Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Ναι οταν εννοω οτι βγαζει ζεστο δεν εννοω οτι ειναι οπως οταν το εχω τον χειμωνα να βγαζει ζεστο αερα αλλα οντως ειναι σαν θερμοκρασια δωματιου.

Αυτο μου το εκανε σημερα πρωτη φορα που το ανοιξα να βγαζει απο την αρχη αερα δωματιου(να το πω ετσι).Τι υπολοιπες φορες εβγαζε κρυο και το γυρισε απο μονο του.

Ποτε δεν το ειχε κανει αυτο το πραγμα το κλιματιστικο.Ισως τωρα που εκανα θερμομονωση(εξωτερικα και στεγη) και αλλαξα παραθυρα και βεβαια οπως ειπα οτι το ελυσαν ολο και το καθαρισαν και με νεα εγκατασταση δουλευει οπως την πρωτη μερα που το αγορασα.

Καταλαβαινω τρελη διαφορα τωρα και νιωθω οτι κανει χαμο σε σχεση με πριν.

Το δευτερο που εβαλα τωρα(Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VG) κι αυτο τρομερο μηχανημα αλλα μου μυριζει οπως το ειχα ξαναναφερει οταν το ανοιγω(αλλα το ειχαμε ξαναπει αυτο πριν λιγες ημερες).Το μηχανημα σκοτωνει ομως και εντελως αθορυβο δεν ξερεις αν λειτουργει πραγματικα.

Εχω σκοπο να τον ρωτησω εννοειται αλλα τωρα λειπει και δεν εχω ενοχλησει ακομη.

Τι θερμομετρο χρειαζεται ομως?

Αν λες ότι αποδίδει φουλ , τότε δεν έχει πρόβλημα μάλλον. 

Παρακολούθησε το. Τώρα που έβαλες μόνωση και μειώθηκαν οι απαιτήσεις του χώρου, μάλλον κλείνει πιο νωρίς. 

Όταν κλείνουν , κάποια μοντέλα απλά βγάζουν μια ελαφριά ροή αέρα, άλλα κλείνουν εντελώς και μέσα. 

Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό , βγες έξω και κοίτα τον ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας. Αν έχει σταματήσει να στρέφει, έχει πιάσει θερμοκρασία και έκλεισε ο συμπιεστής. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω χιλιομπερδευτεί με τα κλιματιστικά. Το toyotomi kuro και το inventor nemesis pro έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες??? Μόνο στην εγγύηση διαφέρουν???

Δημοσ.
9 ώρες πριν, CorumD είπε

Το DAIKIN εχει SCOP: 6,14 ενω το TOSHIBA SCOP: 5,40 αρα το DAIKIN ειναι ξεκαθαρα πιο αποδοτικο απο το TOSHIBA στη θερμανση αλλα και στην ψυξη που εχει SEER:8,54 αντι SEER:6,5 . 

Οπωε καταλαβαίνεις το DAIKIN ειναι σιγουρα πολυ πιο αποδοτικο μηχανημα γι'αυτο και εχει μεγαλυτερη τιμη.

Αλλα το TOSHIBA ειναι μαλλον οριακα πιο δυνατο σε btu(αν και οχι πολυ) και εχει 7 χρονια εγγυηση αντι για 3.

Και τα 2 παντως ειναι αριστης ποιοτητας μηχανηματα.

Το GENERAL ELECTRIC ειναι φασον Κινεζικο που αντιπροσωπευει η INVENTOR...ψαχνεις κατι τετοιο; ...αν κοιταζεις DAIKIN και TOSHIBA δεν πας εκει...

Ξεκάθαρα DAIKIN λοιπόν. Για ένα μηχάνημα που θα δουλέψει 6-10 χρόνια, τα 50-100€ διαφορά είναι ασήμαντα. 

Τρεις μάρκες κοιτάω μόνο. DAIKIN, MITSUBISHI, TOSHIBA. 

Πάει παραγγελία λοιπόν. Κάτι τελευταίο. Βλέπω ότι σχεδόν όλα τα DAIKIN δίνουν το Wi-Fi σαν επιπλέον εξάρτημα. Πόσο κοστίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, gordonas είπε

Ξεκάθαρα DAIKIN λοιπόν. Για ένα μηχάνημα που θα δουλέψει 6-10 χρόνια, τα 50-100€ διαφορά είναι ασήμαντα. 

