Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xacti είπε

2.700 ευρώ είναι για σένα τα "λογικά πλαίσια κόστους"? :P

Αν δουλέψουν πολύ , τότε ναι μιας και θα αποσβεστει το κόστος , συν την 7ετη εγγύηση που καλύπτει αστοχίες.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταναλώσεις με εξωτερική 38 , τα κλιματιστικα όπως φαίνεται στο βίντεο είναι Samsung smart inverter 9000(2012) με ρύθμιση στους 26, toshiba shorai 18000 (2019)με ρύθμιση στους 27 και toyotomi kuro 9000 (2019)με ρύθμιση στους 26 διαμέρισμα 100 τετραγωνικών ένα επίπεδο όλες οι πόρτες ανοιχτές ακόμα και από τα μπάνια , δεύτερος όροφος τελευταίος από πάνω ταράτσα με μόνωση δίπλα τζάμια κατασκευή σπιτιού 2006

η θερμοκρασία μέσα στο σπιτι είναι 26,8

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nvel είπε

το μηχάνημα έχει μεν ελάχιστη ισχύ τα 300W αλλά για να στα δώσει αυτά έχει και μια εσωτερική μονάδα με ισχύ 35W και ένα εξωτερικό ανεμιστήρα 43W.  Όσο και να μειωθούν οι στροφές των ανεμιστήρων δεν βγαίνουν τα νούμερα με 66W και να λειτουργεί ο συμπιεστής. Αυτό είναι το διάγραμμα ρεύματος-στροφών του μηχανήματος.

pkvp.JPG

Οι καταναλώσεις των ανεμιστήρων στις οποίες αναφέρεσαι  είναι οι μέγιστες συνεπώς στις ελάχιστες στροφές θα είναι κλάσμα αυτών.

Προσωπικά βλέποντας το δικό μου 24αρι που έχει ελάχιστα 3000btus και μπορεί να ανέβει στα 30K+ και το έχω δει στα 115W, πιστεύω τα 66 του σαφώς μικρότερου συμπιεστη του 16ριου Daisekai.

2 ώρες πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Σου έχω απαντήσει... όταν έκανες την ίδια ερώτηση... προφανώς δεν έχεις δει την απάντησή μου. Οπότε την ξαναβάζω αυτούσια.

Καλησπέρα! Επειδή ψάχνω και εγώ κλιματιστικό στα 12.000btu αλλά να είναι και λίγο αξιόλογο ως μάρκα και όχι τρίτης - τέταρτης κατηγορίας, έχω καταλήξει στο MIDEA Prime (έχει και πιστοποίηση Eurovent) που είναι και στα δικά σου χρηματικά όρια.

https://www.bestprice.gr/item/2155328554/midea-prime-ma2-12nxd0-ima-12n8d0-o.html στα 335,00 ευρώ ετοιμοπαράδοτο

ή το ίδιο αλλά με εγκατάσταση δώρο συν 50,00  αν δώσεις άλλο κλιματιστικό για ανακύκλωση https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-prime-ma2-12nxd0-i-prime-wifi-ready-1211220.html στα 449,00 - 70,00 εγκατάσταση - 50,00 ανακύκλωση = 329,00 ευρώ τελική τιμή!

SEER: 6,1 SCOP:5,1

Watt ΨΥΞΗΣ (130-1580)

Watt ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (120-1580)

καλησπέρα!!

Τις καλύτερες προσφορές τις είχε το https://www.e-shop.gr/ σε αυτή την μάρκα πριν μία με δύο βδομάδες. Νομίζω είναι Ρουμάνικα. 

To Mission είναι σαφώς καλύτερη επιλογή μιας και είναι σαφώς αποδοτικοτερο για μικρή αύξηση κόστους.

