Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, smav82 είπε

18 TM  αλλά δεν είχε ακόμα θερμοκρασία ... πιστεύω τα ελάχιστα που υπόσχεται θα τα πιάσει εύκολα. Θερμοκρασία έξω απο το παράθυρο μου τώρα 35 , για του λόγου του αληθές

Screenshot_2019-08-08-18-24-08-906_com.tuya.smartlife.png

5KWh για 9αρι υπερβολικά πολλά δεν είναι;;;;;; Και το δουλεύεις και στους 29 βαθμούς.. Για βάλτο 26 ή 27

Επεξ/σία από guzel
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 ώρες πριν, teachertza είπε

Ναι αλλα πχ κοιτάω το μοντέλο gree bora και ξεκινάει ο κινητήρας του απο τα 1700 btu την ίδια ώρα που οι αντίπαλοι ξεκινάνε στα 3500. Νομίζω έχει σημασία να φτάνει τόσο χαμηλά.

Επίσης έχει δέκα χρόνια εγγύηση, χαλαρή χωρίς ετήσιες συντηρήσεις κτλ ενώ τέλος απο άτομα που ρωτάω και έχουν κλείσει δεκαετία τα χαρακτηρίζουν σκυλιά. Επίσης λένε για καλά πλαστικά δέν τρίζουν κτλ.

H Gree είναι αξιόπιστη εταιρεία . Το θέμα είναι ότι το τελευταίο καιρό ακούγεται ότι έχουν προβλήματα με την διαθεσιμότητα μοντέλων . Κάποια μέλη φάγανε άκυρο περιμένοντας πολύ καιρό για το μοντέλο που χαν προπαραγγείλει . 
Ένα άλλο μέλος λέει το παρακάτω:
"Είχα αποφασίσει να κινηθώ προς τα Gree (Bora, Amber) αλλά από ότι με ενημέρωσαν ξεμείναμε από εισαγωγέα, οπότε κατευθύνθηκα στα Midea."

Μάλλον κάτι παίζει με τον εδώ εισαγωγέα . 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Οπότε αν μπει 16αρα θα ενεργοποιηθεί για 16Αχ1.45=23Α σε μια ώρα.

το πολύ σε μια ώρα, μπορεί να ενεργοποιηθεί και για μικρότερο ρεύμα πάνω από 1.13x16 άλλα είναι αβέβαιο

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πότε καθαρίζουμε ένα μηχάνημα που λειτουργεί μόνο καλοκαίρι.

Πριν αρχίσει η σεζόν ή στο τέλος;

Προσωπικά πριν, ενδιάμεσα και στο τέλος

Πριν μόνο την εξωτερική και φρεσκαρισμα τα φίλτρα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, marioboni είπε

Προσωπικά πριν, ενδιάμεσα και στο τέλος

Πριν μόνο την εξωτερική και φρεσκαρισμα τα φίλτρα 

Τι τρεις φορές σε ενα καλοκαίρι;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Που ειναι το περιεργο; αν θελεις ενα μηχανημα να αποδιδει τα μεγιστα πρεπει να ειναι καθαρα τα εσωτερικα κ εξωτερικα στοιχεια του. Θα το καθαρισεις δλδ μια φορα στην αρχη του καλοκαιριου κ μετα τελος; ολη η μακα απο την φουλ χρηση που θα του κανεις το καλοκαιρι, δεν θα πρεπει να καθαριστει; αν δεν καθαριστει στο τελος της σεζον, θα μεινει η σκονη κ θα πετρωσει πανω στα στοιχεια. κ μετα στο επομενο καθαρισμα θα πρεπει να κανεις μεγαλυτερο κοπο κ πιθανως με χειροτερα αποτελεσματα.

Προσοχη μιλαω για πλυσιμο τα στοιχεια χρησιμοποιωντας ειδικο καθαριστικο σε ψεκαστηρακι που μπορει να παρει ο καθενας μας, και οχι συντηρηση κ πλυσιμο που κανει ο ψυκτικος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Χαχαχα οκ αν κανουμε ετσι για ενα κλιματιστικο τοτε τι να πουμε οταν προκειται να καθαρισουμε το σπιτι, το μπανιο, τα μπαλκονια?