Τρεις μάρκες κοιτάω μόνο. DAIKIN, MITSUBISHI, TOSHIBA. 

Πάει παραγγελία λοιπόν. Κάτι τελευταίο. Βλέπω ότι σχεδόν όλα τα DAIKIN δίνουν το Wi-Fi σαν επιπλέον εξάρτημα. Πόσο κοστίζει;

Απλως θα σου προτεινα να μιλησεις με μηχανολογω να βγαλεις τα BTU που χρειαζονται για τον χωρο σου. Ναι, ολα ειναι εξτρα στο DAIKIN και κανει περιπου 90 ευρω...Επίσης, κοιτα και FUJITSU διοτι εχουν κορυφαια μοντελα! Γνωμη ειναι οτι με 700-800 ευρω budget για 12αρη δυσκολο να παρεις κατι κακο :D

2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η General Electric πούλησε πριν λίγα χρόνια όλο το τμήμα οικιακών συσκευών μαζί με τον κλιματισμό της στον όμιλο Haier . Δηλαδή την εταιρεία General Electric apliances για 5.4 δις δολάρια. Όχι απλά το Brand name  αλλά συνολική πώληση R&D  γραμμών παραγωγής και κεντρικά γραφεία . Η Ge applances είναι πλέον εταιρεία του ομίλου Haier  όπως είναι και η Hotpoint , Hoover, Candy . 

Εννοω, οτι η GENERAL ELECTRIC USA δεν εχει σχεση με τα μηχανηματα στο παρον. Οταν καποιος ακουει GENERAL ELECTRIC...σκεφτεται αθανατα ψυγεια και διαφορα white appliances απο αλλες εποχες...Σε αυτη τη φημη βασιζεται η HAIER που την αγορασε. Οταν αγοραζεις General Electric, αγοραζεις κινεζικο HAIER, οχι Αμερικανικο GE. Οσο για την CARRIER, ξερω οτι δεν εχει σχεση με τα split στην παρουσα φαση. Οποτε οτι και να ειναι....δεν ειναι CARRIER...

Προτιμω προιοντα που φτιαχνει και σχεδιαζει ο ιδιος ο κατασκευαστης. Ξερω οτι το FUJITSU/TOSHIBA/DAIKIN/MITSUBISHI σχεδιαστηκε και κατασκευαστηκε απο την ιδια εταιρεια με συγκεκριμενα επιπεδα ποιοτητος. Αυτο μου δινει μια σιγουρα ως καταναλωτης.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Απλως θα σου προτεινα να μιλησεις με μηχανολογω να βγαλεις τα BTU που χρειαζονται για τον χωρο σου. Ναι, ολα ειναι εξτρα στο DAIKIN και κανει περιπου 90 ευρω...Επίσης, κοιτα και FUJITSU διοτι εχουν κορυφαια μοντελα! Γνωμη ειναι οτι με 700-800 ευρω budget για 12αρη δυσκολο να παρεις κατι κακο :D

Εννοω, οτι η GENERAL ELECTRIC USA δεν εχει σχεση με τα μηχανηματα στο παρον. Οταν καποιος ακουει GENERAL ELECTRIC...σκεφτεται αθανατα ψυγεια και διαφορα white appliances απο αλλες εποχες...Σε αυτη τη φημη βασιζεται η HAIER που την αγορασε. Οταν αγοραζεις General Electric, αγοραζεις κινεζικο HAIER, οχι Αμερικανικο GE. Οσο για την CARRIER, ξερω οτι δεν εχει σχεση με τα split στην παρουσα φαση. Οποτε οτι και να ειναι....δεν ειναι CARRIER...

Προτιμω προιοντα που φτιαχνει και σχεδιαζει ο ιδιος ο κατασκευαστης. Ξερω οτι το FUJITSU/TOSHIBA/DAIKIN/MITSUBISHI σχεδιαστηκε και κατασκευαστηκε απο την ιδια εταιρεια με συγκεκριμενα επιπεδα ποιοτητος. Αυτο μου δινει μια σιγουρα ως καταναλωτης.

Κάποιος σχολιαστής έβαλε μια σελίδα που έβγαζε πολύ καλά τις απώλειες ενός δωματίου. Αν θυμάμαι καλά υπολόγιζε τις θερμικές απώλειες αλλά και τις ανάγκες σε θερμίδες (αν θυμάμαι καλά) του χώρου. Δεν ξέρω όμως πως αυτό μεταφράζεται σε BTU θερμικής απόδοσης.

