Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος μου είπε τα εξής...Να βάλω το κλιματιστικό στη ψύξη να δουλέψει κάνα μισάωρο και μετά να πάω στην έξω μονάδα να δω την ψιλή σωλήνα..

Εάν έχει πάγο τότε έχω διαρροή φρεον..Εάν είναι στεγνή τότε δν έχω την σωστή ποσότητα φρεον..Εάν είναι βρεγμένη τότε όλα είναι Οκ...

Αληθεύουν;;;Γιατί το δικό μου σωληνάκι είναι στεγνό..

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, iageogr είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπαρχουν ψηλα γραμματα (π.χ συντηρηση καθε χρονο) στην εγγύηση των εταιριών fujitsu, mitsubishi, toyotomi;

Κοιταω για 24αρι (περισσότερο για θερμανση) και με βαση την τρεχουσα προσφορα του κοτσοβολου βλεπω τα

Fujitsu ASYG24KLCA
Mitsubishi MSZ AP71VG Kirigamine
Toyotomi Izuru Eco TRN TRG 871ZR

Μου φαινεται καλυτερη επιλογη το fujitsu, αν εχεις καποιος σχολιο, συμβουλη, προταση ευπροσδεκτα!

@iageogr

Αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος πάρτο και εγώ μόνο για θερμανση το πήρα και το τεσταρα χθες αργά το βράδυ που είχε Πεντέλη 20 βαθμούς και το εβαλα στο 27... ΠΟΛΎ ΔΥΝΑΤΌ ΜΗΧΆΝΗΜΑ 

Επεξ/σία από apostolisep3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Μεταξύ των δυο παρακάτω Mitsubishi ποιό θα προτείνατε;

1. MITSUBISHI HEAVY SRK-71ZR-W/SRC-71ZR  , 1230 eur από Skroutz

2. Mitsubishi MSZ AP71VG Kirigamine  ,                 1128 eur από Κωτσόβολο (προσφορά)

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεσα απο το Inverter Salesmen Guide της Daikin ξεχώρισα μια  πληροφορία η οποία μου φάνηκε ενδιάφερον.

What does it mean when Inverter can reach up to 130% capacity?

Inverter can modulate capacity from a minimum to a maximum level!

You have to remember that inverter is a smart system equipped with variable speed motors.It can modulate the capacity output from a minimum level to a maximum level by varying its speed accordingly.

Inverter can usually cover a capacity range from 30%(minimum level;this level can reach down 10% on VRV systems) to 130% (maximum level) against the capacity declared in the commercial brochure.

For example, Daikin inverter R-32 split FTKM24PVM can modulate its capacity between 6.5kBtu up to 29.5kBtu while catalogue data is showing 24kBtu.

When you select your inverter AC,in order to reduce your investment cost,you can select it based on maximum capacity. However,if you select it based on the rated value,the performance and lifetime will be optimized as the unit will work less time at full load.

Με λίγα λόγια αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε παραπάνω χρήματα μπορούμε να επιλέξουμε κλιματιστικο βασισμένοι πάνω στη μέγιστη ισχύ απόδοση που δηλώνουν οι κατασκευαστές των κλιματιστικών. Αλλά αν το επιλέξουμε βασισμένοι πάνω στην ονομαστική του ισχύ απόδοση, θα είναι καλύτερα(επίδοση + χρονος ζωής) αφού η μονάδα θα δουλεύει λιγότερο χρονικό διάστημα στην τσίτα..(full load)

Αρα η μέγιστη απόδοση  btu είναι σίγουρα κάτι το οποίο πρέπει να το προσέχουμε όταν επιλέγουμε κλιματιστικο και μάλλον δεν είναι απόδοση σε σούπερ ιδανικές συνθήκες @liakjim

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Γνωρίζει κάποιος αν αυτό https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html είναι πανομοιότυπο σε χαρακτηριστικά με αυτό https://www.skroutz.gr/s/14952469/Gree-Amber-GRS-241-EI-JAM2-N3.html ή αποτελεί μια κουτσουρεμένη του έκδοση?

Δημοσ.

Καλησπέρα μια ερώτηση για το ταμπελάκι που έχουν τα κλιματιστικά  η ετήσια κατανάλωση για πόσες ώρες ημερήσιας χρήσης υπολογίζετε και για πόσους μήνες χρήσης  γνωρίζει κάποιος ?

