Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κανονικά πρέπει να ελεγχθεί το κλιματιστικό παρουσία τους. Χωρίς ρεύμα πως θα γίνει αυτό;

Όπως ήδη ανέφερα, τα περισσότερα κλιματιστικά στις περισσότερες εγκαταστάσεις θα δουλέψουν μια χαρά για τεστάρισμα. Θέμα θα έχει κάποια ακραία περίπτωση με κάνα 24άρι σε τοποθέτηση στα "προσφυγικά" του Ν.Κόσμου ή της Καισαριανής ;)

Το όποιο πρόβλημα για τα υπόλοιπα θα παρουσιαστεί σε συνθήκες κανονικής συνεχόμενης λειτουργίας

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κανονικά πρέπει να ελεγχθεί το κλιματιστικό παρουσία τους. Χωρίς ρεύμα πως θα γίνει αυτό;

Αν το ποσό κτήσης είναι για σένα πολύ σημαντική παράμετρος,τότε γιατί όχι; 

Απλά έχει μικρή εγγύηση. 

Αλλά ρε συ για 100€ γιατί δεν πας κάπου που θα έχεις 10 χρόνια εγγύηση και το κεφάλι σου ήσυχο ? 

BestPrice iconTCL Elite TAC-18CHSA/XA51 κλιματιστικό R32 Inverter 18.000 btu A+++ με ιονιστή δέκα έτη εγγύηση Τουρνικιώτης (543,98€ στο Alpha Clima GR)

ή με wifi https://www.alphaclimagr.gr/product/1409383/tcl-elite-plus-tac-18chsa-xa412-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

Δεν έχει τόσο μεγάλο seer αλλά με τόσο μικρή χρήση δεν σε νοιάζει. 

Σωστός ο φίλος αλλά ήδη είμαι εκτός budget

Απλά προέκυψε αυτό το κλιματιστικό

Με βλέπω να βολεύομαι με αυτό που έχω και τέλος του μήνα αν πέσουν οι τιμές η βρω κάτι αξιόλογο να προχωρήσω για του χρόνου τώρα 

10 χρόνια έχουν και τα cvmore που μου πρότεινε ένας ψυκτικός 

Επεξ/σία από marioboni
Δημοσ.
20 ώρες πριν, smav82 είπε

Ας μην είμαστε ξερολες όλοι εμείς στα φόρουμ και απόλυτοι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν την δουλειά και την κάνουν χρόνια ( φυσικά υπάρχουν και άλλοι που την κάνουν χρόνια αλλά λάθος) , επίσης σου εξήγησα ότι ο ψυκτικός είναι της Daikin. Έτσι λοιπόν πουθενά δεν λέει υποχρεωτικό min 3μετρα αλλά προτεινόμενο. Χωρίς παρεξηγήσεις για όλους μας το λέω όχι προσωπικά . 

Δυστυχως σε πιασανε κοτσο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Σε πιάσανε κορόιδο από ότι φαίνεται χιχοχοχι

Προλαβαίνεις να ζητήσεις να στο ξηλώσουν για να στο συνδέσουν οι ίδιοι

😂😂😂

Μη μεταφέρεις ανακρίβειες , είναι ξεκάθαρος σαν όρος. 

Τα συνεργεία του Κωτσόβολου δεν ασχολούνται με το ρεύμα.

Τώρα αν υπάρχουν "τεχνικοί" που αγνοούν τον όρο της εταιρείας με την οποία συνεργάζονται είναι άλλο θέμα. Όταν προκύψει μαλακια να δω τι θα κάνουν.

ΥΓ. εμένα είναι 18.000 το σύνδεσαν εκείνοι. Στο toyotomi (24.000) όμως είχα φέρει ηλεκτρολόγο ιδιώτη.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Μη μεταφέρεις ανακρίβειες , είναι ξεκάθαρος σαν όρος. 

Τα συνεργεία του Κωτσόβολου δεν ασχολούνται με το ρεύμα.

Τώρα αν υπάρχουν "τεχνικοί" που αγνοούν τον όρο της εταιρείας με την οποία συνεργάζονται είναι άλλο θέμα. Όταν προκύψει μαλακια να δω τι θα κάνουν.

ΥΓ. εμένα είναι 18.000 το σύνδεσαν εκείνοι. Στο toyotomi (24.000) όμως είχα φέρει ηλεκτρολόγο ιδιώτη.

