Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν λένε τίποτα αυτά. Τις καμπύλες απόδοσης ανέβασε.

E πως δεν λένε, φαντάσου το fujitsu σε τέτοιες θερμοκρασίες όταν στην Ελλάδα σου έκανε τόσα defrost τον περασμένο χειμώνα με θερμοκρασίες κοντά και πάνω από το 0 😜👹

Για την χρήση που θα κάνει θεωρώ καλό είναι να αποφύγει κλιματιστικό με μόλις 3 χρόνια εγγύηση (Mitsubishi), 3 χρόνια δεν δίνει για όλα τα μέρη? 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί στους -15, χάνεις το 50% και βάλε.

56 λεπτά πριν, guzel είπε

Γιατί να βάλει 3 στον χώρο που περιγράφει όταν με ένα μέτριο 18αρι carrier έκανε δουλειά; 

Toshiba shorai 22ari η 24αρι και θα είσαι άρχοντας δε θα το σβήνεις ποτέ και 7 χρόνια εγγύηση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το καλοκαίρι που δεν έχεις αυξημένες απαιτήσεις θα το δουλεύεις με power select ;)

Είχα βρει και είχα βάλει εδώ βιντεακια με defrost των toshiba σε ακραίες συνθήκες (κατάψυξης) θα τα βρω και θα τα ξαναβάλω 

O ιδανικότερος για να σου απαντήσει βέβαια εδώ είναι ο @Dare-Devil

1 ώρα πριν, turbakiasss είπε

Έτσι όπως μου τα λες εγώ θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να πάω σε αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/4070870/Daikin-Ururu-Sarara-FTXZ50N-RXZ50N.html#specs

Παίρνεις ίσως το κορυφαίο κλιματιστικό της αγοράς με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα, οπότε πρέπει να ζυγίσεις και να σκεφτείς πολύ σοβαρά τα συν και πλην.

Ενδεικτικά έχεις Α+++ απόδοση σε ψύξη και θέρμανση με κορυφαία seer & scop που θα σου επιφέρουν σημαντική οικονομία.

Διαθέτει WiFi και το σημαντικότερο, είναι το μοναδικό που ρυθμίζει και υγρασία!! 

Πάει μέχρι 20.000btu ψύξη και 32.000 θέρμανση.

Είναι ειδική περίπτωση και πρέπει να είναι πολύ συνειδητή και μελετημένη επιλογή. 

Εναλλακτικά, κοιτάς mitsu, daisekai ή ftxm αν και υπολείπεται των άλλων δύο

Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες και ειλικρινείς απαντήσεις και προτάσεις σας.

Παρέλειψα να αναφέρω ότι στα 2 υπνοδωμάτια έχω εγκατεστημένους 2 ξύλινους ανεμιστήρες οροφής με διπλή κίνηση (καλοκαίρι σπρώχνει τον αέρα προς τα κάτω, χειμώνα σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω, έτσι ώστε να μην "λιμνάζει" ψυχρός κάτω το καλοκαίρι και θερμός πάνω τον χειμώνα, και ομολογώ ότι κάνουν φοβερή επικουρική δουλειά πάντα).

Το κλιματιστικό: η εσωτερική μονάδα θα μπει σε νότιο τοίχο, η εξωτερική θα πατάει στο μεγάλο & φαρδύ μπαλκόνι του νότιου τοίχου το οποίο προστατεύεται και από τέντες blackout με την εξωτερική μονάδα να πατάει κάτω.

