Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, simos1974 είπε

Καλησπερα σε ολους,

ξερετε γιατι δεν πωλουνται πλεον κλιματιστικα Panasonic στην Ελλαδα? αυτα ,τα ελαχιστα που κυκλοφορουν, ειναι τουλαχιστον 5 ετιας.

Εχω ενα 9αρι 11 ετων, με 3 συντηρησεις ολα αυτα τα χρονια και δουλευει αψογα και ειναι και αθορυβο!

Ναι, Panasonic και Hitachi είναι πλέον σε παροπλισμό. Δεν ξέρω γιατί. 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε
7 ώρες πριν, Waterfall1 είπε

Υ.Γ liakjim δεν ξερω πως να το πω αλλα ..επιβεβαιωσα και μεσω του  ψυκτικου  οτι υπαρχει fujitsu....

που δεν ειναι fujitsu!!!!!

Μην ανησυχείς , δεν έχω μετοχές. 

Βέβαια και από την άλλη, το ποστ σου περιέχει μηδενική πληροφορία, οπότε ; 

Χαριτολογωντας το ειπα ρε συ liamkim μιας και ειδα οτι εχεις μια μικρη συμπαθεια στα Fujitsu, no offence.
 [αν και εχεις ενα μικρο δικιο γιατι δεν γνωριζομαστε οποτε δυσκολα να καταλαβεις το υφος].

Το παρακατω ειναι Midea... [οπως και πολλα αλλα βεβαια Crystal ii, Aria, Bosch serie 6...]

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198798-fujitsu-asya12klwa

Υ.Γ.Εγω για να πω την αληθεια τωρα τελευταια..καταλαβα οτι εχω μια συμπαθεια στα Toshiba!! [δεν ξερω μπορει να υπαρχει και Τoshiba απο αλλης εταιριας εργοστασιο,οκ].-

Επεξ/σία από Waterfall1
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Waterfall1 είπε

Χαριτολογωντας το ειπα ρε συ liamkim μιας και ειδα οτι εχεις μια μικρη συμπαθεια στα Fujitsu, no offence.
 [αν και εχεις ενα μικρο δικιο γιατι δεν γνωριζομαστε οποτε δυσκολα να καταλαβεις το υφος].

Το παρακατω ειναι Midea... [οπως και πολλα αλλα βεβαια Crystal ii, Aria, Bosch serie 6...]

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198798-fujitsu-asya12klwa

Υ.Γ.Εγω για να πω την αληθεια τωρα τελευταια..καταλαβα οτι εχω μια συμπαθεια στα Toshiba!! [δεν ξερω μπορει να υπαρχει και Τoshiba απο αλλης εταιριας εργοστασιο,οκ].-

Φασόν midea η Fujitsu???? :eek:🤮

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Waterfall1 είπε

Είναι σίγουρο ότι ισχύει; Την έχω σε εκτίμηση τη Fujitsu ...

Αν ισχύει ο κλιματισμός πλέον έχει ένα όνομα.....🤣

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, guzel είπε

Είναι σίγουρο ότι ισχύει; Την έχω σε εκτίμηση τη Fujitsu ...

Αν ισχύει ο κλιματισμός πλέον έχει ένα όνομα.....🤣

Eγω ειχα δει καποια νουμερα και αναρωτηθηκα[απο πολυ κοντα ειχα δει τα Crystal ii,Aria, Bosch serie 6 και ειδα οτι ειναι midea, το fujitsu δεν το ειδα] αλλα ο φιλος ψυκτικος που μας περασε ενα morris[tcl] προχθες μου το επιβεβαιωσε οτι ειναι Midea. Eχει περασει και τετοια μου ειπε. Τωρα απο εκει και περα τι να πω δεν ξερω. Ειναι και συνεργατης της Inventor.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Waterfall1 είπε

Eγω ειχα δει καποια νουμερα και αναρωτηθηκα[απο πολυ κοντα ειχα δει τα Crystal ii,Aria, Bosch serie 6 και ειδα οτι ειναι midea, το fujitsu δεν το ειδα] αλλα ο φιλος ψυκτικος που μας περασε ενα morris[tcl] προχθες μου το επιβεβαιωσε οτι ειναι Midea. Eχει περασει και τετοια μου ειπε. Τωρα απο εκει και περα τι να πω δεν ξερω. Ειναι και συνεργατης της Inventor.

