Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, liakjim είπε

Χίλιες φορές μιτσουμπισι από Τουρκία παρά κινέζικο φασόν από Κίνα.

Άποψή μου έτσι ;

Πιο πίσω έχω κάνει πρόταση.

Fujitsu , made in Thailand

P90805-215912.jpg

To προτεινόμενη, είναι το suggested, και στο δικό μου λεξικό όταν ο κατασκευαστής λέει κάτι , δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω αλλιώς.

Από την άλλη, δική σουη αγορά, δική σουη απόφαση.

Επειδή όμως μας διαβάζουν καιάλλοι καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε.

Εδώ είναι δημόσιος διάλογος.

Μέχρι λοιπόν να φέρεις γραπτώς ότι η daikin Ελλάς δέχεται οτιδήποτε κάτω από 3 μέτρα , παρόλο που η daikin έχει ξεκάθαρη οδηγία για το αντίθετο, εγώ προσωπικά θα λέω στον κόσμο που ζητά βοήθεια να επιμένει για τουλάχιστον 3 μέτρα. Με τη λογική σου, και το 1 μέτρο είναι οκ. Μην ακούσω είπε ο μπάρμπα Μήτσος ότι 2 είναι καλά γιατί θα έρθει ο μπάρμπα Γιώργος και θα πει 1.5 κοκ.

Τεσπα νομίζω είναι κατανοητό .

https://www.daikin.com.au/faq/what-happens-if-piping-less-minimum-recommended-length

Έβαλα και το link όπως απαντάει η Daikin (αυτό που εβαλε ο @liakjim) την συγκεκριμένη ερώτηση για το RECOMMENDED length pipe σίγουρα πιο επίσημο από τι λέει ο καθένας (έστω και αν είναι Αυστραλίας Daikin)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim τα made in taiwan συμφωνα με την εμπειρια μου στη δουλεια μου που ειναι ανταλλακτικα μοτοσυκλετων εχουν μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα και φυσικα στην τιμη απο τα made in china. Εχουνε φτασει πλεον στο σημειο να λεμε αν θες φθηνο πανε σε κινεζικο. Αν θες καλο πανε σε ταιβαν. 

Φυσικα τα made in japan ειναι οτι καλυτερο. Αλλα και πολυ πιο ακριβα. Ακομα και στη συσκευασια τους εχουν τεραστια διαφορα. Τι να λεμε τωρα

Επεξ/σία από malmsteen1984
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Οι τρυπες ειναι καλυτερα με καλεμι η ποτηρι;

Τι εννοείς καλύτερα;
Στο μάτι είναι καλύτερα με ποτήρι γιατί βγαίνει στρογγυλή.

Με καλέμι παίρνει πιο πολύ ώρα και αν τον πάρει ο ύπνος βγαίνει μεγαλύτερη απ'όσο χρειάζεται🤣

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Χίλιες φορές μιτσουμπισι από Τουρκία παρά κινέζικο φασόν από Κίνα.

Άποψή μου έτσι ;

Πιο πίσω έχω κάνει πρόταση.

Fujitsu , made in Thailand

P90805-215912.jpg

.

και το shorai made in Thailand 

spacer.png

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Klausx είπε

Αφού σε είδε έτοιμο να πληρώσεις τα 3μ μπορεί να λέει ότι θέλει :P  Δηλαδή ΑΠΕΙΡΑ κλιματιστικά on/off με 1μ και λιγότερο σωλήνα που δουλεύουν ακόμα μετά από 10++ χρονιά τα έβγαλε θαύμα της επιστήμης.

Και εγώ είμαι υπέρ τον 2μ-3μ αλλά όχι να λέμε και παπάτζες, έλεος.

Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν άπειρα τέτοια κλιματιστικά. Παίζει ρόλο και το φρέον γιατί το R32 δουλεύει με περισσότερη πίεση. Τώρα ρώτησα τον ψυκτικό όταν το τοποθέτησε μήπως ξέχασε να περάσει φρέον μέσα, μου λέει αυτά έχουν ήδη μέσα το φρέον από το εργοστάσιο, είναι αναφλέξιμο και μπορεί να γίνει ατύχημα ειδικά αν το συνεργείο είναι μη πιστοποιημένο και δεν γνωρίζει. Πάντως το λέει ξεκάθαρα και μέσα στο manual προτείνουν από 3 μέτρα και πάνω. Και επειδή το μηχάνημα είναι και ένα χιλιάρικο ε ας μην ρισκάρω κάτι.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν άπειρα τέτοια κλιματιστικά. Παίζει ρόλο και το φρέον γιατί το R32 δουλεύει με περισσότερη πίεση. Τώρα ρώτησα τον ψυκτικό όταν το τοποθέτησε μήπως ξέχασε να περάσει φρέον μέσα, μου λέει αυτά έχουν ήδη μέσα το φρέον από το εργοστάσιο, είναι αναφλέξιμο και μπορεί να γίνει ατύχημα ειδικά αν το συνεργείο είναι μη πιστοποιημένο και δεν γνωρίζει. Πάντως το λέει ξεκάθαρα και μέσα στο manual προτείνουν από 3 μέτρα και πάνω. Και επειδή το μηχάνημα είναι και ένα χιλιάρικο ε ας μην ρισκάρω κάτι.

Τι λέει τελικά το εργαλείο???

Δημοσ.

Παιδες μην τρελαινεστε με το μηκος των σωληνωσεων.. Δεν ειναι ντε  κ καλα σιγουρο οτι θα εχεις  θορυβωδες μηχανημα αν βαλουν λιγοτερο μηκος σωληνωσεων. απλα υπο προυποθεσεις υπαρχει η πιθανοτητα να υπαρχει μεγαλυτερος θορυβος. για αυτο και γραφει "suggested". βεβαια προτιμοτερο ειναι να μην ρισκαρεις και να πας safe οποτε βαζεις για καλο και κακο.

15 ώρες πριν, ParhsG είπε

Οι τρυπες στο τοιχο ποτηρι η με καλεμι ειναι προτιμοτερο;

προσωπικα προτιμω καλέμι για να εχω πληρη εικονα του τι υπαρχει απο πισω κ να μην εχουμε κανα περιεργο.. γιατι αν το ποτηρι πετυχει καλωδια, τα ξεσκισε ολα. αντε να διορθωσεις την βλαβη μετα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους.

υπαρχει καποιος που να εχει το παρακατω air condition να μου πει αν θελει 20αρα ασφαλεια και 2.5mm καλωδιο daikin ATXC50V1B?

@liakjim

σου χρωσταω ενα βιντεο δεν το χω ξεχασει...!!!

Επεξ/σία από apostolisep3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

που να εχει το παρακατω air condition

Δεν έβαλες.

12 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

@liakjim

σου χρωσταω ενα βιντεο δεν το χω ξεχασει...!!!

Thanks

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

daikin ATXC50V1B 18.000BTU

Αν τα βλέπω καλά https://www.daikin.eu/content/dam/document-library/installation-manuals/opt-and-acc/split/ATXC-B_ARXC-B_2P553315-1-DAIKIN SIESTA_Installation manual.pdf

Είναι 2.5 και 20Α

Screenshot-23.png.439f53a04331df85a2860023d2f25186.png

35 λεπτά πριν, eastend7 είπε

Καλημέρα.2.5 μέτρα σωλήνα για το carrier platinum 12άρι είναι καλά;;

Η Carrier λέει 3μ

https://www.ahi-carrier.gr/el/wp-content/uploads/sites/3/2019/06/Platinum_O.M_compressed.pdf

Screenshot-24.png.2bd614da1a7656dc505b43802ad185e4.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...