Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μάλλον έχετε παρεξηγήσει κάτι , δεν έχουμε θαλάμους εταιρειών για δοκιμές αλλά σπίτια που μένουν άνθρωποι και κοιτάμε τι κάνουν τα κλιματιστικα μας σε πραγματικές συνθήκες , ίσως να έκανες αυτή την διαπίστωση σε ένα μέλος ποιο πάνω που ανέβασε ένα σχεδιάγραμμα με όλες τις πόρτες ανοιχτές σε κάμποσα τετραγωνικά , και εκεί λογικά πρέπει να φεύγει ο αέρας 

Ποιό πολύ νόημα έχει η δική του αναφορά μιας και θεωρώ τον χώρο του ενιαίο με μια πηγή παρά τη δική σου που τα έχεις όλα ανοιχτά με 3 πηγές όπου δεν ξέρουμε πόσο δίνει και που η κάθε μία.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ποιό πολύ νόημα έχει η δική του αναφορά μιας και θεωρώ τον χώρο του ενιαίο με μια πηγή παρά τη δική σου που τα έχεις όλα ανοιχτά με 3 πηγές όπου δεν ξέρουμε πόσο δίνει και που η κάθε μία.

Ότι πεις , και στον επόμενο που θα ζητήσει βοήθεια εδώ στο φόρουμ μπορείς να του πεις ότι μπορεί να ψύξει η να θερμάνει ένα σπιτι κοντά σε 80 τμ με ένα κλιματιστικό των 18000 όπως το σπιτι του μέλους που αναφέρεις 

• Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ότι πεις , και στον επόμενο που θα ζητήσει βοήθεια εδώ στο φόρουμ μπορείς να του πεις ότι μπορεί να ψύξει η να θερμάνει ένα σπιτι κοντά σε 80 τμ με ένα κλιματιστικό των 18000 όπως το σπιτι του μέλους που αναφέρεις 

Λίγο πάνω από 60τμ δείχνει με όλους τους χώρους μαζί .

Περίπου τα ίδια καίει με το Fujitsu στις ίδιες εξωτερικές, οπότε δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα.

Προσωπικά από αυτά που βλέπω, είναι πολύ πιο εύκολο να ψυξεις έναν χώρο παρά να τον θερμανεις. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα σπίτια, αλλά στο δικό μου βλέπω ότι τα 60τμ μου ψυχονται με κάτω από 400 watts με εξωτερική 38+ οπότε γιατί όχι να μην μπορούσε ένα 18αρι  να ψυξει 100 τμ?

Επειδή όμως το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό, πάντα δίνονται ασφαλείς επιλογές.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
Στις 2/8/2019 στις 12:01 ΠΜ, Dare-Devil είπε

Για την οικονομία ρεύματος σε ενδιαφέρουν δύο τιμές . Το SCOP για την θέρμανση και το SEER για την ψύξη . Όσο πιο μεγάλοι οι αριθμοί τόσο το καλύτερο .

Τα toyotomi δεν τα θεωρώ κάτι το ιδιαίτερο για την τιμή τους τα χαρακτηριστικά του (scop seer) και κυρίως επειδή δίνουν πολύ μικρή εγγύηση  (2 χρόνια σε όλα τα μέρη και 5 χρόνια στο συμπιεστή) . 

Οπότε:
Daikin Sensira:
SCOP= 5.67
SEER= 6.78
Εγγύηση : 3 χρόνια σε όλα τα μέρη.

Fujitsu:
SCOP = 4.9
SEER= 6.3
Εγγύηση : 3 χρόνια σε όλα τα μέρη και εφόσον γίνεται ετήσια συντήρηση απο το τρίτο έτος και μετά, +7 χρόνια στο συμπιεστή . 

Inventor :
SCOP= 5.1
SEER= 7.1
Εγγύηση: 10 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Οπότε ή το Daikin που είναι καλύτερο συγκριτικά στην θέρμανση  ή αν σε ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση το Ιnventor ARIA  . 

Αναβοσβήνει κανένα λαμπάκι ; Σου βγάζει καμία ένδειξη στην οθόνη του κλιματιστικου; 

Καλησπερα σε ολους. Γνωριζει κανεις τη μαρκα κλiματιστικων Airfan κ αν ναι, αξιζει?

https://www.themart.gr/791688787832.html

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εγώ απλά έκανα ένα απλό πρόχειρο σχέδιο στο δικό μου σπίτι,με ένα κλιματιστικό,με συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία και πραγματικές καταγραφές θερμοκρασίων σε κάποια σημεία του σπιτιού,όπως και την  στιγμιαία κατανάλωση. Αυτό και τίποτα άλλο,αν σε κάποιον φανεί χρήσιμο οκ. Κάθε σπίτι έχει τις ιδιαιτερότητές του,τις ανάγκες του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εγώ απλά έκανα ένα απλό πρόχειρο σχέδιο στο δικό μου σπίτι,με ένα κλιματιστικό,με συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία και πραγματικές καταγραφές θερμοκρασίων σε κάποια σημεία του σπιτιού,όπως και την  στιγμιαία κατανάλωση. Αυτό και τίποτα άλλο,αν σε κάποιον φανεί χρήσιμο οκ. Κάθε σπίτι έχει τις ιδιαιτερότητές του,τις ανάγκες του.

