Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, red66phone είπε

Διάβασα στο Σκρουτζ κάποιες κριτικές για ελαφριά τριξίματα για 1,2 λεπτά κατα το άνοιγμα/κλείσιμο...δεν ξερω αν ισχύει γενικά ή έτυχε στους συγκεκριμένους...

Αν δεν θες τριγμούς, θα πρέπει να πας σ Fujitsu, Daikin, Mitsubishi, Toshiba.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελικα πηρα και τοποθετησα ενα 12αρι morris [TCL..  http://hao.tcl.com/page99?product_id=67 ]

Εντυπωσιακα αθορυβο και αποδοτικο μεχρι στιγμης για την κατηγορια τιμης, υστερει καπως σε εμφανιση[υποκειμενικο αυτο βεβαια] σε σχεση με το crystal ii που επισης κοιταζα[ειχα παραγγειλει] αλλα εκεινο εβγαζε 2,7kw στη μεση ζωνη στη θερμανση ενω το morris 3,1kw στα χαρτια.

Υ.Γ liakjim δεν ξερω πως να το πω αλλα ..επιβεβαιωσα και μεσω του  ψυκτικου  οτι υπαρχει fujitsu....

που δεν ειναι fujitsu!!!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αν δεν θες τριγμούς, θα πρέπει να πας σ Fujitsu, Daikin, Mitsubishi, Toshiba.

Δεν ειναι απόλυτο αυτο ομως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σ μηχανολόγο μηχανικό .

Ίσως χρειαστείς 2 μηχανήματα, ίσως ένα.

Το μυαλό μου πάει σε heavy/electric 24 αρι που ανεβάζει 36000 btu στη θέρμανση και έχει ζώο εξωτερική μονάδα.

Αν και μάλλον θα έβαζα 2 Χ18άρια / 22άρια ανά χώρο των 35τμ πχ επίσης heavy/electric.

Χωρίς μελέτη θερμικών απωλειών όμως,  πας στα τυφλά.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Πρόκειται για οικία ~70 μ2. Σαλοκουζίνα γύρω στα 40 με 2 υπνοδωμάτια 12 μ2 έκαστο. τα οποία τα ενώνει ένας κοντός φαρδύς διάδρομος.  Προσανατολίζομαι για ένα και μοναδικό νέο μηχάνημα να εγκαταστήσω το οποίο θα είναι στο κέντρο της σαλοκουζίνας αντικριστά στον διάδρομο που οδηγεί στα 2 δωμάτια. Αυτή την στιγμή έχω εγκατεστημένο στο χώρο μου αυτό https://www.skroutz.gr/s/8960081/Carrier-iPLUS-42QHC018DS-38QHC018DS.html

Δουλεύει ασταμάτητα τα 2 τελευταία χρόνια με καλά αποτελέσματα για καλοκαίρι μέτρια για χειμώνα  ειδικά μετά τον φετινό με χιόνια και πάγο -15. Την εγκατάσταση την έκανε κατόπιν υπόδειξης μηχανολόγος μηχανικός σε συνεργασία με ψυκτικό. Όσων αφορά την εγκατάσταση δεν έχω κανένα θέμα είμαι 100% ευχαριστημένος και σίγουρος, καθώς ελέγχθηκε και από φίλο ψυκτικό ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε άλλη πόλη μετά από φιλική επίσκεψη που έκανε στον χώρο μου.

Καλοκαίρι το βάζω στους 26-27 στην χαμηλή σκάλα και πιάνει όλο το σπίτι μέσα σε 4 ώρες το έχει ψύξει όλο και και από κει και πέρα ανάβει-σβήνει.

Χειμώνα το βάζω στους 24-25  χαμηλή σκάλα αλλά νιώθω ότι του πίνω τα έντερα. Θόρυβος εξωτερική μονάδα, αρκετά 10' σταματήματα για αυτοκαθαρισμό ειδικά από 0 και κάτω Κελσίου θερμ. εξωτερική, και σπάνια ανάβει σβήνει.

Το μηχάνημα που έχω θα το πάω σε άλλο χώρο που δεν έχει τόσο αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και λιγότερα μ2.

