Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Τελείως εμπειρικά θεωρώ πως θα σε καλύψει το Daiseikai 9  το 16 άρι . Μεγαλύτερο δε βγαίνει  . 1500 ευρώ είναι η καλύτερη τιμή  για αυτό το μοντέλο αυτή την στιγμή και θα το βρείς στον Κωτσόβολο  σε αυτή την τιμή . 
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198940-toshiba-daiseikai-9-16pavpg-e/16pkvpg-e?cmicc=skroutz

Θα το χρησιμοποιείς  καθε μέρα για πολλές ώρες το καλοκαίρι ; Πόσο περίπου υπολογίζεις ;

Μόνο για τις μεγάλες ζέστες το θέλω που πάνω-κάτω είναι ένας ολόκληρος μήνας το πολύ.Θα ρωτήσω και τον ψυκτικό βέβαια απλά θέλω από τώρα να ξέρω εαν θα χρειαστώ γραμμή πάνω από 10Α (που λογικά θα τη χρειαστώ) , για να κάνω την κατάλληλη μετατροπή μιας και το σπίτι είναι παλιό.Μόνο μια 16Α γραμμή έχει αχρησιμοποιήτη για το πλυντήριο.Όλες οι άλλες είναι 10Α.

Αν πάω σε 16.000BTU δεν θα θέλω πχ 20Α ασφάλεια; ή στην χειρότερη 16Α;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gkarako είπε

Έχω το Midea MB-12N8D6-I και προσπαθώ να το συνδέσω στο WiFi χωρίς επιτυχία. Πατάω το κουμπί led 7 φορές αλλά δεν πάει στο ap mode, ψάχνω να δω που μπορώ να βάλω το WiFi module που είχε μαζί του αλλά δεν βρίσκω που μπαίνει, μέσα από το καπάκι που είδα ότι μπαίνουν δεν έχει υποδοχή. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Το wi-fi module θα το τοποθετήσεις στην θύρα usb του κλιματιστικού . 
Στο καπάκι του κλιματιστικού που ανοίγεις πρέπει να έχει ένα κουτάκι βιδωμένο όπου εκεί μέσα είναι η οθόνη του κλιματιστικού. Εκεί μέσα πρέπει να βρίσκεται η θύρα usb . 
Δες το παρακάτω:

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tarantules είπε

Μόνο για τις μεγάλες ζέστες το θέλω που πάνω-κάτω είναι ένας ολόκληρος μήνας το πολύ.Θα ρωτήσω και τον ψυκτικό βέβαια απλά θέλω από τώρα να ξέρω εαν θα χρειαστώ γραμμή πάνω από 10Α (που λογικά θα τη χρειαστώ) , για να κάνω την κατάλληλη μετατροπή μιας και το σπίτι είναι παλιό.Μόνο μια 16Α γραμμή έχει αχρησιμοποιήτη για το πλυντήριο.Όλες οι άλλες είναι 10Α.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάζουμε και το πιο σημαντικό no matter what είναι πόσα btu/h χρειάζεται ο χώρος μας . Σε καμία περίπτωση μικρότερο μηχάνημα απο αυτό που θέλει ο χώρος μας γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να πετάξουμε τα λεφτά μας σε ένα μοντέλο όπου δεν μας καλύπτει . Δεν δροσίζει το χώρο . 
Οπότε το αν θα χρειαστεί επέμβαση στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση ή όχι  είναι αδιάφορο . 

Απο κει και πέρα για την χρήση που το θες δεν βρίσκω λόγο να δώσεις 1500 ευρώ για το Toshiba που έχει SEER=8 .5 . Αμφιβάλλω αν θα καταφέρεις να κάνεις απόσβεση τα 400 +  ευρώ για να πάρεις ένα click καλύτερη οικονομία στο ρεύμα . Αν το χρησιμοποιούσες καθε μέρα για 10 + ώρες όλο το καλοκαίρι τότε ίσως . 

