Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, marioboni είπε

Καλά αυτό με τους πωλητές είναι ένα θέμα

Βέβαια ανάλογα και τι θέλουν να προωθήσουν

Για τα οικονομικά Sendo και  CvMore που δίνουν και αυτά 10 χρόνια στα πάντα;

Δεν βλέπω να τα αναφέρει κανείς

Sendo έχει ένας γιατρός που πάω εδώ και 3 χρόνια 

4 στο σύνολο και δουλεύουν χειμώνα καλοκαίρι χωρίς κανένα θέμα,στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκτός αυτού είναι και πανέμορφα

*Τώρα είδα πως χρειάζεται ετήσια σέρβις στα sendo κ cvmore για να ισχύει η εγγύηση

Γιατί δεν τα βάζεις να μας πεις; 😛

Η εξωτερική μονάδα έχει ίδιες διαστάσεις με Nobu, Mercury που όλα αυτά μάλλον είναι AUX.

Πάντως βλέπω μη πιστοποιημένα μηχανήματα, με υψηλές ελάχιστες καταναλώσεις. Καλές τιμές. Προσωπικά θα προτιμούσα κάτι πιο επώνυμο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Ιονιστη δεν νομίζω. Δεν θεωρώ ότι είναι κριτήριο αγοράς. Εγγύηση , 3 και 7.

Το GE είναι κινέζικο φασόν Haier. Ίδιο μηχάνημα με το Tundra Green. Συμπιεστής Mitsubishi. Δυνατό μηχάνημα. Κίνα βέβαια άρα πλαστικά μάλλον μέτρια. 5 χρόνια εγγύηση από inventor. Τίμια επιλογή. Αν δεν έχεις σκοπό να το λιώσεις . Έχει βλέπεις ελάχιστα 700watts.

Το Mitsubishi που σου έχω είναι το κορυφαίο σε βαθμούς απόδοσης μηχάνημα στην ισχύ του (SEER, scop). Επίσης απόδοση 24αριου.

Αν θες μεγαλύτερη εγγύηση, κοιτάς Toshiba Shorai Premium. Επίσης σοβαρό εργαλείο. Ένα τικ κάτω σε απόδοση από Mitsubishi. Αλλά Ιάπωνας (εκ Ταϊλάνδης).

Ότι πληρώνεις παίρνεις αγαπητέ.

Αν θες να το δουλέψεις, σταζεις χρήμα.

Για περιστασιακή χρήση, πας σε TCL. Τσάμπα λεφτά τα άλλα. Κινεζος ο ένας, Κινέζος και ο άλλος . Όχι και 900€ για κινεζο. 600-700 και πολλά είναι.

BestPrice iconTCL Elite TAC-24CHSA/XA51 (729,00€ στο Kokotas Klimatismos)

Έχει και 10 χρόνια εγγύηση αντί για 5. Κινέζος βέβαια και αυτός. 

Δηλαδη αν ειναι να παρω ge καλύτερα tlc που ειναι πιο φθηνό; Μήπως ξέρεις τα tlc τι συμπιεστές φοράνε;

7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Mέχρι πόσα χρήματα ;

700-1000.Απλα να πω οτι δεν θα γίνεται βαριά χρήση.Πιο πολύ για ψύξη το θέλω στις βαριες ζεστές του καλοκαιριού.Για θέρμανση το χειμώνα υπάρχει φυσικό αέριο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mynam3 είπε

toyotomi mtg a356dv, 18000 btu. Υπάρχει κάπου η κατανάλωση του; Κυρίως για ψύξη με ενδιαφέρει.

Είναι ίδιο μηχάνημα με το inventor nemesis pro το οποίο καίει :

Screenshot-29.png.220350c77da0a3c7bdc5359f2bae2141.png

Βασικά μιας και είναι όπως είπα το ίδιο μηχάνημα, αν θες το toyotomi πάρε το inventor που έχει και 10 χρόνια εγγύησης αντί για τα μόλις 2 του toyo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους, εγώ προσωπικά έχω βαρεθεί όλες αυτές τις εταιρίες που αγοράζουν φασόν, τα ξανασταμπαρουν και μας τα πλασάρουν σαν κάτι καλό η καλύτερο. Τα Φασόν μηχανήματα είναι ,στην καλύτερη περίπτωση, τα ιδιά με τα αυθεντικά. Αλλά, το πιο σύνηθες είναι ότι ΔΕΝ είναι της ίδιας ποιότητας. Οι εγγυήσεις είναι μια χαρά, αλλά προτιμώ εξαρχής εάν πιο ποιoτικό μηχάνημα που ξέρω ότι ΔΕΝ θα βγάλει εύκολα ζημιές. Προσωπικές εμπειρίες με κλιματιστικά από το 1999.