Α τόσο αξιόπιστη είναι η πηγή ...👻

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι όντως φασόν , ίδιες διαστάσεις με inventor, carrier, pitsos , tycoon, midea κτλ 

Ε οκ, ένα μοντέλο το προσφέρει στις μάζες με όνομα Fujitsu....🙄

Εδώ πάντως με ζήτηση 27, χτυπάει (ίσα ίσα) καθαρόαιμη twin rotary 24άρα καρδιά Fujitsu :

c24eed6efa5fdc1c1a2a601012322801.png

0f309ca1cb73d9e7533dde323edd6686.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, red66phone είπε

Κατι τετοιο δλδ?

Daikin ATXC35B/ARXC35B Siesta Sensira

ή

Daikin FTXC35B/RXC35B

Εκ πρώτης όψεως βέβαια δεν βλέπω τι διαφορές έχουν...

Οι βασικές σειρές της Daikin (τιμή-κατανάλωση-διάρκεια εγγύησης ) δεν αξίζουν . Μικρή εγγύηση και αρκετά λεφτά για αυτό που προσφέρουν . 

Δες για το Haier tundra green . Δεν έχω διαβάσει παράπονα για τα πλαστικά . 
https://www.skroutz.gr/s/14708830/Haier-Tundra-Green-AS35TABHRA-1U35BEFFRA.html

Πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει . 5ετής εγγύηση , SEER= 6.8 , 22 db στάθμη θορύβου.

Μέχρι το budget που κοιτάς το Midea ultimate comfort πρέπει να έχει το μεγαλύτερο SEER που μπορείς να βρεις . Έχει SEER= 7.4

11 ώρες πριν, Noldorim είπε

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Πρόκειται για οικία ~70 μ2. Σαλοκουζίνα γύρω στα 40 με 2 υπνοδωμάτια 12 μ2 έκαστο. τα οποία τα ενώνει ένας κοντός φαρδύς διάδρομος.  Προσανατολίζομαι για ένα και μοναδικό νέο μηχάνημα να εγκαταστήσω το οποίο θα είναι στο κέντρο της σαλοκουζίνας αντικριστά στον διάδρομο που οδηγεί στα 2 δωμάτια. Αυτή την στιγμή έχω εγκατεστημένο στο χώρο μου αυτό https://www.skroutz.gr/s/8960081/Carrier-iPLUS-42QHC018DS-38QHC018DS.html

Δουλεύει ασταμάτητα τα 2 τελευταία χρόνια με καλά αποτελέσματα για καλοκαίρι μέτρια για χειμώνα  ειδικά μετά τον φετινό με χιόνια και πάγο -15. Την εγκατάσταση την έκανε κατόπιν υπόδειξης μηχανολόγος μηχανικός σε συνεργασία με ψυκτικό. Όσων αφορά την εγκατάσταση δεν έχω κανένα θέμα είμαι 100% ευχαριστημένος και σίγουρος, καθώς ελέγχθηκε και από φίλο ψυκτικό ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε άλλη πόλη μετά από φιλική επίσκεψη που έκανε στον χώρο μου.

Καλοκαίρι το βάζω στους 26-27 στην χαμηλή σκάλα και πιάνει όλο το σπίτι μέσα σε 4 ώρες το έχει ψύξει όλο και και από κει και πέρα ανάβει-σβήνει.

Χειμώνα το βάζω στους 24-25  χαμηλή σκάλα αλλά νιώθω ότι του πίνω τα έντερα. Θόρυβος εξωτερική μονάδα, αρκετά 10' σταματήματα για αυτοκαθαρισμό ειδικά από 0 και κάτω Κελσίου θερμ. εξωτερική, και σπάνια ανάβει σβήνει.

Το μηχάνημα που έχω θα το πάω σε άλλο χώρο που δεν έχει τόσο αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και λιγότερα μ2.

