Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έφυγε παραγγελία σήμερα 5 κλιματιστικά με την προσφορά 24% μείον  στον Κωτσόβολο ελπίζω να έκανα καλή επιλογή Daikin ATXC25B Siesta Sensira    Toshiba Shorai Premium 10J2AVRG-E/B10J2KVRG   Fujitsu ASYG18KLCA  τα 3 μικρά για  τα υπνοδωμάτια το μεγάλο για το σαλόνι και το Toshiba για χρήση καθημερινά πολλών ωρών στο χώρο που θα καθόμαστε πολλές ώρες , τα έβαλα 12 άτοκες και θα πρέπει να δω τι θα κάνω με την εγκατάσταση που την κοστολογώ γύρω στα 370 ευρώ απλά θα την κάνω αργότερα, είμαι βέβαια επαρχία Κρήτη και ήταν άλλος ένας λόγος που τα παράγγειλα από εκεί επίσης θα τα εχω για θέρμανση κυρίως ενώ έχω προβλέψει ασφάλειες στον πίνακα διπολικές ξεχωριστά για το καθένα .

• Like 4
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Toshiba, Fujitsu, Mitsubishi οι σχετικά ακριβές σειρές, είναι υποδειγματικες σε καταναλώσεις . Κοιτάς τα ελάχιστα btus στη θέρμανση. Οτιδήποτε κάτω από 4500 είναι πολύ καλό, κοντά 3000 είναι τέλειο.

Στα 9,12 αρια φαίνεται ότι δεν υπάρχει μεγάλο θέμα. Και εκεί θα συνιστούσα κάποιο καλό μοντέλο. Τα daikin είναι αλήθεια ότι τα έχουμε δει σε ψύξη από μέλη. Πολλά watts σε θέρμανση στην συντήρηση έχουμε δει σε μοντέλα της inventor, toyotomi, gree.

Αν θες να είσαι σίγουρος, θα πρότεινα τα Fujitsu ASYGKGTA . Πρέπει να είναι απίστευτα σε καταναλώσεις.

Ή να περιμένεις ρεπορτ από μέλη που έχουν πχ ο @CorumD

8 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Θα δώσεις βαρύτητα στα SCOP SEER και στο εύρος απόδοσης σε btu/h . Συγκεκριμένα στα ελάχιστα btu/h όπου μπορεί να πέσει το μηχάνημα . 

Στα πόσα watts συντηρεί ένα μηχάνημα επηρεάζεται απο τις απαιτήσεις του χώρου σου και απο τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες . Η συμπεριφορά το Χ μοντέλου είναι διαφορετική απο χώρο σε χώρο .  Δες για παράδειγμα αυτό που έλεγε ο CorumD μια σελίδα πριν για το Mitsubishi Heavy 12 άρι . Δούλευε σε συντήρηση στα 700 watts . Όχι δεν είναι μάπα το μηχάνημα . Το μηχάνημα σταθεροποιήθηκε στα watts που απαιτεί ο χώρος του και οι εξωτερικές συνθήκες.

Αυτό που έχουν μετρήσει αρκετοί εδώ (ή να το θέσω καλύτερα προσπαθούν να το προσδιορίσουν) είναι τα ελάχιστα watts που μπορεί να πέσει το μηχάνημα προτού κλείσει  που στην ουσία αυτό που μετράς είναι η συμπεριφορά του μηχανήματος σου σε συγκεκριμένο χώρο για συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες και set point . 

Τώρα αν αυτό επηρεάζει σε σοβαρό βαθμό την κατανάλωση η άποψη μου είναι ότι είναι σημαντικότεροι οι βαθμοί απόδοσης απο το πόσο  χαμηλά μπορεί να πέσει το μηχάνημα ή να το θέσω διαφορετικά πόσο συχνά θα συμπεριφέρεται σαν on-off . 
Π.χ αν έχεις ένα μηχάνημα με SEER 7 και ένα με SEER 8.5  (το πρώτο κλείνει πιο συχνά απο το δεύτερο) θα προτιμούσα το δεύτερο που χει με διαφορά μεγάλο βαθμό απόδοσης . Αντίστοιχα και με τα SCOP . 

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Πραγματικά με έχετε βοηθήσει πολύ με όσα γράφετε.

Δημοσ.

Στον Κωτσο παίζει το Mitsubishi MSZ AP71VG (24άρι) με την μείωση 24% στα 1128 ευρώ.  Βασικά περιμένω μήπως υπάρξει προσφορά για το Mitsubishi Heavy SRK/SRC-71ZR-W καθώς όπως έχω πει με ενδιαφέρει η θέρμανση. Βέβαια μου φαίνεται απίθανο , καθώς στο ιστορικό τιμών δεν είδα να έχει πέσει χαμηλά. Τι λέτε, αξίζει να δώσω τα επιπλέον χρήματα για το Heavy ή να πάρω το electric; Προσπαθώ επίσης να βρω τις ελάχιστες καταναλώσεις για το MSZ και δεν μπορώ.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, kprimax είπε

Προσπαθώ επίσης να βρω τις ελάχιστες καταναλώσεις για το MSZ και δεν μπορώ.