Θα ήθελα να τονίσω άλλη μία φορά ότι θέλω να εγκαταστήσω μία και μοναδική μονάδα και σύμφωνα με τις προτάσεις σας με βλέπω να διαλέγω σε μία εκ των κάτωθι, φυσικά αφού συμβουλευτώ και την γνώση ειδικού στον χώρο και σίγουρα όχι μόνο έναν:

https://www.skroutz.gr/s/4070870/Daikin-Ururu-Sarara-FTXZ50N-RXZ50N.html βρίσκω λίγο τσιμπημένη την τιμή του, αλλά φαίνεται όντως σοβαρή επιλογή

https://www.skroutz.gr/s/14565041/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN60VG-Ruby-Red.html -500 από το daikin και επίσης σοβαρή επιλογή, ατού δυνατό πιστεύω το ντιζάιν του

https://www.skroutz.gr/s/18977716/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-63ZR-W.html επιπλέον -500 ευρώ από το προηγούμενο mitsu

https://www.skroutz.gr/s/18727449/Toshiba-Shorai-Premium-24J2AVRG-E-B24J2KVRG.html επίσης καλό αλλά λίγο ενεργοβόρο το βρίσκω πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Εν κατακλείδι, βλέπω ότι είμαι για άνω των 20Κ BTU και αυτό γιατί τον χειμώνα είναι τα ζόρια.

Κάποια άλλη πρόταση να συμμεριστώ; Γενικά απ'ότι κατάλαβα σοβαρά κλίμα μόνο οι καθαροί Ιάπωνες...

Επεξ/σία από Noldorim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Noldorim είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες και ειλικρινείς απαντήσεις και προτάσεις σας.

Παρέλειψα να αναφέρω ότι στα 2 υπνοδωμάτια έχω εγκατεστημένους 2 ξύλινους ανεμιστήρες οροφής με διπλή κίνηση (καλοκαίρι σπρώχνει τον αέρα προς τα κάτω, χειμώνα σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω, έτσι ώστε να μην "λιμνάζει" ψυχρός κάτω το καλοκαίρι και θερμός πάνω τον χειμώνα, και ομολογώ ότι κάνουν φοβερή επικουρική δουλειά πάντα).

Το κλιματιστικό: η εσωτερική μονάδα θα μπει σε νότιο τοίχο, η εξωτερική θα πατάει στο μεγάλο & φαρδύ μπαλκόνι του νότιου τοίχου το οποίο προστατεύεται και από τέντες blackout με την εξωτερική μονάδα να πατάει κάτω.

Θα ήθελα να τονίσω άλλη μία φορά ότι θέλω να εγκαταστήσω μία και μοναδική μονάδα και σύμφωνα με τις προτάσεις σας με βλέπω να διαλέγω σε μία εκ των κάτωθι, φυσικά αφού συμβουλευτώ και την γνώση ειδικού στον χώρο και σίγουρα όχι μόνο έναν:

https://www.skroutz.gr/s/4070870/Daikin-Ururu-Sarara-FTXZ50N-RXZ50N.html βρίσκω λίγο τσιμπημένη την τιμή του, αλλά φαίνεται όντως σοβαρή επιλογή

https://www.skroutz.gr/s/14565041/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN60VG-Ruby-Red.html -500 από το daikin και επίσης σοβαρή επιλογή, ατού δυνατό πιστεύω το ντιζάιν του

https://www.skroutz.gr/s/18977716/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-63ZR-W.html επιπλέον -500 ευρώ από το προηγούμενο mitsu

Εν κατακλείδι, βλέπω ότι είμαι για άνω των 20Κ BTU και αυτό γιατί τον χειμώνα είναι τα ζόρια.

Κάποια άλλη πρόταση να συμμεριστώ; Γενικά απ'ότι κατάλαβα σοβαρά κλίμα μόνο οι καθαροί Ιάπωνες...

Εάν μπορείς ururu sarara το οποίο εκτός από design (που προσωπική μου άποψη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο) σε όλα τα άλλα είναι excel στον κλιματισμό.Μοντελο 5 χρόνων συναγωνίζεται και ξεπερνάει σε επιδόσεις  τωρινά ακριβά μηχανήματα..

