Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάω για αγορά από Κωτσόβολο σήμερα:

Όπως έχω γράψει πάλι σε μήνυμα με ενδιαφέρει θέρμανση σε χώρο 17-20 μ2 στην Τρίπολη, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα (εύκολα αρνητικές, γύρω στους 0c όλους τους χειμερινούς μήνες, τις πρωινές ώρες). Ένα Toshiba 9αρι με μέγιστο 11.950btu στην θέρμανση δεν καλύπτει με τίποτα τον χώρο:

Μπορώ να πάρω ένα από τα παρακάτω:
Toshiba Shorai Premium 13J2AVRG-E - 725€ (Θερμική απόδοση (Btu/h): 2.730 - 18.084)
Daikin ATXM35N Siesta Perfera - 845€ (Θερμική απόδοση (Btu/h): 4.800 - 17.700)

Αξίζει το Daikin την διαφορά χρημάτων; Μπορώ να τα δώσω τα χρήματα αλλά να αξίζει. 

Κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα λεφτά;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gordonas είπε

Όπως έχω γράψει πάλι σε μήνυμα με ενδιαφέρει θέρμανση σε χώρο 17-20 μ2 στην Τρίπολη, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα (εύκολα αρνητικές, γύρω στους 0c όλους τους χειμερινούς μήνες, τις πρωινές ώρες). Ένα Toshiba 9αρι με μέγιστο 11.950btu στην θέρμανση δεν καλύπτει με τίποτα τον χώρο:

Toshiba Shorai Premium 13J2AVRG-E - 725€ (Θερμική απόδοση (Btu/h): 2.730 - 18.084)

Αξίζει το Daikin την διαφορά χρημάτων; Μπορώ να τα δώσω τα χρήματα αλλά να αξίζει. 

Το shorai έχει 7 έτη εγγύησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, gordonas είπε

Το μέγιστο στην θέρμανση δεν το κοιτάς . Την ονομαστική απόδοση θα κοιτάς  και τον αριθμό SCOP . Όσο πιο μεγάλο το SCOP τόσο καλύτερη οικονομία στην θέρμανση . Αντίστοιχα με το SEER στην ψύξη . 
To Daikin δεν υπερτερεί σε τίποτα μπροστά στο Toshiba . 

Το Toshiba είναι πολύ ανώτερο σε καταναλώσεις, σε εγγύηση, σε ονομαστική απόδοση στην θέρμανση από το Daikin.
Έχει SCOP = 5.4 SEER=  6.5 και ονομαστική απόδοση θέρμανσης 14399 btu/h
Εγγύηση  7 χρόνια σε όλα τα μέρη αλλά με την προϋπόθεση να κάνεις ετήσιες συντηρήσεις για να έχεις εγγύηση . 

Αξίζει να δεις το παρακάτω :
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198568-general electric-ges-njgb35-future-black

Καλύτερη τιμή , SCOP 5.5 και SEER= 8.5 , ονομαστική απόδοση στην θέρμανση: 14.330 btu/h
Εγγύηση 5 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 
After sales υποδειγματικό μιας και τα εισάγει και τα υποστηρίζει η Inventor .

Η Toshiba-Carrier μου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα για την ποιότητα εξυπηρέτησης. Σε πρόσφατη βλάβη κάποιου μέλους καθυστέρησε σχεδόν 2 βδομάδες για την επισκευή καινούριου μηχανήματος και δεν είχαμε τότε καύσωνες να πεις οκ.

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gordonas είπε

Το DAIKIN εχει SCOP: 6,14 ενω το TOSHIBA SCOP: 5,40 αρα το DAIKIN ειναι ξεκαθαρα πιο αποδοτικο απο το TOSHIBA στη θερμανση αλλα και στην ψυξη που εχει SEER:8,54 αντι SEER:6,5 . 

Οπωε καταλαβαίνεις το DAIKIN ειναι σιγουρα πολυ πιο αποδοτικο μηχανημα γι'αυτο και εχει μεγαλυτερη τιμη.

