Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tarantules είπε

Μεταξύ της σειράς Daiseikai της Toshiba και της Shorai Premium ποια θα προτιμούσατε εαν το κόστος δεν ήταν θέμα; 

To Daisekai πάει μέχρι τα 16000btus ονομαστική οπότε σε μεγάλο μηχάνημα δεν τίθεται καν δίλημμα.

Έχει twin ring rotary συμπιεστες σε όλα τα μοντέλα όταν το shorai από 18000 και άνω.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, marioboni είπε

Επειδή έχω βγάλει τα μάτια μου να ψάχνω και δεν έχω βρει κάτι στα λεφτά μου 450 Μαξ περασμένο 12αρι, υπαρχει κάτι αξιόλογο η να περιμένω τέλη καλοκαιριού;

Προς το παρών βολεύομαι με ένα on off 12αρι4ετιας AUX που μου το είχαν πάρει δώρο 

Πόσο να καίει ένα τέτοιο;

Έτοιμος

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-12n8d6-i-mission-wifi-1211228.html

Αποδοτικοτατο, δωρεάν εγκατάσταση, 50€ πίσω με το σαπακι που θα ανακυκλωσεις = 450€

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έτοιμος

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-12n8d6-i-mission-wifi-1211228.html

Αποδοτικοτατο, δωρεάν εγκατάσταση, 50€ πίσω με το σαπακι που θα ανακυκλωσεις = 450€

Το άλλο θα το πουλήσω βέβαια

Έχω βρει κιόλας

Αλλά από περιέργεια πόσο να καίει;

Μου είχε μπει στο μάτι το GE που έδινε ο Κωτσόβολος αλλά δεν το πρόλαβα

Βέβαια με μικρότερο seer και μικρότερη εταιρεία αλλά η χρήση είναι μόνο καλοκαίρι 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, marioboni είπε

Επειδή έχω βγάλει τα μάτια μου να ψάχνω και δεν έχω βρει κάτι στα λεφτά μου 450 Μαξ περασμένο 12αρι, υπαρχει κάτι αξιόλογο η να περιμένω τέλη καλοκαιριού;

Προς το παρών βολεύομαι με ένα on off 12αρι4ετιας AUX που μου το είχαν πάρει δώρο 

Πόσο να καίει ένα τέτοιο;

Σου έχω απαντήσει... όταν έκανες την ίδια ερώτηση... προφανώς δεν έχεις δει την απάντησή μου. Οπότε την ξαναβάζω αυτούσια.

Καλησπέρα! Επειδή ψάχνω και εγώ κλιματιστικό στα 12.000btu αλλά να είναι και λίγο αξιόλογο ως μάρκα και όχι τρίτης - τέταρτης κατηγορίας, έχω καταλήξει στο MIDEA Prime (έχει και πιστοποίηση Eurovent) που είναι και στα δικά σου χρηματικά όρια.

https://www.bestprice.gr/item/2155328554/midea-prime-ma2-12nxd0-ima-12n8d0-o.html στα 335,00 ευρώ ετοιμοπαράδοτο

ή το ίδιο αλλά με εγκατάσταση δώρο συν 50,00  αν δώσεις άλλο κλιματιστικό για ανακύκλωση https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-prime-ma2-12nxd0-i-prime-wifi-ready-1211220.html στα 449,00 - 70,00 εγκατάσταση - 50,00 ανακύκλωση = 329,00 ευρώ τελική τιμή!

SEER: 6,1 SCOP:5,1

Watt ΨΥΞΗΣ (130-1580)

Watt ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (120-1580)

54 λεπτά πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα. Μου πρότειναν ένα κλιματιστικό Hisense. Καλά είναι αυτά; Πέντε χρόνια εγγύηση λέει.

καλησπέρα!!

Τις καλύτερες προσφορές τις είχε το https://www.e-shop.gr/ σε αυτή την μάρκα πριν μία με δύο βδομάδες. Νομίζω είναι Ρουμάνικα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pareisaktos είπε

Εντυπώσεις από το 24αρι tundra green; είσαι τελικά ευχαριστημένος με την επιλογή;

Ναι, όσο αφορά την απόδοση του και το κόστος είμαι ευχαριστημένος. Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας. Είναι τεράστια.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, marioboni είπε

Το άλλο θα το πουλήσω βέβαια

Έχω βρει κιόλας

Αλλά από περιέργεια πόσο να καίει;

Μου είχε μπει στο μάτι το GE που έδινε ο Κωτσόβολος αλλά δεν το πρόλαβα

Βέβαια με μικρότερο seer και μικρότερη εταιρεία αλλά η χρήση είναι μόνο καλοκαίρι 

Πήγαινε στην εξωτερική μονάδα στο πλάι έχει ενεργειακό ταμπελάκι. Εκεί θα το γράφει

Δημοσ.
Στις 31/7/2019 στις 5:14 ΜΜ, TR-909 είπε

Καλησπέρα στην παρέα, επανέρχομαι για προτάσεις σε 12αρι για υπνοδωμάτια (θα πάρω τρία) με ανάγκη τόσο για θέρμανση όσο και ψύξη. Επιθυμητά η καλή ποιότητα κατασκευής, οικονομία στην κατανάλωση, χαμηλό θόρυβο και καλή υποστήριξη μετά την αγορά (εγγύηση). Γνωρίζω πως ίσως να ζηταώ πολλά αλλά ευελπιστώ ότι υπάρχει κάποια πρόταση σε λογικά πλαίσια κόστους, όσο αυτό είναι εφικτό. Ευχαριστώ.