Επίσης η δυνατότητα υγρανσης/αφυγρανσης οπως και εισαγωγή εξωτερικού αέρα είναι πραγματικά χρήσιμες λειτουργίες υπό συνθήκες..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Noldorim είπε

https://www.skroutz.gr/s/18727449/Toshiba-Shorai-Premium-24J2AVRG-E-B24J2KVRG.html επίσης καλό αλλά λίγο ενεργοβόρο το βρίσκω πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Κάθε άλλο παρά ενεργοβορο το λες το shorai, δοκιμασμένο από πολλούς εδώ στο forum..

Η εγγύηση δεν σε ενδιαφέρει; Με τέτοιες συνθήκες που θα δουλεύει είναι το πρώτο που θα ξεκινούσα, προσωπικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, guzel είπε

Κάθε άλλο παρά ενεργοβορο το λες το shorai, δοκιμασμένο από πολλούς εδώ στο forum..

Η εγγύηση δεν σε ενδιαφέρει; Με τέτοιες συνθήκες που θα δουλεύει είναι το πρώτο που θα ξεκινούσα, προσωπικά.

Βλέπω τεχν. προδιαγραφές και το βρίσκω λίγο ενεργοβόρο σε σχέση με τα άλλα που παρέθεσα. Φυσικά η εγγύηση είναι ακόμα πιο σημαντικό εννοείται για όλα τα μέρη της συσκευής. Και πάντα κάνω 2 συντηρήσεις τον χρόνο άνοιξης/ φθινοπώρου.

Επεξ/σία από Noldorim
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Noldorim είπε

Βλέπω τεχν. προδιαγραφές και το βρίσκω λίγο ενεργοβόρο σε σχέση με τα άλλα που παρέθεσα. Φυσικά η εγγύηση είναι ακόμα πιο σημαντικό εννοείται για όλα τα μέρη της συσκευής. Και πάντα κάνω 2 συντηρήσεις τον χρόνο άνοιξης/ φθινοπώρου.

Το πρώτο κλιματιστικό που είχα βάλει είχε SCOP 5.1 και κατανάλωνε τα άντερα του (το ξήλωσα). Το shorai 18αρι με SCOP 4.4 και twin rotary καταναλώνει βρέξει χιονίσει, μόλις πιάσει θερμοκρασία ψιχουλα (170w) με θερμοκρασίες μόνιμα το χειμώνα 23 και το καλοκαίρι 26...

Η περίπτωσή σου με -15 είναι ειδική, ωστόσο αφού έκανες δουλειά , έστω και μέτρια με το carrier θεωρώ θα είσαι υπερ-κομπλέ με shorai..

Daikin, Mitsubishi δίνουν 3 χρόνια.. Είναι μεγάλο το ρίσκο θεωρω... Όταν για 7 ή 10 χρόνια (inventor) ότι και να πάθει θα σε καλύψουν..

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Noldorim είπε

Αγαπητέ φίλε. 

Πριν προχωρήσεις στην επένδυσή σου, μη τσιγκουνευτείς τη μελέτη θερμικών απωλειών από μηχανολόγο μηχανικό. 

Αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις λεφτά ακούγοντας άσχετους, όπως εμένα και τον @guzel (με αγάπη έ?), οι οποίοι είμαστε καλοπροαίρετοι αλλά άσχετοι μιας και απλά αγοράσαμε ένα κλιματιστικό. 

Ακόμα και οι σχετικοί του χώρου, θα πουν ότι πρέπει να το μελετήσουν. 

Λες ότι έβαλες 18αρι με μηχανολόγο. Στο έβαλαν με σκοπό να είναι μόνο του ή με συνδρομή; 

Αν ήσουν ευχαριστημένος γιατί ρωτάς εξαρχής; 

Κάτι δεν μας λες. 

Τέσπα, τα κλιματιστικά χάνουν απόδοση όσο πέφτει εξωτερική. 