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, john15554 είπε

Καλησπέρα σας,

Γνωρίζει κάποιος αν αυτό https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html είναι πανομοιότυπο σε χαρακτηριστικά με αυτό https://www.skroutz.gr/s/14952469/Gree-Amber-GRS-241-EI-JAM2-N3.html ή αποτελεί μια κουτσουρεμένη του έκδοση?

Κουτσουρεμενη όπως το πες.(βασικά πρέπει να είναι παλιότερο μοντέλο Gree το Nemesis)

Παράδειγμα το Gree έχει 2 stage συμπιεστή και δουλεύει στην θέρμανση από τους -30C ενώ το Nemesis -15C

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, john15554 είπε

Καλησπέρα σας,

Κουτσουρεμένη γιατί το amber έχει 2βάθμιο συμπιεστή ενώ το nemesis όχι. 

ΥΓ Gree δεν θα βρεις εύκολα στην αγορά και αν βρεις θα είναι παραεισαγωγή από βουλγαρία οπότε αν στοχεύεις gree , προσοχή. Βασικά θα το απέφευγα. 

@Rnd1978, πιάσε κόκκινο !

19 λεπτά πριν, dipap7 είπε

Καλησπέρα σας,

Μεταξύ των δυο παρακάτω Mitsubishi ποιό θα προτείνατε;

1. MITSUBISHI HEAVY SRK-71ZR-W/SRC-71ZR  , 1230 eur από Skroutz

2. Mitsubishi MSZ AP71VG Kirigamine  ,                 1128 eur από Κωτσόβολο (προσφορά)

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων.

Όποιο και να πάρεις, είναι σχεδόν τα ίδια. 

Ψυχολογικά και μόνο θα πήγαινα στο heavy μιας και είναι Ταϊλάνδη ενώ το Electric εκ Τουρκίας.  

Πάντως , αν το 22άρι (με απόδοση 24) σου φτάνει, είναι καλύτερη επιλογή https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Καλύτερη αποδοτικότητα, πολύ χαμηλότερες ελάχιστες καταναλώσεις. 

3 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Καταλαβα τι εννοεις θα το τσεκαρω.

Ναι σε mode το εχω και οχι σε ανεμιστηρα ηταν το πρωτο που τσεκαρα.

Παντως πριν κανενα 2ωρο μολις το ανοιξα εβγαζε κατευθειαν ζεστο και οχι κρυο.

Έχεις ένα θερμόμετρο να μετρήσεις θερμοκρασία αέρα στις περσίδες; και επίσης πόσο μπαίνει από πάνω. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, CorumD είπε

H General Electric δεν εχει κλιματιστικα εδω και πολλα χρονια...παραγει monobloc κλιματιστικα που μπαινουν στο παραθυρο αλλα split επιτοιχια δεν παραγει...εχει πουλησει το σημα της σε Κινεζικο εργαστασιο...το ιδιο εχει κανει και η  Carrier στα split... Κατσκεαυαστες ειναι οι Daikin, Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi, Midea, Gree, TCL, AUX, CHIGO. General Electric/Carrier/Kelvinator/Hoover/Philco ειναι ολες παλιες Αμερικανικες εταιρειες που εχουν πουλησει τα σηματα τους σε αλλους...μπορει τα μηχανηματα να ειναι καλα αλλα δεν εχουν σχεση με την General Electric Αμερικης...

Η General Electric πούλησε πριν λίγα χρόνια όλο το τμήμα οικιακών συσκευών μαζί με τον κλιματισμό της στον όμιλο Haier . Δηλαδή την εταιρεία General Electric apliances για 5.4 δις δολάρια. Όχι απλά το Brand name  αλλά συνολική πώληση R&D  γραμμών παραγωγής και κεντρικά γραφεία . Η Ge applances είναι πλέον εταιρεία του ομίλου Haier  όπως είναι και η Hotpoint , Hoover, Candy . 

https://money.cnn.com/2016/01/15/investing/ge-haier-appliances-sale/index.html

https://www.cnet.com/news/its-official-ge-appliances-belongs-to-haier/

Διαβάζοντας τα δύο παραπάνω links , παραμένει κατασκευαστής υπό νέα ιδιοκτησία .  Φασόν δεν υφίσταται . Ακόμα και να αγόραζαν μόνο το δικαίωμα του ονόματος , πώς μπορούμε να μιλάμε για φασόν όταν ανήκει στον ίδιο κατασκευαστή το brandname ; Φασόν είναι η διαδικασία όπου μια άλλη εταιρεία ζητάει μοντέλα από έναν άλλον κατασκευαστή με την δική της επωνυμία . 
Επίσης φασόν δεν είναι κάτι αρνητικό σαν όρος .  Δεν σημαίνει υποδεέστερο προϊόν . Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα . Δεν υπάρχουν Α και Β διαλογής προϊόντα . 