28 λεπτά πριν, dimostr είπε

Καταναλώσεις με εξωτερική 38 , τα κλιματιστικα όπως φαίνεται στο βίντεο είναι Samsung smart inverter 9000(2012) με ρύθμιση στους 26, toshiba shorai 18000 (2019)με ρύθμιση στους 27 και toyotomi kuro 9000 (2019)με ρύθμιση στους 26 διαμέρισμα 100 τετραγωνικών ένα επίπεδο όλες οι πόρτες ανοιχτές ακόμα και από τα μπάνια , δεύτερος όροφος τελευταίος από πάνω ταράτσα με μόνωση δίπλα τζάμια κατασκευή σπιτιού 2006

η θερμοκρασία μέσα στο σπιτι είναι 26,8

Ωραία τα video αλλά χωρίς στοιχεία θερμικών απωλειών / φορτίου του εκάστοτε μηχανήματος είναι δυστυχώς λίγο στον αέρα ( λίγο ως πολύ ισχύει για όλους μας αυτό οπότε χωρίς παρεξήγηση).

Θα πρέπει να επαναλάβεις το πείραμα να το κάθε μηχάνημα με κλειστές τις πόρτες στον χώρο του και με όσα στοιχεία μπορείς .

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι καταναλώσεις των ανεμιστήρων στις οποίες αναφέρεσαι  είναι οι μέγιστες συνεπώς στις ελάχιστες στροφές θα είναι κλάσμα αυτών.

Προσωπικά βλέποντας το δικό μου 24αρι που έχει ελάχιστα 3000btus και μπορεί να ανέβει στα 30K+ και το έχω δει στα 115W, πιστεύω τα 66 του σαφώς μικρότερου συμπιεστη του 16ριου Daisekai.

To Mission είναι σαφώς καλύτερη επιλογή μιας και είναι σαφώς αποδοτικοτερο για μικρή αύξηση κόστους.

Ωραία τα video αλλά χωρίς στοιχεία θερμικών απωλειών / φορτίου του εκάστοτε μηχανήματος είναι δυστυχώς λίγο στον αέρα ( λίγο ως πολύ ισχύει για όλους μας αυτό οπότε χωρίς παρεξήγηση).

Θα πρέπει να επαναλάβεις το πείραμα να το κάθε μηχάνημα με κλειστές τις πόρτες στον χώρο του και με όσα στοιχεία μπορείς .

Καλά τα λες αλλά εγώ τα μηχανήματα τα έχω για όλο το σπιτι όλο το χρόνο σε ψύξη θέρμανση , δεν κάνω πείραμα για τις εταιρείες το κάνω για να δω τι θα πληρώσω στο τέλος του μήνα που θα μου έρθει το ρεύμα σε πραγματικές συνθήκες στο δικό μου σπιτι 

τωρα αν είναι στον αέρα μπορεί να έχεις δίκιο αλλά σίγουρα είναι λιγότερο στον αέρα το να μην ανεβάζουμε τίποτα και να λέμε απλά τις κλασικές ατάκες ....μάπα το κλιματιστικό .....τρίζει στα τρένο ......δε ζεσταίνει ....δε κρυώνει ......η από την άλλη πλευρά ........τα σπάει το κλιματιστικό .....δε καίει τιποτα .....μόνο αυτό υπάρχει......και τα σχετικά 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξωτερική θερμοκρασία 34C, το κίτρινο ειναι το Toshiba Shorai 18000btu(ρυθμισμένο στους 26C), μισές περσίδες κοιτάζουν ευθεία, μισές προς τα κάτω.Με κόκκινο η θερμοκρασία αυτην την στιγμή σε μερικά σημεια του σπιτιου που έχω θερμόμετρο. Κατανάλωση περίπου τώρα 500W. Ολο το σπίτι δροσερο οπως ακριβώς το θέλω.(και στους 37 που ηταν το μέγιστο που έφτασε εδω) Με ενα κλιματιστικό καλύπτω όλο το σπίτι (οπως και την κρεβατοκάμαρα για το βραδυ..τρελο ύπνο :P )  Εκει που είναι κενα είναι πόρτες(ολες οι πόρτες ανοιχτές τωρα).

Οι θερμοκρασίες  μέσα στο σπίτι είναι  σχεδόν σταθερές.

Το κλιματιστικό το άνοιξα περίπου 13:00 το μεσημέρι,αν το είχα από πιο πριν ανοιχτό είμαι σίγουρος ότι η κατανάλωση θα ήταν ακόμα πιο χαμηλή.