Εσυ πολύ καλά έκανες και πολύ σωστά  Rnd1978 , αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η εξήγηση του μέλους πριν για το ποσό δίνει και ποσό τραβάει κάθε κλιματιστικό όπως λέει , αυτό φαίνεται στο βίντεο το τι ρεύμα καταναλώνει το κάθε κλιματιστικό ξεχωριστά σε ένα σπιτι 100 τμ 

επισης οι τρεις πηγές που αναφέρει με βοηθούν ώστε το σπιτι να έχει ενιαία θερμοκρασία και σταθερή όσο γίνεται και πιο ομοιόμορφη ώστε οι διακυμάνσεις των κλιματιστικών σε ανάγκη για ρεύμα να είναι πιο ισορροπημένες 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ο αέρας φεύγει.

Κι εγω θεωρω πως δεν παιζει ρολο που ναι ανοικτες οι πορτες εφοσον λειτουργουν 3 κλιματιστικα που αλληλοσυμπληρωνονται!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, energy52 είπε

Κι εγω θεωρω πως δεν παιζει ρολο που ναι ανοικτες οι πορτες εφοσον λειτουργουν 3 κλιματιστικα που αλληλοσυμπληρωνονται!

26 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εσυ πολύ καλά έκανες και πολύ σωστά  Rnd1978 , αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η εξήγηση του μέλους πριν για το ποσό δίνει και ποσό τραβάει κάθε κλιματιστικό όπως λέει , αυτό φαίνεται στο βίντεο το τι ρεύμα καταναλώνει το κάθε κλιματιστικό ξεχωριστά σε ένα σπιτι 100 τμ 

επισης οι τρεις πηγές που αναφέρει με βοηθούν ώστε το σπιτι να έχει ενιαία θερμοκρασία και σταθερή όσο γίνεται και πιο ομοιόμορφη ώστε οι διακυμάνσεις των κλιματιστικών σε ανάγκη για ρεύμα να είναι πιο ισορροπημένες 

Ο @liakjim προσπαθεί να σας πει ότι η αποδοτικότητα κάθε μονάδας μπορεί να υπολογιστεί σωστά αν την βάλουμε να λειτουργήσει και τη μετρήσουμε στο χώρο για τον οποίο την αγοράσαμε.

Πάντα σε αυτό το φόρουμ η απάντηση σε όποιον ζητούσε βοήθεια ήταν "μια μονάδα σε κάθε χώρο"

Αλλά αν θες να δεις αν πχ το 18αρι που έβαλες στη σαλοκουζινα σου είναι αποδοτικό θα το μετρήσεις με την πόρτα κλειστή. 

Σε αντίθετη περίπτωση αν οι πόρτες είναι ανοιχτές και οι άλλοι χώροι δεν έχουν κλιματιστικά το 18αρι θα καίει σαν τρελό προσπαθώντας να ψυξει έναν χώρο μεγαλύτερο από τα κυβικά του. Ενώ αν οι άλλοι χώροι έχουν και αυτοί κλιματιστικά, θα το βοηθάνε και θα εμφανιστεί ως πιο αποδοτικό απ' ότι πραγματικά είναι. 

Για να κάνω ένα τραβηγμένο παράδειγμα θα ήταν σαν να έχεις από μια σόμπα σε κάθε δωμάτιο για θέρμανση και στο τελευταίο δωμάτιο να έχεις ένα καντήλι. Το δωμάτιο με το καντήλι θα είναι ζεστό από τη θερμότητα που παρέχουν οι σόμπες των άλλων δωματίων και θα λέγαμε ότι το καντήλι είναι πολύ αποδοτικό γιατί μας ζέστανε το χώρο.

Επεξ/σία από mmike2503
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Ο @liakjim προσπαθεί να σας πει ότι η αποδοτικότητα κάθε μονάδας μπορεί να υπολογιστεί σωστά αν την βάλουμε να λειτουργήσει και τη μετρήσουμε στο χώρο για τον οποίο την αγοράσαμε.

Πάντα σε αυτό το φόρουμ η απάντηση σε όποιον ζητούσε βοήθεια ήταν "μια μονάδα σε κάθε χώρο"

Αλλά αν θες να δεις αν πχ το 18αρι που έβαλες στη σαλοκουζινα σου είναι αποδοτικό θα το μετρήσεις με την πόρτα κλειστή. 

