Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Silenzio είπε

ο διάδρομος ευτυχώς απομονώνεται με πόρτα. Θα ρωτήσω και στο κατάστημα αν είναι , ψυκτικό δεν έχω κάποιο γνωστό να ρωτήσω.

κοίτα είπα στην αρχή να πάρω το 12αρι daikin στα 480, μετά σκέφτηκα να κάνω την υπέρβαση να πάρω το 18αρι daikin στα 725, θα πληρώσω και ηλεκτρολόγο να μου περάσει και γραμμή αυτόνομη. Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο σε λίγα παραπάνω χρήματα ? και θα το σκεφτώ..

σε ευχαριστώ πολύ!

Για 12άρι:
Το Daikin που πιθανολογώ ότι είδες πρέπει να είναι το :  https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198182-daikin-atxc35b-siesta-sensira
Εχει SEER = 6.78 και SCOP= 5.67  . 
Το μόνο μείον η μικρή εγγύηση 3 χρόνια με προϋπόθεση ετήσιων συντηρήσεων και τα ακριβά ανταλλακτικά . 

Αντιπρόταση:   https://www.skroutz.gr/s/14682474/Midea-Mission-II-MB-12N8D6-I.html
SEER= 7.4 και SCOP = 5.6  . 3 χρόνια εγγύηση  σε όλα τα μέρη και αν κάνεις συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά σου αυξάνουν την εγγύηση μόνο στο συμπιεστή στα + 7 χρόνια . 
καλύτερη τιμή:  BestPrice iconwww.bestprice.gr/2155328521/midea-mission-ii-mb-12n8d6-imbt-12n8d6-o.html (Από 456,00€)

Αν δίνεις έμφαση στην όσο μεγαλύτερη εγγύηση γίνεται  :

SEER= 7.1 SCOP= 5.1  .  10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις . 
https://www.skroutz.gr/s/18629628/Inventor-Aria-AR3VI32-12WF-AR3VO32-12.html

Καλύτερη τιμή:  https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-aria-ar1vi32-12wifi.html?source=external&skr_prm=WyJhMDIzMjExMy05MWMxLTRjZWEtYTY4Yy0zYzZjZTJkZGQxOWEiLDE1NjczNDI3MDI1NzUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0&offer=1

και εδώ :BestPrice iconΚλιματιστικό Inverter Inventor Aria AR3VI32-12WF/AR3VO32-12 (479,00€ στο Vimax)

Για 18άρι :
Το Daikin που είδες πρέπει να είναι αυτό :  
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira
SEER=  6.4 και SCOP = 5.28

Aντιπρόταση: 
https://www.skroutz.gr/s/14710631/Haier-Tundra-Green-AS50TDBHRA-1U50JEFFRA.html
SEER= 6.8 SCOP = 5.3
5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις.

https://www.skroutz.gr/s/14682502/Midea-Mission-II-MB-18N8D0.html

SEER= 7.3 SCOP = 5.1 Eγγύηση 3 χρόνια εγγύηση  σε όλα τα μέρη και αν κάνεις συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά σου αυξάνουν την εγγύηση μόνο στο συμπιεστή στα + 7 χρόνια . 

Οι προτάσεις μου είναι στο ίδιο επίπεδο τιμών που είναι τα Daikin που κοιτάς . Αν ανέβεις budget υπάρχουν και καλύτερες λύσεις στην θέρμανση .  Όπως αυτή που σου πρότεινα ο liakjim για το 18άρι fujitsu . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για θέρμανση που θέλετε, μια παράμετρος είναι και τα πλαστικά. 

Καλά τα νούμερα αλλά αν τρίζει σαν αλουμινόχαρτο άστο. 

Εδώ δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ, απλά να πω ότι το 24άρι Fujitsu δεν τρίζει και ότι το 9άρι Carrier (ίδιο με Aria) τρίζει. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.

ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το daikin ATXC50B Siesta Sensira 18.000 στα 725 ευρώ, αλλά τώρα το σκέφτομαι πάλι με τις προτάσεις  σας, είτε για το Fujitsu (οικονομική υπέρβαση)  είτε για το Midea Mission II ( πιο οικονομικό στη κατανάλωση αλλά πέφτω κατηγορία σε εταιρεία). Μήπως να περιμένω black friday ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Silenzio είπε

Μήπως να περιμένω black friday ?

Μακάρι να είχαμε τη μαγική σφαίρα. 

H black friday είναι τέλη Νοέμβρη, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Silenzio είπε

ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το daikin ATXC50B Siesta Sensira 18.000 στα 725 ευρώ, αλλά τώρα το σκέφτομαι πάλι με τις προτάσεις  σας, είτε για το Fujitsu (οικονομική υπέρβαση)  είτε για το Midea Mission II ( πιο οικονομικό στη κατανάλωση αλλά πέφτω κατηγορία σε εταιρεία). Μήπως να περιμένω black friday ?

Επειδή δεν ξέρω αν κατάλαβες τις διαφορές . To Mision είναι πιο οικονομικό στην ψύξη (SEER) . Στην θέρμανση καλύτερο βγαίνει το Haier  (SCOP).

Σε εγγύηση το Haier υπερτερεί επειδή καλύπτονται οι πλακέτες και τα μοτέρ για 5 χρόνια και όχι για 3 χρόνια που ισχύει στο Midea .  Οι περισσότερες βλάβες στον κλιματισμό είναι στις πλακέτες και τα μοτέρ . Ο συμπιεστής είναι το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να χαλάσει . 
Το πιο ακριβό στον κλιματισμό είναι ο συμπιεστής . Το δεύτερο πιο ακριβό είναι η εξωτερική πλακέτα . 

Οπότε τα ζυγίζεις μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων . 

Απο την μία έχεις το fujitsu απο την άλλη στο budget που κανονικά κοιτάς τις προτάσεις που σου ποσταρα πριν . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Silenzio είπε

Πιο οικονομικό; Γιατί; 5.1 έχει. 

@Dare-Devil πιάσε κόκκινο 😛

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Silenzio είπε

Λογικά black friday θα παιχτούν κάποιες καλές προσφορές . Λογικά ! Σίγουροι δεν είμαστε. Πάντως πέρυσι έγινε χαμός με εκπτώσεις ! 
Αν δεν το βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις . 

• Thanks 1
Δημοσ.

τα κατάλαβα όλα όσα μου είπατε, πιο οικονομικό στη κατανάλωση μίλησα για μέσο όρο, αφού στη θέρμανση το daikin με το haier και το midea είναι σχεδόν τα ίδια, στη ψύξη έχει διαφορά.

πριν 10 μέρες περίπου είχα ρωτήσει εδώ και για την αδερφή μου που ήθελε 12αρι και τελικά πήρε το midea mission, αλλά δε το έβαλε ακόμη για να μου πει εντυπώσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Silenzio είπε

τα κατάλαβα όλα όσα μου είπατε, πιο οικονομικό στη κατανάλωση μίλησα για μέσο όρο, αφού στη θέρμανση το daikin με το haier και το midea είναι σχεδόν τα ίδια, στη ψύξη έχει διαφορά.

πριν 10 μέρες περίπου είχα ρωτήσει εδώ και για την αδερφή μου που ήθελε 12αρι και τελικά πήρε το midea mission, αλλά δε το έβαλε ακόμη για να μου πει εντυπώσεις.

Για μέσο όρο άρα και ψύξη , μη το ψάχνεις, χτύπα το ASYG18KLCA.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, marioboni είπε

Ψάχνοντας με φιλολογικό ενδιαφέρον για αρχή δεν μπορώ να βρω τα ελαχιστα στην ψύξη από το arielli που έχει προσφορά το eshop

Arielli ARSIN18R32 

https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-arsin18r32-18000btu-inverter-p-HAP.002625

Είναι από κάποιο άλλο μηχάνημα φασον προφανώς 

1 ώρα πριν, marioboni είπε

To 18αρι χρειάζεται οπωσδήποτε ξεχωριστή γραμμή;

Φίλος έβαλες ένα cooper hunter και είναι οκ

Μέχρι πόσα Α είναι οκ η ασφάλεια;στην ίδια γραμμή υπάρχει ψυγείο 

* Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να βρω χαρακτηριστικά από το 18αρι arielli θα ήμουν ευγνώμων

Για την ασφάλεια θα μιλήσεις με την αντιπροσωπεία να σου πει . 