Δεν μου φαίνεται απίθανο να χρειάζομαι παραπάνω από 12άρι.

15 ώρες πριν, dimostr είπε

https://www.elith.gr/calc/index.php

Μπορεί να δώσει κατά προσέγγιση τι χρειάζεται ένα  σπιτι 

Χρησιμοποίησα τον παραπάνω σύνδεσμο και μου βγάζει τα παρακάτω:

Θερμικές Απώλειες
6374.49 Watt
5482.06 KCal/h
354.14 Watt/m2
304.56 KCal/h/m2

Αν έχω καταλάβει καλά, νομίζω ότι αυτά αντιστοιχούν σε 18άρι κλιματιστικό για θέρμανση. 

Το σίγουρο είναι ότι με το 9άρι ο χώρος ψύχεται μια χαρά αλλά τον χειμώνα κρυώνουμε. Το βάζω να δουλεύει από τις 5 το πρωί με προγραμματισμό και πάλι τίποτα. Σταματάει για defrost αρκετά συχνά και για να ανέβει η θερμοκρασία του χώρου στους 19-20C, μπορεί και να φτάσει 12-1 το μεσημέρι. 

Αυτό στην Τρίπολη τον χειμώνα (Νοέμβριο-Απρίλιο) είναι σχεδόν καθημερινότητα.

Φοβάμαι μην πάρω 12άρι και κρυώνουμε πάλι. 

Επεξ/σία από gordonas
Δημοσ.
10 ώρες πριν, george1551 είπε

Καλησπέρα μια ερώτηση για το ταμπελάκι που έχουν τα κλιματιστικά  η ετήσια κατανάλωση για πόσες ώρες ημερήσιας χρήσης υπολογίζετε και για πόσους μήνες χρήσης  γνωρίζει κάποιος ?

Ευχαριστώ.

Δεν γνωρίζω να σου πώ ακριβώς την διαδικασία υπολογισμού  αλλά υπάρχει σχετική οδηγία απο την ευρωπαϊκή ένωση  (αρκετές σελίδες) όπου εξηγεί τον υπολογισμό . Αυτό που θα σου πώ είναι ότι οι ετήσιες καταναλώσεις στα ενεργειακά ταμπελάκια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα . Είναι πλασματικές διότι επηρεάζονται απο το φορτίο σχεδιασμού που δηλώνει ο κατασκευαστής  αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο . Η πραγματική κατανάλωση είναι η μέρα με τη νύχτα διότι σημασία έχουν οι απαιτήσεις του χώρου όπου θα εγκατασταθεί το μηχάνημα . 

Αν θες να δείς πιο μοντέλο είναι πιο οικονομικό απο κάποιο άλλο θα κοιτάξεις τους συντελεστές SCOP SEER . Όσο πιο μεγάλος αριθμός τόσο το καλύτερο . SCOP αφορά την λειτουργία θέρμανσης . SEER την λειτουργία ψύξης . 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, gordonas είπε

Κάποιος σχολιαστής έβαλε μια σελίδα που έβγαζε πολύ καλά τις απώλειες ενός δωματίου. Αν θυμάμαι καλά υπολόγιζε τις θερμικές απώλειες αλλά και τις ανάγκες σε θερμίδες (αν θυμάμαι καλά) του χώρου. Δεν ξέρω όμως πως αυτό μεταφράζεται σε BTU θερμικής απόδοσης.

Θερμικές Απώλειες
6374.49 Watt
5482.06 KCal/h
354.14 Watt/m2
304.56 KCal/h/m2

Αν έχω καταλάβει καλά, νομίζω ότι αυτά αντιστοιχούν σε 18άρι κλιματιστικό για θέρμανση. 

Το σίγουρο είναι ότι με το 9άρι ο χώρος ψύχεται μια χαρά αλλά τον χειμώνα κρυώνουμε. Το βάζω να δουλεύει από τις 5 το πρωί με προγραμματισμό και πάλι τίποτα. Σταματάει για defrost αρκετά συχνά και για να ανέβει η θερμοκρασία του χώρου στους 19-20C, μπορεί και να φτάσει 12-1 το μεσημέρι. 