Προσανατολίζομαι για ένα από αυτά τα 2 μηχανήματα:

https://www.skroutz.gr/s/14024608/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN50VG-Natural-White.html 18 ή το 22

Ποια η γνώμη σας, τονίζω ότι το θέλω να δουλεύει 24/7/52 εκτός φυσικά από άνοιξη φθινόπωρο που ο καιρός είναι γλυκός με ιδανικές θερμοκρασίες. Το bugdet δεν με απασχολεί καθώς θέλω να ανεξαρτητοποιηθώ από οποιαδήποτε άλλης μορφής θέρμανσης.

Παρακαλώ προτάσεις σας;;;;; Δεν το εκλαμβάνω σαν διαφήμιση ή δυσφήμιση κάποιου προϊόντος αλλά σαν συμβουλές για σωστές αγορές.

Επεξ/σία από Noldorim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού θέλεις να κάνεις τέτοια χρήση κοίτα μόνο Daikin, Mitsubishi & Toshiba τις καλές τους σειρές καθώς θα κάνεις πολύ σύντομα απόσβεση από την οικονομία που θα προσφέρουν και την απόδοση, ειδικά το χειμώνα. Daisekai 9 είναι για Toshiba, FTXZ(κορυφή) ή FTXM από  Daikin, Mitsubishi δεν τις ξέρω καλά ίσως ο φίλος liakjim μπορεί να σε βοηθήσει. Με βάση τα BTU που χρειάζεσαι θα επιλέξεις το αντίστοιχο μοντέλο της κάθε εταιρείας και θα τα μελετήσεις προσεκτικά.

Επεξ/σία από turbakiasss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μίλα με ένα μηχανολόγο μηχανικό ή με έναν ψυκτικό να δει το χώρο σου και να σου πει πόσα μηχανήματα χρειάζεσαι και πόσα btu/h το καθένα .  Όταν καταλήξεις βλέπουμε μετά budget και μηχανήματα που αξίζουν . 

Δες λίγο την απάντησή μου στον liakjim. Όπως τονίζω θέλω ένα και μοναδικό μηχάνημα το οποίο θα δουλεύει 24/7/52 με σκοπό να έχω την βέλτιστη ποιότητα αέρα, απόδοση, οικονομία, εγγυήσεις το budget που διαθέτω δεν το βάζω καν στην συζήτηση γιατί θέλω να το δουλεύω σαν μοναδική πηγή ψύξης/θέρμανσης, και να απαγκιστρωθώ πλήρως από πετρέλαιο, αέριο μιας και δεν ζούμε ούτε στις Η.Π.Α.(πετρέλαιο) ούτε Φιλανδία(αέριο) που τα προϊόντα αυτά είναι πάμφθηνα. Σε αντίθεση με το ρεύμα το οποίο είναι είδος πρώτης ανάγκης και δεν επιδέχεται τέτοιες αυξομειώσεις.

Και για Ζ.Ν.Χ. έχω ηλικιακό κενού που τουλ 8 μήνες έχω ζεστό και για τους υπόλοιπους 4 έκανα πατέντα  και ζεσταίνω μετατρέποντάς τον σε θερμοσίφωνα τον ηλιακό με ένα κουμπί στον πίνακά μου.

30 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Αφού θέλεις να κάνεις τέτοια χρήση κοίτα μόνο Daikin, Mitsubishi & Toshiba τις καλές τους σειρές καθώς θα κάνεις πολύ σύντομα απόσβεση από την οικονομία που θα προσφέρουν και την απόδοση, ειδικά το χειμώνα. Daisekai 9 είναι για Toshiba, FTXZ(κορυφή) ή FTXM από  Daikin, Mitsubishi δεν τις ξέρω καλά ίσως ο φίλος liakjim μπορεί να σε βοηθήσει. Με βάση τα BTU που χρειάζεσαι θα επιλέξεις το αντίστοιχο μοντέλο της κάθε εταιρείας και θα τα μελετήσεις προσεκτικά.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις προτάσεις σου. Νομίζω όμως ότι πρέπει να εγκαταστήσω 18Κ+ ΒΤU. Και αυτό πιο πολύ γιατί θα χρειάζεται στην θέρμανση του χειμώνα. Και ναι φυσικά αποβλέπω να κάνω απόσβεση σε βάθος 2 ετίας αν πρόκειται να σκάσω 2500+ ευρώ, όταν στο πετρέλαιο ήθελα προ 3 ετίας 1000/ χρόνο (χωρίς ψύξη καλοκαίρι).