Προσανατολίζομαι για ένα από αυτά τα 2 μηχανήματα:

https://www.skroutz.gr/s/14024608/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN50VG-Natural-White.html 18 ή το 22

Ποια η γνώμη σας, τονίζω ότι το θέλω να δουλεύει 24/7/52 εκτός φυσικά από άνοιξη φθινόπωρο που ο καιρός είναι γλυκός με ιδανικές θερμοκρασίες. Το bugdet δεν με απασχολεί καθώς θέλω να ανεξαρτητοποιηθώ από οποιαδήποτε άλλης μορφής θέρμανσης.

Παρακαλώ προτάσεις σας;;;;; Δεν το εκλαμβάνω σαν διαφήμιση ή δυσφήμιση κάποιου προϊόντος αλλά σαν συμβουλές για σωστές αγορές.

Λοιπόν .Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι το 18άρι ζορίζεται να σου δημιουργήσει καλές συνθήκες άνεσης στο χώρο . Σωστά; Υπόψιν σε τέτοιες ακραίες θερμοκρασίες το χειμώνα που βιώνεις όλα τα κλιματιστικά αποδίδουν πολύ πιο κάτω σε btu/h . Στους -15 to 18αρι σου μπορεί να απέδιδε 14000 btu/h . Ίσως και λιγότερα .  

Tα κλιματιστικά κάνουν defrost (καθαρισμό που λες εσύ) όταν πρέπει σε θερμοκρασίες κάτω απο τους μηδέν βαθμούς και όσο κατεβαίνουνε θα γίνονται πιο συχνά defrosts . 

Αφου τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα και το κλιματιστικό θα δουλεύει αδιάκοπα η LN σειρά της Mitsubishi θα ταν η δεύτερη επιλογή μου . 

Η πρώτη θα ταν η URURU SHARARA της Daikin . Είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις σε καταναλώσεις αυτή την στιγμή . Παράλληλα να ξέρεις ότι αυτό το μοντέλο κάνει ύγρανση και αφύγρανση δηλαδή ελέγχει την υγρασία του χώρου . Επίσης εισάγει φρέσκο αέρα απο το εξωτερικό περιβάλλον (είναι το μόνο κλιματιστικό που το κάνει αυτό ) 
Πολλά τα λεφτά πολύ μικρή η εγγύηση πανάκριβα ανταλλακτικά αλλά αν δεν σε νοιάζει το οικονομικό και η εγγύηση στο προτείνω.
Βγαίνει μέχρι 18άρι μεν ΑΛΛΑ το 18άρι αποδίδει 17060 btu/h στην ψύξη και 21496 btu/h στην θέρμανση . 

Το carrier που έχεις αποδίδει στην ψύξη 17743 btu/h . Ελπίζω το Daikin να σε καλύπτει στην ψύξη . 

Αν θεωρείς ότι θα είναι οριακό το URURU στην ψύξη τότε και το 18άρι LN θα είναι οριακό μιας και έχουν την ίδια απόδοση στην ψύξη . 
Σε αυτή την περίπτωση κοίτα το 24άρι  LN  . 

Nα σου τονίσω όμως ότι είναι λάθος πρακτική με αρκετά αρνητικά να ψύξεις ή να θερμάνεις πολλαπλούς χώρους με ένα και μόνο κλιματιστικό . 
Κάθε χώρος πρέπει να έχει το δικό του μηχάνημα για να έχεις σωστή θερμική άνεση (όσο το δυνατόν ομοιόμορφη θερμοκρασία σε κάθε χώρο και ελεγχόμενη) και καλύτερες καταναλώσεις . 