Σε αυτή την περίπτωση προτιμότερο είναι να πάρεις αυτό που σου πρότεινε ο liakjim , το mitsubishi με SEER= 8.1  και 400 ευρώ φθηνότερο .  
https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Η καλύτερη τιμή είναι σε αυτό το κατάστημα που σου πρότεινε ο liakjim . 
Eχει εγγύηση 3 χρόνια για πλακέτες μοτέρ και τα λοιπά ηλεκτρονικά μέρη και 7 χρόνια στον συμπιεστή . Η 7 ετής εγγύηση ισχύει εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . Αν δεν κάνεις συντηρήσεις ισχύει στον συμπιεστή η τριετής εγγύηση . 

Μια ακόμη  πρόταση για την χρήση που θα του κάνεις με έμφαση στην εγγύηση είναι αυτό :
Mε SEER= 7.6 και 10ετή εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις .

https://www.skroutz.gr/s/12834302/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-18WiFi-N2VO32-18.html

Καλύτερη τιμή: 847 ευρώ
https://www.bestprice.gr/item/2155157419/inventor-nemesis-pro-n2vi32-18wifin2vo32-18.html

21 λεπτά πριν, smav82 είπε

Καλούλα προσφορά.... Εγώ έχω το atx που είμαι πολύ ευχαριστημένος. 

3A34FF8D-EC79-4203-855F-2ACAAC3F895B.jpeg

Υπάρχουν πολλές άλλες καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά ή και με λιγότερα λεφτά με μεγαλύτερη εγγύηση και με τις ίδιες ή και καλύτερες καταναλώσεις . 

Επίσης πήρε το ματι μου αυτό μόλις . 7 στα 7 ! Τζόκερ  να παίξει !  :P 

a14406 στις 21/12/2016

Αγορασαμε 7 τεμαχια συνολικα για ενα ξενοδοχειο στην Παρο.

Τα προτιμησαμε διοτι ειχαν χαμηλο θορυβο

Η εγκατασταση εγινε τον Απριλιο 2016 
Μετα απο λιγους μηνες, τον Οκτωβριο 2016, ολες (και οι 7) εξωτερικες μοναδες, αρχισαν να σκουριαζουν!

Ντροπη για Daikin! 
================ 
UPDATE 15/5/2017 
Mετά από συνεχείς οχλήσεις προς το κατάστημα, επικοινώνησα απευθείας με την DAIKIN HELLAS και μέσα σε 15 μέρες μας έστειλαν νέα καπάκια για όλες τις εξωτερικές μονάδες, αλλά και τεχνικό να τα αλλάξει. 
Ευχομαι να έφταιγε η παρτίδα και να μη σκουριάσουν πάλι σε 5 μήνες...

================= 
UPDATE 30/10/2017 
Ξανασκουριασαν οι εξωτερικές μονάδες! 
Ενημέρωσα και πάλι την αντιπροσωπεία, και περιμένω νέα τους...

https://www.skroutz.gr/s/6305756/Daikin-FTXB25C-RXB25C.html

Δημοσ.

Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος για τα μοντέλα αυτο το φετινό πιο καινούργια παρτίδα που έχει βγεί καλό. Έχει αλλάξει μοντέλο και είναι σκυλί . Για τα σχολεία μου το επιβεβαιώσε και ψυκτικός της Daikin ένα μοντέλο είχε πολλά προβλήματα αλλά το νέο είναι άψογο. Ελπίζω να μην είναι το παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Daisekai για έναν μήνα χρήση;;;;;

Κακή επένδυση. Πότε θα το αποσβέσεις ;;;;

Θα πρότεινα ένα φθηνό tcl 18/24

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

26-27C ανελλιπώς ,μονο το πρωί το κλείνω για μερικές ώρες.. Έχει γράψει και θα γράψει υπερωρίες το shorai :)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Daisekai για έναν μήνα χρήση;;;;;

Κακή επένδυση. Πότε θα το αποσβέσεις ;;;;

Θα πρότεινα ένα φθηνό tcl 18/24

Δεν με ενδιαφέρει εαν και πότε θα κάνω απόσβεση.Το Toshiba μου άρεσε επειδή έχει τον ιονιστή για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας.Με ενδιαφέρει οτι πάρω να είναι το ποιο ποιοτικό που θα βρω.Παλιά σκεφτόμουν και τα ururu sarara αλλά νομίζω είναι λίγο υπερβολή.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι το δοκίμασα ξέχασα να το πω.

Η κατανάλωση αυξάνει όσο μεγαλώνω την ταχύτητα.