Το κλιματιστικο ειναι μικρη επιφανεια καθαρισμου και μιλαμε πρακτικα για την εσωτερικη μοναδα. Θα σκουπισεις με ενα ελαφρα νωπο (οχι βρεγμενο) microfiber εξωτερικα την εσωτερικη μοναδα και

(α) πριν τη σεζον θα πλυνεις με νερο και σαπουνι τα δυο εσωτερικα φιλτρα και θα τα αφησεις να στεγνωσουν (χρονος ουτε 5 λεπτα), εν συνεχεια με ενα ψεκαστηρι φυτων (1-2 ευρω στο πρακτικερ) θα φτιαξεις ενα μιγμα απο νερο, οινοπνευμα και αιθεριο ελαιο λεβαντα, tea tree (αντιμυκητιακο αυτο ωραιο), λεμονι (για ωραιο αρωμα) και θα ψεκασεις ελαφρα (με ψεκασμα σταγονιδιων εξ αποστασεως οχι νερο με πιεση) τα στοιχεια που ειναι πισω απο τα φιλτρα (με προσοχη να μην παει σε καλωδια) (χρονος ουτε 5 λεπτα) και θα το αφησεις να στεγνωσει μιση ωρα, μετα βαζεις το κλιματιστικο στον ανεμιστηρα για μιση ωρα να στεγνωσει το στοιχειο. Μολις στεγνωσουν τα φιλτρα τα τοποθετεις. Εχεις καταναλωσει μαξ 10 λεπτα αλλα εχεις πεντακαθαρο μηχανημα εσωτερικα και μιλαμε για τον αερα που αναπνεεις.

(β) μεσα στη σεζον αναλογα ποσο το δουλευεις κανεις ενα ελεγχο στα φιλτρα αν εχουν πιασει σκονη/μακα. Αν ναι καθαρισε τα με την ηλεκτρικη σκουπα χωρις να κανεις κατι αλλο.

(γ) μετα τη σεζον επαναλαμβανεις το (α)

Συνολικα σε 3+ μηνες εχεις αφιερωσει 10 λεπτα (αντε 15 αν βαλεις και σκουπα στο β) στα 130.000 λεπτα που εχει το 3μηνο 😀

Αν σε φοβιζουν τα νερα στο βημα (α) αντι για ψεκαστηρι περνα με νωπο microfiber τα στοιχεια (νωπο με το ιδιο μιγμα - νωπο εννοουμε προς στεγνο μην τρεχουν νερα) αλλιως παραλειψε αυτο το βημα.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 2
Δημοσ.

Τεσπα απλός εκανα μια ερωτηση, τρεις φορές ουτε με σφαίρες, στο τελος καλοκαιριού τα καθαρίζω και αυτο ειναι ολο. Παρεμπιπτόντων μιλαμε για συνολικά 6 σώματα στο σπιτι, δηλαδή χαος με τον καθαρισμό

Πάντως ευχαριστώ

Δημοσ.
Στις 7/8/2019 στις 11:15 ΜΜ, Curtis76 είπε

H 20A ασφαλεια, ενεργοποιειται μετα τα 30 A, η τηκτη ασφαλεια της συσκευης προστατευει τη συσκευη, και ενεργοποιειται στα αμπερ που καλυπτουν τον κατασκευαστη του ac.

Αυτο που λες ειναι λαθος.Υπαρχει μια καμπυλη συναρτηση του του χρονου.ΔΕν αναφερεται αυθαιρετα μια τιμη.

Επισης και οι γυαλινες ασφαλειες(νομιζω τετοιες περιεχουν οι πλακετες) εχουν κατηγοριες λειτουργιας(ταχειας ,υπερταχειας κλπ).

Σε καμια περιπτωση ομως δεν προστατευεις μια συσκευη με μεγαλυτερη ασφαλεια απο οτι εχει η γραμμη σου.

22 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δηλαδή αν έχω μικροαυτόματο 20Α θα πέσει αν περάσει ρεύμα μετά τα 30Α? Μου φαίνεται κουλό αυτό. Η 16αρα με πόσα Α πέφτει δηλαδή.

Είναι μια καλή κινέζικη εταιρεία όπως και η Midea.

Στα 20Α παντως δεν θα πεσει ποτε.

ενα παραδειγμα με μικροαυτοματο καμπυλης *1,1,3 δεν θα πεσει ποτε.*1,3 σε 60 δευτ.*2 (32Α δηλαδη) θα πεσει σε 5 δευτ.