Εμένα σε 18αρι δεν ήθελε να το συνδέσει με την δικαιολογία ότι δεν ξέρει τι καλώδια έχει η πρίζα κλπ. Μετά μου είπε ότι δεν έχει καλώδιο μαζί του και να φωνάξω ηλεκτρολόγο να τραβήξει καλώδιο. Με τα πολλά πήγα και του πήρα καλώδιο και μου το τράβηξε μαζί με τους σωλήνες γιατι μετά ο ηλεκτρολόγος θα έπρεπε να κάνει άλλο μερεμέτι να βάλει το καλώδιο από την εξωτερική μονάδα μέσα. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Προσανατολίζομαι σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/14682547/Midea-Mission-II-MB-24N8D0.html αλλά στο manual δεν αναφέρει για αυτόματη κάθετη καλάντωση περσίδων και αναρωτιέμαι αν εγώ θέλω να φυσάει ο αέρας δεξιά ή αριστερά θα πρέπει να το κάνω χειροκίνητα κάθε φορά??? Από την FG μου είπαν ότι το κλιματιστικό αυτό κάνει τον αέρα μπούκλες και καλύπτει όλο το χώρο και δε χρειάζεται να πειράζω τις περσίδες. Ισχύουν αυτά που μου είπαν???

Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

@apostolisep3, τελικά το ASYG το έχω σε 25άρα ασφάλεια. Δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω σε 20άρα. 

Ξέρει κανείς; @Klausx ? 

Στο manual λέει 20Α. 

Το καλώδιο είναι 3Χ2.5

Το θέμα είναι ότι η 25 ασφάλεια ανάλογα τον τύπο δεν είναι ακριβώς 25 αλλά μπορεί 26-27 κτλ οπότε καλό θα ήταν να πας σε 20Α. για να είσαι βάση κατασκευαστή.

Γενικά σε μηχανήματα inverter δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα όσο σε ένα παλιό on/off που δούλευε ασταμάτητα.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, john15554 είπε

Καλησπέρα σας,

Προσανατολίζομαι σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/14682547/Midea-Mission-II-MB-24N8D0.html αλλά στο manual δεν αναφέρει για αυτόματη κάθετη καλάντωση περσίδων και αναρωτιέμαι αν εγώ θέλω να φυσάει ο αέρας δεξιά ή αριστερά θα πρέπει να το κάνω χειροκίνητα κάθε φορά??? Από την FG μου είπαν ότι το κλιματιστικό αυτό κάνει τον αέρα μπούκλες και καλύπτει όλο το χώρο και δε χρειάζεται να πειράζω τις περσίδες. Ισχύουν αυτά που μου είπαν???

Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Γιατί δεν ζητάς από την FG να σου πουν που ακριβώς αναφέρεται στο εγχειρίδιο η υποτιθέμενη λειτουργία και με ποιον τρόπο δουλεύει; 

ΥΓ Άκου μπούκλες...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, john15554 είπε

Καλησπέρα σας,

Πρέπει να τους ρωτήσεις αν οι περσίδες δεξιά αριστερά δουλεύουν από το control γιατί το Manual λέει σε Για ορισμένες μονάδες είναι αυτόματο.
Σε Midea Prime είναι αυτόματες σε όσα έχω δει.

Screenshot_81.png.1fdcf689227552812d8add23ddafd634.png

Δημοσ.
5 ώρες πριν, john15554 είπε

Καλησπέρα σας,

Στο 12αρι που έβαλα εγώ, είναι χειροκίνητες. Για τις μπούκλες τώρα, το μόνο που μου έρχεται είναι ο χλαπάτσας στης Ελλάδος τα παιδιά...

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

@apostolisep3, τελικά το ASYG το έχω σε 25άρα ασφάλεια. Δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω σε 20άρα. 

Ξέρει κανείς; @Klausx ? 

Στο manual λέει 20Α. 

Το καλώδιο είναι 3Χ2.5

Η ασφάλεια υπάρχει για να προστατέψει τον αγωγό, καθορίζεται από την διατομή του αγωγού λοιπόν και η διατομή καθορίζεται από την μέγιστη ένταση του ρεύματος που το διαρρέει δηλαδή το φορτίο. Τα 25Α για 2.5αρι είναι λάθος, 20Α ασφάλεια πρέπει να υπήρχε. Για το 1.5αρι άλλοι θα πουν  20αρα ή 16αρα ασφάλεια. Για τα περισσότερα 24άρια που μπαίνουν με δική τους γραμμή το 1.5αρι και η 16αρα ασφάλεια είναι μια χαρά (3680W), δεδομένου οτι η ασφάλεια δεν πέφτει αμέσως μόλις ξεπεραστεί η ονομαστική τιμή των αμπέρ που αναγράφει, αλλά πηγαίνει λίγο παραπάνω π.χ 17-18Α.