Σε εμένα το κάνει σε όλες τις συνθήκες και καταναλώσεις. Αυτό γίνεται διότι με την αύξηση ταχύτητας του ανεμιστήρα αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο μεταφέρεις την αφαιρούμενη θερμότητα από τον χώρο στο φρέον, έτσι πρέπει να πρεσσάρει περισσότερο ο συμπιεστής για να μειώσει την θερμοκρασία στον εξατμιστή και να μην επηρεαστεί η ζητούμενη θερμοκρασία στον χώρο.

Σήμερα έχω ανοιχτό το κλιματιστικό από τις 1 το μεσημέρι. Όταν το ρύθμισα 29 έφτανε και έκοβε τελείως ο συμπιεστής, οπότε το έβαλα 27-28. Μέγιστη ισχύ έφτασε κάποια στιγμή τα 3070W, πρέπει να ήταν όταν το άναψα και το έβαλα στο full με πολύ ζέστη. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Σε εμένα το κάνει σε όλες τις συνθήκες και καταναλώσεις. Αυτό γίνεται διότι με την αύξηση ταχύτητας του ανεμιστήρα αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο μεταφέρεις την αφαιρούμενη θερμότητα από τον χώρο στο φρέον, έτσι πρέπει να πρεσσάρει περισσότερο ο συμπιεστής για να μειώσει την θερμοκρασία στον εξατμιστή και να μην επηρεαστεί η ζητούμενη θερμοκρασία στον χώρο.

Σήμερα έχω ανοιχτό το κλιματιστικό από τις 1 το μεσημέρι. Όταν το ρύθμισα 29 έφτανε και έκοβε τελείως ο συμπιεστής, οπότε το έβαλα 27-28. Μέγιστη ισχύ έφτασε κάποια στιγμή τα 3070W, πρέπει να ήταν όταν το άναψα και το έβαλα στο full με πολύ ζέστη. 

Μήπως ο μετρητής σου έχει θέμα;

Μέγιστα φτάνει 2740watts

S90809-213707.jpg.b51bd41e069003893e1a15bba067b381.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωχ! Μου είχε διαφύγει αυτό.

Μάλλον θα έχει θέμα. Διότι τον έχω δει να αναγράφει και την τάση του δικτύου στα 239-240volt ενώ το πολύμετρο που έβαζα την έβγαζε 230.

Ήταν ψηφιακός μετρητής και τον αγόρασα το '14. 

Edit: Κάπου πρέπει να είχα διαβάσει στην εξωτερική μονάδα ή σε κάποιο φυλλάδιο οτι το μέγιστο ρεύμα της εξωτερικής 'ήταν 16 ή 17Α, θα το ξανακοιτάξω. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/8/2019 στις 4:11 ΜΜ, marioboni είπε

Επειδή οριακά στο χώρο είμαι για 12αρι μάλλον και στο ποσό που μπορώ να δώσω βρίσκω το 18αρι από το eshop της arielli που αναφέρθηκε ότι είναι midea φασον κι αυτό

Καλύτερα ένα "επώνυμο" 12αρι η ένα φασον 18αρι στα ίδια λεφτά;

https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-arsin18r32-18000btu-inverter-p-HAP.002625

Μόνο καλοκαίρι σε ψύξη θα δουλέψει και σε πολλές ζέστες

Αν και το seer του είναι αληθινό στα 7.1 θα είναι και οικονομικό

Θεωρητικά πέφτει και στη ψύξη (kW)    0,14 - 2,36 αλλά κάπου είδα να αναφέρει 6000btu ελάχιστη

Αλλά θόρυβο min τα 25 που δεν ενδιαφέρει μια και θα μπει στα σαλονι

Μιας και θα δουλεύει 60 το πολύ μέρες το χρόνο , βρες το πιο φθηνό 12αρι inverter. Καμια φορά βγαίνουν σε προσφορά στα 260€...

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Edit: Κάπου πρέπει να είχα διαβάσει στην εξωτερική μονάδα ή σε κάποιο φυλλάδιο οτι το μέγιστο ρεύμα της εξωτερικής 'ήταν 16 ή 17Α, θα το ξανακοιτάξω. 

d98d33380005edeb49e38c105ec06b75.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...