Η Carrier δεν έχει πουλήσει σε κανέναν το τμήμα της ή τα δικαιώματα του σήματος . Η Carrier πρέπει να  έχει κάνει outsource το R&D και την κατασκευή κλιματιστικών  . Δηλαδή αγοράζει πλατφόρμες από άλλο κατασκευαστή και μπαίνει η επωνυμία της επάνω  (Φασόν)  και πιθανολογώ ότι αυτός ο προμηθευτής είναι η Midea . 

4 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Mπορειτε να μου πειτε γιατι εκει που βγαζει κρυο αερα το κλιματιστικο ξαφνικα βγαζει ζεστο(η σχεδον ζεστο αλλα οχι κρυο).?

Το κανει ειτε ειναι μερα ειτε ειναι νυχτα αν παιζει καποιο ρολο.

Το εχω μονιμα στου 26 βαθμους.

Αναγκαζομαι να ριξω την θερμοκρασια αρκετα χαμηλα για να βγαλει κρυο αερα.

Έτσι όπως το περιγράφεις , πιάνει θερμοκρασία στο χώρο και κλείνει ο συμπιεστής . Οπότε δουλεύει μόνο ο εσωτερικός ανεμιστήρας και ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου. Δουλεύει σαν ανεμιστήρας . 

3 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Καταλαβα τι εννοεις θα το τσεκαρω.

Ναι σε mode το εχω και οχι σε ανεμιστηρα ηταν το πρωτο που τσεκαρα.

Παντως πριν κανενα 2ωρο μολις το ανοιξα εβγαζε κατευθειαν ζεστο και οχι κρυο.

Τί θερμοκρασία αέρα σου βγάζει δηλαδή ; Φαντάζομαι θερμοκρασίας δωματίου σου βγάζει πρώτη φορά μέχρι να "φορτώσει" το μηχάνημα και μετά να σου έρχεται κρύος αέρας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Η General Electric πούλησε πριν λίγα χρόνια όλο το τμήμα οικιακών συσκευών μαζί με τον κλιματισμό της στον όμιλο Haier . Δηλαδή την εταιρεία General Electric apliances για 5.4 δις δολάρια. Όχι απλά το Brand name  αλλά συνολική πώληση R&D  γραμμών παραγωγής και κεντρικά γραφεία . Η Ge applances είναι πλέον εταιρεία του ομίλου Haier  όπως είναι και η Hotpoint , Hoover, Candy . 

https://money.cnn.com/2016/01/15/investing/ge-haier-appliances-sale/index.html

https://www.cnet.com/news/its-official-ge-appliances-belongs-to-haier/

Διαβάζοντας τα δύο παραπάνω links , παραμένει κατασκευαστής υπό νέα ιδιοκτησία .  Φασόν δεν υφίσταται . Ακόμα και να αγόραζαν μόνο το δικαίωμα του ονόματος , πώς μπορούμε να μιλάμε για φασόν όταν ανήκει στον ίδιο κατασκευαστή το brandname ; Φασόν είναι η διαδικασία όπου μια άλλη εταιρεία ζητάει μοντέλα από έναν άλλον κατασκευαστή με την δική της επωνυμία . 
Επίσης φασόν δεν είναι κάτι αρνητικό σαν όρος .  Δεν σημαίνει υποδεέστερο προϊόν . Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα . Δεν υπάρχουν Α και Β διαλογής προϊόντα . 

Η Carrier δεν έχει πουλήσει σε κανέναν το τμήμα της ή τα δικαιώματα του σήματος . Η Carrier πρέπει να  έχει κάνει outsource το R&D και την κατασκευή κλιματιστικών  . Δηλαδή αγοράζει πλατφόρμες από άλλο κατασκευαστή και μπαίνει η επωνυμία της επάνω  (Φασόν)  και πιθανολογώ ότι αυτός ο προμηθευτής είναι η Midea . 

Πάντως το 24άρι Prime+ , είναι ίδιο με Mitsubishi heavy και ίδιο με Tundra. Φασόν στο λεξιλόγιό μου . Δεν έχω ψάξει τα άλλα. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάντως το 24άρι Prime+ , είναι ίδιο με Mitsubishi heavy. Φασόν στο λεξιλόγιό μου . Δεν έχω ψάξει τα άλλα. 

