Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, CorumD said:

Λογω σπουδών , εργαζόμουν στη εταιρεία YAMAZAKI για ενα διαστημα.

Ουίσκια? 😛

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν υπάρχει θέμα. Οπως είπες αλλος έχει προτεραιότητα την ποιότητα, αλλος την εγγυηση. Απλως το forum δεν ειναι πεδιο πωλήσεων και προώθησης, ειναι τοπος ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε χρήστες. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CorumD είπε

Απλως το forum δεν ειναι πεδιο πωλήσεων και προώθησης

Ποιος σου είπε ότι είναι κάτι άλλο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ουίσκια? 😛

Τα ουισκια ηταν λιγο πιο πανω, στη Σκωτια, το εργοστασιο ηταν Αγγλια!

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ποιος σου είπε ότι είναι κάτι άλλο;

Οταν προωθειται συγκεκριμένη μαρκα γίνεται κατι αλλο, σωστα;

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, CorumD είπε

Οταν προωθελιται συγκεκριμένη μαρκα γίνεται κατι αλλο, σωστα;

Ποια μάρκα προωθείται; Δεν έχω διαπιστώσει άνιση προώθηση. Εσύ;

Δημοσ.

XAXAXA! H Υαμαζάκι είναι εταιρεία που βγάζει βιομηχανικά εργαλεία, και είχε ενα σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο το 1991. Αλλα και αυτη η Υαμαζάκι με το ουίσκι χρήσιμη, αν και το ποτο μου ειναι το ρούμι :D

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εγω ναι, αλλα οχι απο σενα!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, CorumD είπε

Προσωπικά πιστεύω ότι το 99% προέρχεται από ευχαριστημένους ή το αντίθετο πελάτες.

Τώρα, επειδή και προφανώς δεν είμαστε στο μυαλό και τις προθέσεις του άλλου , πιστεύω ότι το forum έχει δυνατότητες αυτοίασης σαν την wikipedia. Θα γράψει κάποιος κάτι τύπου κριτικής στο skroutz "αχ είναι τέλειο , έχω παγώσει κτλ" και θα έρθουμε εμείς και θα πούμε " ε με 1000W ελάχιστη κατανάλωση και μούφα inverter που σε πήγε τσάμπα 2-3 βαθμούς κάτω και πάγωσες, τι περίμενες;;;;" , και θα επανέλθει η ισορροπία στο σύμπαν! 🤓

• Like 1
Δημοσ.

μακαρι, εγω είμαι λάτρης της τεχνολογίας και μου αρέσει να διαβαζω reviews για προίόντα. Αλλα, ολα οι κριτικές θέλουν φιλτράρισμα. Μου αρέσει που δοκιμάζουμε διάφορα κλιματιστικά, να κάνουμε μετρήσεις, και να βγάζουμε συμπεράσματα. Ενω βλέπω μετρήσεις για FUJITSU,DAIKIN, TOSHIBA...δεν βλέπω απο INVENTOR...γιατι;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, CorumD είπε

μακαρι, εγω είμαι λάτρης της τεχνολογίας και μου αρέσει να διαβαζω reviews για προίόντα. Αλλα, ολα οι κριτικές θέλουν φιλτράρισμα. Μου αρέσει που δοκιμάζουμε διάφορα κλιματιστικά, να κάνουμε μετρήσεις, και να βγάζουμε συμπεράσματα. Ενω βλέπω μετρήσεις για FUJITSU,DAIKIN, TOSHIBA...δεν βλέπω απο INVENTOR...γιατι;

Τώρα τελευταία όχι, αλλά έχουμε και από inventor . Αν ψάξεις θα δεις.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

6 λεπτά πριν, CorumD είπε

XAXAXA! H Υαμαζάκι είναι εταιρεία που βγάζει βιομηχανικά εργαλεία, και είχε ενα σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο το 1991. Αλλα και αυτη η Υαμαζάκι με το ουίσκι χρήσιμη, αν και το ποτο μου ειναι το ρούμι :D

23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη αλλά είναι πολύ λογικό να υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει την inventor μιας και έχει σήμερα μάλλον το κορυφαίο after sales support στην Ελλάδα.

