Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, nsp85 είπε

Το θέλω κυρίως για θέρμανση και να είναι αποδοτικό. Σκέφτομαι ένα 18αρι shorai premium και 2 9αρια η Midea ή Daikin. 

Midea και Daikin είναι εξίσου αποδοτικά.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μην ψάχνεις προέλευση εν έτη 2019 σε καμία εταιρεία γιατί αυτό δεν υφίσταται . Άλλο που κατασκευάζεται ένα προϊόν και άλλο με τί εξαρτήματα κατασκευάζεται . Τα Αμερικάνικα εργοστάσια αφορούν την Αμερικάνικη αγορά πρωτού πουληθεί η GE . Κάθε προϊόν την τελευταία 10ετία που κατασκευάζεται έχει και έναν κινέζο μέσα του γιατί πολύ απλά το μεγαλύτερο ποσοστό της τεχνολογικής βιομηχανίας είναι στην Κίνα . Η Κίνα αν υποθέσουμε ότι μέσα σε μια νύχτα χάνει την βιομηχανία της μιλάμε για απόλυτη παγκόσμια οικονομική και παραγωγική καταστροφή.Επιστροφή στην λίθινη εποχή. Δεν θα παράγεται τίποτα πουθενά .  Η Daikin, Toshiba κτλ νομίζεις ότι δεν συνεργάζονται με κινέζους προμηθευτές ; Κανένας δεν παράγει μόνος του ένα προϊόν απο το μηδέν . 

Η GE appliances πουλήθηκε σαν εταιρεία και όχι ως Brand name οπότε δεν ξέρω που το στηρίζεις ότι αγοράζεις Haier . Δεν ξέρω...

Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι έτσι είναι, είπες προτιμάς προϊόντα που σχεδίασε και κατασκεύασε η ίδια εταιρεία . Άρα  ποιο το θέμα με τα GE που ανήκουν στην Haier η οποία είναι κατασκευαστής ;  Δεν είναι φασόν , δεν τα κατασκευάζει κάποιος τρίτος . Ο όμιλος Haier έχει τα Haier και τα GE και αυτός ελέγχει όλη την παραγωγική διαδικασία . 

Όσον αφορά τα standards ποιότητας οποιαδήποτε εταιρεία θέτει standards ποιότητας .Κανένα εργοστάσιο δεν τρέχει παραγωγή χωρίς ποιοτικά standards. Όχι μόνο ο κατασκευαστής αλλά και οποιαδήποτε εταιρεία που επιλέγει μηχανήματα απο τρίτους (ή εξαρτήματα ή raw materials)  διότι... επιλέγει προμηθευτή και σαφώς και ελέγχει την παραγωγική διαδικασία  όποτε θέλει ή τρέχει τα δικά της tests ποιότητας για να δει αν το προϊόν που θέλει να εισάγει στην αγορά ανταποκρίνεται στα standards της . 

To production είναι μεγάλη υπόθεση και πλέον όπου όλες οι εταιρείες του κόσμου συνεργάζονται με άλλες είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Η τεχνολογία καλπάζει και γίνεται περίπλοκη και πλέον δεν μπορεί μια εταιρεία απο το μηδέν να παράξει ένα προϊόν γιατί δεν μπορεί να εξειδικεύεται ταυτόχρονα σε χιλιάδες τεχνολογικούς τομείς ούτε να είναι ανταγωνιστική σε κάθε τεχνολογικό τομέα . Δεν είναι οικονομικά βιώσιμο μοντέλο αυτό.  Έχουμε περάσει στην εποχή της εξειδίκευσης εδώ και πολύ καιρό . 

Όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων των Brands του ομίλου Haier , εφαρμόζει Six Sigma . Για να καταλάβετε την σημασία  που έχει αυτό δείτε το παρακάτω Link :
https://books.google.gr/books?id=TYWcDgAAQBAJ&pg=PT53&lpg=PT53&dq=haier+six+sigma+emulated&source=bl&ots=l48XEe9aXZ&sig=ACfU3U1S6DIOgVrAxnwGoO4gB1eFzBjETg&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwj884rxjbTkAhVS8aYKHX1tBOEQ6AEwCnoECAcQAQ#v=onepage&q=haier six sigma emulated&f=false

Iσχύει,αλλά δεν αντικαθιστά την μηχανολογική μελέτη . Πάντως ωραίο εργαλείο με καλύτερη ανάλυση αλλά τα btu που έβγαλε μου φαίνονται πολλά ...  :huh:

Κανένα τυποποιημένο τεστ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον εξειδικευμένο άνθρωπο στην εκπόνηση μελέτης , παρότι και αυτός θα χρησιμοποιήσει ανάλογα μοντέλα ΑΛΛΑ η επιτόπου αυτοψία ενός χώρου αποκαλύπτει δεδομένα που δεν μπορούν να αντικατοπριστουν σε καμία εφαρμογή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κανένα τυποποιημένο τεστ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον εξειδικευμένο άνθρωπο στην εκπόνηση μελέτης , παρότι και αυτός θα χρησιμοποιήσει ανάλογα μοντέλα ΑΛΛΑ η επιτόπου αυτοψία ενός χώρου αποκαλύπτει δεδομένα που δεν μπορούν να αντικατοπριστουν σε καμία εφαρμογή 

Δεν διαφωνώ . Το ίδιο είπα ! Άλλο να υπολογίσεις με το FINE της 4Μ άλλο να υπολογίσεις στο περίπου με ένα τυποποιημένο τεστ στο internet . Δεν υπάρχει σύγκριση . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Δεν διαφωνώ . Το ίδιο είπα ! Άλλο να υπολογίσεις με το FINE της 4Μ άλλο να υπολογίσεις στο περίπου με ένα τυποποιημένο τεστ στο internet . Δεν υπάρχει σύγκριση . 

