Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά σε ένα κλιματιστικό inverter τεχνολογίας τι έχει μικρότερη κατανάλωση; η ψύξη ή η επιλογή της αφυγρανσης (αν το λέω σωστα);

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

160W - 180W κατανάλωση για να διατηρήσει την θερμόκρασια 26C σε όλο το σπίτι. (Εξωτερική 27.7C)

Σαλόνι: 25.2C

Δωμάτιο:25.7C

Και 9000 btu μόνο στο δωμάτιο να έβαζα τόσο θα έκαιγε..  και μετά μου λέτε εκθειάζω το shorai 😛

Όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία κλιματισμού της Toshiba και γιατί μιλάμε τόσο καιρό δεν μπορεί να καταλάβει. 

Ο άλλος προσπαθεί να συγκρίνει τη σαβούρα kuro με το shorai 😂 γελάνε και τα τσιμέντα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, txcellas είπε

Τελικά σε ένα κλιματιστικό inverter τεχνολογίας τι έχει μικρότερη κατανάλωση; η ψύξη ή η επιλογή της αφυγρανσης (αν το λέω σωστα);

Κάπου είχα διαβάσει ότι η αφυγρανση καίει λιγότερο... Παρόλα αυτά, άλλη δουλειά κάνει η αφυγρανση,άλλη δουλειά κάνει η ψύξη...

5 λεπτά πριν, guzel είπε

Όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία κλιματισμού της Toshiba και γιατί μιλάμε τόσο καιρό δεν μπορεί να καταλάβει. 

Ο άλλος προσπαθεί να συγκρίνει τη σαβούρα kuro με το shorai 😂 γελάνε και τα τσιμέντα

Εντάξει μπορεί να υπερβάλεις λίγο, αλλά προσωπικά μπορω να πω ότι δεν έχει καμία σχέση με το πρώην toyoκλιματιστικό και στην θέρμανση και στην ψύξη. Μακάρι να μπορούσα να δοκίμαζα και αλλά κλιματιστικά να έχω μια πιο σφαιρική εικόνα...:)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Κάπου είχα διαβάσει ότι η αφυγρανση καίει λιγότερο... Παρόλα αυτά, άλλη δουλειά κάνει η αφυγρανση,άλλη δουλειά κάνει η ψύξη...

Παρόλο αυτά μια χαρά δροσιά βγάζει και η αφυγρανση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, txcellas είπε

Παρόλο αυτά μια χαρά δροσιά βγάζει και η αφυγρανση.

Για να καίει λιγότερο βάζεις το mode της αφύγρανσης; Τι κλιματιστικό έχεις;

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, guzel είπε

Για να καίει λιγότερο βάζεις το mode της αφύγρανσης; Τι κλιματιστικό έχεις;

Carrier έχω 4ετιας 9000bdu

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν ανάψω τα φώτα στο σαλόνι,αυτά καίνε πολυυυυ  παραπάνω 😛 (ακομα δεν έβαλα οικονομικές).. 

Βρε πολλά είναι σου λέω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια γιατί βοηθάτε πολύ με τις απαντήσεις σας..😏

Ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση air condition (δε βιαζομαι) σε σαλόνι κουζίνα ενιαίο χώρο περίπου ας πούμε 60 m^2.. διαμπερές κακή σχετικά μόνωση χωρις παντζούρια που σημαίνει ότι σχετικά το σπίτι ζεσταίνεται από ήλιο αν και έχει κεραμοσκεπή και κάπως η κατάσταση είναι υποφερτή..

Επειδή θα υπάρχει μωρό στο σπίτι σύντομα θα το χρειαστώ πρωταρχικά για ψύξη το επομενο καλοκαίρι αλλά και θέρμανση οσονουπω (προφανώς όχι αποκλειστικη καθώς καλοριφέρ κύριος τρόπος οπότε ίσως το αιρ να χρειαστεί να λειτουργεί συμπληρωματικα)

Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας με συγκεκριμενες προτασεις, με ενδιαφέρει κατι ποιοτικό προφανως αλλά όχι και υπερβολικό στο κόστος δλδ το μπατζετ έχει κόφτη δεν είμαι απεριόριστο..😏

Λογικά φαντάζομαι για 24αρι;

Περιμένω τις προτάσεις σας..

