Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, dimostr είπε

Με συγχωρείς αλλά δε παίρνεις πραγματικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα σε σπιτι με χωριστά δωμάτια έχοντας το κλιματιστικό στη μια άκρη του σπιτιού , ισα ίσα που ταλαιπωρείς το κλιματιστικό 

Ανάλογα το σπίτι,και την διαρρυθμιση του..π.χ. σε μένα δουλεύει σχετικά χαλαρά 1 κλιματιστικό γιατί είναι σχετικά μικρός ο χώρος και δεν έχω καθόλου διαδρόμους.. Αν ήταν κάνα μακρόστενο σπιτι,δεν υπήρχε περίπτωση να δουλεύει έτσι το κλιματιστικό..και αναγκαστικά θα έβαζα ένα μικρό για το δωμάτιο..

Σιγουρα αν είχα ένα μικρό στο δωμάτιο δεν θα χρειαζόταν να δροσίζει ολόκληρο το σπίτι και θα έκανα οικονομία..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ανάλογα το σπίτι,και την διαρρυθμιση του..π.χ. σε μένα δουλεύει σχετικά χαλαρά 1 κλιματιστικό γιατί είναι σχετικά μικρός ο χώρος και δεν έχω καθόλου διαδρόμους.. Αν ήταν κάνα μακρόστενο σπιτι,δεν υπήρχε περίπτωση να δουλεύει έτσι το κλιματιστικό..και αναγκαστικά θα έβαζα ένα μικρό για το δωμάτιο..

Σιγουρα αν είχα ένα μικρό στο δωμάτιο,δεν θα χρειαζόταν να δροσίζει ολόκληρο το σπίτι και θα έκανα οικονομία..

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν διαβάζετε μερικοί τι γράφουμε...

Αυτό θα μείνει ασχολίαστο 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αυτό θα μείνει ασχολίαστο 

Ευτυχώς.

Μου προκαλεί συνεχώς έκπληξη.

Να ναι καλά ο @mmike2503

που μου θυμίζει ότι υπάρχουν και αυτοί που διαβάζουν.

• Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ευτυχώς.

Μου προκαλεί συνεχώς έκπληξη.

Να ναι καλά ο @mmike2503

που μου θυμίζει ότι υπάρχουν και αυτοί που διαβάζουν.

Πάλι καλά που σου προκαλεί έκπληξη συνεχώς ,πρέπει να είναι πραγματικά δύσκολο για σένα να μεταφέρεις τις εξειδικευμένες γνώσεις σου σε ανθρώπους που απλά θέλουν ένα κλιματιστικό για να μην ζεσταίνονται η για να μην κρυώνουν πρέπει να μας μαλώσεις που δεν έχουμε σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο 

• Confused 3
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Σιγουρα αν είχα ένα μικρό στο δωμάτιο δεν θα χρειαζόταν να δροσίζει ολόκληρο το σπίτι και θα έκανα οικονομία..

Να προσθέσω ότι τώρα με εξωτερική 29C ,η κατανάλωση για να κρατήσει τις παραπάνω θερμοκρασίες (σε όλο το σπίτι) που έβαλα στο σχέδιο είναι 215W.

Δημοσ.

Και μια και τα συζητάμε, το toyotomi άρχισε σήμερα μετά από πολύωρη λειτουργία να κάνει ένα εξαιρετικά εκνευριστικο υψίσυχνο σφύριγμα. Βγήκα έξω και είδα ότι προέρχεται από την εξωτερική μονάδα, από την δεξιά πλευρά που είναι οι χαλκοσωλήνες. Προσπάθησα να την κουνήσω - χτυπήσω λίγο μπας και ήταν αποτέλεσμα συντονισμού αλλά μάταια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Και μια και τα συζητάμε, το toyotomi άρχισε σήμερα μετά από πολύωρη λειτουργία να κάνει ένα εξαιρετικά εκνευριστικο υψίσυχνο σφύριγμα. Βγήκα έξω και είδα ότι προέρχεται από την εξωτερική μονάδα, από την δεξιά πλευρά που είναι οι χαλκοσωλήνες. Προσπάθησα να την κουνήσω - χτυπήσω λίγο μπας και ήταν αποτέλεσμα συντονισμού αλλά μάταια 

Δες λίγο αυτό : https://yourairexperts.com/blog/why-air-conditioner-making-weird-noise

Κάπου λέει για high pitched θόρυβο..(squealing sound) Παλιό κλιματιστικό είναι;