Δεν λέει, αλλά με ελάχιστη 2.2kw capacity, θα έλεγα κάπου 550-600W.

Συγκριτικά το δικό μου asyg24klca , έχει 900W ελάχιστο capacity δλδ μικρότερο από το μισό ( βέβαια πρέπει να είναι και το μικρότερο σε όλα τα 24αρια).

Δημοσ.

Ψάχνοντας με φιλολογικό ενδιαφέρον για αρχή δεν μπορώ να βρω τα ελαχιστα στην ψύξη από το arielli που έχει προσφορά το eshop

Arielli ARSIN18R32 

https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-arsin18r32-18000btu-inverter-p-HAP.002625

Είναι από κάποιο άλλο μηχάνημα φασον προφανώς 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kprimax είπε

Με ενδιαφέρει η ελάχιστη κατανάλωση στη θέρμανση.  Ποιο είναι πιο αποδοτικό;  Το heavy ή το electric;

Η ελάχιστη κατανάλωση ΔΕΝ συνδέεται με την αποδοτικότητα.

Για το τελευταίο κοιτάς τον scop αφού θες για θέρμανση.

Αν σε καλύπτει υπάρχει και το 22αρι heavy το οποίο είναι πιο αποδοτικό σε scop. Φτάνει 30000btus στη θέρμανση.

Δημοσ.

παιδιά μια βοήθεια τώρα με τις εκπτώσεις του Κωτσόβολου,

για το σαλόνι 29 τ.μ. (και παλιο ξυλινο κουφωμα με μονο τζαμι) ήθελα να πάρω το 12ari daikin και σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα ένα 18αρι (να φτάνει ίσως και στη κραβατοκαμαρα μέσω του διαδρόμου άλλα 17-18 τ.μ. εμβαδό περίπου)

είμαι ανάμεσα σε αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira

Daikin ATXC50B Siesta Sensira 18.000 με seer 6.4 και scop 5.28

ή αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198968-fujitsu-asyg12kgta

Fujitsu ASYG12KGTA 12.000 με seer 8.51 (απίστευτο σκορ) και scop 6.5

ποιο θα διαλέγατε ? κάποιο άλλο ίσως ? αυτό το toshiba shorai δε το έχει δυστυχώς που το εξυμνείτε εδώ..

Δημοσ.

Ο χώρος είναι περίπου 65 τ. μ. με μπαλκονόπορτες - παράθυρα με διπλό τζάμι,  κατασκευή 20αετίας. Δε νομίζω ότι 22άρι θα επαρκούσε, θα πάω σε 24άρι.  Το θέμα είναι το electrik και να γλιτώσω 200 ευρώ ή αξίζει να τα δώσω για το heavy. Εσείς τι θα κάνατε;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, liakjim είπε

FTFY 🤓

Με σένα να με διορθώνεις δεν φοβάμαι τίποτα !! :lol:

2 ώρες πριν, kprimax είπε

Με ενδιαφέρει η ελάχιστη κατανάλωση στη θέρμανση.  Ποιο είναι πιο αποδοτικό;  Το heavy ή το electric;

Όσο πιο μεγάλο αριθμό SCOP τόσο πιο μικρή κατανάλωση εχει ένα μηχάνημα . Δεν έχει να κάνει με την μάρκα , έχει να κάνει με το μοντέλο .

1 ώρα πριν, Silenzio είπε

για το σαλόνι 29 τ.μ. (και παλιο ξυλινο κουφωμα με μονο τζαμι) ήθελα να πάρω το 12ari daikin και σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα ένα 18αρι (να φτάνει ίσως και στη κραβατοκαμαρα μέσω του διαδρόμου άλλα 17-18 τ.μ. εμβαδό περίπου)

είμαι ανάμεσα σε αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira

ή αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198968-fujitsu-asyg12kgta

ποιο θα διαλέγατε ? κάποιο άλλο ίσως ? αυτό το toshiba shorai δε το έχει δυστυχώς που το εξυμνείτε εδώ..

18άρι θα σου ελεγα γιατί έχεις παλιά κουφώματα και  χάλια αεροστεγανότητα  για 29 τ.μ .

Το θές για ψύξη και για θέρμανση ή μόνο ψύξη ;
Αν το θες για θέρμανση θα είναι κύρια πηγή θέρμανσης ή σπανίως θα το χρησιμοποιείς ;

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

18άρι θα σου ελεγα γιατί έχεις παλιά κουφώματα και  χάλια αεροστεγανότητα  για 29 τ.μ .

Το θές για ψύξη και για θέρμανση ή μόνο ψύξη ;
Αν το θες για θέρμανση θα είναι κύρια πηγή θέρμανσης ή σπανίως θα το χρησιμοποιείς ;

κάποια στιγμή θα μπουν νέα κουφώματα (αλλά αυτό μπορεί να γίνει σε 1-2 χρόνια)

ναι το θέλω και για ψύξη αλλά και για θέρμανση το χειμώνα, αν τυχόν δε μπει πετρέλαιο θα είναι και σαν αποκλειστικό μέσο θέρμανσης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Silenzio είπε

κάποια στιγμή θα μπουν νέα κουφώματα (αλλά αυτό μπορεί να γίνει σε 1-2 χρόνια)

ναι το θέλω και για ψύξη αλλά και για θέρμανση το χειμώνα, αν τυχόν δε μπει πετρέλαιο θα είναι και σαν αποκλειστικό μέσο θέρμανσης.