Κατά την τοποθέτηση του κλιματιστικού από τον ψυκτικό αντιμετώπισα και εγώ πρόβλημα με το καλώδιο τροφοδοσίας, καθώς δεν γνώριζα οτι τα 24αρια δεν μπαίνουν στην πρίζα αλλά απευθείας από τον πίνακα, ο ψυκτικός είπε οτι χρειάζεται 2.5αρι καλώδιο και στα 2.5αρια δεν υπάρχει φις για να μπει σε πριζα αλλά κατευθείαν στον πίνακα. Ο ψυκτικός αρχικά τοποθέτησε το κλιματιστικό αλλά δεν μπορούσαμε να το βάλουμε σε λειτουργία, τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ μπήκε 2.5αρι καλώδιο με ένα φις που αφαίρεσα από μια προέκταση που είχα και το έβαλα από την πρίζα, αλλά θα το αλλάξω με 1.5αρι εγώ όπως γράφουν οι οδηγίες του κλιματιστικού.

Για τις επιδόσεις fujitsu τώρα, τα έχω παίξει απλά. Στα 5-6 μέτρα και παραπάνω απόσταση έρχεται δυνατός αέρας από τον ανεμιστήρα. Πύραυλος το κλιματιστικό...... .το ένα σαλόνι των 35τμ θα το ψύχει/ζεσταίνει στο άψε σβήσε. Για την σημερινή ημέρα, δεν έκανα κάποιες καλές και οργανωμένες μετρήσεις, απλά το άναψα στην ψύξη στους 18 βαθμούς χωρίς να κλείσω πόρτες και παράθυρα, ήθελα να δω ποιο είναι το μέγιστο που μπορεί να φτάσει, η μέγιστη κατανάλωση που είχε ήταν 1820W περίπου, ενώ αν το έβαζα στο powerfull πήγαινε 20-30W παραπάνω και η ροή του ανεμιστήρα δυνάμωνε ακόμα παραπάνω, πιο πάνω από το high δηλαδή. Επίσης, όσο αυξάνει η ταχύτητα του ανεμιστήρα τόσο αυξάνει και η ισχύς του κλιματιστικού, για 1800W μέγιστο στο high έπεφτε στα 450-500 στο quiet. Όταν από τους 18 το ανέβασα ξαφνικά στους 28, ο ανεμιστήρας έριξε στροφές και ισχύς μειώθηκε σημαντικά σαν να το είχα στο low, περίπου 500W. 

Το μόνο που δεν είδα είναι αν υπάρχει ρύθμιση από το χειριστήριο για τις περσίδες να στρέφονται δεξιά-αριστερά, λογικά πρέπει να ανέβω σε μια σκάλα να τις ρυθμίσω με το χέρι. 

Εδώ έχω δύο βιντεάκια, δεν είναι καλά βέβαια της κακιάς ώρας. Να πω οτι το κλιματιστικό στο high έχει αρκετό θόρυβο, οπότε όσοι ενοχλούνται από θορύβους δεν τους κάνει αυτό το κλιματιστικό, εκτός κι αν αρκούνται να έχουν ρυθμισμένο το fan σε επίπεδα χαμηλότερα του μέγιστου, π.χ medium, low. Το quiet είναι αρκετά χαμηλό και δεν ενοχλεί καθόλου. Η εξωτερική μονάδα κάνει έναν τυπικό θόρυβο (βέβαια λειτουργούσε στο high όταν το τράβηξα, λογικά αν χαμηλώσει ισχύ πέφτει κι ο θόρυβος).

Στο πρώτο βίντεο, στην αρχή το έχω στο quiet, μετά πηγαίνει κατευθείαν στο high, και μετά κατεβαίνει σταδιακά medium, low. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν πιο αναλυτικές μετρήσεις με καταναλώσεις θερμοκρασίες κτλ. 

Για να ακούσετε θόρυβο βάλτε στο τέρμα την ήχο.

Edit: Μου έκανε τρομερή εντύπωση οτι μόλις πέρασαν 10 λεπτά από όταν σήκωσα τα βίντεο, μαζεύτηκαν 30-40 προβολές στο καθένα. Φαίνεται οτι αναζητούν αρκετοί πληροφορίες για το κλιματιστικό.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nodas_21greek είπε

Στο 12αρι που έβαλα εγώ, είναι χειροκίνητες. Για τις μπούκλες τώρα, το μόνο που μου έρχεται είναι ο χλαπάτσας στης Ελλάδος τα παιδιά...