Καλή υπομονή με τη ζεστη

Επεξ/σία από UlveRz
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βρε πολλά είναι σου λέω

Είναι άλλες οι συνθήκες του χώρου & καθε χώρος εχει τις δικές του αναγκες 😛 (ετσι δεν λένε πάντα;) 

Θα πάω να πάρω ντεσιμπελομετρο για να σου την λέω στον θόρυβο 😛

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Daikin ATXC25B Siesta Sensira  από το media 400 εύρω . Το έβαλα σήμερα σε υπνοδωμάτιο 20+ τμ το οποίο έβραζε .είχε 32 βαθμούς όταν το έβαλα. Το έβαλα 17 βαθμούς και τέρμα ανεμιστήρας καμιά ώρα για τεστ σε μισή ώρα και λιγότερο  πάγος το δωμάτιο. Τώρα το έχω 27 σε αθόρυβη ρυθμιση και εco mode δε χάνει σε απόδοση αλλά όλα τα κάνει πιο ομαλα... Πολύ καλή ατμόσφαιρα δωματίου . Παρεμπιπτόντως το δωμάτιο έχει ξύλινη μπαλκονόπορτα μονοκατοικία και με κεραμοσκεπή. Πραγματικά καλή αγορά. Ο τεχνικός μου είπε για τα 400 ευρώ πολύ καλή αγορά αλλά στα 500 που έχει τώρα πρότεινε την ftx σειρά που τ έχει δοκιμάσει .  Η κατανάλωση τώρα στους 27 βαθμούς ζήτηση. 

Screenshot_2019-08-03-23-34-25-928_com.tuya.smartlife.png

Screenshot_2019-08-03-23-51-18-933_com.tuya.smartlife.png

Επεξ/σία από smav82
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, smav82 είπε

Daikin ATXC25B Siesta Sensira  από το media 400 εύρω . Το έβαλα σήμερα σε υπνοδωμάτιο 20+ τμ το οποίο έβραζε .είχε 32 βαθμούς όταν το έβαλα. Το έβαλα 17 βαθμούς και τέρμα ανεμιστήρας καμιά ώρα για τεστ σε μισή ώρα και λιγότερο  πάγος το δωμάτιο. Τώρα το έχω 27 σε αθόρυβη ρυθμιση και εco mode δε χάνει σε απόδοση αλλά όλα τα κάνει πιο ομαλα... Πολύ καλή ατμόσφαιρα δωματίου . Παρεμπιπτόντως το δωμάτιο έχει ξύλινη μπαλκονόπορτα μονοκατοικία και με κεραμοσκεπή. Πραγματικά καλή αγορά. Ο τεχνικός μου είπε για τα 400 ευρώ πολύ καλή αγορά αλλά στα 500 που έχει τώρα πρότεινε την ftx σειρά που τ έχει δοκιμάσει .  Η κατανάλωση τώρα στους 27 βαθμούς ζήτηση. 

Screenshot_2019-08-03-23-34-25-928_com.tuya.smartlife.png

Γιατί αλήθεια το έχεις βάλει στο eco mode στους 27; Πόσο καταναλώνει με eco και πόσο χωρίς;

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.

Όπως είπα πρώτες ώρες και το δοκιμάζω οπότε γιατί όχι ...θέλω να δω τι ακριβώς διαφορά έχει κάθε ρύθμιση. Λοιπόν στο quiet είδα αισθητή διαφορά στον θόρυβο και eco mode έπεσε η κατανάλωση από 500 στα 300 και τώρα 

Screenshot_2019-08-03-23-51-18-933_com.tuya.smartlife.png

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια γιατί βοηθάτε πολύ με τις απαντήσεις σας..😏

Ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση air condition (δε βιαζομαι) σε σαλόνι κουζίνα ενιαίο χώρο περίπου ας πούμε 60 m^2.. διαμπερές κακή σχετικά μόνωση χωρις παντζούρια που σημαίνει ότι σχετικά το σπίτι ζεσταίνεται από ήλιο αν και έχει κεραμοσκεπή και κάπως η κατάσταση είναι υποφερτή..

Επειδή θα υπάρχει μωρό στο σπίτι σύντομα θα το χρειαστώ πρωταρχικά για ψύξη το επομενο καλοκαίρι αλλά και θέρμανση οσονουπω (προφανώς όχι αποκλειστικη καθώς καλοριφέρ κύριος τρόπος οπότε ίσως το αιρ να χρειαστεί να λειτουργεί συμπληρωματικα)

Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας με συγκεκριμενες προτασεις, με ενδιαφέρει κατι ποιοτικό προφανως αλλά όχι και υπερβολικό στο κόστος δλδ το μπατζετ έχει κόφτη δεν είμαι απεριόριστο..😏

Λογικά φαντάζομαι για 24αρι;

Περιμένω τις προτάσεις σας..

Καλή υπομονή με τη ζεστη

Σκέφτομαι για το Mitsubishi heavy r32 μάλλον το 24αρι ή το 22αρι.

Τα 1300€ είναι πολλά;

Αφού δεν βιάζεσαι, θα αγόραζα στο black Friday.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...