2 MITSUBISHI HEAVY (1997) - Θηρια, δεν καταλαβαίνουν τίποτα εδω και 22 χρόνια, απλά φεύγουν λογω κατανάλωσης.

2 DAIKIN Inverter 12000but(1999) - Δουλεύουν άψογα εδώ και 20 χρόνια, απλώς στη συντήρηση δεν πέφτουν κάτω από 500-600w. Αλλ. 20ετιας! 

1 SHARP Inverter 9000but(1999) - Αγοράστηκε μαζί με τα DAIKIN. Έκαψε εξωτερική πλακέτα το 2008, και χάλασε η φτερωτή φέτος οπότε το πέταξα. 

13 Fujitsu/GENERAL (1997-2005) - Όλα δουλεύουν πολύ καλά με εξαίρεση εάν που έχει θέμα με την θερμοκρασία.

1 AIRWELL 24000but (1998) - Αγορασμένο από τον Κορασίδη, xάλασαν οι περσίδες και δεν επισκευάζονται διότι δεν υπάρχει servo αλλά δουλεύει οκ. Συνταξιοδοτείται σύντομα λόγω κατανάλωσης.

ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

2 DAIKIN ATXC35b

1 DAIKIN ATXC25b

1 MORRIS 50132

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βασικά μιας και είναι όπως είπα το ίδιο μηχάνημα, αν θες το toyotomi πάρε το inventor που έχει και 10 χρόνια εγγύησης αντί για τα μόλις 2 του toyo.

27 λεπτά πριν, liakjim είπε

To inventor ειναι Κινέζος;Τι διαφορά εχει με το TCL σε 24αρι πάντα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Καλημέρα σε ολους, εγω προσωπικα εχω βαρεθει ολες αυτές τις εταιρίες που αγοράζουν φασον, τα ξανασταμπάρουν και μας τα πλασάρουν σαν κατι καλο η καλύτερο. Τα Φασον μηχανήματα είναι ,στην καλύτερη περίπτωση, τα ιδια με τα αυθεντικά. Αλλα, το πιο σύνηθες ειναι οτι ΔΕΝ είναι της ίδιας ποιότητας. Οι εγγυήσεις ειναι μια χαρα, αλλα προτιμώ εξ'αρχης ενα πιο ποιoτικό μηχάνημα που ξέρω οτι ΔΕΝ θα βγάλει εύκολα ζημιές. Προσωπικές εμπειριες με κλιματιστικα απο το 1999.

2 DAIKIN Inverter 12000btu(1999) - Δουλεύουν άψογα εδω και 20 χρόνια, απλώς στη συντήρηση δεν πέφτουν κατο απο 500-600w. Αλλ 20ετιας! 

1 SHARP Inverter 9000btu(1999) - Αγοράστηκε μαζι με τα DAIKIN. Εκαψε εξωτερικη πλακετα το 2008, και χάλασε η φτερωτή φετος οπότε το πέταξα. 

13 Fujitsu/GENERAL (1997-2005) - Ολα δουλεύουν πολυ καλα με εξαίρεση ενα που εχει θεμα με την θερμοκρασία.

1 AIRWELL 24000btu (1998) - Αγορασμένο απο τον Κορασίδη, xάλασαν οι περσίδες και δεν επισκευάζονται διοτι δεν υπαρχει servo αλλα δουλέυει οκ. Συνταξιοδοτείται συντομα λογω καταωάλωσης.

ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

2 DAIKIN ATXC35b

1 DAIKIN ATXC25b

1 MORRIS 50132

Πώς είσαι σίγουρος ότι δεν είναι ίδιας ποιότητας τα περισσότερα ; Φασόν δεν σημαίνει β διαλογής . Φασόν σημαίνει ότι παίρνω ένα εμπορικό μοντέλο ενός κατασκευαστή και το διαθέτω στην αγορά με δικό μου σήμα . 