Για το οποίο μπορείς να πεις 2-3 λογάκια; Δεν το έχει άλλος νομίζω. Τα 24dΒ που δίνει είναι ανεκτά;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Η ασφάλεια υπάρχει για να προστατέψει τον αγωγό, καθορίζεται από την διατομή του αγωγού λοιπόν και η διατομή καθορίζεται από την μέγιστη ένταση του ρεύματος που το διαρρέει δηλαδή το φορτίο. Τα 25Α για 2.5αρι είναι λάθος, 20Α ασφάλεια πρέπει να υπήρχε. Για το 1.5αρι άλλοι θα πουν  20αρα ή 16αρα ασφάλεια. Για τα περισσότερα 24άρια που μπαίνουν με δική τους γραμμή το 1.5αρι και η 16αρα ασφάλεια είναι μια χαρά (3680W), δεδομένου οτι η ασφάλεια δεν πέφτει αμέσως μόλις ξεπεραστεί η ονομαστική τιμή των αμπέρ που αναγράφει, αλλά πηγαίνει λίγο παραπάνω π.χ 17-18Α.

Κατά την τοποθέτηση του κλιματιστικού από τον ψυκτικό αντιμετώπισα και εγώ πρόβλημα με το καλώδιο τροφοδοσίας, καθώς δεν γνώριζα οτι τα 24αρια δεν μπαίνουν στην πρίζα αλλά απευθείας από τον πίνακα, ο ψυκτικός είπε οτι χρειάζεται 2.5αρι καλώδιο και στα 2.5αρια δεν υπάρχει φις για να μπει σε πριζα αλλά κατευθείαν στον πίνακα. Ο ψυκτικός αρχικά τοποθέτησε το κλιματιστικό αλλά δεν μπορούσαμε να το βάλουμε σε λειτουργία, τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ μπήκε 2.5αρι καλώδιο με ένα φις που αφαίρεσα από μια προέκταση που είχα και το έβαλα από την πρίζα, αλλά θα το αλλάξω με 1.5αρι εγώ όπως γράφουν οι οδηγίες του κλιματιστικού.

Για τις επιδόσεις fujitsu τώρα, τα έχω παίξει απλά. Στα 5-6 μέτρα και παραπάνω απόσταση έρχεται δυνατός αέρας από τον ανεμιστήρα. Πύραυλος το κλιματιστικό...... .το ένα σαλόνι των 35τμ θα το ψύχει/ζεσταίνει στο άψε σβήσε. Για την σημερινή ημέρα, δεν έκανα κάποιες καλές και οργανωμένες μετρήσεις, απλά το άναψα στην ψύξη στους 18 βαθμούς χωρίς να κλείσω πόρτες και παράθυρα, ήθελα να δω ποιο είναι το μέγιστο που μπορεί να φτάσει, η μέγιστη κατανάλωση που είχε ήταν 1820W περίπου, ενώ αν το έβαζα στο powerfull πήγαινε 20-30W παραπάνω και η ροή του ανεμιστήρα δυνάμωνε ακόμα παραπάνω, πιο πάνω από το high δηλαδή. Επίσης, όσο αυξάνει η ταχύτητα του ανεμιστήρα τόσο αυξάνει και η ισχύς του κλιματιστικού, για 1800W μέγιστο στο high έπεφτε στα 450-500 στο quiet. Όταν από τους 18 το ανέβασα ξαφνικά στους 28, ο ανεμιστήρας έριξε στροφές και ισχύς μειώθηκε σημαντικά σαν να το είχα στο low, περίπου 500W. 

Το μόνο που δεν είδα είναι αν υπάρχει ρύθμιση από το χειριστήριο για τις περσίδες να στρέφονται δεξιά-αριστερά, λογικά πρέπει να ανέβω σε μια σκάλα να τις ρυθμίσω με το χέρι. 

Εδώ έχω δύο βιντεάκια, δεν είναι καλά βέβαια της κακιάς ώρας. Να πω οτι το κλιματιστικό στο high έχει αρκετό θόρυβο, οπότε όσοι ενοχλούνται από θορύβους δεν τους κάνει αυτό το κλιματιστικό, εκτός κι αν αρκούνται να έχουν ρυθμισμένο το fan σε επίπεδα χαμηλότερα του μέγιστου, π.χ medium, low. Το quiet είναι αρκετά χαμηλό και δεν ενοχλεί καθόλου. Η εξωτερική μονάδα κάνει έναν τυπικό θόρυβο (βέβαια λειτουργούσε στο high όταν το τράβηξα, λογικά αν χαμηλώσει ισχύ πέφτει κι ο θόρυβος).

