Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Επανέρχομαι και με δεύτερη ερώτηση........... (ή εγώ είμαι περίεργη ή κάτι δεν μου κάθεται καλά)

Ποιο μοντέλο έχεις;;; Γράφεις για Toshiba Dasaikei 18000Btu

Η ίδια η Toshiba γράφει ότι είναι μέχρι 16.000BTU το συγκεκριμένο μοντέλο Dasaikei . Έχει 10.000/13.000/16.000 BTU

Ούτε η ίδια η εταιρεία στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου -που έχει παραθέσει- δεν υπάρχει πουθενά ότι πιάνει τα 66watt ούτε καν το πιο μικρό της, των 10.000btu.

Μήπως είχες βάλει μόνο τον ανεμιστήρα;

Το μέτρησες με μηχάνημα; Ή από μόνος σου έκανες την αναγωγή;

Καλό θα ήταν όσοι ανεβάζουν νούμερα (watt) να τα δείξουν ή με μια φωτογραφία ή ακόμα καλύτερα με βίντεο. Όπως κάνουν κάποια άτομα του φόρουμ. Ευχαριστώ

Το super daseikai 5 2013. 18000btu. Οι καναλώσεις είναι μετρημένες. Γενικά πολύ συχνά βλέπω κοντά στα 100W. Αυτή τη φορά είδα 66, τώρα αν είχε σβήσει μόλις ο συμπίεστης δεν ξέρω. Παντως κρύο έβγαζε αλλά ίσα ίσα που φύσαγε. Αλλά κοντά στα 100 το έχω δει πολλές φορές και για πολύ ώρα. Ήταν σίγουρα στη ψύξη. Το μηχάνημα είναι στην ψύξη εδώ και 1,5 μήνα επι 24ωρου βάσεως. Ζήτημα να έχει κλείσει 5-6 ώρες από μέσα Ιουνίου. 

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού. (Και να είναι τυχεροί όσοι μπήκαν σε ένα forum,και πήραν κάποιες συμβουλές)

Εγώ σαν πελατης,δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω ότι χρειάζεται κενό,η τρία μέτρα η τις αποστάσεις η ότι άλλο λέει το installation manual του κάθε κλιματιστικού. Εάν τα ήξερα,θα τα  έκανα μόνος μου. Όμως ζητάω και πληρώνω άμεσα,η έμμεσα έναν επαγγελματία να κάνει αυτήν την δουλειά. Ο κάθε εγκαταστάτης πρέπει να είναι υπεύθυνος στην δουλειά του και να έχει κυρώσεις όταν "ξεχάσει" να κάνει κάτι,και αυτό θα πρέπει να το απαιτήσουν οι εταιρείες..(βέβαια να μου πεις και οι εγκαταστάτες επίσημοι συνεργάτες των εταιριων ίδια σειρά είναι.. )

Εκτός και είναι αν είναι κάπως μαγικα προς ώφελος των κατασκευαστών εταιρειών να κράζει ο "άτυχος" κόσμος τα κλιματιστικά τους είτε σε forum,είτε αλλού .. ( να χαλάει πχ πιο γρήγορα; Άρα να αναγκαστεί να το αλλάξει;) Πράγμα το οποίο δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου..

Όπως επίσης και το χαρτί που υπογράφει ο πελάτης οτι η εγκατάσταση εγινε καλά και σωστά,για μένα είναι χαζομάρα. Λες και ξέρει ο καθε πελάτης τι σημαίνει σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού.. Την επόμενη φορά που θα υπογράψω τέτοιο χαρτι, θα γράψω "Στην εμφάνιση φαίνεται ωραίο".Αυτο ξέρω,αυτό βλέπω..  αυτό υπογράφω.. Κανονικά (προσωπικά για μένα) ο εγκαταστάτης θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για όσο καιρό υπάρχει το κλιματιστικό στην θέση που το έβαλε.. η τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικο διαστημα και όχι για κάποιες μέρες..

Δεν θα ήταν κακή ιδέα αν αντί να κράζουμε γενικά εγκαταστάτες, να ονοματιζουμε τους καλούς σοβαρούς τίμιους εγκαταστάτες σε κάθε περιοχή (μέσω  της προσωπικής μας εμπειριας,όσο / όσα γνωρίζει ο καθένας μας) ώστε και να ανέβουν οι δουλειές τους και είτε να μπουν στην άκρη οι περίεργοι,η να προσαρμοστούν σε άλλες συνθήκες..

