Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, CorumD είπε

Παραλαβη απο Κοκοτα του MITSUBISHI Heavy SRK/SRC35ZSP-W(12000btu/R32 - 2019 σειρα) και απευθείας σύγκριση με DAIKIN ATXC/FTXC35b απο Σαββατο(που γίνεται η τοποθετηση), για να δουμε τι γίνεται με τα εισαγωγικά μοντέλα των Ιαπωνέζων. 

69277756_10220282537074274_2341818196450869248_o.jpg

Made in Thailand και αυτά ειναι; Είχα εντύπωση ότι η σειρά Heavy ήταν καθαρόαιμα ιαπωνακια 😕

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, guzel είπε

Καλορίζικο!!!!!

Ευχαριστv Guzel, δυστυχώς τα οικονομικα δεν εφταναν για τις πιο καλες σειρες και για TOSHIBA, αλλα να δουμε τι γινεται σε αυτη την κατηγορία. Το μηχάνημα αγοράστηκε στα 539 οπότε συγκρίνεται αμεσα με DAIKIN στα 550 και στα 480 περιπου υπαρχει το πολυ καλο MIDEA Mission. Επισης , λιγο πιο πανω στα 550, υπάρχει και το MIDEA Ultimate Comfort, που το σκεφτόμουνα πολυ σοβαρά!  

1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Made in Thailand και αυτά ειναι; 😕

Δυστυχώς...δεν νομίζω σε εισαγωγικη σειρα να παιζει κατι καλυτερο απο Thailand, Malaysia, China...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

540€ το 12αρι heavy?

Γενικά βλέπω πολύ επιθετική πολιτική στις τιμές στη r32 σειρά από τη Mitsubishi.

Είναι η φτηνη σερια Liakjim, η μεσαια σειρα ειναι που εχει πολυ καλο SEER αλλα παει πανω απο 600!

Νομίζω οτι καθαρα Japan είναι μονο τα κορυφαία των Εταιρειών. Τα Diamond, τα DAISEKAI, και τα EMURA...

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

540€ το 12αρι heavy?

Γενικά βλέπω πολύ επιθετική πολιτική στις τιμές στη r32 σειρά από τη Mitsubishi.

Ο Κοκοτας εχει προσφορες στα Heavy εδω και λίγες μερες, και ειπα να δοκιμάσω!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Made in Thailand και αυτά ειναι; Είχα εντύπωση ότι η σειρά Heavy ήταν καθαρόαιμα ιαπωνακια 😕

Δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε με την χώρα κατασκευής . Με την παγκοσμιοποίηση πλέον έχει χαθεί η μπάλα .  Η χώρα κατασκευής ή συναρμολόγησης δεν λέει τίποτα για την ποιότητα ενός προϊόντος . 
Το συγκεκριμένο μπορεί να φτιάχνεται Tαιλάνδη αλλά τα μέρη του να έχουν παραχθεί σε 4-5 χώρες .  Παρόλο που έχει επωνυμία Heavy αυτό δε σημαίνει ότι η Heavy φτιάχνει όλα τα μέρη . Μην σας φανεί περίεργο αν κάποια κομμάτια του  είναι κατασκευής Electric ή άλλης εταιρίας ! Απολύτως φυσιολογικό είναι . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε με την χώρα κατασκευής . Με την παγκοσμιοποίηση πλέον έχει χαθεί η μπάλα .  Η χώρα κατασκευής ή συναρμολόγησης δεν λέει τίποτα για την ποιότητα ενός προϊόντος . 
Το συγκεκριμένο μπορεί να φτιάχνεται Tαιλάνδη αλλά τα μέρη του να έχουν παραχθεί σε 4-5 χώρες .  Παρόλο που έχει επωνυμία Heavy αυτό δε σημαίνει ότι η Heavy φτιάχνει όλα τα μέρη . Μην σας φανεί περίεργο αν κάποια κομμάτια του  είναι κατασκευής Electric ή άλλης εταιρίας ! Απολύτως φυσιολογικό είναι . 

Ετσι ειναι, απλώς ελπίζω να κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της MITSUBISHI στην THAILAND και οχι απο κανενα εργοστασιο τριτο...πάντως οτι κλιματιστικα Heavy εχω πάρει εγω η μέλη της οικογενείας, εχουν βγει πολυ καλα..γενικά, εχω μια συμπάθεια στους Ιαπωνέζους....τι λέτε, κραταμε το ελάχιστο μηκος στα 3μετρα και εδω;

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, CorumD είπε

Είναι η φτηνη σερια Liakjim, η μεσαια σειρα ειναι που εχει πολυ καλο SEER αλλα παει πανω απο 600!

Α ναι, ένα S κάνει τη διαφορά.