10 ώρες πριν, guzel είπε

Γιατί να βάλει 3 στον χώρο που περιγράφει όταν με ένα μέτριο 18αρι carrier έκανε δουλειά; 

Toshiba shorai 22ari η 24αρι και θα είσαι άρχοντας δε θα το σβήνεις ποτέ και 7 χρόνια εγγύηση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το καλοκαίρι που δεν έχεις αυξημένες απαιτήσεις θα το δουλεύεις με power select ;)

Είχα βρει και είχα βάλει εδώ βιντεακια με defrost των toshiba σε ακραίες συνθήκες (κατάψυξης) θα τα βρω και θα τα ξαναβάλω 

O ιδανικότερος για να σου απαντήσει βέβαια εδώ είναι ο @Dare-Devil

Ας πούμε ότι έκανε δουλειά με το 18άρι . Του εξήγησα γιατί είναι λάθος με ένα και μόνο κλιματιστικό να προσπαθείς να ψύξεις ή να θερμάνεις ένα ολόκληρο σπίτι . Να ταν καμία γκαρσονιέρα  με ένα μικρό σαλόνι 2 μέτρα διάδρομο και κρεβατοκάμαρα στην ευθεία να έλεγα ΟΚ . 

Σκέψου κάτι πολύ απλό . Το βράδυ γιατί να καίει τόσο ρεύμα όσο χρειάζεται για να θερμάνει ή να ψύξει ένα ολόκληρο σπίτι ενώ στην ουσία το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κρεβατοκάμαρα ;
Θα αναγκάζεται κιόλας να καίει ακόμα παραπάνω ρεύμα επειδή θα πρέπει π.χ στην θέρμανση να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την θερμοκρασία στο χειριστήριο για να μην κόβει το μηχάνημα . Σκέψου ότι το κλιματιστικό διαβάζει τοπικά την θερμοκρασία . Δεν ξέρει ούτε μπορεί να ελέγξει-διατηρήσει με μικρές διακυμάνσεις την θερμοκρασία στους απομακρυσμένους χώρους  

8 ώρες πριν, guzel είπε

@liakjim Ωραία τα διαγράμματα αλλά η πράξη είναι διαφορετική, εδώ σου λέει ο άνθρωπος ότι έκανε δουλειά με 18αρι carrier 😂 

Να σου θυμίσω επίσης ότι σε εμένα έλεγαν ότι είναι λίγα για τον χώρο μου τα 24.000 τοτε στο toyotomi. Μηχανολόγος μηχανικός ήταν και αυτός 😂 

Ωστόσο πράγματι είμαι άσχετος , καταθέτω απλά την δική μου εμπειρια..

Ο πιο σχετικός που μπορεί να βοηθησει εδώ είναι ο @Dare-Devil 

Έχει μεγάλη διαφορά  να σου πεί προφορικά ένας μηχανολόγος (εμπειρικά και μυρίζοντας τα νύχια του) πόσα btu/h (ίσως) χρειάζεσαι απο το να σου κάνει μια μελέτη που θέλει χρόνο και κοστίζει . :P

10 ώρες πριν, chemkyr είπε

Καλησπέρα.

Θα ήθελα βοήθεια σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τελευταία. Το κλιματιστικό μου, ένα Hitachi rak-50ppa 18.000btu που χρησιμοποιείται όλο το χρόνο, μου φαίνεται "αναίσθητο" στην επιλογή της επιθυμητής θερμοκρασίας. Δηλαδή ενώ το ρυθμίζω  στους 25, αυτό δεν δουλεύει να κατεβάσει θερμοκρασία. Πρέπει να επιλέξω μια πολύ χαμηλή θερμοκρασία (πχ 22) και να ρυθμίσω τον ανεμιστήρα στο max για να αρχίσει να δουλεύει. Και τότε φυσικά δουλεύει ασταμάτητα, σαν on/off.

Υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένη κάποια πλακέτα? Να τονίσω ότι το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά, όλες οι λειτουργίες του.

Ευχαριστώ

Βάλε ένα θερμόμετρο απο την πάνω μεριά του κλιματιστικού που ρουφάει τον αέρα όταν είναι  "αναίσθητο" και δες αν η θερμοκρασία του δικού σου θερμόμετρου συμφωνεί με την θερμοκρασία που το έχεις ρυθμίσει . Αν βλέπεις ότι το θερμόμετρο σου διαβάζει  μεγαλύτερη θερμοκρασία απο αυτή που έχεις ορίσει στο κλιματιστικό και το κλιματιστικό εκείνη την στιγμή δεν δουλεύει (δεν δουλεύει η εξωτερική μονάδα) τότε κάτι δεν πάει καλά και ίσως να έχει θέμα το αισθητήριο θερμοκρασίας του εσωτερικού χώρου της μονάδας . 