Γιατι λίγοι ξέρουν πως θα γίνει σωστά η εγκατάσταση και μια κακη εγκατάσταση δεν έχει εμφανη συμπτώματα. Επισης ο χρονος ειναι χρημα. Αν κάτσει να κανει τα προβλεπομενα μπορει να κάτσει μιση ωρα παραπάνω δλδ χαμένος χρονος και χρημα όταν υπάρχει φορτος δουλειάς. Και οταν θες να βγαλεις χρηματα τι να κανεις προσπαθεις οσο πιο γρηγορα να τελειώσεις

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, marioboni είπε

Περιμένοντας το eshop για καμία προσφορά, βγάζει αυτό https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-arsin18r32-18000btu-inverter-p-HAP.002625 σε δελεαστική τιμή για 18αρι

Το 12αρι της σειράς αυτής το εδώ δει σε σπίτι φίλου και δεν μου φάνηκε θορυβώδες όσο λέει

Midea σασι οπότε σύγκρινε το με το αντίστοιχο Midea Comfee 18ari

5 ώρες πριν, mvagusta82 είπε

Για να σας βοιθησω σε οπιαδιποτε εγκατσταση μικρη η μεγαλη κλιματισμου η ψυγειων ειναι απαραιτητη η χρηση αντλιας κενου, (το ξεκαθαρισαμε αυτο) οπιος λεει το αντιθετο η ανιδεως ειναι η δεν θελει να σπαταλησει χρωνο,η εξαερωση ειναι ελληνικη πατεντα δεν υπαρχει σε κανενα μανιουαλ και καμια ετερια δεν θα σου πει κανε εξαερωση.Σταματιστε να πληρονετε εγκαταστασης στα μεγαλα ηλεκτρομαγαζα και αναζητιστε ψυκτικο στην γειτονια σας,Η τιμες της εγκαταστασης για 9000-12000 btu πρεπι να κιμενονται απο 60 εως 80 ευρο +φπα και οπως λεει ενας φιλος πιο πανω με 40 ευρο βγαινου απλα θελουν να κονομανε ας κιταξει ολα τα εξοδα που εχει ενας τεχνικος (υλικα+βοιθος+βενζινες+συντηρηση αυτοκινητου+ταμειο ασφαλισης+φορολογεια+ενικοιο+εργελεια δεν ειναι αθανατα ολα χαλανε).τα μεγαλα ηλεκτρομαγαζα βαζουν και δωρεαν εγκατασταση ζιτιστε τους το μηχανιμα χωρις εγκατασταση να δειτε οτι θα σας κανουν μια εκπτοση  60+.συχνωρεστε με για το ορθογραφικα ελπιζω να σας βοιθησα λιγο

Με 60 ευρώ όποιος κάνει κενό και γενικά εγκατάσταση είναι πεθαμένος μέσα στην μαυρίλα.

4 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Δυστυχώς και αυτή η λύση δεν είναι πανάκεια. Αυτή τη λογική είχα και εγώ, επέλεξα επαγγελματία ψυκτικό, μελος του ΔΣ του σωματείου ψυκτικών όπως ανέφερε δύο τρεις φορές με περηφάνεια κατά την εγκατάσταση.

Αντλία κενού "έβαλε" μετά από επαναλαμβανόμενες αναφορές μου αφού είχε ανοίξει το φρεον στις σωληνώσεις, και αφού είχε έρθει άλλη φορα προηγουμενως και είχαμε πει ότι θα βάλει σίγουρα αντλία κενού και θα ακολουθήσει τις οδηγίες στο manual. Κόστος 120 για το 24αρι και 100 για το 9αρι χωρίς απόδειξη.

Με το που μπει στο σπίτι του λες που είναι η αντλία κενού; Αν δεν έχει τον διώχνεις επί τόπου. Αυτό θα κάνω την επόμενη φορά στο 9αρι που θα πάρω. Είτε είναι επαγγελματίας είτε από πολυκατάστημα. 

Το καλύτερο βέβαια για μένα που δεν το έχω να τσακώνομαι, είναι να βρει κανείς κάποιον δοκιμασμένο συστημένο από γνωστό, που να του είχε κανει σωστή εγκατάσταση.

Το σωματείο της Αθήνας είναι άστα να πάνε...

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, nvel είπε

ο κύκλος συμπίεσης ατμών που χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά δεν έχει κάποια σχέση με αυτό που περιγράφει.