Σε αντίθετη περίπτωση αν οι πόρτες είναι ανοιχτές και οι άλλοι χώροι δεν έχουν κλιματιστικά το 18αρι θα καίει σαν τρελό προσπαθώντας να ψυξει έναν χώρο μεγαλύτερο από τα κυβικά του. Ενώ αν οι άλλοι χώροι έχουν και αυτοί κλιματιστικά, θα το βοηθάνε και θα εμφανιστεί ως πιο αποδοτικό απ' ότι πραγματικά είναι. 

Για να κάνω ένα τραβηγμένο παράδειγμα θα ήταν σαν να έχεις από μια σόμπα σε κάθε δωμάτιο για θέρμανση και στο τελευταίο δωμάτιο να έχεις ένα καντήλι. Το δωμάτιο με το καντήλι θα είναι ζεστό από τη θερμότητα που παρέχουν οι σόμπες των άλλων δωματίων και θα λέγαμε ότι το καντήλι είναι πολύ αποδοτικό γιατί μας ζέστανε το χώρο.

Η ένσταση μου είναι σε αυτό που ανέφερε το μέλος πριν ότι οι τρεις πηγές δεν είναι καλύτερες από την μια και ότι η αναφορά δεν έχει νόημα π.χ σε ένα σπιτι έχουμε πέντε δωμάτια και σε κάθε δωμάτιοέχουμε ένα καλοριφέρ με διαφορετικές θερμίδες γιατί ο κάθε χώρος έχει την δίκη του ανάγκη , αυτό που μας λεεει είναι να κλείσουμε τα 4 να αφήσουμε το 1 γιατί αλλιώς δε θα ξέρουμε ποιο δίνει τι και που  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Η ένσταση μου είναι σε αυτό που ανέφερε το μέλος πριν ότι οι τρεις πηγές δεν είναι καλύτερες από την μια και ότι η αναφορά δεν έχει νόημα π.χ σε ένα σπιτι έχουμε πέντε δωμάτια και σε κάθε δωμάτιοέχουμε ένα καλοριφέρ με διαφορετικές θερμίδες γιατί ο κάθε χώρος έχει την δίκη του ανάγκη , αυτό που μας λεεει είναι να κλείσουμε τα 4 να αφήσουμε το 1 γιατί αλλιώς δε θα ξέρουμε ποιο δίνει τι και που  

Μάλλον μπερδεύτηκες. Δεν είπε ότι τρεις δεν είναι καλύτερες από μία.

Είπε ότι μεταξύ της δικής σου μέτρησης που έχεις ουσιαστικά έναν χώρο με τρεις μονάδες, και της μέτρησης του άλλου μέλους που έχει έναν χώρο με μια μονάδα, πιο "πραγματικα" δεδομένα για την αποδοτικότητα παίρνουμε από τη δεύτερη περίπτωση όπου δεν υπάρχουν άλλες μονάδες να ελαφρύνουν το ζητούμενο έργο του κλιματιστικού.

Έκανα το παράδειγμα με σόμπες και όχι με καλοριφέρ για έναν απλό λόγο. Τα κλιματιστικά όπως και οι σόμπες είναι μονάδες. Ζητάμε ένα έργο (ψύξη/θέρμανση ενός συγκεκριμένου χώρου) από κάθε μονάδα και αυτή καταναλώνει ενέργεια για να παράγει το έργο που της ζητήσαμε.

Τα καλοριφέρ δεν είναι μονάδες. Όλα τα καλοριφέρ είναι μερη ενός συστήματος που τροφοδοτείται από τον λέβητα. Ο λέβητας έχει ως ζητούμενο έργο τη θέρμανση όλου του χώρου ως ενιαίο. Αν κλείσεις/απομονώσεις 3 καλοριφέρ ο λέβητας πάλι την ίδια ποσότητα ενέργειας θα καταναλώνει.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εάν σκεφτόμασταν την αγορά π.χ. του σπιτιού σου και μας ενδιαφέραν οι θερμικές του ανάγκες, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αυτά που μας ανέφερες. Ωστόσο,αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι αυτό,αλλά το πώς δουλεύουν τα κλιματιστικά μας υπό κάποιες συνθήκες σε κάποια σπίτια,ώστε να έχουμε μια ιδέα (στο πολύ περίπου) πώς συμπεριφέρονται αυτά τα κλιματιστικά..

Σαν να βάλω εγώ το κλιματιστικό στην θέρμανση,να έχω ανοιχτό το καλοριφέρ 23C, και να πω κατανάλωση κλιματιστικού 100W με ρύθμιση στους 23C Δεκεμβρίο μηνα.