Για το Arielli , αν βρείς πληροφορίες πές μας και εμάς να ξέρουμε . Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει και το συγκεκριμένο Arielli πρέπει να είναι εισαγωγής του e-shop  απο ξένη αντιπροσωπεία . Ακόμη και στο google δεν μπορώ να βρω πληροφορίες απο κάποιο ξένο site για το Arielli . 
Θα σου έλεγα να κοιτάξεις καλύτερα μάρκα που έχει επίσημη παρουσία στην Ελλάδα και να χει σοβαρό aftersales. Αν συμβεί το οτιδήποτε με το μηχάνημα να έχεις καλύτερη εξυπηρέτηση.

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, marioboni είπε

To 18αρι χρειάζεται οπωσδήποτε ξεχωριστή γραμμή;

Φίλος έβαλες ένα cooper hunter και είναι οκ

Μέχρι πόσα Α είναι οκ η ασφάλεια;στην ίδια γραμμή υπάρχει ψυγείο 

* Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να βρω χαρακτηριστικά από το 18αρι arielli θα ήμουν ευγνώμων

Αν σ' αρέσει να παίζεις ζάρια, και θέλεις να πάρεις κάτι φθηνό και ανώνυμο,αντί για το Arielli( το οποίο στα χαρακτηριστικά του δεν είναι και τίποτα σπουδαίο)  θα κοιταγα το αντίστοιχο Finlux  το οποίο ΑΝ ισχύουν τα χαρακτηριστικά που δηλώνει το κλιματιστικό απλά τα σπάει :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Αν σ' αρέσει να παίζεις ζάρια, και θέλεις να πάρεις κάτι φθηνό και ανώνυμο,αντί για το Arielli( το οποίο στα χαρακτηριστικά του δεν είναι και τίποτα σπουδαίο)  θα κοιταγα το αντίστοιχο Finlux  το οποίο ΑΝ ισχύουν τα χαρακτηριστικά που δηλώνει το κλιματιστικό απλά τα σπάει :)

Βάλε και μια γλωσσίτσα. Θα νομίσει πως το εννοείς! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βάλε και μια γλωσσίτσα. Θα νομίσει πως το εννοείς! 

Φυσικά και το εννοώ έχω εμπιστοσύνη σε αυτά που δηλώνουν οι κατασκευαστές 😛 (άσε που ΑΝ ισχυουν,θα μας κοροϊδεύει όλους μετά 😛 )

2 κλιματιστικά + 1/2 finlux = 1 shorai (τιμή) και το Finlux έχει και καλύτερα χαρακτηριστικά !

η παίζεις ζάρια η δεν παίζεις ! Τώρα αν δουλέψει δύο χρόνια και την επόμενη μέρα απεβιωσει...βάζεις το δεύτερο που αγόρασες ! Και όταν και άμα χαλάσει σε άλλα δύο χρόνια και αυτό,σου μένουν χρήματα για να το επιδιορθώσεις !

Οταν και αμα αγοράσεις το τρίτο,θα έχεις και μια αποθήκη ανταλλακτικά ότι και αν πάθει θα είσαι κομπλέ...

Βέβαια υπάρχει και ένα σενάριο που λέει ότι μπορεί να μην πάθει τίποτα το πρώτο..και να δουλεύει κομπλέ για πολλά χρόνια.. :)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν ισχύουν τα χαρακτηριστικά, ξηλώνω το Fujitsu και βάζω Toshiba 😛

Αφού δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν ισχύουν...βλέπω να μένεις με Fujitsu και να μετράμε defrost τον χειμώνα 😛

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...