Στις 1/8/2019 στις 4:22 ΜΜ, liakjim είπε

Συνεπώς σου προτείνω το Toshiba Shorai Premium 13.

2.700 ευρώ είναι για σένα τα "λογικά πλαίσια κόστους"? :P

Δημοσ.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στο P9VI32-24WF της Inventor οι εσωτερικές περσίδες μπορουν να ρυθμιστούν σε 2 ή περισσότερες κατευθύνσεις. Από φωτογραφίες που βρίσκω βλέπω ότι ρυθμιζονται προς μία κατεύθυνση αλλά δε μπορώ να καταλάβω αν πρόκειται για το 24αρι ή για κάποιο 9αρι.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στο Inventor P9VI32-24WF Passion ECO (24αρι) οι εσωτερικές περσίδες μπορούν να ρυθμιστούν σε 2 διαφορετικές κατευθύνσεις.

Σε κάποιες φωτογραφίες που είδα φαίνεται να έχουν μία μόνο κατεύθυνση αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται όντως για το 24αρι ή για κάποιο 9αρι.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, n4sleep είπε

Μέσα έβγαζε απειροελάχιστο αέρα, δροσερό βέβαια. Αλλά γενικά πολλές φορές το βλέπω να παίζει 66-180 watt. Αλλά σας λέω για πολύ θερμομονωμενο σπίτι. Ανοιγομενα αεροστεγή κουφώματα με Uw=0,9, και 8/10 ποντους γραφιτουχα πολυστερινη. Και κλιματιστικό που κατεβαίνει μέχρι τα 1000btu/hr δηλαδή τα 290watt ψύξης. Με ένα EER 3,36 αντιστοιχεί ας πούμε στα 86Watt ρεύματος. 

το μηχάνημα έχει μεν ελάχιστη ισχύ τα 300W αλλά για να στα δώσει αυτά έχει και μια εσωτερική μονάδα με ισχύ 35W και ένα εξωτερικό ανεμιστήρα 43W.  Όσο και να μειωθούν οι στροφές των ανεμιστήρων δεν βγαίνουν τα νούμερα με 66W και να λειτουργεί ο συμπιεστής. Αυτό είναι το διάγραμμα ρεύματος-στροφών του μηχανήματος.

pkvp.JPG

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Μεταξύ της σειράς Daiseikai της Toshiba και της Shorai Premium ποια θα προτιμούσατε εαν το κόστος δεν ήταν θέμα; 

shorai premium. δοκιμασμένο από πολλούς εδώ μέσα. Το daiseikai δεν έχω δει κάποιο review εδώ μέσα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Πήγαινε στην εξωτερική μονάδα στο πλάι έχει ενεργειακό ταμπελάκι. Εκεί θα το γράφει

Προφανώς και δεν μένουμε όλοι Αθήνα, κακώς δεν το ανέφερα

Οπότε υπολογίζω να πάρω από μεγάλη αλυσίδα η από μαγαζί στη Θεσσαλονίκη

Το prime είναι στα λεφτά μου σωστά 

Ευχαριστώ

53 λεπτά πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Επεξ/σία από marioboni
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 31/7/2019 στις 11:37 ΠΜ, n4sleep είπε

Στις καταναλώσεις παίζει τεράστιο ρόλο η μόνωση του σπιτιού. Αν έχετε αμόνωτο σπίτι τελευταίο όροφο που το χτυπάει ο ήλιος δεν μας νοιάζει τόσο , το πόσο χαμηλά πέφτει η ισχύς της μονάδας, παρά καλύτερα το SEER. Τώρα αν έχουμε τούμπανο μονωμένο σπίτι μας ενδιαφέρει να πέφτει χαμηλά. Πχ χτεσινό παράδειγμα , σπίτι με 8 έως 10  εκατοστά θερμοπρόσοψη και τριπλά τζάμια==> έξω 36, μέσα ζητούμενη 25 σε σαλονοκουζίνα 40/45τμ με τον διάδρομο. Θερμοκρασία πραγματική 25,5-26 στην άλλη άκρη του δωματίου. Κατανάλωση.........66Watt. Toshiba Dasaikei 5 18000Btu/hr,  με ελάχιστη θερμική ισχύ 1000Btu/hr...

Επανέρχομαι και με δεύτερη ερώτηση........... (ή εγώ είμαι περίεργη ή κάτι δεν μου κάθεται καλά)

Ποιο μοντέλο έχεις;;; Γράφεις για Toshiba Dasaikei 18000Btu

Η ίδια η Toshiba γράφει ότι είναι μέχρι 16.000BTU το συγκεκριμένο μοντέλο Dasaikei . Έχει 10.000/13.000/16.000 BTU

Ούτε η ίδια η εταιρεία στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου -που έχει παραθέσει- δεν υπάρχει πουθενά ότι πιάνει τα 66watt ούτε καν το πιο μικρό της, των 10.000btu.

Μήπως είχες βάλει μόνο τον ανεμιστήρα;

Το μέτρησες με μηχάνημα; Ή από μόνος σου έκανες την αναγωγή;

Καλό θα ήταν όσοι ανεβάζουν νούμερα (watt) να τα δείξουν ή με μια φωτογραφία ή ακόμα καλύτερα με βίντεο. Όπως κάνουν κάποια άτομα του φόρουμ. Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...