Αλλα το TOSHIBA ειναι μαλλον οριακα πιο δυνατο σε btu(αν και οχι πολυ) και εχει 7 χρονια εγγυηση αντι για 3.

Και τα 2 παντως ειναι αριστης ποιοτητας μηχανηματα.

Το GENERAL ELECTRIC ειναι φασον Κινεζικο που αντιπροσωπευει η INVENTOR...ψαχνεις κατι τετοιο; ...αν κοιταζεις DAIKIN και TOSHIBA δεν πας εκει...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, CorumD είπε

Το DAIKIN εχει SCOP: 6,14 ενω το TOSHIBA SCOP: 5,40 αρα το DAIKIN ειναι ξεκαθαρα πιο αποδοτικο απο το TOSHIBA στη θερμανση αλλα και στην ψυξη που εχει SEER:8,54 αντι SEER:6,5 . 

Οπωε καταλαβαίνεις το DAIKIN ειναι σιγουρα πολυ πιο αποδοτικο μηχανημα γι'αυτο και εχει μεγαλυτερη τιμη.

Αλλα το TOSHIBA ειναι μαλλον οριακα πιο δυνατο σε btu(αν και οχι πολυ) και εχει 7 χρονια εγγυηση αντι για 3.

Και τα 2 παντως ειναι αριστης ποιοτητας μηχανηματα.

Το GENERAL ELECTRIC ειναι φασον Κινεζικο που αντιπροσωπευει η INVENTOR...ψαχνεις κατι τετοιο; ...αν κοιταζεις DAIKIN και TOSHIBA δεν πας εκει...

Ναι έχεις δίκιο για το Daikin κοίταξα λάθος ενεργειακό ταμπελάκι . 
https://b.scdn.gr/images/sku_images/025385/25385321/20190424145707_4e99a2ff.jpeg

Το General Electric απο που και ως πού είναι φασόν ;  Κατασκευαστής είναι η General Electric . 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ναι έχεις δίκιο για το Daikin κοίταξα λάθος ενεργειακό ταμπελάκι . 
https://b.scdn.gr/images/sku_images/025385/25385321/20190424145707_4e99a2ff.jpeg

Το General Electric απο που και ως πού είναι φασόν ;  Κατασκευαστής είναι η General Electric . 

H General Electric δεν εχει κλιματιστικα εδω και πολλα χρονια...παραγει monobloc κλιματιστικα που μπαινουν στο παραθυρο αλλα split επιτοιχια δεν παραγει...εχει πουλησει το σημα της σε Κινεζικο εργαστασιο...το ιδιο εχει κανει και η  Carrier στα split... Κατσκεαυαστες ειναι οι Daikin, Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi, Midea, Gree, TCL, AUX, CHIGO. General Electric/Carrier/Kelvinator/Hoover/Philco ειναι ολες παλιες Αμερικανικες εταιρειες που εχουν πουλησει τα σηματα τους σε αλλους...μπορει τα μηχανηματα να ειναι καλα αλλα δεν εχουν σχεση με την General Electric Αμερικης...

• Like 2
Δημοσ.

Mπορειτε να μου πειτε γιατι εκει που βγαζει κρυο αερα το κλιματιστικο ξαφνικα βγαζει ζεστο(η σχεδον ζεστο αλλα οχι κρυο).?

Το κανει ειτε ειναι μερα ειτε ειναι νυχτα αν παιζει καποιο ρολο.

Το εχω μονιμα στου 26 βαθμους.

Αναγκαζομαι να ριξω την θερμοκρασια αρκετα χαμηλα για να βγαλει κρυο αερα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Mπορειτε να μου πειτε γιατι εκει που βγαζει κρυο αερα το κλιματιστικο ξαφνικα βγαζει ζεστο(η σχεδον ζεστο αλλα οχι κρυο).?