Και αυτά καλά στοιχεία δίνουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε τώρα στην δεύτερη περίπτωση. Γραφείο 19 μ2 στην Τρίπολη. Πολυκατοικία του 1980, μέτρια προς κακή κατασκευή. Ο χώρος έχει αρκετά κουφώματα όλα αλουμίνια. Κάτω όροφος άδειος, πάνω κατοικείται.

Στο χώρο έχω ένα Toshiba RAS-107SKV-E (δεκαετίας).

Η ψύξη δεν με απασχολεί, τα καταφέρνει θαυμάσια να ψύξει τον χώρο από του 32-37C στους 24-25C που θέλω. Γρήγορα και χαλαρά.

Η βασική μου απαίτηση είναι για ΘΕΡΜΑΝΣΗ. Από Δεκέμβριο μέχρι τέλη Απριλίου η Τρίπολη έχει για ψωμοτύρι τους 0C κάθε πρωί, πολλές φορές και αρνητικές θερμοκρασίες (εύκολα μέχρι -5C μέσα στην πόλη). Υψόμετρο 650 μέτρα. Εκεί υπάρχει τρομερό πρόβλημα. Το βάζω να δουλεύει από τις 5 το πρωί και με το ζόρι έχει καταφέρει να πιάσει υποφερτή (όχι ικανοποιητική θερμοκρασία) μετά τις 11-12 το πρωί. Με λίγα λόγια κρυώνουμε στο γραφείο. 

Χρειάζομαι ένα κλιματιστικό με διασπορά αέρα κάθετα αλλά και οριζόντια αλλά και με δυναμικότητα που να καλύπτει για πλάκα τον χώρο. Budget μέχρι 1.000€.

Θα με κάλυπτε το Daikin ATXC35B Siesta Sensira ή πρέπει να ανέβω σε χρήματα;

Επεξ/σία από gordonas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η σχέση χαρακτηριστικά-τιμή- εγγύηση δεν είναι καλή στα toyotomi .  Μικρή εγγύηση . 2 χρόνια σε όλα τα μέρη και 5 στον συμπιεστή. Σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις μηχανήματα  με μεγαλύτερη εγγύηση  και μερικά με καλύτερα χαρακτηριστικά αν όχι εξίσου καλά . 

1. Με 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη και επέκταση στα + 7 μόνο στο συμπιεστή αν κάνεις απο το τρίτο έτος ετήσιες συντηρήσεις :
SEER= 7.3 
https://www.skroutz.gr/s/14682502/Midea-Mission-II-MB-18N8D0.html

2. Με 5 χρόνια εγγύηση χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις :
SEER= 6.8
https://www.skroutz.gr/s/14710631/Haier-Tundra-Green-AS50TDBHRA-1U50JEFFRA.html

3.Με 5 χρόνια εγγύηση χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις :
SEER= 7.0
https://www.skroutz.gr/s/16078546/Nobu-NBO3-18IDU-NBO3-18ΟDU.html

Συμφωνώ μαζί σου . Εχουν φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια ένα πολύ καλό όνομα .  Δεν είναι κακά μηχανήματα αλλά αν δεν ανεβάσουν την διάρκεια της εγγύησης και δεν αναθεωρήσουν την τιμή δεν αξίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό . 

Τα nobu τι φάση;

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σας,

Αυτό https://www.skroutz.gr/s/16636324/Inventor-King-K1VI32-12WiFi-K1VO32-12.html μου το προτείνει ένας προμηθευτής ως ιδανικό για ενιαίο χώρο σαλοτραπεζαρία 50 τετραγωνικά περίπου. Τι πιστεύετε? Ισχύουν αυτά που μου λέει? Μπορώ να το συγκρίνω με 18άρια και 24άρια?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, smav82 είπε

Εγώ με το izuru eco το 9αρι  είμαι αρκετά ικανοποιημένος απο Θεμα απόδοσης και οικονομίας.. κάνει λίγο θόρυβο αλλά στο quiet δεν ακούγεται στο low το ίδιο δεύτερη σκάλα παραπάνω από οκ και από εκεί και πάνω οκ κάνει θόρυβο. 410 το ειχα πάρει αλλά με δωρεάν εγκατάσταση και 80 ευρώ σε δώρο επιταγές. Το Daikin ATX siesta sencira το είχα πάρει 400  σαφέστατα καλύτερο μηχανήμα...αλλά χωρίς εγκατάσταση και επιταγή δλδ 180 ευρώ πανω. Και με ακριβώς ίδια κατανάλωση σε λιγό μικρότερο δωμάτιο βέβαια. 

Μέτριο για τα λεφτά του, το Midea στην ίδια κατηγορία είναι αρκετά πιο πάνω κατασκευαστικά κτλ.