Επεξ/σία από Noldorim
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα βοήθεια σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τελευταία. Το κλιματιστικό μου, ένα Hitachi rak-50ppa 18.000btu που χρησιμοποιείται όλο το χρόνο, μου φαίνεται "αναίσθητο" στην επιλογή της επιθυμητής θερμοκρασίας. Δηλαδή ενώ το ρυθμίζω  στους 25, αυτό δεν δουλεύει να κατεβάσει θερμοκρασία. Πρέπει να επιλέξω μια πολύ χαμηλή θερμοκρασία (πχ 22) και να ρυθμίσω τον ανεμιστήρα στο max για να αρχίσει να δουλεύει. Και τότε φυσικά δουλεύει ασταμάτητα, σαν on/off.

Υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένη κάποια πλακέτα? Να τονίσω ότι το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά, όλες οι λειτουργίες του.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Noldorim είπε

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Πρόκειται για οικία ~70 μ2. Σαλοκουζίνα γύρω στα 40 με 2 υπνοδωμάτια 12 μ2 έκαστο. τα οποία τα ενώνει ένας κοντός φαρδύς διάδρομος.  Προσανατολίζομαι για ένα και μοναδικό νέο μηχάνημα να εγκαταστήσω το οποίο θα είναι στο κέντρο της σαλοκουζίνας αντικριστά στον διάδρομο που οδηγεί στα 2 δωμάτια. Αυτή την στιγμή έχω εγκατεστημένο στο χώρο μου αυτό https://www.skroutz.gr/s/8960081/Carrier-iPLUS-42QHC018DS-38QHC018DS.html

Δουλεύει ασταμάτητα τα 2 τελευταία χρόνια με καλά αποτελέσματα για καλοκαίρι μέτρια για χειμώνα  ειδικά μετά τον φετινό με χιόνια και πάγο -15. Την εγκατάσταση την έκανε κατόπιν υπόδειξης μηχανολόγος μηχανικός σε συνεργασία με ψυκτικό. Όσων αφορά την εγκατάσταση δεν έχω κανένα θέμα είμαι 100% ευχαριστημένος και σίγουρος, καθώς ελέγχθηκε και από φίλο ψυκτικό ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε άλλη πόλη μετά από φιλική επίσκεψη που έκανε στον χώρο μου.

Καλοκαίρι το βάζω στους 26-27 στην χαμηλή σκάλα και πιάνει όλο το σπίτι μέσα σε 4 ώρες το έχει ψύξει όλο και και από κει και πέρα ανάβει-σβήνει.

Χειμώνα το βάζω στους 24-25  χαμηλή σκάλα αλλά νιώθω ότι του πίνω τα έντερα. Θόρυβος εξωτερική μονάδα, αρκετά 10' σταματήματα για αυτοκαθαρισμό ειδικά από 0 και κάτω Κελσίου θερμ. εξωτερική, και σπάνια ανάβει σβήνει.

Το μηχάνημα που έχω θα το πάω σε άλλο χώρο που δεν έχει τόσο αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και λιγότερα μ2.

Προσανατολίζομαι για ένα από αυτά τα 2 μηχανήματα:

https://www.skroutz.gr/s/14024608/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN50VG-Natural-White.html 18 ή το 22

Ποια η γνώμη σας, τονίζω ότι το θέλω να δουλεύει 24/7/52 εκτός φυσικά από άνοιξη φθινόπωρο που ο καιρός είναι γλυκός με ιδανικές θερμοκρασίες. Το bugdet δεν με απασχολεί καθώς θέλω να ανεξαρτητοποιηθώ από οποιαδήποτε άλλης μορφής θέρμανσης.

Παρακαλώ προτάσεις σας;;;;; Δεν το εκλαμβάνω σαν διαφήμιση ή δυσφήμιση κάποιου προϊόντος αλλά σαν συμβουλές για σωστές αγορές.

Δεν είμαι μηχανολόγος , ούτε ψυκτικος .

Θα έβαζα 3 μηχανήματα.