Με αυτο που περιγραφει ποιος?

Δημοσ.
Στις 30/7/2019 στις 1:28 ΜΜ, kallair είπε

Αυτο που περιγραφεις ειναι οτι δεν παιρνει μπροστα ο συμπιεστης... Χρειαζεσαι ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ τεχνικο να το δει.. αν εισαι τυχερος τα εφτυσε ο πυκνωτης εκκινησης.

Ήρθε ο τεχνικός το έφτιαξε άλλαξε ένα τέτοιο, 50 ευρώ μου πηρε, καλά είναι; 

15649211026648880045461470047477.jpg

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Klausx είπε

Midea σασι οπότε σύγκρινε το με το αντίστοιχο Midea Comfee 18ari

Με 60 ευρώ όποιος κάνει κενό και γενικά εγκατάσταση είναι πεθαμένος μέσα στην μαυρίλα.

Το σωματείο της Αθήνας είναι άστα να πάνε...

Από πού προκύπτει ότι είναι midea σασί;

Πρώτη φορά το ακούω και δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για το comfee, μάλλον είναι αρκετά παλιό 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bilythekid είπε

Ήρθε ο τεχνικός το έφτιαξε άλλαξε ένα τέτοιο, 50 ευρώ μου πηρε, καλά είναι; 

15649211026648880045461470047477.jpg

Το ανταλλακτικό είναι φτηνό, μαζί με την εργασία 50 ευρώ είσαι μια χαρά.

1 λεπτό πριν, marioboni είπε

Από πού προκύπτει ότι είναι midea σασί;

Πρώτη φορά το ακούω και δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για το comfee, μάλλον είναι αρκετά παλιό 

Γιατί έχει τύχει να δω αρκετά από κοντά, τα comfee είναι καινούρια (φτηνή έκδοση) και μάλλον δεν έχουν βγει στην αγορά, καλή τιμή φαίνεται.
http://www.clima-center.gr/index.php/products/column-block/wall-inverter/κλιματιστικά-σε-στοκ-προσφορα/af-09hrdn8-detail

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nvel είπε

αυτός που έγραψε το κείμενο της παράθεσης

Το κείμενο της παράθεσης και το μέλος που το έγραψε ρωτούσε για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε τα ζητούμενα 2-3 μέτρα έστω ως κουλούρα ακόμα και στην περίπτωση που εξωτερική και εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένες σαν "σαντουιτς" στις 2 πλευρές του ίδιου τοίχου και τι επιπτώσεις θα έχουμε αν δεν τηρηθεί το μίνιμουμ μήκος σωληνώσεων που ζητά ο κατασκευαστής.
Πιστεύω οτι παίζει ρόλο το μήκος των σωληνώσεων στον κύκλο συμπίεσης όπως περιγράφει και το παρακάτω άρθρο.
http://ijsetr.com/uploads/165432IJSETR14049-421.pdf

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Klausx είπε

Το ανταλλακτικό είναι φτηνό, μαζί με την εργασία 50 ευρώ είσαι μια χαρά.

Γιατί έχει τύχει να δω αρκετά από κοντά, τα comfee είναι καινούρια (φτηνή έκδοση) και μάλλον δεν έχουν βγει στην αγορά, καλή τιμή φαίνεται.
http://www.clima-center.gr/index.php/products/column-block/wall-inverter/κλιματιστικά-σε-στοκ-προσφορα/af-09hrdn8-detail

Καλή τιμή εννοείς μάλλον του eshop

Comfee στην ουσία είναι ανεξάρτητη μάρκα θεωρητικά η απλά φθηνή σειρά της midea 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Το κείμενο της παράθεσης και το μέλος που το έγραψε ρωτούσε για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε τα ζητούμενα 2-3 μέτρα έστω ως κουλούρα ακόμα και στην περίπτωση που εξωτερική και εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένες σαν "σαντουιτς" στις 2 πλευρές του ίδιου τοίχου και τι επιπτώσεις θα έχουμε αν δεν τηρηθεί το μίνιμουμ μήκος σωληνώσεων που ζητά ο κατασκευαστής.
Πιστεύω οτι παίζει ρόλο το μήκος των σωληνώσεων στον κύκλο συμπίεσης όπως περιγράφει και το παρακάτω άρθρο.
http://ijsetr.com/uploads/165432IJSETR14049-421.pdf

το κείμενο  αυτής  της παράθεσης που έχω την απάντησή μου

Spoiler

Τα κλιματιστικά(τουλάχιστον στην ψύξη) λειτουργούν ως εξής: 

Έχουν μέσα στις σωληνώσεις και στο στοιχείο ένα ψυκτικό υγρό. Το χαρακτηριστικό του υγρού είναι πως σε θερμοκρασία δωματίου βράζει και γίνεται αέριο. Το αέριο μπορεί να γίνει υγρό αν το κρυώσεις ή αν το συμπιέσεις αρκετά.

