Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tsitlas είπε

Καλησπέρα παιδιά .τελικά ήρθαν σήμερα για το αιρ κοντισιον.τελικα ήταν από κακή εγκατάσταση και έχανε υγρά.το φτιάξανε και δουλεύει σαν άλλο μηχάνημα και πολύ πιο αθόρυβα

Πολύ ευχάριστα νέα και μου έφυγε και ένα άγχος (για το δικό μου χεχεχε).

Κάποιες ερωτήσεις:

1 Μήπως εννοείς ότι έχανε φρεον;

2 Εάν ναι, είχε διαρροή από τις ενώσεις των χαλκοσωληνων;

3 Ποιοί ήρθαν; Αυτοί που το έβαλαν ή συμβεβλημένοι με fgeurope; Υποθέτω το δεύτερο.

4 Τα λαμπάκια έδειχναν την απώλεια φρεον;

5 Στο έφτιαξαν δωρεάν;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ηρθαν από την αντιπροσωπεία.πληρωσα 100 ευρώ.εχανε φρεον αλλά δεν ξέρω από πού δεν ειμουν σπίτι.τα λαμπάκια ναι ήταν 10 πράσινα και 1 κόκκινο

• Sad 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tsitlas είπε

Ηρθαν από την αντιπροσωπεία.πληρωσα 100 ευρώ.εχανε φρεον αλλά δεν ξέρω από πού δεν ειμουν σπίτι.τα λαμπάκια ναι ήταν 10 πράσινα και 1 κόκκινο

Καινούργιο δεν είναι το κλιματιστικό; Γιατί σου πήραν 100ευρω; Δεν είχε εγγύηση;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα σε πάω εδώ https://www.skroutz.gr/s/18862706/Toshiba-Shorai-Premium-13J2AVRG-E-B13J2KVRG.html

Ανεβάζει 18000btus σε θέρμανση. 

Βλέπω ο φίλος αναφέρει γραφείο, μήπως να δει και την σειρά daisekai που είναι Α+++ με το σκεπτικό ότι θα δουλεύει 8 ώρες καθημερινά χειμώνα καλοκαίρι? Ίσως αξίζει σαν εναλλακτική λίγο της οικονομίας ή και την ftxm της Daikin που μελέτησα πρόσφατα για το δικό μου σπίτι και είναι επίσης τούμπανο στην θέρμανση.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Καινούργιο δεν είναι το κλιματιστικό; Γιατί σου πήραν 100ευρω; Δεν είχε εγγύηση;

Έχει εγγύηση αλλά ήταν λάθος από αυτό. Που μου το έβαλε και δεν το αναγνωρίζουν στη εγγύηση

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, guzel είπε

Δεν έφταιγε το μηχάνημα. 

Έπρεπε να το διορθώσει αυτός που το έβαλε και να πληρώσει και το φρέον (που είναι και πανάκριβο)

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Δεν έφταιγε το μηχάνημα. 

Άρα και για τον φίλο που αναρωτιόταν παραπάνω από πού αγοράζουμε κλιματιστικό ίσως τελικά είναι προτιμότερο από μεγάλη αλυσίδα (βλ. κωτσοβολο) όπου δίνουν εγγύηση εγκατάστασης 1 χρονο...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Εγγύηση έπρεπε να είχε από τον εγκαταστάτη, αλλά λογικά δεν.
Και λίγα χρέωσαν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δεν έφταιγε το μηχάνημα. 

Έπρεπε να το διορθώσει αυτός που το έβαλε και να πληρώσει και το φρέον (που είναι και πανάκριβο)

Ναι φαίνεται να κάνανε καλή δουλειά γιατί το βγάλανε το φρεον το ζύγισανε και το ξαναβάλανεε.το κλιματιστικό έχει μεγάλη διαφορά τώρα  βασικό δεν κάνει τόσο πολύ θόρυβο όπως πριν .αύριο θα το ελεξω καλύτερα γιατί τώρα ήρθα από την δουλειά και δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Άρα και για τον φίλο που αναρωτιόταν παραπάνω από πού αγοράζουμε κλιματιστικό ίσως τελικά είναι προτιμότερο από μεγάλη αλυσίδα (βλ. κωτσοβολο) όπου δίνουν εγγύηση εγκατάστασης 1 χρονο...

Ακριβώς . 

Ο φίλος έσκασε λεφτά για τη μ@λακία άλλου. 

