Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν αφού μπήκα στο φόρουμ και ενημερώθηκα επαρκώς και αφού κατάλαβα ότι από τα 4 κλιματιστικά που είχα ως τώρα κανένας ψυκτικός δεν έκανε την εγκατάσταση by the book (αντλία κενού, 3 μέτρα χαλκοσωλήνα, ή τέλος πάντων ότι λέει ο κατασκευαστής) ήρθε η ώρα στα επόμενα 2 κλιματιστικά που πρέπει να τοποθετήσω να βρω κάποιον ο οποίος να είναι ''ψείρας'' και να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω 2 κλιμαστικά στην παρούσα οικεία μου χωρίς να γίνει σωστή εγκατάσταση. 

Είμαι κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης και σας παρακαλώ αν γνωρίζετε κάποιον ψυκτικό ο οποίος πληροί τις ανωτέρω προυποθέσεις να μου τον γνωστοποιήσετε άμεσα σε pm.

*Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αντλίας κενού κερνάω μπυρίτσα, μεζεδάκια, για να περάσει ευχάριστα η ώρα.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εδώ να πω και ένα μπράβο στα 2 παιδιά απο Κωτσόβολος που ήρθαν για την εγκατάσταση , σωστά γρήγοροι, καθαροί και όλες οι διαδικασίες όπως πρέπει... Από εταιρεία BTU energy. 

Αυτά τα Βρυσάκια για τα νερά της θέρμανσης γιατί δεν τα βάζει κανένας δεν μπορώ να καταλάβω...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, john15554 είπε

Λοιπόν αφού μπήκα στο φόρουμ και ενημερώθηκα επαρκώς και αφού κατάλαβα ότι από τα 4 κλιματιστικά που είχα ως τώρα κανένας ψυκτικός δεν έκανε την εγκατάσταση by the book (αντλία κενού, 3 μέτρα χαλκοσωλήνα, ή τέλος πάντων ότι λέει ο κατασκευαστής) ήρθε η ώρα στα επόμενα 2 κλιματιστικά που πρέπει να τοποθετήσω να βρω κάποιον ο οποίος να είναι ''ψείρας'' και να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω 2 κλιμαστικά στην παρούσα οικεία μου χωρίς να γίνει σωστή εγκατάσταση. 

Είμαι κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης και σας παρακαλώ αν γνωρίζετε κάποιον ψυκτικό ο οποίος πληροί τις ανωτέρω προυποθέσεις να μου τον γνωστοποιήσετε άμεσα σε pm.

*Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αντλίας κενού κερνάω μπυρίτσα, μεζεδάκια, για να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Ειναι πολυ πιο πολυπλοκα τα πραγματα. Δηλαδη και αντλια να σου κουμπώσει συνηθως ειναι διαλυμένες με παλαιο λάδι και δεν έχουν εργαλείο να μετρήσουν. Σκεψου σα να βαζεις αερα στα λάστιχα χωρις πιεσομετρο αλλα στο περίπου.

Βρήκα ενα συνεργείο που κάνουν τεστ με άζωτο και κενομετρο με micron που πανε στα 300microns. Αλλα ραντεβου απο τελος του μηνα γιατι ολοι γενικα λείπουν. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ParhsG είπε

Βρήκα ενα συνεργείο που κάνουν τεστ με άζωτο και κενομετρο με micron που πανε στα 300microns

Επιστημονική φαντασία για τα στάνταρ των περιπτώσεων του insomnia...😛

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Επιστημονική φαντασία για τα στάνταρ των περιπτώσεων του insomnia...😛

Δε ξερω αλλα εψαχνα μηνες και επεσα τυχαια σε ενα που ειχαν και φωτο απο εγκαταστασεις με κενομετρα και το λενε και στη σελιδα τους. Πιστευα οτι κατι τετοιο δε παιζει ελλαδα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

d98d33380005edeb49e38c105ec06b75.png

Ακριβώς, οπότε στην ψύξη θα φτάνει στιγμιαία υπό ειδικές ακραίες συνθήκες τα 3105W και θέρμανση 4025W.

1 ώρα πριν, smav82 είπε

Αυτά τα Βρυσάκια για τα νερά της θέρμανσης γιατί δεν τα βάζει κανένας δεν μπορώ να καταλάβω...