Δεν πιστεύω να βοηθάει κανέναν.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mmike2503 είπε

Μάλλον μπερδεύτηκες. Δεν είπε ότι τρεις δεν είναι καλύτερες από μία.

Είπε ότι μεταξύ της δικής σου μέτρησης που έχεις ουσιαστικά έναν χώρο με τρεις μονάδες, και της μέτρησης του άλλου μέλους που έχει έναν χώρο με μια μονάδα, πιο "πραγματικα" δεδομένα για την αποδοτικότητα παίρνουμε από τη δεύτερη περίπτωση όπου δεν υπάρχουν άλλες μονάδες να ελαφρύνουν το ζητούμενο έργο του κλιματιστικού.

Έκανα το παράδειγμα με σόμπες και όχι με καλοριφέρ για έναν απλό λόγο. Τα κλιματιστικά όπως και οι σόμπες είναι μονάδες. Ζητάμε ένα έργο (ψύξη/θέρμανση ενός συγκεκριμένου χώρου) από κάθε μονάδα και αυτή καταναλώνει ενέργεια για να παράγει το έργο που της ζητήσαμε.

Τα καλοριφέρ δεν είναι μονάδες. Όλα τα καλοριφέρ είναι μερη ενός συστήματος που τροφοδοτείται από τον λέβητα. Ο λέβητας έχει ως ζητούμενο έργο τη θέρμανση όλου του χώρου ως ενιαίο. Αν κλείσεις/απομονώσεις 3 καλοριφέρ ο λέβητας πάλι την ίδια ποσότητα ενέργειας θα καταναλώνει.

Με συγχωρείς αλλά δε παίρνεις πραγματικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα σε σπιτι με χωριστά δωμάτια έχοντας το κλιματιστικό στη μια άκρη του σπιτιού , ισα ίσα που ταλαιπωρείς το κλιματιστικό 

5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εάν σκεφτόμασταν την αγορά π.χ. του σπιτιού σου και μας ενδιαφέραν οι θερμικές του ανάγκες, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αυτά που μας ανέφερες. Ωστόσο,αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι αυτό,αλλά το πώς δουλεύουν τα κλιματιστικά μας υπό κάποιες συνθήκες σε κάποια σπίτια,ώστε να έχουμε μια ιδέα (στο πολύ περίπου) πώς συμπεριφέρονται αυτά τα κλιματιστικά..

Σαν να βάλω εγώ το κλιματιστικό στην θέρμανση,να έχω ανοιχτό το καλοριφέρ 23C, και να πω κατανάλωση κλιματιστικού 100W με ρύθμιση στους 23C Δεκεμβρίο μηνα.

Δεν πιστεύω να βοηθάει κανέναν.

Αυτό αναφέρω και γω πως δουλεύουν τα κλιματιστικα σε συγκεκριμένες συνθήκες το shorai 18000 σε μισό σπιτι και τα αλλά δυο 9000 στο άλλο μισό και έτυχε στο δικό μου σπιτι οι χώροι να είναι μοιρασμένοι σχεδόν 50 τμ στο ένα και 50 τμ στα αλλά δυο και επικοινωνούν με την πόρτα που χωρίζει τους δυο χώρους 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Με συγχωρείς αλλά δε παίρνεις πραγματικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα σε σπιτι με χωριστά δωμάτια έχοντας το κλιματιστικό στη μια άκρη του σπιτιού , ισα ίσα που ταλαιπωρείς το κλιματιστικό 

Έχεις δίκιο και για αυτό έβαλα τα εισαγωγικά στο "πραγματικά". Και για αυτό ο @liakjim είπε "πιο πολύ νόημα" έχει η μέτρηση του άλλου μέλους. 

Το πρόβλημα με τη μέτρηση του άλλου μέλους είναι πως όντως το κλιματιστικό ταλαιπωρείται οπως λες για να ψυξει μια περιοχή που του πέφτει μεγάλη. Ωστόσο η μέτρηση που παίρνουμε μας δειχνει πόση ενέργεια καταναλώνει για να παράγει το έργο που θέλουμε, ακόμα και αν ζητάμε παράλογα πράγματα.

Στη δική σου μέτρηση δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο ήταν το έργο που μας πρόσφερε το κλιματιστικό για την ενέργεια που κατανάλωσε από τη στιγμή που με ανοιχτές τις πόρτες "δέχεται τη βοήθεια" και των άλλων μονάδων.

Με απλά λόγια, για την καθημερινότητα σου εσύ καλά έκανες, δουλεύεις όλες τις μονάδες και η μία βοηθά την άλλη με αποτέλεσμα τη μείωση των ατομικών καταναλώσεων κάθε μονάδας.

Αλλά αυτή η μέτρηση δεν μπορεί να μας πει τίποτα για την αποδοτικότητα της κάθε μονάδας ξεχωριστά.

• Like 1
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...