4 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Και ομως ναι. Ο μικροαυτοματος προστατευει το καλωδιο και μονο. H απαντηση που εδωσα δεν ειναι πληρως σωστη. Το καλωδιο αντεχει και περισσοτερο, απλα για λιγοτερο χρονο. Παιζει ρολο και η θερμοκρασια.  Ο καθε μιρκοαυτοματος εχει μια καμπυλη λειτουργιας, και μαλιστα υπαρχει η περιοχη θερμης και ψυχρης λειτουργιας (αν δηλαδη λειτουργησε προσφατα ή οχι) οποτε μπορει τελικα να λειτουργησει και πολυ περισσοτερο απο το ρευμα που αναφερει. (Χ7 , Χ10 φορες και παραπανω). 

κατι εχεις μπερδεψει μαλλον.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Αυτο που λες ειναι λαθος.Υπαρχει μια καμπυλη συναρτηση του του χρονου.ΔΕν αναφερεται αυθαιρετα μια τιμη.

Επισης και οι γυαλινες ασφαλειες(νομιζω τετοιες περιεχουν οι πλακετες) εχουν κατηγοριες λειτουργιας(ταχειας ,υπερταχειας κλπ).

Σε καμια περιπτωση ομως δεν προστατευεις μια συσκευη με μεγαλυτερη ασφαλεια απο οτι εχει η γραμμη σου.

Στα 20Α παντως δεν θα πεσει ποτε.

ενα παραδειγμα με μικροαυτοματο καμπυλης *1,1,3 δεν θα πεσει ποτε.*1,3 σε 60 δευτ.*2 (32Α δηλαδη) θα πεσει σε 5 δευτ.

κατι εχεις μπερδεψει μαλλον.

Αν δε καταλαβαινεις κατι απο αυτα που εγραψα πες μου να το επαναδιατυπωσω. Μπορω αυριο να κανω μια εγχυση με μια omicron ή ενα sverker που διαθετω στη δουλεια και θα σου πω ακριβης χρονους αλλα στα 32Α 5 sec δε θα τα δεις σε κλασικο mcb τυπου Κ. Προσφατα για mcb στα 10Α trip ειχα στα 13sec στα 17Αμπερ. Παντως προστασια συσκευης και χρονοι μεγαλυτεροι του sec δε πανε μαζι. Επισης ειναι λαθος αυτο που λες οτι δε προστατευεις μια συσκευη με ασφαλεια μεγαλυτερη απο τη γραμμη. Η συσκευη προστατευεται απο ασφαλεια που μπηκε κατα τη παραγωγη. Δεν ενδιαφερει τι θα κανεις εσυ στη γραμμη σου. Μπανει αυτη που πρεπει. Αναλογα σε ποια χωρα ζεις, η ιδια γραμμη μπορει να προστατευεται με αλλη ασφαλεια. Αν θες να δεις  χρονο προστασιας για συσκευη δε κοιτας τη καμπυλη υπερφορτισης αλλα το τμημα του στιγμιαιου που ειναι πανω απο Χ3-4 φορες το ονομαστικο δηλαδη στα 10 αμπερ μιλαμε για 40-50 αμπερ, δε ξερω τι προστατευεις με αυτα(αναλογα βεβαια και τον τυπο της ασφαλειας). Οι συσκευες εχω βαριστορ και αλλα ηλεκτρονικα για προστασιες.  Ψαξ΄το λιγο αν θες.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, guzel είπε

5KWh για 9αρι υπερβολικά πολλά δεν είναι;;;;;; Και το δουλεύεις και στους 29 βαθμούς.. Για βάλτο 26 ή 27

Μην κοιτάζεις κιλοβατώρες είναι συνολικά από άλλες συσκευές...  Μια εβδομάδα που έχω την πρίζα. Λοιπόν αυτή είναι η χαμηλότερη που έχω δει να λειτουργεί στους 28 βαθμούς . 

Οπότε τα υποσχόμενα χαμηλά BTU τα πιάνει σχετικά εύκολα.

Screenshot_2019-08-09-00-16-48-583_com.tuya.smartlife.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, smav82 είπε

Μην κοιτάζεις κιλοβατώρες είναι συνολικά από άλλες συσκευές...  Μια εβδομάδα που έχω την πρίζα. Λοιπόν αυτή είναι η χαμηλότερη που έχω δει να λειτουργεί στους 28 βαθμούς . 

Σχεδόν τα έπιασε τα ελάχιστα. Μια χαρά! 

Στα χρήματα που το πήρες είναι πολύ καλό. Να το χαρείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, smav82 είπε

Τόσο δουλεύει και το 9αρι το kuro toyotomi

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, smav82 είπε

Δουλεύει συνέχεια η ανοιγοκλείνει; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...