Και πάλι είναι πολύ λογικό κάποιος να λέει "βάλε inventor να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" και να είναι για αυτόν η νο1 προτεραιότητα για αγορά , όπως πχ στα αυτοκίνητα που αγοράζουν KIA για αυτόν τον λόγο.

Ειδικά στα κλιματιστικά που μια βλάβη μπορεί να φτάσει και το 50% της αξίας του κλιματιστικού (και βάλε).

Οπότε ο άλλος σου λέει ότι δεν πα να μην έχει eurovent, εγώ θέλω εγγύηση, τέλος.

Με λίγα λόγια δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί που άλλος λέει για εγγύηση.

Εσύ γιατί λες πχ για eurovent; Το θεωρείς σημαντικό. Άλλος όχι.

Τέσπα, μου κάνει εντύπωση που σε ενοχλεί όλο αυτό, ενώ είναι απλώς μια παράμετρος η οποία ως weighted factor πάει και φτιάχνει την τελική επιλογή.

Εγώ ας πούμε , όσο και να σου φαίνεται περίεργο , διάλεξα το Fujitsu επειδή είναι μικρό και δεν θα ενοχλούσε το μάτι της συζύγου!!! 😛

Weighted factor στο άπειρο χαχαχαχα

Παντόφλα στο κεφάλι ή μικρό κλιματιστικό ; :P

Αντικειμενικότητα καθαρά είναι δύσκολο να υπάρξει . Ο καθένας έχει τις προσωπικές του εμπειρίες , προσωπικά κριτήρια επιλογής μηχανήματος ή και αγάπη προς μία μάρκα λόγω της εμπειρίας του που έχει  και αυτό φαίνεται και όταν προτείνουμε μηχανήματα σε όλους μας.
Π.χ ο Guzel με την Toshiba που παίζει να την έχει βαρέσει tattoo στο πόδι και να μας το κρύβει ! :lol:

Λογικό είναι λοιπόν κάποιος να θεωρεί μια εταιρεία top σε ποιότητα πλαστικών και να το θεωρεί σημαντικό άρα να την προτείνει έντονα, λογικό είναι άλλος που έχει προτεραιότητα την εγγύηση και την άμεση εξυπηρέτηση να προτείνει κυρίως μια συγκεκριμένη μάρκα κτλ . 
Το θέμα είναι ότι γράφουμε και ότι συγκρίνουμε να είναι με επιχειρήματα κάτι το οποίο γίνεται εδώ μέσα και αυτό είναι καλό . Σαφώς αυτό δε σημαίνει ότι θα συμφωνούμε όλοι και σε όλα . 

Πρόσφατα είχα μια σύντομη διαφωνία με τον liakjim για τις βασικές σειρές της Daikin ότι δεν αξίζουν σαν "πακέτο" με την τωρινή τιμή τουλάχιστον .  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ναι Κίνα πρέπει να κατασκευάζεται . Όλα οι εταιρείες έχουν άμεση σχέση ή έμμεση με την Κίνα αφού εκεί είναι η πλειοψηφία της παγκόσμιας κατασκευής οικιακών κλιματιστικών ή εξαρτημάτων για τα κλιματιστικά . 

Οι διαφορές  είναι οι εξής:

Η μεγάλη διαφορά είναι στις καταναλώσεις : Το Inventor έχει SEER= 7.0 το TCL SEER=  6.5 . Όσο πιο μεγάλος αυτός ο αριθμός τόσο πιο οικονομικό είναι ένα μοντέλο σε λειτουργία στην ψύξη . 

Η ονομαστική απόδοση στη ψύξη (που είναι η εγγυημένη απόδοση ενός κλιματιστικού στου +35 βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας) είναι 24000 btu/h για το inventor και 23235 btu/h στο TCL . 

To Inventor μπορεί να πέσει ακόμα πιο χαμηλά στα btu/h στην ψύξη αν χρειαστεί και είναι εφικτό. Έχει εύρος λειτουργίας  από 3.700  έως 30.900 btu/h. Το TCL έχει εύρος  6244 έως 26648 btu/h.

