Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

απλα στο manual του asyg24 δεν ελεγε για 20αρα και 2.5mm καλωδιο

20Α λέει.

Όσο για καλώδιο λέει 1.5μμ αλλά αν δεις στον αστερίσκο σου λέει να βάλεις αυτό που σου λέει η νομοθεσία της χώρας σου.

Screenshot-25.png.d42a4102b561a3a7666b9ccf06eac969.png

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος ούτε θυμάμαι τι μου έβαλαν, αλλά πιστεύω ότι μου έβαλαν 3Χ2.5μμ

Σε λίστα καλωδίων βλέπω :

Screenshot-27.png.8a908072885870687422e1c30b2e1a75.png

Άρα μάλλον και 3Χ1.5 να βάλεις θα είσαι οκ .

Βέβαια ένας σχετικός θα πει ότι βάζεις ένα νούμερο πάνω ώστε να λιώσει πρώτα η ασφάλεια και όχι το καλώδιο.

Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τετριμμένα φαντάζομαι για τους ψυκτικούς.

Σε εσένα τι έβαλαν;

Δημοσ.

ο ψυκτικος δεν ανεφερε τπτ για 20αρα ασφαλεια ουτε για 2.5 καλωδιο.

και τοτε δεν ηξερα να τον ρωτησω και ρωτησα τον κουμπαρο μου που ειναι ηλεκτρολογος και μου λεει κακως δεν σου εβαλε 20αρα και κακως δεν στο ανεφερε κιολας.

πηρα σημερα κωτσοβολο να το πω και θα ερθει τεχνικος μολις γυρισω απο διακοπες να το δει.

επαγγελματιες...!!!!!!

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

και τοτε δεν ηξερα να τον ρωτησω και ρωτησα τον κουμπαρο μου που ειναι ηλεκτρολογος και μου λεει κακως δεν σου εβαλε 20αρα και κακως δεν στο ανεφερε κιολας.

πηρα σημερα κωτσοβολο να το πω και θα ερθει τεχνικος μολις γυρισω απο διακοπες να το δει.

επαγγελματιες...!!!!!!

Η πρίζα που το έχεις δεν έχει δική της ασφάλεια στον πίνακα; Αν ναι πόσο είναι; Το βλέπεις μόνος σου.

Όσο για το καλώδιο ας έρθει ο κουμπάρος σου να το δει!!! 😛

Αν και είναι πολύ απλό, κατεβάζεις το ρεύμα, βγάζεις το πλαστικό καπάκι της εξωτερικής και το βλέπεις. Είναι πολύ ξεκάθαρο το τι είναι, το λέει και πάνω στο άσπρο PVC .

Το θεωρώ απίθανο να μη σου έχει βάλει το σωστό καλώδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, liakjim said:

Υπάρχει αυτό που είναι αντιδιαβρωτικό για παραθαλάσια περιοχή https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198301-carrier-42qhb12d8sc-coastal-plus

Είναι ακριβό όμως, έπαιξε πολύ πιο κάτω 2-3 εμδομάδες πριν. 

Αλλιώς αν δεν είσαι πάνω στο κύμα, θα έλεγα αυτό που είναι αθόρυβο και αποδοτικό στη ψύξη BestPrice iconwww.bestprice.gr/2155328520/midea-ultimate-comfort-mt-12n8d6-imbt-12n8d6-o.html (Από 562,99€)

Μάλλον η καλύτερη όμως επιλογή είναι αυτό BestPrice iconwww.bestprice.gr/2155617975/inventor-aria-ar3vi32-12wfar3vo32-12.html (Από 491,98€)

Όχι μεγάλη διαφορά οικονομίας σε ψύξη, αθόρυβο και 10 έτη εγγύησης. 

19 hours ago, Dare-Devil said:

@thodoris1985  Και το Aria εχει προστασια στη μεσα και εξω μοναδα που ειναι ιδανικη για παραθαλάσσιες περιοχές . Την ονομάζουν gold fin. Η επιστρωση στην έξω μοναδα ειναι αντιδιαβρωτικη και προστατεύει απο βροχη και αλατι στον αέρα . Η προστασία της μεσα βοηθαει στον περιορισμό ανάπτυξης βακτηρίων 

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#xrysi-prostasia

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#xrysi-prostasia

Πήρα το inventor aria τελικά, μιας και έχει 10 χρόνια εγγύηση. Πάνω στο κύμα δεν είμαι. Αλμύρα γενικότερη θα υπάρχει στην περιοχή, όχι άμεση. Οπότε θεωρώ πως θα είμαι οκ. Θα πάρω και ένα κάλυμμα για την εξωτερική μονάδα για το χειμώνα και πιστεύω ότι θα το σώσω λιγάκι με αυτόν τον τρόπο.