Στον ενιαίο αυτό

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Και στα 2 υπνοδωμάτια από ένα τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/18978930/Mitsubishi-SRK-SRC-35ZS-W.html

Αλλά, επαναλαμβάνω, ότι το φόρουμ δεν υποκαθιστά τον ειδικό.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Noldorim είπε

Δες λίγο την απάντησή μου στον liakjim. Όπως τονίζω θέλω ένα και μοναδικό μηχάνημα το οποίο θα δουλεύει 24/7/52 με σκοπό να έχω την βέλτιστη ποιότητα αέρα, απόδοση, οικονομία, εγγυήσεις το budget που διαθέτω δεν το βάζω καν στην συζήτηση γιατί θέλω να το δουλεύω σαν μοναδική πηγή ψύξης/θέρμανσης, και να απαγκιστρωθώ πλήρως από πετρέλαιο, αέριο μιας και δεν ζούμε ούτε στις Η.Π.Α.(πετρέλαιο) ούτε Φιλανδία(αέριο) που τα προϊόντα αυτά είναι πάμφθηνα. Σε αντίθεση με το ρεύμα το οποίο είναι είδος πρώτης ανάγκης και δεν επιδέχεται τέτοιες αυξομειώσεις.

Και για Ζ.Ν.Χ. έχω ηλικιακό κενού που τουλ 8 μήνες έχω ζεστό και για τους υπόλοιπους 4 έκανα πατέντα  και ζεσταίνω μετατρέποντάς τον σε θερμοσίφωνα τον ηλιακό με ένα κουμπί στον πίνακά μου.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις προτάσεις σου. Νομίζω όμως ότι πρέπει να εγκαταστήσω 18Κ+ ΒΤU. Και αυτό πιο πολύ γιατί θα χρειάζεται στην θέρμανση του χειμώνα. Και ναι φυσικά αποβλέπω να κάνω απόσβεση σε βάθος 2 ετίας αν πρόκειται να σκάσω 2500+ ευρώ, όταν στο πετρέλαιο ήθελα προ 3 ετίας 1000/ χρόνο (χωρίς ψύξη καλοκαίρι).

Έτσι όπως μου τα λες εγώ θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να πάω σε αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/4070870/Daikin-Ururu-Sarara-FTXZ50N-RXZ50N.html#specs

Παίρνεις ίσως το κορυφαίο κλιματιστικό της αγοράς με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα, οπότε πρέπει να ζυγίσεις και να σκεφτείς πολύ σοβαρά τα συν και πλην.

Ενδεικτικά έχεις Α+++ απόδοση σε ψύξη και θέρμανση με κορυφαία seer & scop που θα σου επιφέρουν σημαντική οικονομία.

Διαθέτει WiFi και το σημαντικότερο, είναι το μοναδικό που ρυθμίζει και υγρασία!! 

Πάει μέχρι 20.000btu ψύξη και 32.000 θέρμανση.

Είναι ειδική περίπτωση και πρέπει να είναι πολύ συνειδητή και μελετημένη επιλογή. 

Εναλλακτικά, κοιτάς mitsu, daisekai ή ftxm αν και υπολείπεται των άλλων δύο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είμαι μηχανολόγος , ούτε ψυκτικος .

Θα έβαζα 3 μηχανήματα.

Στον ενιαίο αυτό

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Και στα 2 υπνοδωμάτια από ένα τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/18978930/Mitsubishi-SRK-SRC-35ZS-W.html

Γιατί να βάλει 3 στον χώρο που περιγράφει όταν με ένα μέτριο 18αρι carrier έκανε δουλειά; 

Toshiba shorai 22ari η 24αρι και θα είσαι άρχοντας δε θα το σβήνεις ποτέ και 7 χρόνια εγγύηση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το καλοκαίρι που δεν έχεις αυξημένες απαιτήσεις θα το δουλεύεις με power select ;)

Είχα βρει και είχα βάλει εδώ βιντεακια με defrost των toshiba σε ακραίες συνθήκες (κατάψυξης) θα τα βρω και θα τα ξαναβάλω 

O ιδανικότερος για να σου απαντήσει βέβαια εδώ είναι ο @Dare-Devil

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, guzel είπε

Γιατί να βάλει 3 στον χώρο που περιγράφει όταν με ένα μέτριο 18αρι carrier έκανε δουλειά; 

Toshiba shorai 22ari η 24αρι και θα είσαι άρχοντας δε θα το σβήνεις ποτέ και 7 χρόνια εγγύηση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το καλοκαίρι που δεν έχεις αυξημένες απαιτήσεις θα το δουλεύεις με power select ;)

Είχα βρει και είχα βάλει εδώ βιντεακια με defrost των toshiba σε ακραίες συνθήκες (κατάψυξης) θα τα βρω και θα τα ξαναβάλω 

Γιατί στους -15, χάνεις το 50% και βάλε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...