6 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Βλέπω ο φίλος αναφέρει γραφείο, μήπως να δει και την σειρά daisekai που είναι Α+++ με το σκεπτικό ότι θα δουλεύει 8 ώρες καθημερινά χειμώνα καλοκαίρι? Ίσως αξίζει σαν εναλλακτική λίγο της οικονομίας ή και την ftxm της Daikin που μελέτησα πρόσφατα για το δικό μου σπίτι και είναι επίσης τούμπανο στην θέρμανση.

Αν το αποσβέσει γιατί όχι;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ακριβώς . 

Ο φίλος έσκασε λεφτά για τη μ@λακία άλλου. 

Ακριβώς αυτό.απλα εάν πάρετε από μικρή εταιρεία βρείτε Ποιος έχει το σέρβις και πάρτε τον να το βάλει αυτος

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tsitlas είπε

Ναι φαίνεται να κάνανε καλή δουλειά γιατί το βγάλανε το φρεον το ζύγισανε και το ξαναβάλανεε.το κλιματιστικό έχει μεγάλη διαφορά τώρα  βασικό δεν κάνει τόσο πολύ θόρυβο όπως πριν .αύριο θα το ελεξω καλύτερα γιατί τώρα ήρθα από την δουλειά και δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα

Το ξαναεβαλαν αφού πρώτα βρήκαν και διόρθωσαν τη διαρροή εννοείται.

Άρα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του κλιματιστικου που καταλαβαίνει ότι υπάρχει διαρροή.

Έκανε θόρυβο γιατί είχε λίγο φρεον και ζοριζοτανε.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, CorumD είπε

Ετσι ειναι, απλώς ελπίζω να κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της MITSUBISHI στην THAILAND και οχι απο κανενα εργοστασιο τριτο...πάντως οτι κλιματιστικα Heavy εχω πάρει εγω η μέλη της οικογενείας, εχουν βγει πολυ καλα..γενικά, εχω μια συμπάθεια στους Ιαπωνέζους....τι λέτε, κραταμε το ελάχιστο μηκος στα 3μετρα και εδω;

Για το ελάχιστο μήκος ότι προβλέπει ο κατασκευαστής .
Λογικά σε εργοστάσιο της Mitsu θα φτιάχνεται . Υπάρχει βέβαια πιθανότητα συνεργασίας με κάποιo άλλο εργοστάσιο.

Σημασία έχει να φτιάχνεται με τα ίδια standards που ορίζει η Mitsu . 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gordonas είπε

Πάμε τώρα στην δεύτερη περίπτωση. Γραφείο 19 μ2 στην Τρίπολη. Πολυκατοικία του 1980, μέτρια προς κακή κατασκευή. Ο χώρος έχει αρκετά κουφώματα όλα αλουμίνια. Κάτω όροφος άδειος, πάνω κατοικείται.

Στο χώρο έχω ένα Toshiba RAS-107SKV-E (δεκαετίας).

Η ψύξη δεν με απασχολεί, τα καταφέρνει θαυμάσια να ψύξει τον χώρο από του 32-37C στους 24-25C που θέλω. Γρήγορα και χαλαρά.

Η βασική μου απαίτηση είναι για ΘΕΡΜΑΝΣΗ. Από Δεκέμβριο μέχρι τέλη Απριλίου η Τρίπολη έχει για ψωμοτύρι τους 0C κάθε πρωί, πολλές φορές και αρνητικές θερμοκρασίες (εύκολα μέχρι -5C μέσα στην πόλη). Υψόμετρο 650 μέτρα. Εκεί υπάρχει τρομερό πρόβλημα. Το βάζω να δουλεύει από τις 5 το πρωί και με το ζόρι έχει καταφέρει να πιάσει υποφερτή (όχι ικανοποιητική θερμοκρασία) μετά τις 11-12 το πρωί. Με λίγα λόγια κρυώνουμε στο γραφείο. 

Χρειάζομαι ένα κλιματιστικό με διασπορά αέρα κάθετα αλλά και οριζόντια αλλά και με δυναμικότητα που να καλύπτει για πλάκα τον χώρο. Budget μέχρι 1.000€.

Θα με κάλυπτε το Daikin ATXC35B Siesta Sensira ή πρέπει να ανέβω σε χρήματα;

Ίσως να σε καλύψει αλλά ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξεις μοντέλο  που να είναι  16 άρι στην θέρμανση  αφού έχετε τέτοιες θερμοκρασίες το χειμώνα . 
Γενικότερα απο 7 κελσίου και κατω  όλα τα κλιματιστικά αρχίζουν να χάνουν ένα μέρος της απόδοσης τους (btu/h) 

Πάντως το συγκεκριμένο Daikin έχει 13600 btu/h ονομαστική στην θέρμανση . Γνώμη μου να μιλήσεις και με ψυκτικό να σου πει . 