Ευχαριστώ πολύ και τους δυο για τις απαντήσεις σας

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/8/2019 στις 2:30 ΜΜ, Επισκέπτης είπε

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στο P9VI32-24WF της Inventor οι εσωτερικές περσίδες μπορουν να ρυθμιστούν σε 2 ή περισσότερες κατευθύνσεις. Από φωτογραφίες που βρίσκω βλέπω ότι ρυθμιζονται προς μία κατεύθυνση αλλά δε μπορώ να καταλάβω αν πρόκειται για το 24αρι ή για κάποιο 9αρι.

Ευχαριστώ.

Έχω το Inventor Passion Eco P9MVI32-24WiFi / P9MVO32-24 που μάλλον είναι το ίδιο με αυτό που θες!

Απίστευτο άλλα οι περσίδες ρυθμίζονται μόνο προς τα πάνω και κάτω που θες να σταματήσουν (και δεν έχει και λειτουργία να πηγαίνει πάνω κάτω, μόνο του).

Δεξιά και αριστερά το κάνεις μόνο με το χέρι και τις αφήνεις εκεί που θες. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, apostolisep3 είπε

επαγγελματιες...!!!!!!

Ο Κωτσόβολος δεν ασχολείται με το ρεύμα πάνω από 18.000 δεν συνδέουν καν το κλιματιστικό στο ρεύμα. Φέρνεις ηλεκτρολόγο να στο συνδέσει.

Το αναφέρει και στο έντυπο της εγκατάστασης που σου έδωσαν ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ηλεκτρολογική εγκατάσταση για πάνω από 18.000 btus

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, guzel είπε

Ο Κωτσόβολος δεν ασχολείται με το ρεύμα πάνω από 18.000 δεν συνδέουν καν το κλιματιστικό στο ρεύμα. Φέρνεις ηλεκτρολόγο να στο συνδέσει.

Το αναφέρει και στο έντυπο της εγκατάστασης που σου έδωσαν ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ηλεκτρολογική εγκατάσταση για πάνω από 18.000 btus

Εμένα το shorai το 24αρι το σύνδεσε ο ψυκτικός που έκανε την εγκατάσταση απευθείας στη πρίζα. Αγορασμενο από Κωτσόβολο και εγκατάσταση από συνεργαζόμενο συνεργείο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Εμένα το shorai το 24αρι το σύνδεσε ο ψυκτικός που έκανε την εγκατάσταση απευθείας στη πρίζα. Αγορασμενο από Κωτσόβολο και εγκατάσταση από συνεργαζόμενο συνεργείο.

same as turbakiasss

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, guzel είπε

Σε πιάσανε κορόιδο από ότι φαίνεται χιχοχοχι

Προλαβαίνεις να ζητήσεις να στο ξηλώσουν για να στο συνδέσουν οι ίδιοι

😂😂😂

Δημοσ.

Γενικά οι ψυκτικοί δεν πολυασχολούνται με το θέμα "ηλεκτρικό". Έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Κανονικά πρέπει να πούνε στο πελάτη "το εγκατέστησα, το τσεκάρισα σε μία παροχή, αλλά τώρα φέρε ηλεκτρολόγο να δει αν αυτή η παροχή έχει το σωστό καλώδιο και αν ασφαλίζει με σωστή ασφάλεια".

Άλλες φορές το λένε και άλλες (ίσως τις περισσότερες) όχι. Κυρίως για να αποφύγουν τις πολλές συζητήσεις (από το κατάστημα μου είπαν "αυτό" ή είσαι υποχρεωμένος για το "άλλο"). Με δεδομένο ότι τα νεότερα κλιματιστικά δεν είναι τόσο ενεργοβόρα όσο τα παλιά και οι εκκινήσεις τους δεν είναι τόσο "βάρβαρες" στηρίζονται στο ότι μια σχετικά νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση θα είναι οριακά εντάξει.