Εννοείς σωλήνα απορροής στο κάτω μέρος της εξωτερικής μονάδας; Αυτό τους το ζήτησα και εγώ αλλά δεν μου έβαλαν λέγοντας οτι με το ύψος που έχει το κλιματιστικό στο δάπεδο και τις βάσεις δεν μπορώ να κάνω κάτι πέραν από το να βάλω ένα ταψάκι από κάτω. Ήλπιζα να μου βάλουν μεταλλικές βάσεις με απόσταση του κλιματιστικού από το δάπεδο τουλάχιστον 15 εκ. αλλά έβαλαν τις γνωστές πλαστικές όπως είχε και το παλιό. Τώρα θα κοιτάξω να αγοράσω κάποιες δικές μου που να είναι ψηλές και να τις τοποθετήσω εγώ. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, smav82 είπε

Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος για τα μοντέλα αυτο το φετινό πιο καινούργια παρτίδα που έχει βγεί καλό. Έχει αλλάξει μοντέλο και είναι σκυλί . Για τα σχολεία μου το επιβεβαιώσε και ψυκτικός της Daikin ένα μοντέλο είχε πολλά προβλήματα αλλά το νέο είναι άψογο. Ελπίζω να μην είναι το παραπάνω.

Τα καινουργια ΑΤXC/FTXC ειναι αψογα, εξαλλου τα λεω εδω στο site απο Αρχες Ιουνιου. Επωνυμο μηχανημα , με DNA DAIKIN και παντου καλο. Και πουλαει πολυ καλα απο οτι βλεπω...εγω περιμενω καποιες εκπτωσεις να παρω 2 12αρια και 2 9αρια ακομα!

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτη φορά γράφω αν και παρακολουθώ το νήμα τουλ. 6 μήνες.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για κλιματιστικό που επιθυμώ να εγκαταστήσω στον χώρο μου: Πρόκειται για μόνιμη κατοικία με 2 δωμάτια 70 μ2  μέτρια (πρότυπα 2006) θερμομόνωση σε Βόρεια Ελλάδα (Σέρρες) ρετιρέ & προτίθεμαι να το αναβαθμίσω περαιτέρω σε βάθος χρόνου (1-2 χρ) ενεργειακά αλλά όχι ριζικά.

Θέλω 1 μηχάνημα για θέρμανση & ψύξη χειμώνα- καλοκαίρι να δουλεύει 24/7/52 με όσο το δυνατό βέλτιστα αποτέλεσμα, ποιότητα αέρα, αξιοπιστία- εγγυήσεις και οικονομία. Για θέμα κόστους συσκευής κλιματισμού προτίθεμαι να καταβάλω ακόμα και το ανώτατο αρκεί να έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα και το λέω αυτό διότι την έχω πατήσει ήδη με καύσιμα (πετρέλαιο & "εναλλακτικά καύσιμα") και δεν είδα διαφορά καθώς είναι χρηματιστηριακά προϊόντα και διαμορφώνονται σε τιμές αγοράς-ζήτησης σε αντίθεση με το ρεύμα το οποίο δεν επιδέχεται τόσο μεγάλες αυξομοιώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.

Στους χώρους φυσικά και δουλεύουν κουζίνα, σίδερο, Η/Υ σταθερός, τηλεόραση κτλ...

Αναμένω προτάσεις, ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Ακριβώς, οπότε στην ψύξη θα φτάνει στιγμιαία υπό ειδικές ακραίες συνθήκες τα 3105W και θέρμανση 4025W.

Εννοείς σωλήνα απορροής στο κάτω μέρος της εξωτερικής μονάδας; Αυτό τους το ζήτησα και εγώ αλλά δεν μου έβαλαν λέγοντας οτι με το ύψος που έχει το κλιματιστικό στο δάπεδο και τις βάσεις δεν μπορώ να κάνω κάτι πέραν από το να βάλω ένα ταψάκι από κάτω. Ήλπιζα να μου βάλουν μεταλλικές βάσεις με απόσταση του κλιματιστικού από το δάπεδο τουλάχιστον 15 εκ. αλλά έβαλαν τις γνωστές πλαστικές όπως είχε και το παλιό. Τώρα θα κοιτάξω να αγοράσω κάποιες δικές μου που να είναι ψηλές και να τις τοποθετήσω εγώ. 