Στο πρώτο βίντεο, στην αρχή το έχω στο quiet, μετά πηγαίνει κατευθείαν στο high, και μετά κατεβαίνει σταδιακά medium, low. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν πιο αναλυτικές μετρήσεις με καταναλώσεις θερμοκρασίες κτλ. 

Για να ακούσετε θόρυβο βάλτε στο τέρμα την ήχο.

Edit: Μου έκανε τρομερή εντύπωση οτι μόλις πέρασαν 10 λεπτά από όταν σήκωσα τα βίντεο, μαζεύτηκαν 30-40 προβολές στο καθένα. Φαίνεται οτι αναζητούν αρκετοί πληροφορίες για το κλιματιστικό.

Άντε καλοδούλευτο το εργαλείο!!!! Ακόμα ένας με το ASYG.

Οι κάθετες περσίδες δεν ρυθμίζονται, μόνο με το χέρι. Επίσης δεν κάνει αυτόματη λειτουργία σε ανεμιστήρα όταν το κλείσεις μετά από ψύξη. Θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου.

Για τα video , η εσωτερική κάνει όπως εμένα, την εξωτερική δεν την έχω ακούσει τόσο δυνατά ποτέ σε ψύξη (βέβαια έχω άλλες θερμοκρασίες, ενδεικτικά χθες το βράδυ έφυγα από Αθήνα με 28.5 και όταν έφτανα Ωρωπό το αμάξι έδειχνε 20!!!) . Μάλλον το είχες δυνατά για αυτό.

Αυτό με τη δύναμη, μου θυμίζει το σκηνικό που ήρθε ο αδερφός μου (πρώην ψυκτικός) σπίτι για να το δει.

Προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία με κλιματιστικά, το πρώτο μου είναι, ότι έχω δει σε φίλους, συγγενείς, δουλειά κτλ

Δεν θα ξεχάσω τι συνέβη όταν ανέβηκε στη σκάλα και μου λέει "οκ σκάστα όλα" .

Πατάω το powerfull λοιπόν και το βατόμετρο ανέβηκε στα 2560W και 12Α .

Εκεί γυρνάει ο αδερφός μου με γουρλωμένα μάτια, τα μαλλιά του να ανεμίζουν από τον ανεμοστρόβιλο και λέει "τι κάνει ρε μ*λάκα το εργαλείο????" .

Ναι έχει θόρυβο , αλλά δεν του λείπει η δύναμη.

Ειδικά σε αυτό που είναι 79εκ πλάτος, οπότε τα κυβικά φεύγουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και είναι έντονο το φαινόμενο. Νιώθεις ότι φουσκώνει το δωμάτιο από τον αέρα.

Πάντως στο αυτόματο που το έχω, δουλεύει πάντα γύρω από το low στον ανεμιστήρα στη συντήρηση .

Όσο για τα views στο youtube νομίζω αιτία είναι ότι απλά το θέμα έχει πάρα πολλά views (δεν ξέρω αν υπάρχει και με περισσότερα από αυτό)  :

Screenshot-28.png.c52a626d31bf18fdbe8796068d5429f8.png

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Για το οποίο μπορείς να πεις 2-3 λογάκια; Δεν το έχει άλλος νομίζω. Τα 24dΒ που δίνει είναι ανεκτά;

Δεν έχω ασχοληθεί εκτενώς, θα επανέλθω όμως σίγουρα.

Μια πολύ πρώτη εικόνα πάντως είναι ότι είναι απόλυτα ήσυχο. Βέβαια το έχω στο σαλόνι, δεν ξέρω πώς θα ήταν σε υπνοδωμάτιο.

Καταναλώσεις, θερμοκρασίες, μόνον από την εφαρμογή της midea έχω δει, 1η μέρα που μπήκε είναι τα 35αρια.

Με 34.5 εξωτερική έφτασε μέχρι 31 εσωτερική, αλλά με κάνα 2ωρο 100% στους 16.

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι μήπως έπρεπε να πάω σε 18αρι, αν και θα μπει στο σπίτι και 9αρι σε υπνοδωμάτιο να βοηθήσει τα πράγματα.

Πάντως και στο 100% δεν ακουγόταν, περισσότερη εντύπωση μου έκανε η εξωτερική μονάδα που είναι όντως ήσυχη πολύ.

Θα το τσεκάρω πάντως πιο αναλυτικά και θα γράψω ξανά.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...