Παλιό είναι; Ίσως θέλει φρέον;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Μήπως απλά πιάνει θερμοκρασία και κλείνει ο συμπιεστής ;

Μπορείς να το τσεκάρεις αν θες.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, guzel είπε

Παλιό είναι; Ίσως θέλει φρέον;

Παλιο ειναι αλλα το εβγαλε ο ψυκτικος το καθαρισε κι εγινε καινουρια εγκατασταση.

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μήπως απλά πιάνει θερμοκρασία και κλείνει ο συμπιεστής ;

Μπορείς να το τσεκάρεις αν θες.

Δεν εχω ιδεα πως μπορω να το τσεκαρω αυτο?

Κι αν οντως το κανει αυτο βγαζει ζεστο αερα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Παλιο ειναι αλλα το εβγαλε ο ψυκτικος το καθαρισε κι εγινε καινουρια εγκατασταση.

Δεν εχω ιδεα πως μπορω να το τσεκαρω αυτο?

Κι αν οντως το κανει αυτο βγαζει ζεστο αερα?

Όταν κλείνει ο συμπιεστής σταματάει να δουλεύει η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού.  (Αέρα θερμοκρασίας δωματίου βγάζει,σαν ανεμιστήρας δηλαδή)

Επίσης φαντάζομαι και ελπίζω ότι έχεις το mode(λειτουργία) σε ψύξη και όχι σε Auto.(αν είναι σε auto παίζει να βγάζει ζεστό αέρα)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Όταν κλείνει ο συμπιεστής σταματάει να δουλεύει η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού.  (Αέρα θερμοκρασίας δωματίου βγάζει,σαν ανεμιστήρας δηλαδή)

Επίσης φαντάζομαι και ελπίζω ότι έχεις το mode(λειτουργία) σε ψύξη και όχι σε Auto.(αν είναι σε auto παίζει να βγάζει ζεστό αέρα)

Καταλαβα τι εννοεις θα το τσεκαρω.

Ναι σε mode το εχω και οχι σε ανεμιστηρα ηταν το πρωτο που τσεκαρα.

Παντως πριν κανενα 2ωρο μολις το ανοιξα εβγαζε κατευθειαν ζεστο και οχι κρυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Καταλαβα τι εννοεις θα το τσεκαρω.

Ναι σε mode το εχω και οχι σε ανεμιστηρα ηταν το πρωτο που τσεκαρα.

Παντως πριν κανενα 2ωρο μολις το ανοιξα εβγαζε κατευθειαν ζεστο και οχι κρυο.

Το mode πρέπει να είναι COOL Ψυξη (εμφανίζει σηματακι χιονοστιβάδας στο τηλεκοντρόλ) Αν είναι στο AUTO( και δεν εμφανίζει το παρακάτω σηματακι στο τηλεκοντρόλ) ανάλογα την θερμοκρασία που βλέπει ο αισθητήρας ενεργοποιεί την ψύξη η την θέρμανση το κλιματιστικό.  Αν το έχεις 26 η παρακάτω  και πάει π.χ 24 το κλιματιστικό θα μπορούσε αντί για ψύξη να ενεργοποιησει την θέρμανση.

insert-1-9.jpg

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Το mode πρέπει να είναι COOL Ψυξη (εμφανίζει σηματακι χιονοστιβάδας στο τηλεκοντρόλ) Αν είναι στο AUTO( και δεν εμφανίζει το παρακάτω σηματακι στο τηλεκοντρόλ) ανάλογα την θερμοκρασία που βλέπει ο αισθητήρας ενεργοποιεί την ψύξη η την θέρμανση το κλιματιστικό.  Αν το έχεις 26 η παρακάτω  και πάει π.χ 24 το κλιματιστικό θα μπορούσε αντί για ψύξη να ενεργοποιησει την θέρμανση.

Ναι το γνωριζω αυτο το σηματακι εχει.

Capture.PNG

Επεξ/σία από HERTHAN
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...