4 ώρες πριν, marioboni είπε

Τα nobu τι φάση;

Στο πρότεινα διότι είναι στην τιμή του toyotomi που κοιτούσες, ίδιο SEER, μεγαλύτερη εγγύηση (5ετης) αλλά κυρίως γιατί έχει ένα aftersales απο πίσω που πολλοί συμφωνούμε εδώ μέσα ότι είναι υποδειγματικό μέχρι τώρα .Τα εισάγει η Inventor.
Έχει ελαφρώς καλύτερη παροχή αέρα στην μεγάλη σκάλα απο το toyo . Απο θόρυβο είναι τα ίδια  (+- 1db)

3 ώρες πριν, john15554 είπε

Παιδιά καλησπέρα σας,

Αυτό https://www.skroutz.gr/s/16636324/Inventor-King-K1VI32-12WiFi-K1VO32-12.html μου το προτείνει ένας προμηθευτής ως ιδανικό για ενιαίο χώρο σαλοτραπεζαρία 50 τετραγωνικά περίπου. Τι πιστεύετε? Ισχύουν αυτά που μου λέει? Μπορώ να το συγκρίνω με 18άρια και 24άρια?

Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με 18άρι γιατί πολύ απλά είναι 12άρι στην ψύξη και 14άρι στην θέρμανση . 
50 τετραγωνικά χώρος αδυνατώ να πιστέψω ότι θα το καλύψεις με 12άρι κλιματιστικό . 
Το λιγότερο 18άρι αν έχεις πολύ καλές μονώσεις . Ιδανικά 24άρι . Μίλα και με επαγγελματία ψυκτικό να σου πει ή ακόμα καλύτερα να δει τον χώρο σου . 

3 ώρες πριν, Klausx είπε

Το εξωτερικό είναι ολόιδιο με Midea comfee (φτηνή σειρά).

Γενικά με αυτή την τιμή πας σε πολύ καλύτερο μηχάνημα, βλέπεις ότι δεν έχει ούτε καν αξιολογήσεις, με αυτό το μηχάνημα στα 1000 ευρώ βγάζουν κέρδος για τις εγγυήσεις 🤣

Αν δεις τα εύρη αποδόσεων σε btu/h αλλά και τους συντελεστές απόδοσης , δικαιολογείται η τιμή του σε σύγκριση με ποια άλλα μηχανήματα βγάζουν αντίστοιχες αποδόσεις  τα οποία κυμαίνονται και αυτά στo ίδιο εύρος τιμών.
Εχει SEER =9.0 και SCOP = 6.0 

Eίναι το μόνο μηχάνημα στο εμπόριο σε αυτό το επίπεδο συντελεστών που έχει 10 χρόνια εγγύηση.
Έχει και κάποιες έξτρα λειτουργίες  όπως αισθητήρα ανίχνευσης ανθρώπινης παρουσίας, αισθητήρα κίνησης περσίδων με βάση την ανθρώπινη παρουσία κτλ (που έχουν και αντίστοιχα Daikin και Mitsu σε αυτό το εύρος χρημάτων) .
Eπίσης  έχει μεγάλο εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών λειτουργίας . Στην θέρμανση -30 κελσίου και στην ψύξη 50 κελσίου . 

Στα 900 ευρώ που είναι η καλύτερη τιμή που το βρίσκεις αξίζει  για αυτά που παίρνεις . 

Πολύ καλοί συντελεστές και εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών λειτουργίας ειδικά για μέρη της Ελλάδας που πεθαίνουν στο κρύο . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις να ειμαι ειδικος, εχω παρατηρησει οτι η θερμναση ειναι δυσκολοτερη κατασταση για τα κλιματιστικα απο την Ψυξη(οι τεχνικοι του forum θα μας πουν περισσοτερα) και γενικα η καλη θερμανση σε καταστασεις που πλησιαζουμε τους 0C και χαμηλότερα απαιτέι καλύτερης κατηγοριας κλιματιστικά..δεν νομιζω η εισαγωγικη σειρά DAIKIN(ATXC/FTXC) να ανταποκρίνεται...με καθε επιφυλαξη αυτα που γραφω...

Επεξ/σία από CorumD
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...