Καταρχάς δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να θεωρήσεις ίδιο ένα μηχάνημα επειδή μοιάζει εξωτερικά με ένα άλλο . Τα μισά αυτοκίνητα στο εμπόριο μοιάζουν με τα άλλα μισά :P . Τί έχουμε εδω; Φασόν με δύο κατασκευαστές; 
Αλλά μου κάνει εντύπωση που εξωτερικά θεωρείς ότι μοιάζουν  Ποιο Mitsubishi heavy μοιάζει με το GE Prime ;

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Καταρχάς δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να θεωρήσεις ίδιο ένα μηχάνημα επειδή μοιάζει εξωτερικά με ένα άλλο . Τα μισά αυτοκίνητα στο εμπόριο μοιάζουν με τα άλλα μισά :P . Τί έχουμε εδω; Φασόν με δύο κατασκευαστές; 
Αλλά μου κάνει εντύπωση που εξωτερικά θεωρείς ότι μοιάζουν  Ποιο Mitsubishi heavy μοιάζει με το GE Prime ;

Όχι εξωτερικά. Καταρχάς Tundra και Prime έχουν ολόιδια τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Το Tundra έχει Mitsubishi συμπιεστή και έχει επίσης κοινά χαρακτηριστικά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έχεις ένα θερμόμετρο να μετρήσεις θερμοκρασία αέρα στις περσίδες; και επίσης πόσο μπαίνει από πάνω. 

Τι θερμομετρο χρειαζεται καποιο ειδικο και πως ακριβως το κανω αυτο γιατι δεν γνωριζω?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, HERTHAN είπε

Τι θερμομετρο χρειαζεται καποιο ειδικο και πως ακριβως το κανω αυτο γιατι δεν γνωριζω?

Αν δεν μπορείς ίσως να φώναζες τον ψυκτικό που σου έκανε την επανεγκατάσταση. Ίσως ΄έχασε φρέον από διαρροή σε σωληνάκι. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Έτσι όπως το περιγράφεις , πιάνει θερμοκρασία στο χώρο και κλείνει ο συμπιεστής . Οπότε δουλεύει μόνο ο εσωτερικός ανεμιστήρας και ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου. Δουλεύει σαν ανεμιστήρας . 

Τί θερμοκρασία αέρα σου βγάζει δηλαδή ; Φαντάζομαι θερμοκρασίας δωματίου σου βγάζει πρώτη φορά μέχρι να "φορτώσει" το μηχάνημα και μετά να σου έρχεται κρύος αέρας

Ναι οταν εννοω οτι βγαζει ζεστο δεν εννοω οτι ειναι οπως οταν το εχω τον χειμωνα να βγαζει ζεστο αερα αλλα οντως ειναι σαν θερμοκρασια δωματιου.

Αυτο μου το εκανε σημερα πρωτη φορα που το ανοιξα να βγαζει απο την αρχη αερα δωματιου(να το πω ετσι).Τι υπολοιπες φορες εβγαζε κρυο και το γυρισε απο μονο του.

Ποτε δεν το ειχε κανει αυτο το πραγμα το κλιματιστικο.Ισως τωρα που εκανα θερμομονωση(εξωτερικα και στεγη) και αλλαξα παραθυρα και βεβαια οπως ειπα οτι το ελυσαν ολο και το καθαρισαν και με νεα εγκατασταση δουλευει οπως την πρωτη μερα που το αγορασα.

Καταλαβαινω τρελη διαφορα τωρα και νιωθω οτι κανει χαμο σε σχεση με πριν.

Το δευτερο που εβαλα τωρα(Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VG) κι αυτο τρομερο μηχανημα αλλα μου μυριζει οπως το ειχα ξαναναφερει οταν το ανοιγω(αλλα το ειχαμε ξαναπει αυτο πριν λιγες ημερες).Το μηχανημα σκοτωνει ομως και εντελως αθορυβο δεν ξερεις αν λειτουργει πραγματικα.

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν δεν μπορείς ίσως να φώναζες τον ψυκτικό που σου έκανε την επανεγκατάσταση. Ίσως ΄έχασε φρέον από διαρροή σε σωληνάκι. 

Εχω σκοπο να τον ρωτησω εννοειται αλλα τωρα λειπει και δεν εχω ενοχλησει ακομη.

Τι θερμομετρο χρειαζεται ομως?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...