Ακόμα και αν μπουν νέα κουφώματα είναι 29 τ.μ και μπορεί να είναι οριακό το 12άρι για το χώρο σου . Ο διάδρομος που αναφέρεις αν δεν απομονώνεται με πόρτα είναι πρόβλημα ακόμα και με κουφώματα . Καλύτερα 18άρι . Πάρε και μια γνώμη απο ψυκτικό . 

Μέχρι πόσα λεφτά κοιτάς σε 18άρι ;

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dare-Devil είπε

Ακόμα και αν μπουν νέα κουφώματα είναι 29 τ.μ και μπορεί να είναι οριακό το 12άρι για το χώρο σου . Ο διάδρομος που αναφέρεις αν δεν απομονώνεται με πόρτα είναι πρόβλημα ακόμα και με κουφώματα . Καλύτερα 18άρι . Πάρε και μια γνώμη απο ψυκτικό . 

Μέχρι πόσα λεφτά κοιτάς σε 18άρι ;

ο διάδρομος ευτυχώς απομονώνεται με πόρτα. Θα ρωτήσω και στο κατάστημα αν είναι , ψυκτικό δεν έχω κάποιο γνωστό να ρωτήσω.

κοίτα είπα στην αρχή να πάρω το 12αρι daikin στα 480, μετά σκέφτηκα να κάνω την υπέρβαση να πάρω το 18αρι daikin στα 725, θα πληρώσω και ηλεκτρολόγο να μου περάσει και γραμμή αυτόνομη. Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο σε λίγα παραπάνω χρήματα ? και θα το σκεφτώ..

σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

To 18αρι χρειάζεται οπωσδήποτε ξεχωριστή γραμμή;

Φίλος έβαλες ένα cooper hunter και είναι οκ

Μέχρι πόσα Α είναι οκ η ασφάλεια;στην ίδια γραμμή υπάρχει ψυγείο 

* Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να βρω χαρακτηριστικά από το 18αρι arielli θα ήμουν ευγνώμων

Δημοσ.

Καλό μήνα!

vatfree-collection.png

Και ο Κωτσόβολος λοιπόν σέρνει τον χορό των προσφορών (αρχές Σεπτέμβρη όπως είχα προβλέψει). 

24% έκπτωση είναι αρκετά καλή φάση. 

Δεν είναι το μακελειό που είχαμε δει τους προηγούμενους μήνες.

Βέβαια ακόμα και έτσι στο σκρουτζ θα βρείτε παρόμοιες τιμές οπότε δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, ούτε δωρεάν εγκατάσταση βλέπω, παρα μόνο δωροεπιταγές ανακύκλωσης. 

Αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για όποιον βιάζεται (μεταξύ μας γιατί όχι;).

Επίσης κάποια μοντέλα, πχ Daikin 9άρι , Carrier Platinum και άλλα έφτασαν σχεδόν στο κατώτατο επίπεδο τιμής, οπότε όποιος έχει να δώσει ανακύκλωση αξίζει με τα 1000, όσοι δεν έχουν πάλι αξίζει σε μερικά μοντέλα. 

Όσοι βιάζονται , εννοείται βουρ, όσοι όχι, μάλλον ας περιμένουν. 

2 ώρες πριν, Silenzio είπε

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θες 18άρι. 

Αφού θες και θέρμανση, καλύτερα εδώ https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186363-fujitsu-asyg18klca

2 ώρες πριν, kprimax είπε

Ο χώρος είναι περίπου 65 τ. μ. με μπαλκονόπορτες - παράθυρα με διπλό τζάμι,  κατασκευή 20αετίας. Δε νομίζω ότι 22άρι θα επαρκούσε, θα πάω σε 24άρι.  Το θέμα είναι το electrik και να γλιτώσω 200 ευρώ ή αξίζει να τα δώσω για το heavy. Εσείς τι θα κάνατε;

To κάθε σπίτι είναι διαφορετικό αλλά αν σε όπως είπα το https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/ , είναι σαφώς καλύτερη επιλογή. 

1/3 ελάχιστα από το 71, μεγαλύτερo scop και πάει +31Κ btus στη θέρμανση. 

Το ASYG24KLCA με κάλυψε ανετότατα στα 60τμ στον Ωρωπό που κάνει σαφώς περισσότερο κρύο από την Αθήνα. 

Νομίζω τα 24άρι Mitsubishi που πάνε 36K btus , είναι υπερβολικά. Αν είχες 80τμ ή αν έμενες κάπου με κρύα, οκ.

Μη σε πάρω στον λαιμό μου, ζήτα άποψη επαγγελματία. 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...