18 λεπτά πριν, john15554 είπε

Παιδιά καλησπέρα σας,

Αυτό https://www.skroutz.gr/s/16636324/Inventor-King-K1VI32-12WiFi-K1VO32-12.html μου το προτείνει ένας προμηθευτής ως ιδανικό για ενιαίο χώρο σαλοτραπεζαρία 50 τετραγωνικά περίπου. Τι πιστεύετε? Ισχύουν αυτά που μου λέει? Μπορώ να το συγκρίνω με 18άρια και 24άρια?

Το εξωτερικό είναι ολόιδιο με Midea comfee (φτηνή σειρά).

Γενικά με αυτή την τιμή πας σε πολύ καλύτερο μηχάνημα, βλέπεις ότι δεν έχει ούτε καν αξιολογήσεις, με αυτό το μηχάνημα στα 1000 ευρώ βγάζουν κέρδος για τις εγγυήσεις 🤣

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, john15554 είπε

Παιδιά καλησπέρα σας,

12άρι για 50τμ????

Αν έχεις τέλεια κουφώματα/μονώσεις ναι.

Αλλιώς θες κάτι τέτοιο https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, john15554 είπε

Παιδιά καλησπέρα σας,

Έχει εντυπωσιακό εύρος απόδοσης στην θέρμανση 2569-24566 btu, αλλά ονομαστική απόδοση 14500btu. Έχω αρκετές αμφιβολίες ότι σε δύσκολες συνθήκες θα τα βγάλει πέρα σε τόσο μεγάλο χώρο..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gordonas είπε

Πάμε τώρα στην δεύτερη περίπτωση. Γραφείο 19 μ2 στην Τρίπολη. Πολυκατοικία του 1980, μέτρια προς κακή κατασκευή. Ο χώρος έχει αρκετά κουφώματα όλα αλουμίνια. Κάτω όροφος άδειος, πάνω κατοικείται.

Στο χώρο έχω ένα Toshiba RAS-107SKV-E (δεκαετίας).

Η ψύξη δεν με απασχολεί, τα καταφέρνει θαυμάσια να ψύξει τον χώρο από του 32-37C στους 24-25C που θέλω. Γρήγορα και χαλαρά.

Η βασική μου απαίτηση είναι για ΘΕΡΜΑΝΣΗ. Από Δεκέμβριο μέχρι τέλη Απριλίου η Τρίπολη έχει για ψωμοτύρι τους 0C κάθε πρωί, πολλές φορές και αρνητικές θερμοκρασίες (εύκολα μέχρι -5C μέσα στην πόλη). Υψόμετρο 650 μέτρα. Εκεί υπάρχει τρομερό πρόβλημα. Το βάζω να δουλεύει από τις 5 το πρωί και με το ζόρι έχει καταφέρει να πιάσει υποφερτή (όχι ικανοποιητική θερμοκρασία) μετά τις 11-12 το πρωί. Με λίγα λόγια κρυώνουμε στο γραφείο. 

Χρειάζομαι ένα κλιματιστικό με διασπορά αέρα κάθετα αλλά και οριζόντια αλλά και με δυναμικότητα που να καλύπτει για πλάκα τον χώρο. Budget μέχρι 1.000€.

Θα με κάλυπτε το Daikin ATXC35B Siesta Sensira ή πρέπει να ανέβω σε χρήματα;

Θα σε πάω εδώ https://www.skroutz.gr/s/18862706/Toshiba-Shorai-Premium-13J2AVRG-E-B13J2KVRG.html

Ανεβάζει 18000btus σε θέρμανση. 

8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Έχει εντυπωσιακό εύρος απόδοσης στην θέρμανση 2569-24566 btu, αλλά ονομαστική απόδοση 14500btu. Έχω αρκετές αμφιβολίες ότι σε δύσκολες συνθήκες θα τα βγάλει πέρα σε τόσο μεγάλο χώρο..

Φτάνει σε κάτω από 600μ3/hr παροχή αέρα στη μέγιστη ταχύτητα όταν τα 18άρια είναι κοντά στα 1000 και τα 24άρια στα 1200. 

Πως θα καλύψει τόσα τμ? 

Έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/8/2019 στις 7:58 ΜΜ, liakjim είπε

Αυτό βλέπεις ; 

849820e811f25137b984d1629fbd9b54.png

Αν ναι, όπως είπα τηλέφωνο στη fgeurope.

Καλησπέρα παιδιά .τελικά ήρθαν σήμερα για το αιρ κοντισιον.τελικα ήταν από κακή εγκατάσταση και έχανε υγρά.το φτιάξανε και δουλεύει σαν άλλο μηχάνημα και πολύ πιο αθόρυβα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...