Πάμε στο Shorai :

1d5ad2b1a2d6e6a3557998f7ae0219cd.png

Βλέπουμε , ότι όσα video και να βάλει ο @guzel, ότι το 18άρι Shorai έχει απόδοση 55% στους -10C δλδ 3.3ΚW. Ούτε καν 2 αερόθερμα. 

Αν το σπίτι ζητάει εκεί πχ 10KW, τι να κάνει το Shorai? 

Και θα καίει full, και θα κρυώνεις. 

Τι θέλω να πω. 

Θέλει μελέτη. 

Θέλει στατιστικά στοιχεία καιρού, θέλει μελέτη απωλειών, και θέλει οικονομετεχνική μελέτη, πχ από 0C και άνω το Χ και από εκεί και κάτω λέβητα, ή συνδυασμό άλλο, ή σε υπερεπιλογή  σε BTUs όπως σε πήγα για να έχεις πάντα επάρκεια εκεί που την χρειάζεσαι ώστε και στο 40% της απόδοσης να έχει πέσει το μηχάνημα , αυτό να φτάνει για τον χώρο. 

Αλλιώς και το URURU να πάρεις, θα βλέπεις ότι θα κρυώνεις (ίσως ) και θα έχεις πετάξει 2μιση χιλιάρικα. 

Τέσπα, νομίζω έγινα κατανοητός . 

Απάντηση από το forum, ΔΕΝ θα πάρεις. Τουλάχιστον όχι με ρίσκο να έχεις μεγάλη απόκλιση από την συμφέρουσα για την τσέπη σου επιλογή. 

Φιλικά πάντα. 

ΥΓ Άποψή μου είναι ότι θες 3 μηχανήματα όπως είπα και πιο πίσω. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim Ωραία τα διαγράμματα αλλά η πράξη είναι διαφορετική, εδώ σου λέει ο άνθρωπος ότι έκανε δουλειά με 18αρι carrier 😂 

Να σου θυμίσω επίσης ότι σε εμένα έλεγαν ότι είναι λίγα για τον χώρο μου τα 24.000 τοτε στο toyotomi. Μηχανολόγος μηχανικός ήταν και αυτός 😂 

Ωστόσο πράγματι είμαι άσχετος , καταθέτω απλά την δική μου εμπειρια..

Ο πιο σχετικός που μπορεί να βοηθησει εδώ είναι ο @Dare-Devil 

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Να σου θυμίσω επίσης ότι σε εμένα έλεγαν ότι είναι λίγα για τον χώρο μου τα 24.000 τοτε στο toyotomi. Μηχανολόγος μηχανικός ήταν και αυτός 😂

Για να σε ξεπετάξει το έλεγε , γιατί του είχες ζαλίσει τα @@ !!!!😛

Το Toyotomi ήταν ξεκάθαρα overkill.

4 ώρες πριν, ParhsG είπε

Δεν ειναι απόλυτο αυτο ομως.

Δεν είναι όντως, αλλά στα σχόλια υπάρχει μέχρι τώρα αυτή η εικόνα -> Κίνα  = και τριγμοί, Ιαπωνία (Ταιλάνδη δλδ) = καλύτερα πλαστικά = μάλλον όχι.. 

4 ώρες πριν, Waterfall1 είπε

Υ.Γ liakjim δεν ξερω πως να το πω αλλα ..επιβεβαιωσα και μεσω του  ψυκτικου  οτι υπαρχει fujitsu....

που δεν ειναι fujitsu!!!!!

Μην ανησυχείς , δεν έχω μετοχές. 

Βέβαια και από την άλλη, το ποστ σου περιέχει μηδενική πληροφορία, οπότε ; 

2 ώρες πριν, chemkyr είπε

Καλησπέρα.

