Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορεί να έχει μαζέψει ζέστη το μπαλκόνι ή όντως να έχει απώλεια ο αισθητήρας αν και το λινκ που έχεις είναι στο δημαρχείο του Ωρωπού που είναι 3χλμ από το σπίτι

S90802-221751.jpg.7de77c43320ecb46f00162e4bfed4558.jpg

Kαλά εννοείται ότι μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφορές ακόμα και στο 1 χλμ απόσταση .  Στο έστειλα μήπως δεν το γνώριζες . 
Όταν θέλω να πάω κάπου και δεν έχω ιδέα τι καιρό έχει έξω ρίχνω μια ματιά στο χάρτη με τα live δεδομένα να δω καιρό για εκεί που πρέπει να πάω . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, TR-909 είπε

Σωστές οι παρατηρήσεις σου. 

Καταλήγοντας σε κάποια για την ώρα:

• Misubishi MSZ/MUZ-H35VF
  • Daikin ATXC35B/ARXC35B Siesta Sensira
  • Fujitsu ASYA12KLWA

από Toshiba ποιο προτείνεις?

Επίσης είναι για δωμάτια 15τμ αλλά με κακή μόνωση (διαρροές από τα αλουμίνια) κάνω καλά που κοιτάζω 12αρι για πιο ομαλή λειτουργία  ή και το 9αρι θα κάνει δουλειά? 

Απο αυτα τα 3, θα σου έλεγα να προτιμήσεις το DAIKIN επειδη εχει καλυτερα SEER/SCOP, προπαντως αν το θελεις και για θερμανση. Οσο για το αν θα παρεις 9αρη η 12αρη, θελει προσοχη. Αν βαλεις πολυ μεγαλο μηχανημα, ισως θα εχεις χαρακτηριστικα on/off παρα inverter, οποτε η οικονομια παει περιπατο...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/7/2019 στις 11:37 ΠΜ, n4sleep είπε

Στις καταναλώσεις παίζει τεράστιο ρόλο η μόνωση του σπιτιού. Αν έχετε αμόνωτο σπίτι τελευταίο όροφο που το χτυπάει ο ήλιος δεν μας νοιάζει τόσο , το πόσο χαμηλά πέφτει η ισχύς της μονάδας, παρά καλύτερα το SEER. Τώρα αν έχουμε τούμπανο μονωμένο σπίτι μας ενδιαφέρει να πέφτει χαμηλά. Πχ χτεσινό παράδειγμα , σπίτι με 8 έως 10  εκατοστά θερμοπρόσοψη και τριπλά τζάμια==> έξω 36, μέσα ζητούμενη 25 σε σαλονοκουζίνα 40/45τμ με τον διάδρομο. Θερμοκρασία πραγματική 25,5-26 στην άλλη άκρη του δωματίου. Κατανάλωση.........66Watt. Toshiba Dasaikei 5 18000Btu/hr,  με ελάχιστη θερμική ισχύ 1000Btu/hr...

Καλημέρα!!

Έξω 36 μέσα πόσο είχε το δωμάτιο (με τόση μόνωση) για να ζητήσεις από το κλιματιστικό 25 και  να σου κάψει 66watt;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2019 είπε

Καλημέρα!!

Έξω 36 μέσα πόσο είχε το δωμάτιο (με τόση μόνωση) για να ζητήσεις από το κλιματιστικό 25 και  να σου κάψει 66watt;

Το κλιματιστικό ήταν ανοιχτό από το πρωί. Αυτή ήταν η ισχύς που τράβαγε για να διατηρεί το δωμάτιο στους 25. Όχι για να το πάει από πχ 32 στους 25.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, n4sleep είπε

Το κλιματιστικό ήταν ανοιχτό από το πρωί. Αυτή ήταν η ισχύς που τράβαγε για να διατηρεί το δωμάτιο στους 25. Όχι για να το πάει από πχ 32 στους 25.

Η εξωτερική δούλευε στα 66w?

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους, οτι πληρωνεις παιρνεις...σπανιες οι 'ευκαιριες'.  Βλέποντας πραγματικές καταναλώσεις με μετρητη, εχω αρχισει να βαζω τα SEER/SCOP στην ακρη...κοιταζω πιο πολυ την εταιρεια που το κατασκευάζει και την κατηγορια τιμης...Δειτε πχ τα SEER/SCOP στα Shorai σε σχεση με τις πραγματικες καταναλωσεις τους. Φαντάζομαι οι μονες 'ευκαιριες' στην αγορα ειναι τα top premium MIDEA/GREE...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Η εξωτερική δούλευε στα 66w?

δούλευαν οι ανεμιστήρες, γιατί συμπιεστής που να αποδίδει ισχύ στο δίκτυο δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nvel είπε

δούλευαν οι ανεμιστήρες, γιατί συμπιεστής που να αποδίδει ισχύ στο δίκτυο δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα

Μέσα έβγαζε απειροελάχιστο αέρα, δροσερό βέβαια. Αλλά γενικά πολλές φορές το βλέπω να παίζει 66-180 watt. Αλλά σας λέω για πολύ θερμομονωμενο σπίτι. Ανοιγομενα αεροστεγή κουφώματα με Uw=0,9, και 8/10 ποντους γραφιτουχα πολυστερινη. Και κλιματιστικό που κατεβαίνει μέχρι τα 1000btu/hr δηλαδή τα 290watt ψύξης. Με ένα EER 3,36 αντιστοιχεί ας πούμε στα 86Watt ρεύματος. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Daisekai φίλε μου . Άλλο λεβελ

Με πήραν από Κωτσόβολο. Θα τα φέρουν την Παρασκευή αλλά λογικά η εγκατάσταση θα πάει για μετά τις διακοπές.

Χρόνια εχω να ενθουσιαστω τόσο με κάτι. Πώς και πώς τα περιμένω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/7/2019 στις 5:31 ΜΜ, chriskourou είπε

Τελικά πήρα το haier tundra green για σαλόνι-κουζίνα + το midea mission II για το υπνοδωμάτιο. Βρήκα το haier σε αρκετά καλή τιμή (730). Θα προτιμούσα να έχει φίλτρα αέρα, ιονιστή κτλ, αλλά νομίζω πως είναι vfm επιλογή. 

Εντυπώσεις από το 24αρι tundra green; είσαι τελικά ευχαριστημένος με την επιλογή;

Επεξ/σία από pareisaktos
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tarantules είπε

Μεταξύ της σειράς Daiseikai της Toshiba και της Shorai Premium ποια θα προτιμούσατε εαν το κόστος δεν ήταν θέμα; 

Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα daisekai 9 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω βγάλει τα μάτια μου να ψάχνω και δεν έχω βρει κάτι στα λεφτά μου 450 Μαξ περασμένο 12αρι, υπαρχει κάτι αξιόλογο η να περιμένω τέλη καλοκαιριού;

Προς το παρών βολεύομαι με ένα on off 12αρι4ετιας AUX που μου το είχαν πάρει δώρο 

Πόσο να καίει ένα τέτοιο;

Επεξ/σία από marioboni
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα daisekai 9 

Σου είναι εύκολο να μου πεις 2-3 σημαντικές διαφορές αυτών των δυο μιας και δεν το έχω ψάξει πολύ με τα κλιματιστικά ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...