Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, smav82 είπε

Ο θόρυβος δεν με ενδιαφέρει καθώς κοιμάμαι με ραδιόφωνο μουσικη πάντα.. Γενικά το θέλω τον θόρυβο μου για να κοιμηθώ. Απλά βλέπω με καλό μάτι το τογιο γιατί είναι η καλή σειρά για 9αρια της τογιο και βλέπω κ ότι μπορεί να πέσει ακόμα και στα 150watt. Συνήθως τα δουλεύω στα χαμηλά όρια τους, δλδ στα 28 καλοκαίρι και 21 χειμώνα. Επίσης έχει και 70 θετικές κριτικές στο Σκρουτζ που σημαίνει είναι μοντέλο που κυκλοφορεί.

Μην υπολογίζεις τι χαρακτηριστικά γράφει η Toyo. Δεν έχει καμία πιστοποίηση. Να ξέρεις επισης, ότι σε μοντέλα της έχουν παρατηρηθεί αναληθή χαρακτηριστικά όπως η κατανάλωση στο standby κα. Οπότε ίσως να κοιτάξεις για αξιόπιστη εταιρεία.

ΥΓ. οι κριτικές στο Σκρουτζ δεν λένε και πολλά αφού όποιος γουστάρει με ένα απλό account μπορεί να γράψει ότι θέλει. 

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

@thodoris1985  Και το Aria εχει προστασια στη μεσα και εξω μοναδα που ειναι ιδανικη για παραθαλάσσιες περιοχές . Την ονομάζουν gold fin. Η επιστρωση στην έξω μοναδα ειναι αντιδιαβρωτικη και προστατεύει απο βροχη και αλατι στον αέρα . Η προστασία της μεσα βοηθαει στον περιορισμό ανάπτυξης βακτηρίων 

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#xrysi-prostasia

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/aria#xrysi-prostasia

Gold fin έχει και το απλό carrier που πήρα. Το coastal το λέει πιο πάνω σε επίπεδο προστασίας. Υποτίθεται βέβαια, δεν είμαι μέσα στο επίχρισμα.

56 λεπτά πριν, smav82 είπε

Ο θόρυβος δεν με ενδιαφέρει καθώς κοιμάμαι με ραδιόφωνο μουσικη πάντα.. Γενικά το θέλω τον θόρυβο μου για να κοιμηθώ. Απλά βλέπω με καλό μάτι το τογιο γιατί είναι η καλή σειρά για 9αρια της τογιο και βλέπω κ ότι μπορεί να πέσει ακόμα και στα 150watt. Συνήθως τα δουλεύω στα χαμηλά όρια τους, δλδ στα 28 καλοκαίρι και 21 χειμώνα. Επίσης έχει και 70 θετικές κριτικές στο Σκρουτζ που σημαίνει είναι μοντέλο που κυκλοφορεί.

Στα μεγάλα μοντέλα της toyotomi έχουμε δει ότι δεν ανταποκρίνεται στα στοιχεία που δίνει.

Ακόμα και έτσι, έχει μόνο 2 έτη εγγύησης . Για κινέζικο φασόν δεν είναι καλό ντιλ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια απορεία σχετικά με τις ασφάλειες στη γραμμή που θα συνδεθεί ένα κλιματιστικό :

Διαβάζω πχ ψυκτική απόδοση ελάχιστη 0,80kW και μέγιστη 3,5kW για 9000BTU κλιματιστικό και 0,90 kW εως 4,10kW αντίστοιχα για ένα 12000BTU.

Δηλαδή ακόμα και το 9άρι κλιματιστικό μπορεί να τραβήξει 15Α ρεύμα στο φουλ οπότε θες ασφάλεια τουλάχιστον 20Α και το αντίστοιχης διατομής καλώδιο.Τα περισσότερα παλιά σπίτια έχουν 10Α και 16Α ασφάλειες , πλήν φούρνου και θερμοσύφωνα που είναι 25Α.Πως γίνεται να συνδέσεις ένα κλιματιστικό έστω και 9000BTU και να μην έχεις θέμα να σου ρίχνει τις ασφάλειες (έστω στην αρχή που δουλεύει στο μέγιστο;)

Επεξ/σία από tarantules
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tarantules είπε

Μια απορεία σχετικά με τις ασφάλειες στη γραμμή που θα συνδεθεί ένα κλιματιστικό :

Διαβάζω πχ ψυκτική απόδοση ελάχιστη 0,80kW και μέγιστη 3,5kW για 9000BTU κλιματιστικό και 0,90 kW εως 4,10kW αντίστοιχα για ένα 12000BTU.