Κάνε αυτό το πείραμα και πες μας τί θερμοκρασίες διαβάζεις σε τι θερμοκρασία το χεις ρυθμίσει και τί κάνει εκείνη την στιγμή το κλιματιστικό . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Οι βασικές σειρές της Daikin (τιμή-κατανάλωση-διάρκεια εγγύησης ) δεν αξίζουν . Μικρή εγγύηση και αρκετά λεφτά για αυτό που προσφέρουν . 

Δες για το Haier tundra green . Δεν έχω διαβάσει παράπονα για τα πλαστικά . 
https://www.skroutz.gr/s/14708830/Haier-Tundra-Green-AS35TABHRA-1U35BEFFRA.html

Πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει . 5ετής εγγύηση , SEER= 6.8 , 22 db στάθμη θορύβου.

Μέχρι το budget που κοιτάς το Midea ultimate comfort πρέπει να έχει το μεγαλύτερο SEER που μπορείς να βρεις . Έχει SEER= 7.4

Λοιπόν .Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι το 18άρι ζορίζεται να σου δημιουργήσει καλές συνθήκες άνεσης στο χώρο . Σωστά; Υπόψιν σε τέτοιες ακραίες θερμοκρασίες το χειμώνα που βιώνεις όλα τα κλιματιστικά αποδίδουν πολύ πιο κάτω σε btu/h . Στους -15 to 18αρι σου μπορεί να απέδιδε 14000 btu/h . Ίσως και λιγότερα .  

Tα κλιματιστικά κάνουν defrost (καθαρισμό που λες εσύ) όταν πρέπει σε θερμοκρασίες κάτω απο τους μηδέν βαθμούς και όσο κατεβαίνουνε θα γίνονται πιο συχνά defrosts . 

Αφου τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα και το κλιματιστικό θα δουλεύει αδιάκοπα η LN σειρά της Mitsubishi θα ταν η δεύτερη επιλογή μου . 

Η πρώτη θα ταν η URURU SHARARA της Daikin . Είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις σε καταναλώσεις αυτή την στιγμή . Παράλληλα να ξέρεις ότι αυτό το μοντέλο κάνει ύγρανση και αφύγρανση δηλαδή ελέγχει την υγρασία του χώρου . Επίσης εισάγει φρέσκο αέρα απο το εξωτερικό περιβάλλον (είναι το μόνο κλιματιστικό που το κάνει αυτό ) 
Πολλά τα λεφτά πολύ μικρή η εγγύηση πανάκριβα ανταλλακτικά αλλά αν δεν σε νοιάζει το οικονομικό και η εγγύηση στο προτείνω.
Βγαίνει μέχρι 18άρι μεν ΑΛΛΑ το 18άρι αποδίδει 17060 btu/h στην ψύξη και 21496 btu/h στην θέρμανση . 

Το carrier που έχεις αποδίδει στην ψύξη 17743 btu/h . Ελπίζω το Daikin να σε καλύπτει στην ψύξη . 

Αν θεωρείς ότι θα είναι οριακό το URURU στην ψύξη τότε και το 18άρι LN θα είναι οριακό μιας και έχουν την ίδια απόδοση στην ψύξη . 
Σε αυτή την περίπτωση κοίτα το 24άρι  LN  . 

Nα σου τονίσω όμως ότι είναι λάθος πρακτική με αρκετά αρνητικά να ψύξεις ή να θερμάνεις πολλαπλούς χώρους με ένα και μόνο κλιματιστικό . 
Κάθε χώρος πρέπει να έχει το δικό του μηχάνημα για να έχεις σωστή θερμική άνεση (όσο το δυνατόν ομοιόμορφη θερμοκρασία σε κάθε χώρο και ελεγχόμενη) και καλύτερες καταναλώσεις . 