Στο κομμάτι του θορύβου της εσωτερικής μονάδας TCL έχει θόρυβο 44/41/38/30 db (απο την υψηλή έως την χαμηλότερη σκάλα) ενω το Inventor  36 / 40 / 44 / 49 db

Παροχή αέρα δεν είμαι σίγουρος για το TCL αλλά πρέπει να έχει 970 m3/h (απλά κρατώ μια επιφύλαξη μήπως η τιμή που αναφέρουν αφορά την εξωτερική μονάδα αν και μου φαίνεται κουλό να μην αφορά την εσωτερική) . Το Inventor έχει παροχή 1.250  m3/h .

Σε λοιπα χαρακτηριστικά το TCL κάνει ιονισμό με φίλτρο  (οπότε θα θέλει κάποια στιγμή αλλαγή) ενώ το Inventor κάνει με γεννήτρια ιόντων που δεν θέλει αλλαγή . 
Επίσης το Inventor έχει δεύτερο αισθητήρα θερμοκρασίας στο χειριστήριο για να διαβάζει τοπικά την θερμοκρασία (εκεί που βρίσκεται το χειριστήριο )  . Το επιλέγεις αυτό με κάποιο κουμπί στο χειριστήριο . 

Αυτές είναι οι κυριότερες διαφορές.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Το inventor στοιχίζει 150 ευρώ παραπάνω απο tcl.Επειδη δεν γνωρίζω απκ κλιματιστικά αξίζει να πάω στο inventor η όχι.Η χρήση θα είναι κυρίως για ψύξη.Εγγυηση βλέπω εχουν και τα δυο 10 χρόνια.

Επεξ/σία από parlapipas25
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Το inventor στοιχίζει 150 ευρώ παραπάνω απο tcl.Επειδη δεν γνωρίζω αξίζει να πάω στο inventor η όχι.Η χρήση θα είναι κυρίως για ψύξη.Εγγυηση βλέπω εχουν και τα δυο 10 χρόνια.

Σου παρέθεσα τα κυριότερα συν και πλυν των μηχανημάτων . Έχουν και τα δύο την ίδια εγγύηση . Ζύγισέ τα και δες τι αξίζει για τις δικές σου προτεραιότητες . 
Π.χ :
Αν ο ιονιστής είναι σημαντικός για εσένα είναι συν ότι το Inventor έχει γεννήτρια ιόντων και δεν χρειάζεται να αλλάξεις φίλτρο όπως στο TCL . 
Αν για σένα είναι προτεραιότητα ο θόρυβος τότε έχει τα συν του το TCL  συγκριτικά . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Πρόσφατα είχα μια σύντομη διαφωνία με τον liakjim για τις βασικές σειρές της Daikin ότι δεν αξίζουν σαν "πακέτο" με την τωρινή τιμή τουλάχιστον . 

και στην οποία δεν απάντησες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω ως προτεραιότητα να μιλαμε αντικειμενικα για τα υπερ και κατα του καθε μηχανήματος. Και οχι να λεμε "10 χρόνια εγγυηση" και το αφηνουμε εκει. Θα προτιμουσα να πει καποιος τα εξης.

Τα ΙΝVENTOR εχουν 10 χρόνια εγγύηση και καλο after sales(3.9 απο google reviews). Διαγημίζουν καλα SEER/SCOP και ειναι συνήθως φασον MIDEA/GREE που ειναι καλες κινέζικες εταιρείες.

ΑΛΛΑ

- Δεν έχουν πιστοποίηση EUROVENT οπότε δεν ξέρουμε αν πιάνουν της αποδόσεις που διαφημίζουν.

- Ειναι φασον οπότε ειναι δεν ξερουμε αν έχουν την ποιότητα τον αυθεντικών μηχανημάτων.

- Για φασον Κινέζικα είναι ακριβά(πληρώνεις την εγγύηση)

- Ακουμε παραπονα σχετικα συχνα οτι ΔΕΝ εχουν καλες καταναλώσεις.

- Η εταιρεία έχει καλο after sales(3.9) αλλα είναι πίσω απο fgEurope(4.1) οπότε δεν εχει το καλυτερο after-sales(κατα google reviews)

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...