Θα ήθελα βοήθεια σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τελευταία. Το κλιματιστικό μου, ένα Hitachi rak-50ppa 18.000btu που χρησιμοποιείται όλο το χρόνο, μου φαίνεται "αναίσθητο" στην επιλογή της επιθυμητής θερμοκρασίας. Δηλαδή ενώ το ρυθμίζω  στους 25, αυτό δεν δουλεύει να κατεβάσει θερμοκρασία. Πρέπει να επιλέξω μια πολύ χαμηλή θερμοκρασία (πχ 22) και να ρυθμίσω τον ανεμιστήρα στο max για να αρχίσει να δουλεύει. Και τότε φυσικά δουλεύει ασταμάτητα, σαν on/off.

Υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένη κάποια πλακέτα? Να τονίσω ότι το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά, όλες οι λειτουργίες του.

Ευχαριστώ

Τα κλιματιστικά μετράνε συνήθως ψηλά στην εισαγωγή. Δοκίμασε να βάλεις εκεί θερμόμετρο. 

Αν δεις ότι και πάλι είναι εκτός, ίσως θέλει έλεγχο. 

Μπορει να δυσλειτουργεί ο αισθητήρας του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για να σε ξεπετάξει το έλεγε , γιατί του είχες ζαλίσει τα @@ !!!!😛

Το Toyotomi ήταν ξεκάθαρα overkill.

Δεν νομίζω ότι θα έβαζε υπογραφή του σε έκθεση, η οποία θα μπορούσε να βρεθεί σε δικαστήριο, απλά για να με ξεπετάξει.

Άλλωστε και η άποψη των ψυκτικών ήταν η ίδια, λίγα τα 24.000 για τον χώρο μου.

Η πράξη τελικά ήταν εντελώς διαφορετική.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, guzel είπε

Το πρώτο κλιματιστικό που είχα βάλει είχε SCOP 5.1 και κατανάλωνε τα άντερα του (το ξήλωσα). Το shorai 18αρι με SCOP 4.4 και twin rotary καταναλώνει βρέξει χιονίσει, μόλις πιάσει θερμοκρασία ψιχουλα (170w) με θερμοκρασίες μόνιμα το χειμώνα 23 και το καλοκαίρι 26...

Η περίπτωσή σου με -15 είναι ειδική, ωστόσο αφού έκανες δουλειά , έστω και μέτρια με το carrier θεωρώ θα είσαι υπερ-κομπλέ με shorai..

Daikin, Mitsubishi δίνουν 3 χρόνια.. Είναι μεγάλο το ρίσκο θεωρω... Όταν για 7 ή 10 χρόνια (inventor) ότι και να πάθει θα σε καλύψουν..

Χμμ, μπαίνουν και στο παιχνίδι τα ελληνικά προϊόντα λοιπόν. Ήξερα ότι η αγορά κλίμα είναι μπελάς αλλά νομίζω είχε ξεκαθαριστεί ότι τα ιαπωνικά ήταν τα ανώτερα και δοκιμασμένα σε αντίστοιχες ζώνες με Ευρώπη.

-15  ήταν φέτος και σε ηπειρωτικότερες περιοχές μέχρι -25 όπως και το χειμώνα του '17 , πριν το '13 & το '12 και γενικότερα υπάρχει κλιματολογικό μοντέλο το οποίο μελετώ, για πιο πριν δεν έχω στοιχεία, ότι ανά 2ετία εμφανίζονται ακραίες χειμερινές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με περιόδους λειψυδρίας. Για τα καλοκαίρια δουλεύει αντίστροφα με ενδιάμεσα τα έτη (πάντα Ευρώπη, μέχρι Δανία,-  Μ. Ανατολή και Β. Αφρική)..

Ξανατονίζοντας ότι τα καλοκαίρια με μέτριο κλίμα όλα καλά. Τον χειμώνα είναι το πρόβλημα! Επιπλέον, θαρρώ πως η θέρμανση/ψύξη με ηλεκτρική ενέργεια είναι η ανώτατη αυτή την στιγμή χωρίς  να συμπεριλάβουμε την χρήση γεωθερμίας προφανώς, η οποία και αυτή έχει θεματάκια ..

