Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για βάλε λίγο την αγγλική έκδοση.

Πολλές φορές φταίει η μετάφραση.

Σωστη είναι η μετάφραση suggested λεει.. βέβαια αν δεις την εικόνα λίγο πιο πάνω λέει Προσοχή! Μήκος σωλήνα 3-30μ 

Εντάξει και αν αρχιζει και κουδουνιζει η εξωτερική μονάδα και περνάει ο ήχος μέσα (που θα περνάει) μικρό το κακό 😛

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Πολύ σωστά όπως βλέπεις είναι προτιμώμενη και όχι απαραίτητη. Δεν χάνεις καμία εγγύηση ούτε θα σε κάνει μπου η μαμά Daikin εφόσον είναι "προτεινόμενη' εγώ λοιπόν αφού ρώτησα το τεχνικό της Daikin που κάθε μέρα βάζει κλιματιστικά Daikin προτίμησα να μου βάλει 2 μέτρα σωλήνες ώστε η εξωτερική μονάδα να είναι στο σημεία που θέλω και να χαλάσει την αισθητική του σπιτιού μου και όχι 3 μέτρα που θα ήταν σε άσχημο σημείο. Έτσι έπραξα εγώ τώρα εσείς κάντε αυτό που θέλετε. Και φυσικά η απόφαση μου δεν έχει καμια επίπτωση στη εγγύηση ,ούτε τριγμούς έχω ούτε κάτι άλλο . Τώρα αν σε περισσότερα BTU ισχύει κάτι άλλο δεν γνωρίζω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, smav82 είπε

Πολύ σωστά όπως βλέπεις είναι προτιμώμενη και όχι απαραίτητη. Δεν χάνεις καμία εγγύηση ούτε θα σε κάνει μπου η μαμά Daikin εφόσον είναι "προτεινόμενη' εγώ λοιπόν αφού ρώτησα το τεχνικό της Daikin που κάθε μέρα βάζει κλιματιστικά Daikin προτίμησα να μου βάλει 2 μέτρα σωλήνες ώστε η εξωτερική μονάδα να είναι στο σημεία που θέλω και να χαλάσει την αισθητική του σπιτιού μου και όχι 3 μέτρα που θα ήταν σε άσχημο σημείο. Έτσι έπραξα εγώ τώρα εσείς κάντε αυτό που θέλετε. Και φυσικά η απόφαση μου δεν έχει καμια επίπτωση στη εγγύηση ,ούτε τριγμούς έχω ούτε κάτι άλλο . Τώρα αν σε περισσότερα BTU ισχύει κάτι άλλο δεν γνωρίζω. 

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων :) μαζί σου είμαι ;)  Απλά για να είσαι 100% σίγουρος,περίμενε να δεις και την θέρμανση όπου εκεί ζοριζονται παραπάνω τα μηχάνηματα οπως και νομιζω ότι δουλεύουν σε άλλες πιέσεις.(εικασίες κάνω ούτε τεχνικός είμαι,ούτε στην Daikin δουλεύω :) ) και ελπίζω να έκανε κενό 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Ο ψυκτικός που ήρθε σήμερα, μου είπε από μόνος του οτι αν βάλει λιγότερο από 3 μέτρα σωλήνα παίζει να χαλάσει το μηχάνημα και να έχω διάφορα προβλήματα, φυσικά το έγραφε μέσα και το manual.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν πρέπει να βάλω κατα τον κατασκευαστή για το MIDEA το λιγότερο 2,5μ κ εγώ βάζω πάνω απο  3,5μ μπορεί να υπάρχει πρόβλημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, zoranb είπε

Όταν πρέπει να βάλω κατα τον κατασκευαστή για το MIDEA το λιγότερο 2,5μ κ εγώ βάζω πάνω απο  3,5μ μπορεί να υπάρχει πρόβλημα;

Όχι ,καπου θα λέει και το max το οποίο συνήθως είναι αρκετά περισσότερο από 3.5μ

Επεξ/σία από smav82
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zoranb είπε