Η εξωτερική μονάδα με τον συμπιεστή, συμπιέζει το αέριο μέχρι να το κάνει υγρό και το στέλνει ως υγρό στην εσωτερική μονάδα.

Η εσωτερική μονάδα το λαμβάνει ως υγρό, το κυκλοφορεί στο στοιχείο και με τη χρήση του ανεμιστήρα, περνάει τον ζεστό αέρα του δωματίου από την επιφάνεια του στοιχείου. Έτσι το υγρό "ρουφαει" τη θερμότητα από τον ζεστό αέρα του δωματίου και τον κάνει κρύο αέρα.

Ταυτόχρονα, το συμπιεσμένο υγρό αφού λαμβάνει θερμότητα ξαναγίνεται αέριο και πηγαίνει πάλι στην εξωτερική μονάδα για να κάνει τον ίδιο κύκλο ξανά και ξανά.

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει δεί κανείς στην ελλάδα τέτοιου τύπου "έτοιμες" σωλήνες για κλιματισμό?

Επίσης αρκετές ξένες πηγές εκτός απο την αντλία κενού αναφέρουν τον καθαρισμό των σωληνώσεων με ευγενές αέριο κατά την εγκατάσταση (υδρογόνο) (συγνώμη για το λάθος, άζωτο) για την αποφυγή οξείδωσης μελλοντικά. Έχει ακούσει κανείς κάτι?

Επεξ/σία από mmike2503
Δημοσ.

το άλλαξα, αλλά το κουράζουμε όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το hvac γνωρίζουν τα στοιχεία του κύκλου. Οι υπόλοιποι δεν είναι απαραίτητο να τα γνωρίζουν δεν θα τους αλλάζει την ζωή.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mmike2503 είπε

@guzel Μήπως έφταιγε και ο χώρος σου; Αν είναι πολύ καλά μονωμενος και μικρότερα τετραγωνικά από αυτά που θα έπρεπε να βάλεις 24αρι μπορεί να το έφτανες συχνά κατωαπ τα κατώτερα btu που μπορεί να βγαλει.

Έχει όντως μικρές ανάγκες. Καλή μόνωση, λίγα κρύα (Κρήτη), λίγες ζέστες (πάλι Κρήτη) και για αυτό θέλει λίγα watts . Το 24άρι toyotomi ήταν μια παντελώς λανθασμένη (over kill) επιλογή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@nvel Αν κατάλαβα καλά, με το δικό μου κείμενο που είχες σε παράθεση, λες ότι κάτι δεν λέω καλά και -τουλάχιστον στην εντελώς απλοποιημένη και χοντρική περιγραφή- τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν όπως περιέγραψα.

Οι πηγές ελληνικές και ξένες που έχω διαβάσει περιγράφουν το κύκλωμα με αυτό τον τρόπο. Αν κάτι λέω λάθος ευχαρίστως θα ήθελα να το μάθω, δεν θα μου αλλάξει τη ζωή όπως λες αλλά σίγουρα θα με ενδιέφερε. 
Η παρούσα κατάσταση ήταν συγκεκριμένη: ένα μέλος ρώτησε για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε Χ μέτρα σωλήνα ακόμα και όταν οι 2 μονάδες είναι πολύ κοντά. Και η απάντηση που έδωσα ήταν πως λόγω του τρόπου λειτουργίας που περιέγραψα, το μήκος σωληνώσεων παίζει μεγαλο ρόλο στην απόδοση του κλιματιστικού. Και πάλι θα σε παρακαλούσα αν πιστεύεις πως είπα κάτι λάθος και έδωσα λάθος πληροφορίες στο φόρουμ να με διορθώσεις. Αν δεν θες να γράφεις σεντόνια στείλε σε λινκ ότι πιστεύεις οτι θα με κάνει να καταλάβω 5 πράγματα παραπάνω

Επεξ/σία από mmike2503
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...