

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει σε τι αναφέρεσαι. 

ΥΓ Κανά σχόλιο σε αυτό ; 

Δημοσ.

Οποτε το MIRAI PLUS(SEIYA) δεν ειναι καποιο υποδεεστερο η φασον TOSHIBA, αυτο ειναι ξεκαθαρο. Ειναι ενα ελαχιστα λιγοτερα αποδοτικο MIRAI. Τωρα τι ρολο παιζει η σειρα SEIYA; Ειναι λιγο κατω απο την MIRAI, αλλα με τιμες SHORAI....γιατι; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...