Δηλαδή ακόμα και το 9άρι κλιματιστικό μπορεί να τραβήξει 15Α ρεύμα στο φουλ οπότε θες ασφάλεια τουλάχιστον 20Α και το αντίστοιχης διατομής καλώδιο.Τα περισσότερα παλιά σπίτια έχουν 10Α και 16Α ασφάλειες , πλήν φούρνου και θερμοσύφωνα που είναι 25Α.Πως γίνεται να συνδέσεις ένα κλιματιστικό έστω και 9000BTU και να μην έχεις θέμα να σου ρίχνει τις ασφάλειες (έστω στην αρχή που δουλεύει στο μέγιστο;)

Καμία σχέση η απόδοση με την κατανάλωση. Συνήθως 3-4 φορές κάτω.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το μέγιστο ρεύμα.

Για το 9αρι μου είναι στα 9.5Α μέγιστο.

Το λέει το βιβλιαράκι του και στο ταμπελακι της εξωτερικής.

Το 24αρι έχει 17Α μέγιστο. Στην πράξη βέβαια το είδα μέχρι 12.5Α.

Δημοσ.

Πολύ καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα μου εγκατεστησαν mitsubishi κλιματιστικό. Ο τεχνικός έβαλε 1,5 μέτρο χαλκοσωληνα. Θα έχω πρόβλημα; Η εξωτερική μονάδα κάνει ένα ελαφρύ θόρυβο σαν τρυξιμο. Μου είπαν πως είναι κάποια βαλβίδα αποσυμπίεσης ή συμπίεσης και να μην ανησυχώ. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giannisanastasia είπε

Πολύ καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα μου εγκατεστησαν mitsubishi κλιματιστικό. Ο τεχνικός έβαλε 1,5 μέτρο χαλκοσωληνα. Θα έχω πρόβλημα; Η εξωτερική μονάδα κάνει ένα ελαφρύ θόρυβο σαν τρυξιμο. Μου είπαν πως είναι κάποια βαλβίδα αποσυμπίεσης ή συμπίεσης και να μην ανησυχώ. 

Μοντέλο;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, giannisanastasia είπε

Και εμένα τόσο μου έβαλε περίπου ... Ο ψυκτικός είναι της Daikin εδώ και 10 χρόνια ,δεν υπάρχει θέμα μου είπε. Όλα τα άλλα τα έκανε τέλεια . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, smav82 είπε

Και εμένα τόσο μου έβαλε περίπου ... Ο ψυκτικός είναι της Daikin εδώ και 10 χρόνια ,δεν υπάρχει θέμα μου είπε. Όλα τα άλλα τα έκανε τέλεια . 

Ε ναι κλασικά. Ο ελληνας ψυκτικός ξέρει καλύτερα από την εταιρεία...

Όπως ο δικός μου "τόσα χρόνια εξαερωση χωρίς κενό και όλα καλά "...

Ξύλο ρε

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε ναι κλασικά. Ο ελληνας ψυκτικός ξέρει καλύτερα από την εταιρεία...

Όπως ο δικός μου "τόσα χρόνια εξαερωση χωρίς κενό και όλα καλά "...

Ξύλο ρε

Ο ψυκτικός είναι της εταιρείας.... Βάζει μόνο Daikin όλοι μέρα και γνωστός μου. Όχι συνεργάτης δουλεύει στην Daikin. Οπότε κάτι ξέρει παραπάνω.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, smav82 είπε

Οπότε κάτι ξέρει παραπάνω.

Συγγνώμη αλλά μου φαίνεται εξαιρετικά αστείο.

Πες του αν θες να σχολιάσει το παρακάτω.

Ξέρει καλύτερα από τους ίδιους τους σχεδιαστές του μηχανήματος ???

S90805-193609.jpg.06a4036afa9fabc4fae231e96988f5c9.jpg

• Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ας μην είμαστε ξερολες όλοι εμείς στα φόρουμ και απόλυτοι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν την δουλειά και την κάνουν χρόνια ( φυσικά υπάρχουν και άλλοι που την κάνουν χρόνια αλλά λάθος) , επίσης σου εξήγησα ότι ο ψυκτικός είναι της Daikin. Έτσι λοιπόν πουθενά δεν λέει υποχρεωτικό min 3μετρα αλλά προτεινόμενο. Χωρίς παρεξηγήσεις για όλους μας το λέω όχι προσωπικά . 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιο απλά,κατανοητά και καθαρά δεν μπορούσε να το περιγράψει η Daikin..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Πιο απλά,κατανοητά και καθαρά δεν μπορούσε να το περιγράψει η Daikin..

IMG_20190805_200556.jpg

Επεξ/σία από smav82
Λάθος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, smav82 είπε

IMG_20190805_200556.jpg

Τώρα θα έβαζα το installation manual  ,το λέει καθαρά 3 μετρα όπως επίσης και τι επιπτώσεις θα έχει αν δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες.

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...