Ακόμα και η DAIKIN που λες είχε διαθέσει το Gree Change στην αγορά με δικό της σήμα . Γενικά όλες οι εταιρίες έχουν συνεργασίες με κάποιες άλλες . Είτε αυτό είναι φασόν είτε αυτό είναι να δανειστούν τεχνογνωσία απο άλλη εταιρεία για να παράξουν το μοντέλο τους  (εξαρτήματα απο άλλη εταιρεία ή ακόμα και ανάθεση όλης της συναρμολόγησης σε άλλη εταιρεία)

Η καλύτερη "αξιοπιστία" της αγοράς είναι μια μεγάλη εγγύηση με καλούς όρους, σε συνδυασμό με καλή και σωστή εξυπηρέτηση .Το σίγουρο στην τελική είναι ότι όλα χαλάνε και μπορεί να σου τύχει  ακόμα και στην πιο αξιόπιστη εταιρεία . Δεν υπάρχει εταιρεία που να μην έχει βλάβες .

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Tα inventor είναι φασόν κινέζικα της gree ή της midea (ανάλογα το μηχάνημα).

Η TCL λέει ότι είναι κατασκευαστής http://hao.tcl.com/page86

Δεν ξέρω τι φοράνε.

Για τις διαφορές τους, μπορείς να δεις τα site της inventor.gr και tclgreece.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογω σπουδών , εργαζόμουν στη εταιρεία YAMAZAKI για ενα διαστημα. Εκει είδα πρώτο χέρι τι υλικά έβαζαν στο προιοντα της μαρκας τους, και τι έβαζαν στα φασον που εδιναν σε αλλους. Με βάση αυτές τις εμπειρίες, ανέφερα οτι τα φασον μηχανηματα ειναι , στην καλυτερη περιπτωση, ιδια με τα αυθεντικά. Αλλα συνήθως, δεν ειναι, διότι οι MIDEA/GREE θέλουν να κρατήσουν ενα κλικ παραπάνω τα προιοντα τους. Απο κει και πέρα, εχω θέμτα οταν δεν υπάρχει πιστοποίηση EUROVENT διότι δεν ξέρω οτι το μηχαήνμα αποδίδει αυτα που λεει.

Αλλα ας παμε στο θεμα.

Η INVENTOR εχει υποστηρικτες σε 3 ελληνικα forum κλιματιστικών. Σε καποιο αλλο ειναι ενας BANANAS που δεν προτείνει τιποτα εκτος απο INVENTOR.

Μιλανε συνεχώς για την εγγύηση αλλα δεν εχω ακούσει ποτε να μιλάνε για το γεγονός οτι τα μηχανήματα ειναι φασον Κινέζικα χωρις πιστοποίηση EUROVENT.

Για μενα, εδω ειναι το μεγαλο foul της INVENTOR. Χρησιμοποιεί forums οπου θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις για μηχανήματα και τα κάνει πεδίο προώθησης και πωλήσεων. 

Εγω στο forum θέλω να ακούσω για τα συν και πλην ΟΛΩΝ των μηχανημάτων. 

Εχω άδικο; Αυτά τα forums δεν πρέπει να έχουν αλλο σκοπο;

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CorumD είπε

Λογω σπουδών , εργαζόμουν στη εταιρεία YAMAZAKI για ενα διαστημα. Εκει είδα πρώτο χέρι τι υλικά έβαζαν στο προιοντα της μαρκας τους, και τι έβαζαν στα φασον που εδιναν σε αλλους. Με βάση αυτές τις εμπειρίες, ανέφερα οτι τα φασον μηχανηματα ειναι , στην καλυτερη περιπτωση, ιδια με τα αυθεντικά. Αλλα συνήθως, δεν ειναι, διότι οι MIDEA/GREE θέλουν να κρατήσουν ενα κλικ παραπάνω τα προιοντα τους. Απο κει και πέρα, εχω θέμτα οταν δεν υπάρχει πιστοποίηση EUROVENT διότι δεν ξέρω οτι το μηχαήνμα αποδίδει αυτα που λεει.

Αλλα ας παμε στο θεμα.

Η INVENTOR εχει υποστηρικτες σε 3 ελληνικα forum κλιματιστικών. Σε καποιο αλλο ειναι ενας BANANAS που δεν προτείνει τιποτα εκτος απο INVENTOR.

Μιλανε συνεχώς για την εγγύηση αλλα δεν εχω ακούσει ποτε να μιλάνε για το γεγονός οτι τα μηχανήματα ειναι φασον Κινέζικα χωρις πιστοποίηση EUROVENT.

Για μενα, εδω ειναι το μεγαλο foul της INVENTOR. Χρησιμοποιεί forums οπου θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις για μηχανήματα και τα κάνει πεδίο προώθησης και πωλήσεων. 