Δημοσ.

Inventor aria 12αρι τοποθετηθηκε στο χωρο εργασιας, αντικαθιστωντας ενα παμπαλαιο 24αρι panasonic on/off..Προσωπικα επεμενα για 24αρι ή τουλαχιστον 18αρι λογω τετραγωνικων (40-45) και χαλια μονωσης ..Eβαλαν τελικα 12αρι και μονο που δεν εβαλα τα γελια μολις το ειδα..κι ομως.. εχω παθει πλακα με την αποδοση στην ψυξη..με επιθυμητη τους 25-26, καταφερνει και ψυχει ικανοποιητικα ολο τον χωρο, κι ειναι εντελως αθορυβο μεσα-εξω στη χαμηλη σκαλα.. τριξιματα δεν εχω ακουσει, ενω δεν κλεινει σχεδον ποτε.πιο αθορυβο κι απ το 9αρακι που χω σπιτι μου το life pro..Tωρα για καταναλωση δεν μπορω να το μετρησω.Πρεπει  να ειναι απ την καλη σειρα της inventor παντως..

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, energy52 είπε

Inventor aria 12αρι τοποθετηθηκε στο χωρο εργασιας, αντικαθιστωντας ενα παμπαλαιο 24αρι panasonic on/off..Προσωπικα επεμενα για 24αρι ή τουλαχιστον 18αρι λογω τετραγωνικων (40-45) και χαλια μονωσης ..Eβαλαν τελικα 12αρι και μονο που δεν εβαλα τα γελια μολις το ειδα..κι ομως.. εχω παθει πλακα με την αποδοση στην ψυξη..με επιθυμητη τους 25-26, καταφερνει και ψυχει ικανοποιητικα ολο τον χωρο, κι ειναι εντελως αθορυβο μεσα-εξω στη χαμηλη σκαλα.. τριξιματα δεν εχω ακουσει, ενω δεν κλεινει σχεδον ποτε.πιο αθορυβο κι απ το 9αρακι που χω σπιτι μου το life pro..Tωρα για καταναλωση δεν μπορω να το μετρησω.Πρεπει  να ειναι απ την καλη σειρα της inventor παντως..

Midea είναι μέσα. 

Όντως πολύ καλό στη ψύξη, το 9άρι που έχω (Carrier Crystal II ίδιο δλδ), είναι καλό και αθόρυβο. 

Τριξίματα δεν θα ακούσεις στη ψύξη, εννοείται. 

Γενικά η ψύξη είναι πιο εύκολη, μικρότερο ΔΤ, αρκεί να μη πάει η εξωτερική από 37-38 και άνω, εκεί αρχίζουν τα ζόρια. 

Αν και το 12άρι Aria έχει πολύ μεγάλη εξωτερική σε μέγεθος, ίδιες διαστάσεις με το παλιότερο 18αρι Blanc https://www.thomsonair.co.za/images/pdfs/MiJ6546 Blanc.pdf

Πολύ καλό λοιπόν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, guzel είπε

@liakjim Ωραία τα διαγράμματα αλλά η πράξη είναι διαφορετική, εδώ σου λέει ο άνθρωπος ότι έκανε δουλειά με 18αρι carrier 😂 

Ωστόσο πράγματι είμαι άσχετος , καταθέτω απλά την δική μου εμπειρια..

Ο πιο σχετικός που μπορεί να βοηθησει εδώ είναι ο @Dare-Devil 

49 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αγαπητέ φίλε. 

Πριν προχωρήσεις στην επένδυσή σου, μη τσιγκουνευτείς τη μελέτη θερμικών απωλειών από μηχανολόγο μηχανικό. 

Αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις λεφτά ακούγοντας άσχετους, όπως εμένα και τον @guzel (με αγάπη έ?), οι οποίοι είμαστε καλοπροαίρετοι αλλά άσχετοι μιας και απλά αγοράσαμε ένα κλιματιστικό. 

Ακόμα και οι σχετικοί του χώρου, θα πουν ότι πρέπει να το μελετήσουν. 

Λες ότι έβαλες 18αρι με μηχανολόγο. Στο έβαλαν με σκοπό να είναι μόνο του ή με συνδρομή; 

Αν ήσουν ευχαριστημένος γιατί ρωτάς εξαρχής; 

Κάτι δεν μας λες. 

Τέσπα, τα κλιματιστικά χάνουν απόδοση όσο πέφτει εξωτερική. 

Πάμε στο Shorai :

1d5ad2b1a2d6e6a3557998f7ae0219cd.png

Βλέπουμε , ότι όσα video και να βάλει ο @guzel, ότι το 18άρι Shorai έχει απόδοση 55% στους -10C δλδ 3.3ΚW. Ούτε καν 2 αερόθερμα. 

Αν το σπίτι ζητάει εκεί πχ 10KW, τι να κάνει το Shorai? 

Και θα καίει full, και θα κρυώνεις. 

Τι θέλω να πω. 

Θέλει μελέτη. 

Θέλει στατιστικά στοιχεία καιρού, θέλει μελέτη απωλειών, και θέλει οικονομετεχνική μελέτη, πχ από 0C και άνω το Χ και από εκεί και κάτω λέβητα, ή συνδυασμό άλλο, ή σε υπερεπιλογή  σε BTUs όπως σε πήγα για να έχεις πάντα επάρκεια εκεί που την χρειάζεσαι ώστε και στο 40% της απόδοσης να έχει πέσει το μηχάνημα , αυτό να φτάνει για τον χώρο. 

Αλλιώς και το URURU να πάρεις, θα βλέπεις ότι θα κρυώνεις (ίσως ) και θα έχεις πετάξει 2μιση χιλιάρικα. 

Τέσπα, νομίζω έγινα κατανοητός . 

Απάντηση από το forum, ΔΕΝ θα πάρεις. Τουλάχιστον όχι με ρίσκο να έχεις μεγάλη απόκλιση από την συμφέρουσα για την τσέπη σου επιλογή. 

Φιλικά πάντα. 

ΥΓ Άποψή μου είναι ότι θες 3 μηχανήματα όπως είπα και πιο πίσω. 

Με το carrier σήμερα σε 41C!!!!  είμαι ΟΚ τον χειμώνα φέτος είχα πρόβλημα και τον χειμώνα του '21 λογικά.. Δείτε παρακαλώ τα ποστ μου. Το ξαναλέω ότι το πρόβλημα με τα κλίμα είναι ο χειμώνας, και ρωτάω ποια είναι η καλύτερη επιλογή  εν' έτη  2019 προφανώς για καλοκαίρι, αλλά κατά βάση χειμώνα σε συνδυασμό με ποιότητας αέρα, αξιοπιστία-εγγυήσεις, οικονομία, ενέργειας και την δυνατότερη καλή επιλογή για τα επόμενα 2-3 χρόνια με την σημερινή τεχνολογία. 

Όποιος δεν θέλει να γράψει στο παρών νήμα ας μου στείλει προσωπικό μνμ και να ρωτήσει ότι θέλει. Ας αποφύγουμε παρεξηγήσεις και εντάσεις παρακαλώ.

Επεξ/σία από Noldorim
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

ξερετε γιατι δεν πωλουνται πλεον κλιματιστικα Panasonic στην Ελλαδα? αυτα ,τα ελαχιστα που κυκλοφορουν, ειναι τουλαχιστον 5 ετιας.

Εχω ενα 9αρι 11 ετων, με 3 συντηρησεις ολα αυτα τα χρονια και δουλευει αψογα και ειναι και αθορυβο!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...