Αν παρ' ελπίδα συμβεί κάτι θα σε παραπέμψουν στην Χ σελίδα του manual ή της εγγύησης όπου αναφέρει ότι ο πελάτης πρέπει να φροντίσει να γίνει η ηλεκτρολογική σύνδεση από αδειούχο ηλεκτρολόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή οριακά στο χώρο είμαι για 12αρι μάλλον και στο ποσό που μπορώ να δώσω βρίσκω το 18αρι από το eshop της arielli που αναφέρθηκε ότι είναι midea φασον κι αυτό

Καλύτερα ένα "επώνυμο" 12αρι η ένα φασον 18αρι στα ίδια λεφτά;

https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-arsin18r32-18000btu-inverter-p-HAP.002625

Μόνο καλοκαίρι σε ψύξη θα δουλέψει και σε πολλές ζέστες

Αν και το seer του είναι αληθινό στα 7.1 θα είναι και οικονομικό

Θεωρητικά πέφτει και στη ψύξη (kW)    0,14 - 2,36 αλλά κάπου είδα να αναφέρει 6000btu ελάχιστη

Αλλά θόρυβο min τα 25 που δεν ενδιαφέρει μια και θα μπει στα σαλονι

Επεξ/σία από marioboni
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Γενικά οι ψυκτικοί δεν πολυασχολούνται με το θέμα "ηλεκτρικό". Έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Κανονικά πρέπει να πούνε στο πελάτη "το εγκατέστησα, το τσεκάρισα σε μία παροχή, αλλά τώρα φέρε ηλεκτρολόγο να δει αν αυτή η παροχή έχει το σωστό καλώδιο και αν ασφαλίζει με σωστή ασφάλεια".

Άλλες φορές το λένε και άλλες (ίσως τις περισσότερες) όχι. Κυρίως για να αποφύγουν τις πολλές συζητήσεις (από το κατάστημα μου είπαν "αυτό" ή είσαι υποχρεωμένος για το "άλλο"). Με δεδομένο ότι τα νεότερα κλιματιστικά δεν είναι τόσο ενεργοβόρα όσο τα παλιά και οι εκκινήσεις τους δεν είναι τόσο "βάρβαρες" στηρίζονται στο ότι μια σχετικά νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση θα είναι οριακά εντάξει.

Αν παρ' ελπίδα συμβεί κάτι θα σε παραπέμψουν στην Χ σελίδα του manual ή της εγγύησης όπου αναφέρει ότι ο πελάτης πρέπει να φροντίσει να γίνει η ηλεκτρολογική σύνδεση από αδειούχο ηλεκτρολόγο.

Κανονικά πρέπει να ελεγχθεί το κλιματιστικό παρουσία τους. Χωρίς ρεύμα πως θα γίνει αυτό;

2 λεπτά πριν, marioboni είπε

Επειδή οριακά στο χώρο είμαι για 12αρι μάλλον και στο ποσό που μπορώ να δώσω βρίσκω το 18αρι από το eshop της arielli που αναφέρθηκε ότι είναι midea φασον κι αυτό

Καλύτερα ένα "επώνυμο" 12αρι η ένα φασον 18αρι στα ίδια λεφτά;

https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-arsin18r32-18000btu-inverter-p-HAP.002625

Μόνο καλοκαίρι σε ψύξη θα δουλέψει και σε πολλές ζέστες

Αν και το seer του είναι αληθινό στα 7.1 θα είναι και οικονομικό

Θεωρητικά πέφτει και στη ψύξη (kW)    0,14 - 2,36

Αλλά θόρυβο min τα 25 που δεν ενδιαφέρει μια και θα μπει στα σαλονι

Αν το ποσό κτήσης είναι για σένα πολύ σημαντική παράμετρος,τότε γιατί όχι; 

Απλά έχει μικρή εγγύηση. 

Αλλά ρε συ για 100€ γιατί δεν πας κάπου που θα έχεις 10 χρόνια εγγύηση και το κεφάλι σου ήσυχο ? 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409113/tcl-elite-tac-18chsa-xa51-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

ή με wifi https://www.alphaclimagr.gr/product/1409383/tcl-elite-plus-tac-18chsa-xa412-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

Δεν έχει τόσο μεγάλο seer αλλά με τόσο μικρή χρήση δεν σε νοιάζει. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...