Ας πούμε ότι έκανε δουλειά με το 18άρι . Του εξήγησα γιατί είναι λάθος με ένα και μόνο κλιματιστικό να προσπαθείς να ψύξεις ή να θερμάνεις ένα ολόκληρο σπίτι . Να ταν καμία γκαρσονιέρα  με ένα μικρό σαλόνι 2 μέτρα διάδρομο και κρεβατοκάμαρα στην ευθεία να έλεγα ΟΚ . 

Σκέψου κάτι πολύ απλό . Το βράδυ γιατί να καίει τόσο ρεύμα όσο χρειάζεται για να θερμάνει ή να ψύξει ένα ολόκληρο σπίτι ενώ στην ουσία το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κρεβατοκάμαρα ;
Θα αναγκάζεται κιόλας να καίει ακόμα παραπάνω ρεύμα επειδή θα πρέπει π.χ στην θέρμανση να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την θερμοκρασία στο χειριστήριο για να μην κόβει το μηχάνημα . Σκέψου ότι το κλιματιστικό διαβάζει τοπικά την θερμοκρασία . Δεν ξέρει ούτε μπορεί να ελέγξει-διατηρήσει με μικρές διακυμάνσεις την θερμοκρασία στους απομακρυσμένους χώρους  

Έχει μεγάλη διαφορά  να σου πεί προφορικά ένας μηχανολόγος (εμπειρικά και μυρίζοντας τα νύχια του) πόσα btu/h (ίσως) χρειάζεσαι απο το να σου κάνει μια μελέτη που θέλει χρόνο και κοστίζει . :P

Βάλε ένα θερμόμετρο απο την πάνω μεριά του κλιματιστικού που ρουφάει τον αέρα όταν είναι  "αναίσθητο" και δες αν η θερμοκρασία του δικού σου θερμόμετρου συμφωνεί με την θερμοκρασία που το έχεις ρυθμίσει . Αν βλέπεις ότι το θερμόμετρο σου διαβάζει  μεγαλύτερη θερμοκρασία απο αυτή που έχεις ορίσει στο κλιματιστικό και το κλιματιστικό εκείνη την στιγμή δεν δουλεύει (δεν δουλεύει η εξωτερική μονάδα) τότε κάτι δεν πάει καλά και ίσως να έχει θέμα το αισθητήριο θερμοκρασίας του εσωτερικού χώρου της μονάδας . 

Κάνε αυτό το πείραμα και πες μας τί θερμοκρασίες διαβάζεις σε τι θερμοκρασία το χεις ρυθμίσει και τί κάνει εκείνη την στιγμή το κλιματιστικό . 

Ευχαριστώ για την πολλαπλή ανταπόκριση.

Σωστά, το 18ρι CARRIER ζοριζόταν να δώσει επιθυμητό αποτέλεσμα θέρμανσης σε -15 (από 0 είχε ήδη αρχίσει να σταματάει και να κάνει αποψύξεις ανά μισάωρο για 10') και προβλέπω δυστυχώς τον ερχόμενο χειμώνα να κάνει τα ίδια.. Το URURU +φωνα με αυτά που διαβάζω είναι το καλύτερο αλλά είναι overkill, πάντα κατά την γνώμη μου. Πολλά τα χρήματα για κάτι που όπως με είπαν είναι μόνο 3τίας εγγύησης.

Με το carrier σήμερα κοιμάστε με σεντονάκι όλοι στους 27C ρυθμισμένο σε χαμηλή ένταση και κλειστό eco. Όπως έγραψα έχουμε και ανεμιστήρες οροφής..

Ο χώρος είναι κανονικό παραλληλόγραμμο και διαχέεται ο αέρας πάρα πολύ καλά, παντού.

Την δεύτερη επιλογή που γράφεις δεν καταλαβαίνω-βρίσκω..

Καταλαβαίνω ότι για χειμώνα πρέπει να ανεβώ BTU σωστά;;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Καλημέρα!