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά. ο liakjim είναι από τα πιο ενεργά μέλη και έχει βοηθήσει πάρα πολλούς κι εμένα μαζί.  Δεν τον γνωρίζω προσωπικά,  αλλά πρέπει να λέγονται και τα καλά. Αφιερώνει χρόνο και απαντά σε όλους. Άσχετα αν συμφωνείς με τις απόψεις του, πρέπει να αναγνωρίσεις την καλή του διάθεση για βοήθεια. Τώρα αυτό που λέει ότι μερικοί δε διαβάζουν, είναι αλήθεια. Μπαίνουν και ρωτάνε πράγματα που έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Βέβαια και η πληθώρα πληροφοριών πολλές φορές σε ζαλίζει. Επίσης και ότι πολλοί που ενημερώνονται εδώ , στη συνέχεια εξαφανίζονται, ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν άλλους υποψήφιους αγοραστές και αυτό είναι αλήθεια. Και κάτι ακόμη.  Η επικοινωνία μέσω πληκτρολογίου μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Κάτι σε μορφή αστείου, αν τον άλλον τον έχεις κατά πρόσωπο, το αντιλαμβάνεσαι έτσι, ως αστείο, βλέπεις τη έκφρασή του, το πρόσωπό του.  Εδώ,  μπορεί να σου φανεί ειρωνεία, επιθετικότητα. 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Δες λίγο αυτό : https://yourairexperts.com/blog/why-air-conditioner-making-weird-noise

Κάπου λέει για high pitched θόρυβο..(squealing sound) Παλιό κλιματιστικό είναι;

Δεν θα το έλεγα παλιό. Είναι 4 ετών toyotomi izuru TRN535ZR. Inverter είναι αλλά με r410a αντί για r32

EDIT: ευχαριστώ για το άρθρο. Το διάβασα. Θα ψάξω να διαβάσω αν έχει ιμάντα αν και δεν νομίζω. Ο θόρυβος μου ταιριάζει για ρουλεμάν του μοτέρ που λέει το άρθρο

Επεξ/σία από mmike2503
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimostr είπε

Ότι πεις , και στον επόμενο που θα ζητήσει βοήθεια εδώ στο φόρουμ μπορείς να του πεις ότι μπορεί να ψύξει η να θερμάνει ένα σπιτι κοντά σε 80 τμ με ένα κλιματιστικό των 18000 όπως το σπιτι του μέλους που αναφέρεις 

Εγώ με το shorai 18αρι καλύπτω σπίτι 100τμ (ψύξη,θέρμανση) μάλλον ο χώρος σου θα έχει τεράστιες απώλειες για να λειτουργείς 3 κλιματιστικά ή δεν βοηθά η διαρρύθμιση του χώρου 

53 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Δεν θα το έλεγα παλιό. Είναι 4 ετών toyotomi izuru TRN535ZR. Inverter είναι αλλά με r410a αντί για r32

EDIT: ευχαριστώ για το άρθρο. Το διάβασα. Θα ψάξω να διαβάσω αν έχει ιμάντα αν και δεν νομίζω. Ο θόρυβος μου ταιριάζει για ρουλεμάν του μοτέρ που λέει το άρθρο

Inverter β διαλογής, μη σου πω και γ, τι περίμενες 😜

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimostr είπε

Καταναλώσεις με εξωτερική 38 , τα κλιματιστικα όπως φαίνεται στο βίντεο είναι Samsung smart inverter 9000(2012) με ρύθμιση στους 26, toshiba shorai 18000 (2019)με ρύθμιση στους 27 και toyotomi kuro 9000 (2019)με ρύθμιση στους 26 διαμέρισμα 100 τετραγωνικών ένα επίπεδο όλες οι πόρτες ανοιχτές ακόμα και από τα μπάνια , δεύτερος όροφος τελευταίος από πάνω ταράτσα με μόνωση δίπλα τζάμια κατασκευή σπιτιού 2006

η θερμοκρασία μέσα στο σπιτι είναι 26,8

Καλησπέρα! Ποια είναι η εφαρμογή που δείχνει όλα τα κλιματιστικά;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Καλησπέρα! Ποια είναι η εφαρμογή που δείχνει όλα τα κλιματιστικά;

Σε κάθε κλιματιστικό έχω βάλει πρίζα της tp link HS110 που δείχνει την κατανάλωση και η εφαρμογή αυτής είναι η Kasa 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

160W - 180W κατανάλωση για να διατηρήσει την θερμόκρασια 26C σε όλο το σπίτι. (Εξωτερική 27.7C)

Σαλόνι: 25.2C

Χωλακι: 25.4C

Δωμάτιο:25.7C

Και 9000 btu μόνο στο δωμάτιο να έβαζα τόσο θα έκαιγε..  και μετά μου λέτε εκθειάζω το shorai 😛

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

160W - 180W κατανάλωση για να διατηρήσει την θερμόκρασια 26C σε όλο το σπίτι. (Εξωτερική 27.7C)

Σαλόνι: 25.2C

Δωμάτιο:25.7C

Και 9000 btu μόνο στο δωμάτιο να έβαζα τόσο θα έκαιγε..  και μετά μου λέτε εκθειάζω το shorai 😛

Πολλά είναι.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πολλά είναι.

Αν ανάψω τα φώτα στο σαλόνι,αυτά καίνε πολυυυυ  παραπάνω 😛 (ακομα δεν έβαλα οικονομικές).. 

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...