Ναι αυτό....το παιδί που έβαλε ένα κλιματιστικό μου είπε πως είναι ένα ταφ που τα συνδέει με τον σωλήνα της κυρίας λειτουργίας και αν είχε πάνω του θα μου το έβαζε,από το συνεργείο του Κωτσόβολου μου ζήτησαν 10 ευρώ αλλά δεν τα έδωσα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πινακακι φαίνεται οτι το msz ap71 θέλει 20Α ασφάλεια, για max ρεύμα 16,4A. Στο σπίτι έχω ανεξάρτητη γραμμή για a/c με 16A (C16) ασφάλεια και 10m περίπου μήκος απο τον πίνακα.

Το σηκώνει ή όχι;

Η γραμμή είναι 2.5mm, με ασφάλεια 16A C είναι οκ ή θα χρειαστεί 16A K που είναι για αυξημένο ρεύμα εκκίνησης κινητήρα?

Ευχαριστώ.

20190810_071933.jpg

Επεξ/σία από m4rk0s
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Noldorim είπε

Θα ήθελα τις προτάσεις σας για κλιματιστικό που επιθυμώ να εγκαταστήσω στον χώρο μου: Πρόκειται για μόνιμη κατοικία με 2 δωμάτια 70 μ2  μέτρια (πρότυπα 2006) θερμομόνωση σε Βόρεια Ελλάδα (Σέρρες) ρετιρέ & προτίθεμαι να το αναβαθμίσω περαιτέρω σε βάθος χρόνου (1-2 χρ) ενεργειακά αλλά όχι ριζικά.

Θέλω 1 μηχάνημα για θέρμανση & ψύξη χειμώνα- καλοκαίρι να δουλεύει 24/7/52 με όσο το δυνατό βέλτιστα αποτέλεσμα, ποιότητα αέρα, αξιοπιστία- εγγυήσεις και οικονομία. Για θέμα κόστους συσκευής κλιματισμού προτίθεμαι να καταβάλω ακόμα και το ανώτατο αρκεί να έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα και το λέω αυτό διότι την έχω πατήσει ήδη με καύσιμα (πετρέλαιο & "εναλλακτικά καύσιμα") και δεν είδα διαφορά καθώς είναι χρηματιστηριακά προϊόντα και διαμορφώνονται σε τιμές αγοράς-ζήτησης σε αντίθεση με το ρεύμα το οποίο δεν επιδέχεται τόσο μεγάλες αυξομοιώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.

Στους χώρους φυσικά και δουλεύουν κουζίνα, σίδερο, Η/Υ σταθερός, τηλεόραση κτλ...

Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σ μηχανολόγο μηχανικό .

Ίσως χρειαστείς 2 μηχανήματα, ίσως ένα.

Το μυαλό μου πάει σε heavy/electric 24 αρι που ανεβάζει 36000 btu στη θέρμανση και έχει ζώο εξωτερική μονάδα.

Αν και μάλλον θα έβαζα 2 Χ18άρια / 22άρια ανά χώρο των 35τμ πχ επίσης heavy/electric.

Χωρίς μελέτη θερμικών απωλειών όμως,  πας στα τυφλά.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Noldorim είπε

Μίλα με ένα μηχανολόγο μηχανικό ή με έναν ψυκτικό να δει το χώρο σου και να σου πει πόσα μηχανήματα χρειάζεσαι και πόσα btu/h το καθένα .  Όταν καταλήξεις βλέπουμε μετά budget και μηχανήματα που αξίζουν . 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, red66phone είπε

Προτάσεις για 12αρι σε ρετιρέ με μέτρια μόνωση?

παλιά συρόμενα αλουμίνια,

για υπνοδωμάτιο

κυρίως για ψύξη

Ταβάνι €600

Midea ultimate comfort.

• Thanks 1
Δημοσ.

Διάβασα στο Σκρουτζ κάποιες κριτικές για ελαφριά τριξίματα για 1,2 λεπτά κατα το άνοιγμα/κλείσιμο...δεν ξερω αν ισχύει γενικά ή έτυχε στους συγκεκριμένους...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...