(Και τον μισο χειμώνα τον έβγαλα ανετοτατα με το κλιματιστικό , μόνο το βράδυ καμια φορά χαλαρά το καλοριφέρ)

house.png

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα εχω αναψει κλιματιστικο φετος μολις 4 βραδυα φετος και μισο μεσημερι (σημερα).Τα 2 βραδυα με μεγαλη ζεστη τον Ιουλιο και τα αλλα 2 τα τελευταια 2 βραδυα που βαραει 36-37 βαθμους εξωτερικη στην Αθηνα στις 11 το βραδυ.

Γενικα δεν ειμαι φαν του κλιματιστικου ουτε στο σπιτι ουτε στο αυτοκινητο, προτιμω να ειναι το σωμα μου και ο οργανισμος μου εξοικειωμενος στα 35αρια και μονο σε εξτριμ καταστασεις να το χρησιμοποιω. Διαφορετικα αν καλομαθεις σε κλιματιστικο μετα εχεις τεραστιο προβλημα να κινηθεις σε εξωτερικους χωρους ακομα και για απλα πραγματα. Αυτο το πραγμα που στα γραφεια το βαζουν στους 20 βαθμους ειναι  τρελλα!!!

Προτιμω καλυτερα ποιοτικο αθορυβο ανεμιστηρα δαπεδου ή οροφης.

Οποτε τιμες που βλεπω 1.000+ ευρω για ενα κλιματιστικο τις θεωρω εξωφρενικες. Οι αναγκες καθενος βεβαια ειναι διαφορετικες, προσωπικα για 9αρη ποιοτικο δεν θα εδινα πανω απο 400 ευρω και για 12αρη γυρω στα 550 μαξ. Ετσι και αλλιως για τις ελαχιστες ωρες που το καιω κατ'ετος, και λιγο παραπανω καταναλωση να εχει απο ενα ποιοτικο Toshiba ή Fujitsu οταν θα το εχω καψει 50 ωρες και εαν το χρονο σε θερμοκρασια εσωτερικη 26 βαθμους θα παταω κατω σε συνολικη ετησια καταναλωση το οποιο Shorai 🤣 (πλακα κανω μην προσβληθείτε οι Σοράηδες)

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Καλά τα λες αλλά εγώ τα μηχανήματα τα έχω για όλο το σπιτι όλο το χρόνο σε ψύξη θέρμανση , δεν κάνω πείραμα για τις εταιρείες το κάνω για να δω τι θα πληρώσω στο τέλος του μήνα που θα μου έρθει το ρεύμα σε πραγματικές συνθήκες στο δικό μου σπιτι 

τωρα αν είναι στον αέρα μπορεί να έχεις δίκιο αλλά σίγουρα είναι λιγότερο στον αέρα το να μην ανεβάζουμε τίποτα και να λέμε απλά τις κλασικές ατάκες ....μάπα το κλιματιστικό .....τρίζει στα τρένο ......δε ζεσταίνει ....δε κρυώνει ......η από την άλλη πλευρά ........τα σπάει το κλιματιστικό .....δε καίει τιποτα .....μόνο αυτό υπάρχει......και τα σχετικά 

Ναι οκ, αλλά αν δεν πχ ότι το τάδε είναι σε Χ τμ και το άλλο σε Υ τμ, τι να καταλάβουμε εμείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι οκ, αλλά αν δεν πχ ότι το τάδε είναι σε Χ τμ και το άλλο σε Υ τμ, τι να καταλάβουμε εμείς;

Το shorai είναι σε ενιαίο 42 τμ με πόρτα που οδηγεί σε κουζίνα και τα αλλά δυο είναι αντικριστά σε υπνοδωμάτια 13 τμ περίπου το ένα που τα χωρίζει διάδρομος που έκατερωθεν του διαδρόμου είναι άλλη μια κρεβατοκάμαρα και 2 μπάνια σύνολο στα 100 τμ όπως είπα παραπάνω με όλες τις πόρτες ανοιχτές 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sebu είπε

Προσωπικα εχω αναψει κλιματιστικο φετος μολις 4 βραδυα φετος και μισο μεσημερι (σημερα).Τα 2 βραδυα με μεγαλη ζεστη τον Ιουλιο και τα αλλα 2 τα τελευταια 2 βραδυα που βαραει 36-37 βαθμους εξωτερικη στην Αθηνα στις 11 το βραδυ.