Οχι, εκτός αν υπάρχει μέγιστο όριο στις οδηγίες το οποίο έχεις ξεπεράσει, με 3.5μ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, smav82 είπε

Ας μην είμαστε ξερολες όλοι εμείς στα φόρουμ και απόλυτοι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν την δουλειά και την κάνουν χρόνια ( φυσικά υπάρχουν και άλλοι που την κάνουν χρόνια αλλά λάθος) , επίσης σου εξήγησα ότι ο ψυκτικός είναι της Daikin. Έτσι λοιπόν πουθενά δεν λέει υποχρεωτικό min 3μετρα αλλά προτεινόμενο. Χωρίς παρεξηγήσεις για όλους μας το λέω όχι προσωπικά . 

9 λεπτά πριν, smav82 είπε

Με 2μ δεν έχεις θέμα, το πρόβλημα είναι κυρίως όταν μπαίνει τσίμα τσίμα.

3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ο ψυκτικός που ήρθε σήμερα, μου είπε από μόνος του οτι αν βάλει λιγότερο από 3 μέτρα σωλήνα παίζει να χαλάσει το μηχάνημα και να έχω διάφορα προβλήματα, φυσικά το έγραφε μέσα και το manual.

Αφού σε είδε έτοιμο να πληρώσεις τα 3μ μπορεί να λέει ότι θέλει :P  Δηλαδή ΑΠΕΙΡΑ κλιματιστικά on/off με 1μ και λιγότερο σωλήνα που δουλεύουν ακόμα μετά από 10++ χρονιά τα έβγαλε θαύμα της επιστήμης.

Και εγώ είμαι υπέρ τον 2μ-3μ αλλά όχι να λέμε και παπάτζες, έλεος.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Το το περίεργο λέει; Ξεκάθαρα είναι. 

Δεν έχει eurovent. 

Το πιο φθηνό με πιστοποίηση είναι το Haier Tundra. 

Οκ...

Φαντάζομαι τότε ότι το παρακάτω 

1. Για την εύρυθμη, υγιεινή και αποδοτική λειτουργία συνιστάται η προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ανάλογα με τη χρήση και  τις συνθήκες λειτουργίας).

Συνεπάγεται ότι δεν χρειάζεται να γίνεται συντήρηση του μηχανήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, teachertza είπε

Οκ...

Φαντάζομαι τότε ότι το παρακάτω 

1. Για την εύρυθμη, υγιεινή και αποδοτική λειτουργία συνιστάται η προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ανάλογα με τη χρήση και  τις συνθήκες λειτουργίας).

Συνεπάγεται ότι δεν χρειάζεται να γίνεται συντήρηση του μηχανήματος.

Λέει ότι είναι καλό είναι να το συντηρήσεις για θέμα υγείας (μην γεμίσει μπιχλα ,πάθει κανείς τίποτα και τους κυνηγάει μετά... ) ,όπως και η απόδοση μπορεί να πέσει για αυτόν τον λόγο αλλά δεν απαιτείται στο θέμα εγγύησης.

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Χαίρομαι που είσαι ικανοποιημένος.

Μήπως έχεις επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει ελάχιστη κατανάλωση 700W ; Του έχεις βάλει μετρητή;

Μπηκε σε φιλικο προσωπο και δυστυχως δεν υπαρχει μετρητης.Λογικα πρεπει να ισχυει παντως το μινιμουμ 700 δεν εχω λογο να το αμφισβητησω

Σε δικο μου χωρο εχει μπει το fujitsu το 24αρι ιδιο με το δικο σου πριν απο καποια χρονια.....Κορυφαιο (μονο για θερμανση).

Επεξ/σία από afterhours
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, tmgiorgio24 είπε

Εγώ μετά από διάβασμα μάλλον θα καταλήξω σε αυτό 

MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP50VG

Λόγο μικρού μεγέθους εσωτερικής μονάδας, αθορυβο κ οικονομικό απ ότι φαίνετε στα χαρτιά γιατί θα χρεισιμοποιηθει κ για θέρμανση, η τιμή είναι λίγο τσιμπημένη αλλά μάλλον ότι δίνεις παίρνεις. 