Το έκανα και μάλλον κάτι δεν  πάει καλά, ίσως με τον αισθητήρα. Λοιπόν, θερμοκρασία πάνω στο κλιματιστικό 30 βαθμοί, ρύθμιση στους 25 και...τίποτε. Για να αρχίσει να δουλεύει πρέπει να το ρυθμίσω 22 και μαχ στροφές στο φαν. Αυτά!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Διαφωνώ, έχουν από τα καλύτερα SEER/SCOP στα χρήματά τους. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Noldorim είπε

Με το carrier σήμερα σε 41C!!!!  είμαι ΟΚ τον χειμώνα φέτος είχα πρόβλημα και τον χειμώνα του '21 λογικά.. Δείτε παρακαλώ τα ποστ μου. Το ξαναλέω ότι το πρόβλημα με τα κλίμα είναι ο χειμώνας, και ρωτάω ποια είναι η καλύτερη επιλογή  εν' έτη  2019 προφανώς για καλοκαίρι, αλλά κατά βάση χειμώνα σε συνδυασμό με ποιότητας αέρα, αξιοπιστία-εγγυήσεις, οικονομία, ενέργειας και την δυνατότερη καλή επιλογή για τα επόμενα 2-3 χρόνια με την σημερινή τεχνολογία. 

Όποιος δεν θέλει να γράψει στο παρών νήμα ας μου στείλει προσωπικό μνμ και να ρωτήσει ότι θέλει. Ας αποφύγουμε παρεξηγήσεις και εντάσεις παρακαλώ.

https://climahub.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=6411&ref=bestprice.grριξε και μια σε αυτο.φυσικα δεν ειναι mitsu...daikin...toshiba αλλα  10 χρονια εγγυηση μιας και θα δουλευει non stop..και 24 να σε καλυψει το χειμωνα

Δημοσ.

Δλδ και τα inventor ειναι midea? Το ψαχνω εδω και καιρο για ενα 12αρι και ειμαι αναποφασιστοςμ απο τη μια σκεφτομαι το midea που εχει καλυτερο seer,scop απο την αλλη το invertor που λετε οτι εχει 10 χρονια εγγυηση χωρις αναγκη για ετησιο service (θα ειναι για σπιτι που θα νοικιασω)

Στο mediamarkt  μου ειπε ο πωλητης πως δυο χρονια ειναι η εγγυηση στα ηλεκτρικα και οχι 10. 

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-premium-pr1vi32-12wfc-pr1vo32-12-με-ιονιστή-1223082.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-12n8d6-i-mission-wifi-1211228.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά αυτό με τους πωλητές είναι ένα θέμα

Βέβαια ανάλογα και τι θέλουν να προωθήσουν

Για τα οικονομικά Sendo και  CvMore που δίνουν και αυτά 10 χρόνια στα πάντα;

Δεν βλέπω να τα αναφέρει κανείς

Sendo έχει ένας γιατρός που πάω εδώ και 3 χρόνια 

4 στο σύνολο και δουλεύουν χειμώνα καλοκαίρι χωρίς κανένα θέμα,στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκτός αυτού είναι και πανέμορφα

*Τώρα είδα πως χρειάζεται ετήσια σέρβις στα sendo κ cvmore για να ισχύει η εγγύηση

Επεξ/σία από marioboni
Δημοσ.
1 ώρα πριν, malmsteen1984 είπε

Δλδ και τα inventor ειναι midea? Το ψαχνω εδω και καιρο για ενα 12αρι και ειμαι αναποφασιστοςμ απο τη μια σκεφτομαι το midea που εχει καλυτερο seer,scop απο την αλλη το invertor που λετε οτι εχει 10 χρονια εγγυηση χωρις αναγκη για ετησιο service (θα ειναι για σπιτι που θα νοικιασω)

Στο mediamarkt  μου ειπε ο πωλητης πως δυο χρονια ειναι η εγγυηση στα ηλεκτρικα και οχι 10. 

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-premium-pr1vi32-12wfc-pr1vo32-12-με-ιονιστή-1223082.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-12n8d6-i-mission-wifi-1211228.html

Ανάλογα τα μοντελα κάποια είναι Gree και κάποια Midea 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...