Ειναι πολυ πιθανο..η θερμανση ειναι δυσκολη υποθεση και απαιτει πολυ καλης ποιοτητας κλιματιστικα. Η ουσια ειναι οτι αν το 12αρη δεν σε καλυπτει δεν υπαρχουν πολλες λυσεις απο 13-17 , και ειναι ολες ακριβες σε σχεση με αυτα που προσφερουν. Το TOSHIBA SHORAI δηλωνει 13000 btu οπότε μπορει να ειναι λυση...αν και δεν μιλαμε για τρομερη διαφορα...στην ουσια 12αρη ειναι...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Όχι εξωτερικά. Καταρχάς Tundra και Prime έχουν ολόιδια τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Το Tundra έχει Mitsubishi συμπιεστή και έχει επίσης κοινά χαρακτηριστικά. 

Κάτσε με μπέρδεψες . Prime + συγκρίνεις με κάποιο mitsubishi heavy ή Prime+ με Tundra ;

To Τundra Green εξαρτάται το μοντέλο . Panasonic και Mitsubishi  συμπιεστή . 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Κάτσε με μπέρδεψες . Prime + συγκρίνεις με κάποιο mitsubishi heavy ή Prime+ με Tundra ;

To Τundra Green εξαρτάται το μοντέλο . Panasonic και Mitsubishi  συμπιεστή . 

Tundra , Prime είναι τα ίδια μηχανήματα. Τα 24άρια τουλάχιστον.

Επιπλέον είχα δει ότι έχουν ίδια ελάχιστα, ονομαστικά, μέγιστα με ένα heavy.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gordonas είπε

Θερμικές Απώλειες
6374.49 Watt
5482.06 KCal/h
354.14 Watt/m2
304.56 KCal/h/m2

https://www.rapidtables.com/convert/power/kW_to_BTU.html

21735 btu/h  βγαίνουν . 

Δημοσ.

Παιδιά ανάμεσα στο Midea mission ll  9αρι και στο Daikin siesta sensira που έχει βάλει προσφορά ο Κωτσόβολος τι προτείνετε; 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, dimostr είπε

https://www.elith.gr/calc/index.php

Μπορεί να δώσει κατά προσέγγιση τι χρειάζεται ένα  σπιτι 

Ευχαριστώ για το λινκ.

Μου βγάζει 4854.09ΚW δλδ 16562btus.

Άρα χρειαζόμουν 18άρι που από ότι είδα πέρυσι τον χειμώνα πρέπει να ισχύει.

17 λεπτά πριν, nsp85 είπε

Παιδιά ανάμεσα στο Midea mission ll  9αρι και στο Daikin siesta sensira που έχει βάλει προσφορά ο Κωτσόβολος τι προτείνετε; 

Αν το θες για ψύξη και θέρμανση, το Mission είναι συνολικά πιο αποδοτικό.

Αν το θες μόνο για θέρμανση, θα πρότεινα το Daikin , πιο πολύ για την ποιότητα των πλαστικών (χωρίς να ξέρω αν τα πλαστικά του midea είναι χειρότερα - δεν έχει αναφερθεί κάτι επί τούτου αν και βλέπω στο skroutz κάποια σχετικά παράπονα).

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ευχαριστώ για το λινκ.

Μου βγάζει 4854.09ΚW δλδ 16562btus.

Άρα χρειαζόμουν 18άρι που από ότι είδα πέρυσι τον χειμώνα πρέπει να ισχύει.

Το καλό με αυτή την εφαρμογή είναι ότι εισάγει πολλά δεδομένα οποτε δίνει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε σχέση με εφαρμογές των εταιριών που δε δίνουν -κατά τη γνώμη μου - σωστά αποτελέσματα 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν το θες για ψύξη και θέρμανση, το Mission είναι συνολικά πιο αποδοτικό.

Αν το θες μόνο για θέρμανση, θα πρότεινα το Daikin , πιο πολύ για την ποιότητα των πλαστικών (χωρίς να ξέρω αν τα πλαστικά του midea είναι χειρότερα - δεν έχει αναφερθεί κάτι επί τούτου αν και βλέπω στο skroutz κάποια σχετικά παράπονα).