Γενικα δεν ειμαι φαν του κλιματιστικου ουτε στο σπιτι ουτε στο αυτοκινητο, προτιμω να ειναι το σωμα μου και ο οργανισμος μου εξοικειωμενος στα 35αρια και μονο σε εξτριμ καταστασεις να το χρησιμοποιω. Διαφορετικα αν καλομαθεις σε κλιματιστικο μετα εχεις τεραστιο προβλημα να κινηθεις σε εξωτερικους χωρους ακομα και για απλα πραγματα. Αυτο το πραγμα που στα γραφεια το βαζουν στους 20 βαθμους ειναι  τρελλα!!!

Οποτε τιμες που βλεπω 1.000+ ευρω για ενα κλιματιστικο τις θεωρω εξωφρενικες. Οι αναγκες καθενος βεβαια ειναι διαφορετικες, προσωπικα για 9αρη ποιοτικο δεν θα εδινα πανω απο 400 ευρω και για 12αρη γυρω στα 550 μαξ. Ετσι και αλλιως για τις ελαχιστες ωρες που το καιω κατ'ετος, και λιγο παραπανω καταναλωση να εχει απο ενα ποιοτικο Toshiba ή Fujitsu οταν θα το εχω καψει 50 ωρες και εαν το χρονο σε θερμοκρασια εσωτερικη 26 βαθμους θα παταω κατω σε συνολικη ετησια καταναλωση το οποιο Shorai 🤣 (πλακα κανω μην προσβληθείτε οι Σοράηδες)

Έχει αναφερθεί ότι μια παράμετρος αγοράς είναι η χρήση όπου όσο πιο πολύ τόσο αξίζει το αποδοτικό (και ακριβό).

Από την άλλη υπάρχουν και άλλες παράμετροι όπως π.χ. κάποιος θα τα σκάσει ώστε ακόμα και τις λίγες φορές που θα το βάλει να έχει τέλεια ποιότητα ρύθμισης θερμοκρασίας , χωρίς θορύβους, με φίλτρα κτλ

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Το shorai είναι σε ενιαίο 42 τμ με πόρτα που οδηγεί σε κουζίνα και τα αλλά δυο είναι αντικριστά σε υπνοδωμάτια 13 τμ περίπου το ένα που τα χωρίζει διάδρομος που έκατσε θεών του διαδρόμου είναι άλλη μια κρεβατοκάμαρα και 2 μπάνια σύνολο στα 100 τμ όπως είπα παραπάνω με όλες τις πόρτες ανοιχτές 

Με κλειστές τις πόρτες.

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτησω κάτι άσχετο με την παρούσα συζήτηση αλλά σχετικό με το νήμα - θα έχει απαντηθεί ξανά αλλά για να μην ψάχνω 😁 -. Η εξωτερική μονάδα όσον αφορα την τοποθεσία της είναι καλό να τη χτυπά ή όχι ο ήλιος - ιδιαίτερα τους χειμερινούς μηνες -;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω αναφέρει και σε προηγούμενα ποστ τι είναι το κάθε κλιματιστικό που είναι σε ποσά τμ και ότι οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Έχω αναφέρει και σε προηγούμενα ποστ τι είναι το κάθε κλιματιστικό που είναι σε ποσά τμ και ότι οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές 

Με ανοιχτές πόρτες, η αναφορά σε τμ πάει περίπατο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ο αέρας φεύγει.

Μάλλον έχετε παρεξηγήσει κάτι , δεν έχουμε θαλάμους εταιρειών για δοκιμές αλλά σπίτια που μένουν άνθρωποι και κοιτάμε τι κάνουν τα κλιματιστικα μας σε πραγματικές συνθήκες , ίσως να έκανες αυτή την διαπίστωση σε ένα μέλος ποιο πάνω που ανέβασε ένα σχεδιάγραμμα με όλες τις πόρτες ανοιχτές σε κάμποσα τετραγωνικά , και εκεί λογικά πρέπει να φεύγει ο αέρας 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...