Με τεστ σαν αυτό που ανέβασα μπορείς τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου και εφόσον εισάγεις σωστά δεδομένα να αποφύγεις κραυγαλέα λάθη στην επιλογή κλιματιστικου και καταλήξεις να κλαις τα λεφτά σου 

Δημοσ.

Σε χώρο γραφείων, μας κάηκε το κομπρεσέρ σε 24άρι Mitsubishi δαπέδου, 20ετίας+. Κόστος επισκευής 300 το μοτέρ, ~150 το ψυκτικό υγρό και ~100€ εργασία, και σκέφτομαι αντικατάσταση με νέο τύπου split σαν πιο συμφέρουσα. Δαπέδου ξεφεύγουν λίγο σε τιμές.

Κανένα καλό μονδέλο καλής ποιότητας σε ψύξη κυρίως, αλλά και θέρμανση περιστασιακά;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Σε χώρο γραφείων, μας κάηκε το κομπρεσέρ σε 24άρι Mitsubishi δαπέδου, 20ετίας+. Κόστος επισκευής 300 το μοτέρ, ~150 το ψυκτικό υγρό και ~100€ εργασία, και σκέφτομαι αντικατάσταση με νέο τύπου split σαν πιο συμφέρουσα. Δαπέδου ξεφεύγουν λίγο σε τιμές.

Κανένα καλό μονδέλο καλής ποιότητας σε ψύξη κυρίως, αλλά και θέρμανση περιστασιακά;

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ωραίο αλλά 22άρι, θα πάω μάλλον για το -71-

Δεν ξέρω τον χώρο αλλά αν σας καλύπτουν τα 25.250 που πάει ψύξη και τα 31.733 στη θέρμανση, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή. Πιο αποδοτικό, καλύτερες ελάχιστες καταναλώσεις.

Δημοσ.

Μια ιδέα αν κάποιο από τα 4 18αρια υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με τα υπόλοιπα; Ευχαριστώ προκαταβολικά:

1) Daikin ATXC50B Siesta Sensira Κλιματιστικό Inverter (https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira)

2) Inventor P9VI32-18WF Passion ECO Κλιματιστικό Inverter (https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198496-inventor-p9vi32-18wf-passion-eco)

3) Mitsubishi MSZ HR50VF Κλιματιστικό Inverter (https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/199874-mitsubishi-msz-hr50vf)

4) Toshiba Mirai Plus 18TAVG-E/18TKVG-E Κλιματιστικό Inverter (https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198887-toshiba-mirai-plus-18tavg-e/18tkvg-e)

Δημοσ.

καλησπερα στην ομαδα,

εχω καμια 20 αρια δωματια που τα νοικιαζω το καλοκαιρι κ θα θελα να ρωτησω αν υπαρχει οδηγος για καθαρισμα των μοναδων(η αν εχει να προτεινει καποιος καποιο σπρευ η υγρο  καταλληλο). Καθε χρονο καθαριζω το φιλτρο κ με ενα βουρτσακι κανω απαλα το "ψυγειο" της εσωτερικης μοναδας.

ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lancias1 είπε

καλησπερα στην ομαδα,

εχω καμια 20 αρια δωματια που τα νοικιαζω το καλοκαιρι κ θα θελα να ρωτησω αν υπαρχει οδηγος για καθαρισμα των μοναδων(η αν εχει να προτεινει καποιος καποιο σπρευ η υγρο  καταλληλο). Καθε χρονο καθαριζω το φιλτρο κ με ενα βουρτσακι κανω απαλα το "ψυγειο" της εσωτερικης μοναδας.

ευχαριστω προκαταβολικα

Ο κόσμος που μένει στα δωμάτια τι φταίει;

Να φέρεις ψυκτικό να κάνει συντήρηση των κλιματιστικων.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, guzel είπε

Ο κόσμος που μένει στα δωμάτια τι φταίει;

Να φέρεις ψυκτικό να κάνει συντήρηση των κλιματιστικων.

φιλε μου εχω φερει δυο διαφορετικους κ δεν κανουν τιποτα παραπανω.....βρεσμου εσυ εναν επαγγελματια κ τον φερνω εγω

Υ.Γ. Μαλιστα ο τελευταιος μου εκανε παρατηρηση γιατι δεν το εκανα κ μονος μου,σιγα το πραγμα λεει.....

Επεξ/σία από lancias1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, lancias1 είπε

φιλε μου εχω φερει δυο διαφορετικους κ δεν κανουν τιποτα παραπανω.....βρεσμου εσυ εναν επαγγελματια κ τον φερνω εγω

Υ.Γ. Μαλιστα ο τελευταιος μου εκανε παρατηρηση γιατι δεν το εκανα κ μονος μου,σιγα το πραγμα λεει.....

Τα φίλτρα τα κάνεις μόνος σου, το στοιχείο μέσα θέλει ψυκτικό. Αν βαριέται να κάνει την δουλειά του και να ψεκάσει με χημικό ας αλλάξει επάγγελμα.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα φίλτρα τα κάνεις μόνος σου, το στοιχείο μέσα θέλει ψυκτικό. Αν βαριέται να κάνει την δουλειά του και να ψεκάσει με χημικό ας αλλάξει επάγγελμα.

Ε θελει ψάξιμο ομως να βρει. Εγω βρηκα εναν που κάνει και τεστ με αζωτο.. αλλα ειναι σπανιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...