Το θέλω κυρίως για θέρμανση και να είναι αποδοτικό. Σκέφτομαι ένα 18αρι shorai premium και 2 9αρια η Midea ή Daikin. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, CorumD είπε

Μην ψάχνεις προέλευση εν έτη 2019 σε καμία εταιρεία γιατί αυτό δεν υφίσταται . Άλλο που κατασκευάζεται ένα προϊόν και άλλο με τί εξαρτήματα κατασκευάζεται . Τα Αμερικάνικα εργοστάσια αφορούν την Αμερικάνικη αγορά πρωτού πουληθεί η GE . Κάθε προϊόν την τελευταία 10ετία που κατασκευάζεται έχει και έναν κινέζο μέσα του γιατί πολύ απλά το μεγαλύτερο ποσοστό της τεχνολογικής βιομηχανίας είναι στην Κίνα . Η Κίνα αν υποθέσουμε ότι μέσα σε μια νύχτα χάνει την βιομηχανία της μιλάμε για απόλυτη παγκόσμια οικονομική και παραγωγική καταστροφή.Επιστροφή στην λίθινη εποχή. Δεν θα παράγεται τίποτα πουθενά .  Η Daikin, Toshiba κτλ νομίζεις ότι δεν συνεργάζονται με κινέζους προμηθευτές ; Κανένας δεν παράγει μόνος του ένα προϊόν απο το μηδέν . 

Η GE appliances πουλήθηκε σαν εταιρεία και όχι ως Brand name οπότε δεν ξέρω που το στηρίζεις ότι αγοράζεις Haier . Δεν ξέρω...

Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι έτσι είναι, είπες προτιμάς προϊόντα που σχεδίασε και κατασκεύασε η ίδια εταιρεία . Άρα  ποιο το θέμα με τα GE που ανήκουν στην Haier η οποία είναι κατασκευαστής ;  Δεν είναι φασόν , δεν τα κατασκευάζει κάποιος τρίτος . Ο όμιλος Haier έχει τα Haier και τα GE και αυτός ελέγχει όλη την παραγωγική διαδικασία . 

Όσον αφορά τα standards ποιότητας οποιαδήποτε εταιρεία θέτει standards ποιότητας .Κανένα εργοστάσιο δεν τρέχει παραγωγή χωρίς ποιοτικά standards. Όχι μόνο ο κατασκευαστής αλλά και οποιαδήποτε εταιρεία που επιλέγει μηχανήματα απο τρίτους (ή εξαρτήματα ή raw materials)  διότι... επιλέγει προμηθευτή και σαφώς και ελέγχει την παραγωγική διαδικασία  όποτε θέλει ή τρέχει τα δικά της tests ποιότητας για να δει αν το προϊόν που θέλει να εισάγει στην αγορά ανταποκρίνεται στα standards της . 

To production είναι μεγάλη υπόθεση και πλέον όπου όλες οι εταιρείες του κόσμου συνεργάζονται με άλλες είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Η τεχνολογία καλπάζει και γίνεται περίπλοκη και πλέον δεν μπορεί μια εταιρεία απο το μηδέν να παράξει ένα προϊόν γιατί δεν μπορεί να εξειδικεύεται ταυτόχρονα σε χιλιάδες τεχνολογικούς τομείς ούτε να είναι ανταγωνιστική σε κάθε τεχνολογικό τομέα . Δεν είναι οικονομικά βιώσιμο μοντέλο αυτό.  Έχουμε περάσει στην εποχή της εξειδίκευσης εδώ και πολύ καιρό . 

Όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων των Brands του ομίλου Haier , εφαρμόζει Six Sigma . Για να καταλάβετε την σημασία  που έχει αυτό δείτε το παρακάτω Link :
https://books.google.gr/books?id=TYWcDgAAQBAJ&pg=PT53&lpg=PT53&dq=haier+six+sigma+emulated&source=bl&ots=l48XEe9aXZ&sig=ACfU3U1S6DIOgVrAxnwGoO4gB1eFzBjETg&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwj884rxjbTkAhVS8aYKHX1tBOEQ6AEwCnoECAcQAQ#v=onepage&q=haier six sigma emulated&f=false

47 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το καλό με αυτή την εφαρμογή είναι ότι εισάγει πολλά δεδομένα οποτε δίνει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε σχέση με εφαρμογές των εταιριών που δε δίνουν -κατά τη γνώμη μου - σωστά αποτελέσματα 

Iσχύει,αλλά δεν αντικαθιστά την μηχανολογική μελέτη . Πάντως ωραίο εργαλείο με καλύτερη ανάλυση αλλά τα btu που έβγαλε μου φαίνονται πολλά ...  :huh:

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...