Γενικά πολλοί το κάνουν αυτό και θέλει προσοχή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Ναι Κίνα πρέπει να κατασκευάζεται . Όλα οι εταιρείες έχουν άμεση σχέση ή έμμεση με την Κίνα αφού εκεί είναι η πλειοψηφία της παγκόσμιας κατασκευής οικιακών κλιματιστικών ή εξαρτημάτων για τα κλιματιστικά . 

Οι διαφορές  είναι οι εξής:

Η μεγάλη διαφορά είναι στις καταναλώσεις : Το Inventor έχει SEER= 7.0 το TCL SEER=  6.5 . Όσο πιο μεγάλος αυτός ο αριθμός τόσο πιο οικονομικό είναι ένα μοντέλο σε λειτουργία στην ψύξη . 

Η ονομαστική απόδοση στη ψύξη (που είναι η εγγυημένη απόδοση ενός κλιματιστικού στου +35 βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας) είναι 24000 btu/h για το inventor και 23235 btu/h στο TCL . 

To Inventor μπορεί να πέσει ακόμα πιο χαμηλά στα btu/h στην ψύξη αν χρειαστεί και είναι εφικτό. Έχει εύρος λειτουργίας  από 3.700  έως 30.900 btu/h. Το TCL έχει εύρος  6244 έως 26648 btu/h.

Στο κομμάτι του θορύβου της εσωτερικής μονάδας TCL έχει θόρυβο 44/41/38/30 db (απο την υψηλή έως την χαμηλότερη σκάλα) ενω το Inventor  36 / 40 / 44 / 49 db

Παροχή αέρα δεν είμαι σίγουρος για το TCL αλλά πρέπει να έχει 970 m3/h (απλά κρατώ μια επιφύλαξη μήπως η τιμή που αναφέρουν αφορά την εξωτερική μονάδα αν και μου φαίνεται κουλό να μην αφορά την εσωτερική) . Το Inventor έχει παροχή 1.250  m3/h .

Σε λοιπα χαρακτηριστικά το TCL κάνει ιονισμό με φίλτρο  (οπότε θα θέλει κάποια στιγμή αλλαγή) ενώ το Inventor κάνει με γεννήτρια ιόντων που δεν θέλει αλλαγή . 
Επίσης το Inventor έχει δεύτερο αισθητήρα θερμοκρασίας στο χειριστήριο για να διαβάζει τοπικά την θερμοκρασία (εκεί που βρίσκεται το χειριστήριο )  . Το επιλέγεις αυτό με κάποιο κουμπί στο χειριστήριο . 

Αυτές είναι οι κυριότερες διαφορές.

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, CorumD είπε

Αλλα ας παμε στο θεμα.

Συγγνώμη αλλά είναι πολύ λογικό να υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει την inventor μιας και έχει σήμερα μάλλον το κορυφαίο after sales support στην Ελλάδα.

Και πάλι είναι πολύ λογικό κάποιος να λέει "βάλε inventor να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" και να είναι για αυτόν η νο1 προτεραιότητα για αγορά , όπως πχ στα αυτοκίνητα που αγοράζουν KIA για αυτόν τον λόγο.

Ειδικά στα κλιματιστικά που μια βλάβη μπορεί να φτάσει και το 50% της αξίας του κλιματιστικού (και βάλε).

Οπότε ο άλλος σου λέει ότι δεν πα να μην έχει eurovent, εγώ θέλω εγγύηση, τέλος.

Με λίγα λόγια δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί που άλλος λέει για εγγύηση.

Εσύ γιατί λες πχ για eurovent; Το θεωρείς σημαντικό. Άλλος όχι.

Τέσπα, μου κάνει εντύπωση που σε ενοχλεί όλο αυτό, ενώ είναι απλώς μια παράμετρος η οποία ως weighted factor πάει και φτιάχνει την τελική επιλογή.

Εγώ ας πούμε , όσο και να σου φαίνεται περίεργο , διάλεξα το Fujitsu επειδή είναι μικρό και δεν θα ενοχλούσε το μάτι της συζύγου!!! 😛

Weighted factor στο άπειρο χαχαχαχα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς παρατηρείται ότι όταν ανεβάζεις κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους αντιδρούν με αλλοπρόσαλλο τρόπο , εμένα προσωπικά επειδή ανέβασα βίντεο με ελάχιστες καταναλώσεις ενός toyotomi που προφανώς δεν άρεσαν σε κάποιους μέχρι και προσωπικά μηνύματα  μου εστειλαν με άκρωςπροσβλητικους χαρακτηρισμούς , αλλά δυστυχώς δε βλέπω να γίνεται τιποτα συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...