Τώρα η εγκατάσταση είναι ένα θέμα που προβληματίζει, έχει κανένας να προτείνει καλό ψυκτικό για Κοζάνη; 

Η χελώνα της ΔΕΗ είναι μονοφασικη υπάρχει πρόβλημα στο να σηκώσει κλιματιστικό;  

Ρώτησα για το MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP50VG Κ μου είπαν είναι made in tourkey, ενω το mitsubishi heavy είναι made in taiwan, για ποιο λόγο να τα Χρυσοπληρώνεις για made in japan τοτέ; 

Με πρότειναν Prime κ Carrier που έχουν συμπιεστή mitsubishi κ είναι λέει ποιότηκα δοκιμασμένα μηχανήματα, τελικά όσο πιο πολύ το ψάχνεις τόσο πιο μπέρδεμα είναι. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, smav82 said:

Πολύ σωστά όπως βλέπεις είναι προτιμώμενη και όχι απαραίτητη.

Την λέει σαν προτεινόμενη ελάχιστη πράγματι.

Συνήθως οι εγκαταστάσεις δωρεάν ή επί πληρωμή σου καλύπτουν έως 3 μέτρα σωλήνωση, για παραπάνω πληρώνεις extra. Από την στιγμή λοιπόν που τα λεφτά που ζητούν προβλέπουν έως 3 μέτρα δεν βρίσκω λόγο να μην τα βάζει ειδικά όταν τα προτείνει κι ο κατασκευαστής. Απλά οι τύποι προσπαθούν να γλυτώσουν λεφτά από το χαλκό.

Αν θέλει λοιπόν 1.5 μέτρο, θα πληρώσω λιγότερα και θα σκάσει κι υπογραφούλα ότι αναλαμβάνει ευθύνη σε περίπτωση που πάθει κάτι κι αρχίσουν τα μα μου σου του στην εγγύηση.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, tmgiorgio24 είπε

Ρώτησα για το MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP50VG Κ μου είπαν είναι made in tourkey, ενω το mitsubishi heavy είναι made in taiwan, για ποιο λόγο να τα Χρυσοπληρώνεις για made in japan τοτέ; 

Με πρότειναν Prime κ Carrier που έχουν συμπιεστή mitsubishi κ είναι λέει ποιότηκα δοκιμασμένα μηχανήματα, τελικά όσο πιο πολύ το ψάχνεις τόσο πιο μπέρδεμα είναι. 

Χίλιες φορές μιτσουμπισι από Τουρκία παρά κινέζικο φασόν από Κίνα.

Άποψή μου έτσι ;

Πιο πίσω έχω κάνει πρόταση.

Fujitsu , made in Thailand

P90805-215912.jpg

2 ώρες πριν, smav82 είπε

To προτεινόμενη, είναι το suggested, και στο δικό μου λεξικό όταν ο κατασκευαστής λέει κάτι , δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω αλλιώς.

Από την άλλη, δική σου η αγορά, δική σου η απόφαση.

Επειδή όμως μας διαβάζουν και άλλοι καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε.

Εδώ είναι δημόσιος διάλογος.

Μέχρι λοιπόν να φέρεις γραπτώς ότι η daikin Ελλάς δέχεται οτιδήποτε κάτω από 3 μέτρα , παρόλο που η daikin έχει ξεκάθαρη οδηγία για το αντίθετο, εγώ προσωπικά θα λέω στον κόσμο που ζητά βοήθεια να επιμένει για τουλάχιστον 3 μέτρα. Με τη λογική σου, και το 1 μέτρο είναι οκ. Μην ακούσω είπε ο μπάρμπα Μήτσος ότι 2 είναι καλά γιατί θα έρθει ο μπάρμπα Γιώργος και θα πει 1.5 κοκ.

Τεσπα νομίζω είναι κατανοητό .

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...